Virkröran sprider ut sig mer och mer



Balkong premiär!

Idag tog jag ut möblerna och växterna till balkongen. Den skulle dock behövas dammsugas men det orkar jag inte med. Får sopa bort det värsta. Sen funderar vi på att lägga sånna där trätrallar som golv istället för den gröna matta vi har just nu. Den fäller så man blir grön om fötterna och så är den inte så snygg när den är skitig. Vi får se om pengarna räcker till några träplattor eller ej. Men tror det skulle bli fint och kännas bättre att gå på.

Se så mysigt det blev med möblerna och lite gröna växter. Tomaterna vi fick av Fiddes syster växer också på för fullt.


Vårpromenad

Idag på förmiddagen har jag varit barnvakt i någon timme åt Lukas. Vi passade på att ta en promenad i det fina vädret innan det var dags för honom att sova middag. Det är så mysigt att gå förbi fårahagen när vitsipporna blommar. Det är så mycket barndom och fina minnen till det.

Ikväll blir det grillpremiär hos mor och far.


 

En trött Lukas strax innan huvudet började nicka runt i vagnen för att han vilade ögonen lite. Frisk luft gjorde nog att det gick lätt att somna efter promenaden. För det gick snabbt minsann, jag vart förvånad så snabbt det gick.


Virka virka virka

Igår när jag inte kunde sova så började jag virka ihop några av mina mormorsrutor. Roligt än så länge. Man ser ju att det börjar hända något då. Fin fint.

18st rutor ihop virkade. Tror att det ska räcka i bredd.

 

Tv-hörnan hemma ser ut som en virkstudio för tillfället!


En lukt som får en längta

Detta kommer låta konstigt kanske, med tanke på rubriken. Men igår när jag kom på på toaletterna på jobbet så hade städerskan ställt in en ny handkräm, tvål eller något liknande som doftade solkräm. Solkräm får mig att tänka på utlandet och nu längtar jag riktigt till sommarn och speciellt till Italien som vi drar iväg till i slutet av juli.


Här ska jag hänga en vecka i sommar tillsammans med familj och vänner. Det ser väl härligt ut.

Här finns mer bilder om någon är nyfiken.


Om jag kände mig dum idag, O JA!

Jag gick och lyssnade på Christer på jobbet och ämnet var "missförstånd/missuppfattningar". Det är roligt att lyssna på andras missuppfattningar osv. Men en sak fastnade! I all hast så nämnde Rebecca att "Som att man tror att apotekarnes must heter apotekarens". Jag blev helt paff. Jag har alltid trott att det var apotekarens. Jag trodde att hon måste ha vänt på det. Att det var apotekarens och att man missuppfattat det för apotekarnes. Haha. Så det första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att jag letade upp en gammal PET-flaska från märket i garderoben. Shit vad förvånad jag blev. Det stod ju faktiskt APOTEKARNES!


Bildkälla

Fin påsk!

Vilken fin påsk! Vädret har ju varit toppen varje dag. I fredags var jag och Fidde inne i Jönköping och shoppade loss. Massa nytt och fint. När vi kommit hem så pysslade vi med tårtdekorationerna och tårtor. Jag kan säga att jag ALDRIG kommer att göra denna tårta igen. Men så här blev slut resultatet

 

På lördagen var det pyssel igen. Göra klart tårtan och plocka ihop allt som skulle med till Emilie och Richard. Vid kl. 4 var det dags för mat hos dem. Vi satt ute medans maten plockades i ordning, så härligt med sol och värme. Dock fick jag sota för det när jag kom hem, ögonen rann och näsan igentäppt.

 

På söndagen var det dags att fira Ebba på Dammgatan. Hon fyller tonåring på fredag. Grattis grattis. Innan dess åkte vi hem till mamma och pappa och åt lite middag. Jag var så snorig och mådde allmänt dåligt så jag orkade inte laga mat så då passade det bra att tigga lite mat =) Oxfilé och potatisgratäng, super gott. Fidde och pappa passade på att övningslå lite på gräsmattan.

 

 

Sen åkte vi som sagt till Vaggeryd och firade Ebba. Efter fikat göttade jag mig i solstolen medans bröderna Johansson spelade boule runt omkring mig och Becca. Livsfarligt. Jag och Fidde var trötta och jag var slö så vi åkte hem ganska snabbt, på hemvägen hyrde vi den senaste Harry Potter filmen. Den var okej, man blir sugen på att se part 2 NU!

Igår var det bara slapp i soffan tyvärr, hade gärna velat vara ute och gotta mig i solen men jag var ännu snorigare idag.

 

Alldeles strax ska jag kila bort till Johanna på Fröken Klipp och äntligen klippa till min risbuske till hår. Sen vid kl. 13 ska jag åka till Gislaved och jobba. Det är inte sååå lockade att gå in och ställa i en varm fabrik när det är så gott väder.


Glad påsk!

Jag och Fidde har pysslat i eftermiddag, sen vi kom hem efter en shopping spree i Jönköping.

Fidde har gjort de fina kycklingarna och jag har gjort påskharen och korgen med påskägg.

 

Nu ska jag baka den sista tårtan och sen ska jag vila resten av kvällen. Det var fullt ös hela dagen igår också, bakade två tårtor och gjorde laxtartar. Så jag är något trött. Imorgon ska vi fira påsk hemma hos Emilie och Richard. Dit kommer också hela Fiddes familj och Emilies familj. Så vi blir ett stort gäng, hela 18pers.

 

GLAD PÅSK!


Tjocka pannkakor till frukost imorgon!


Onsdag

Idag var det segt att gå upp. Trots att jag la mig i sängen kvart över nio så somnade jag inte förrän efter elva. Så det var väl därför det var så segt att gå upp. Hände en rolig sak under insomningen också. Fidde kom in och skulle lägga sig vid elva, jag hade precis kommit i det där goa stadiet då man vet att snart så, snart så är det dags att somna. Så först blev jag livrädd när han kom in. Sen när vi lagt oss tillrätta och jag återigen kommit till det goa stadiet, så skrämmer jag mig själv. Jag vet inte vad det är som händer men jag liksom vaknar med en chock, typ som när man drömmer att han faller eller ramlar. "AHHHH" skriker jag och Fidde undrar vad som står på, jag har inget svar. Jag vet inte vad det var som gjorde att jag vaknade till så, för det hade varit helt knäpptyst och jag hade inte drömt att jag föll. Knas. Men vi skrattade lite och sen somnade jag bums.

Dagen på jobbet har varit okej idag också. Jag gillar arbetsledaren, han är snäll. Bjuder på godis och säger hejdå personligen till alla (i varje fall de jag ser) innan han går hem. Bra kille! Hon som lär upp mig kallas Liza och jag sa att han kunde kalla mig Bettan då så de vet skillnaden och vi vet vem det gäller. Så nu varje gång han går förbi oss så säger han "Hej Liza Bettan". Jag tycker det var kul i alla fall. Har inte så mycket att tillägga om jobbet men däremot vägen hem från jobbet.

Jag kommer efter många sega chaufförer till Hillerstorp och ser att en man går i rondellen. Sen ser jag att han håller i en bensindunk och håller ut tummen. Innan jag vet ordet av har jag stannat. Strax kommer jag till insikt att jag stannat för en okänd man som, förlåt, såg ut lite som en lodis/missbrukare. Jag blev genast rädd och arg på mig själv, "Va fan skulle jag stanna för. Jag kommer att bli mördad!" Så istället för att bara släppa in honom så ställer jag tusen frågor medans han står där utanför och ifrågasätter varför han ska till Skillingaryd och varför han inte går till Hillerstorp och tankar. Men jag beslutar sen att han förmodligen är helt reko och jag bara har sett för mycket på TV. Så när han frågar om han får sätta sig där bak så beslutar jag att, Ja, okejdå det får han. Han var jättetrevlig och jag blir ledsen för att jag haft sådana fördomar. DOCK kommer jag aldrig mer stanna för någon som liftar. Jag vart skit nervös och höll i mobilen i knät hela vägen hem, så att jag snabbt kunde ringa till någon om det skulle hända något. Vi pratade om allt möjligt men mest om jobb och det roliga i hela historian var att han jobbat på det jobbet jag varit på i Hillerstorp, via Manpower tidigare, i över 10år. Så vi hade många att prata om.

Nu ska jag njuta av att vara hemma och bara slappa, imorgon har jag desto mer på schemat.

Ett paketet med posten...

Det kom ett AVI med posten igår. Jag hade helt glömt bort att jag beställt något, säkert i all denna stress med jobbet, påsken och helgen som precis varit. Så jag hade ingen aning om vad som väntade. Men så fort jag såg paketen slog det mig, Kryddkvarnarna. Är inte det snabba ryck? Den 13e april beställde jag de från England, igår, den 19e april kom de. Jag är imponerad. Se så snyggt det blev!



Nya krukor

Dagen på jobbet gick bra igen. Svettigt i fabriken men men. Det är ju skönt när man kommer ut och det är lika varmt ute och SOL! Efter jobbet idag drog jag till Ica Kvantum i Gislaved för att inhandla saker till påsken. Puh, det var rätt klantigt att storhandla i en affär man aldrig varit i förr! Men det gick nästintill smärtfritt, endast pumpernickel blev kvar på listan och det hade ingen i affären någonsin hört talas om. Haha.

Efter Ica tog jag en sväng förbi en second hand affär, liknande Erikshjälpen och Kupan, som jag kör förbi till jobbet. Där fyndade jag lite.

Dessa fina fick hänga med hem, jag tänkte använda de som krukor och ställa lite överallt. Till sommarn på balkongen också.



Något i stil med detta. Det kan väl bli snyggt.


Om någon har vägarna förbi Gislaved på tisdagar, torsdagar eller lördagar och gillar second hand, tycker jag de ska ta en titt på second handen. Det fanns mycket fint. Hade jag bara plats och råd had ejga haft med mig två bord och en stor spegel hem också.

Dagens soundtrack

Jag är en polarbjörn, jag. Åhh jag är så glad! Det spelar ingen roll vad det är för en dag. Jag är en polarbjörn, jag. Jag sjunger varje dag...


Wihoo det är vår!

Jo, det är det för min hals kliar, näsan är täpt och rinner stup i kvarten och ögonen kliar. Men o så härligt det är ändå att det är vår ute. Hemma hos oss är det också vår och påskigt. Jag har idag bytt de vanliga kökshanddukarna till påskhandduk, den vanliga grytlappen till påskgrytlapp och den "vanliga" våriga diskmedelspumpen till en lite somrig och härlig påsk pump, i citrongult.


 

Åkte förbi Lidl på vägen hem och köpte ett packe med fina rosor att pryda bordet med efter att tulpanerna blommat över.

 

Det är ju så härligt att släppa in lite vårluft (tyvärr också pollen) i denna instängda lägenhet.
Det är också mysigt att höra fåglarna utanför. (Fint att palmen kom med på ett hörn också)

 

Nu ska jag springa och steka till lite spättafilé och koka upp de pärer som Fidde står och skalar, just i detta nu. Det blir det till kvällsmat innan jag får hoppa i säng igen.


Nytt jobbuppdrag

Försäljningen igår gick väl sådär skulle man kunna säga, ca. 200kr i vinst var. Men det var roligt. Det var väldigt skönt att bli av med en del tunga saker som jag har lite svårt att sälja på tradera. Och kan säga att det var sol och varmt i Växjö. När jag kom hem och ställde mig framför spegeln så var det en kräfta som mötte mig. Helt knallröd i ansiktet.

När jag kom hem från Växjö så var det snabba ryck, hem och byta om för det vankades bio i Jönköping med Evelina, Ida och Sarah. Water for elephants står på schemat. Den var mysig, vi gillade den. Ingen oscarsnominering kanske, men en mysig söndagsfilm. Helt klart sevärd. Sen var det fort hem och hopp i säng.


Idag ringde klockan 4:30. Det är ju inte så att man hoppade upp vid den tiden. Men det gick bra. Köra gick också bra. Första intrycket och första dagen var positiv. Här fick man information, fick snabbt och lätt reda på vem man ska vända sig till osv. Fick t.o.m en egen mapp med information för oss inhyrda, sånt gillar jag. Arbetsledaren var störtskön och bjöd på kaffe och stod och snackade ett bra tag. Min upplärare var också jättego, och hjälpsam. Så det är tråkigt att det är så långt att åka! Det är inte ångest inför imorgon i alla fal och det är ju bra.




Jag är en polarbjörn, jag.

När man lever med Fidde så får man ibland höra lite ovanliga låtar. Endel av egen kompositition men också andra som han snappat upp under hans år. Som i helgen började han mummla "Jag är isbjörn jag, ååhh jag är så glad. Det spelar ingen roll vad det är för en dag". Jag trodde återigen att detta var eget påhitt, men han hävdade att det fanns en låt som gick så. Han letade upp den på youtube, dock var det polarbjörn och inte isbjörn, men åh vad mysig den är. Jag lyssnar på den titt som tätt.


Jag och Emelie säljer på bakluckeloppis i ...

img_7251 (MMS)

Jag och Emelie säljer på bakluckeloppis i Växjö. Har sålt lite redan. Hoppas på mer, har gjort en thaiceremoni och flaxat pengarna på alla sakerna.


Sockerrus





Lördagstur

I eftermiddags åkte jag och Fidde på tur. Jag är nervös inför nya uppdraget på måndag så jag måste åka och reka innan så jag vet vart jag ska ta vägen, så jag slipper virra runt på måndag halv 6 på morgonen. Inte så kul. Så vi tog bilen och drog till storstaden Gislaved. Efter att vi tittat ut min rutt och vart jag ska ta vägen så körde vi runt för att leta efter någonstans att äta. I Gislaved var det svårt att hitta något. Så vi chansade på Anderstorp och där fann vi en pizzeria. Jag har alltid tänkt att Anderstorp och Gislaved är som Skillingaryd. Men tusan Gislaved har ju en gågata med affärer som Lindex, Kappahl & Dressmann mm. Det har ju inte vi. Väl på pizzerian så tyckte Fidde att jag skulle ta någon annan pizza än den jag alltid tar, tomat, ost, skinka. Jag sa att jag faktiskt förr åt med räkor på också, och att jag nog skulle slå till på det idag. SÅ idag åt jag den första "Capri"-pizzan på säkert 10-12år. Men den var inge vidare god. Det var som en damm mitt i pizzan med vatten. Blä.

Sen vi kom hem har jag bakat, bakat, bakat och plockat ihop till loppisen som jag ska åka iväg till imorgon. Trots att jag har plockat hela veckan till den loppisen så tycker jag ändå att jag inte vet riktigt vad jag ska ta med mig. Jaja, det blir nog bra till slut. Nu ska jag kila iväg och ta ut den nästa sista plåten med macaroons för idag.


Kommentera mera

Jag uppskattar verkligen att mamma, pappa, syster och mormor kommenterar här på bloggen. Men det vore roligt om ni andra som läser också ville bidra. Ni är inte många, mina läsare, det vet jag. Men det är några i alla fall. Om än bara för att säga "Hej", "Okej", "Nej" eller "O Ja!" så är det roligare än ingen kommentar alls. Så kom igen. =)

Sen present

Ja, jag minns knappt när det vara jag skulle köpt denna kudde till Fidde. Jag har nämligen testat hans i typ 1,5 år. Jag skulle köpa en ny, men hade inte råd för tillfället men så ville Fidde prova så han köpte en men sa att jag kunde låna den tills jag hade råd och köpa en egen. Sååå sen dess har jag använt den. Men igår slog jag på stort och överraskade Fidde med en ny till honom. Snällt tycker jag.



Jag kan inte sova

Nej, nu sitter jag här igen, ännu en sömnlös natt. Idag är det inte så mycket mitt huvud som håller mig vaken, eller kvalster för den delen heller. Nu är det en smärta i ljumsken som strålar ner i låret, vidare mot vaden och för att till sist sluta vid vristen. Smärtan sitter i båda benen, fast är mycket starkare i höger ben. Jag har känt av detta i några veckor, ungefär varannan natt, men inatt är det nog värst. Jag har gjort en liten fin teckning för att ni ska se vart jag har ont. Haha. Som sagt jag kan inte sova, så varför inte kladda lite.



Skelettkillen utan mina teckningar kommer ursprungligen härifrån.


62 år gammal vigselinbjudan

Var förbi farmor idag för att låna hennes bil och då hade hon hittat hennes och min farfars bröllopsinbjudan. Kul och se hur det såg ut 1949, för över 60 år sedan. Lite annorlunda om man jämför t.ex. med min systers. Allt förändras. Hon hade även hittat tidningsutklipp, också lite annorlunda när de skrev så mycket om ett bröllop.



 

 




Nytt

I eftermiddag har jag varit i Jönköping. Jag hade tid hos optikern vid kl. 16.30 och innan dess passade jag på att besöka Erikshjälpen. Där fyndade jag lite.


Blev jätteglad när jag på Erikshjälpen hittade just en sån pall jag var ute efter.

Har inte bestämt ännu, men tror att skinnet får vara där istället.

Nu ser det ut så här för tillfället men ska de ska få sina platser till slut,
nu fattas bara en pyttelitet bord.



Hittade även lite ljusstakar på Erikshjälpen och köpte också en snygg ljussläckare.



Blev helt kär i denna tunika från H&M.


Smarrigt

 

Köttbullar à la Inga-Lill och potatismos med smörhålor.


Köttbullar på menyn

Ikväll blir det köttbullar och potatismos (lingon och brunsås för Fidde också). I världens näst godaste köttbullar så är det riven lök i och idag har jag mina linser och jag har ingen lust att klia i ögonen då med lökfingrar så jag slängde på mig skidglasögonen medans jag donade med löken. Superduper bra. Nu ska jag ta på mig plasthandskarna för att skala potatisen, får sån kli på händerna annars. Omständig mat det här.



Spenderasugen

Idag har jag haft en sug efter att få spendera lite pengar, men så har jag inte haft orken till att åka någon stans, eftersom jag imorgon ska åka in till Jönköping. Så istället fick det bli lite traditionell internetshopping.



En grön och en gul pepparkvarn som skall bli kompisar med min lilla rosa jag redan har.

 


och en ny diskmedelskub från Cult, lite påskig.

 

Jag är lite sugen på att införskaffa mig ett snyggt överkast också, men tusan att de ska vara så dyra. Jag får avvakta ett tag till.


Läskigt omslag

En bok som jag börjat läsa på flera gånger har ett riktigt läskigt omslag. Häromdagen kom jag på att jag kunde "klä" in prämarna så jag slapp att titta på omslaget när det ligger vid sängkanten. Så skönt.





Marilyn Manson är en läskig typ.




Problemet löst.

Pust

Som sagt så har jag ägnat dagen åt att ta tag i den stor högen av ostrukna lakan, dukar och kökshanddukar. Eftersom jag spenderade hela natten åt att inte sova så tänkte jag desto mer på varför jag inte får jobba denna veckan OCH åt att tänka på de små äckliga kvalsterdjuren som finns i våra lakan, täcken och kuddar och bajsar och äcklar sig. Så därför gick jag upp med Fidde och körde honom till jobbet och sedan raka vägen hem till mamma och pappa och in med täckena i tvättmaskinen.

Googlade lite innan hur ofta som är vanligt att man tvättar täcken och fick lite olika svar, men allt från 1gng/år till 4ggr/år. Jag blev ännu mer äcklad då eftersom jag kan ärligt säga att jag inte tvättat våra täcken en endast gång sedan vi flyttade hit och innan dess har jag ingen koll. Så kanske ska ta och börja göra det lite oftare så jag slipper att ligga sömnlös med tankar om de så äckliga djuren.

11 påslakan, 3 underlakan, örngott, 8 kökshanddukar och en duk. Som sagt PUST!

Eftersom det var lika bra att stanna uppe på femkampen medans jag tvättade täckena så släpade jag också med två IKEA kassar med styktvätt. Men jag kom på den smarta grejen att mangla allt istället för att stå med strykjärnet på i några timmar. Men fy det gör jag inte om igen, inte för att det är jobbigt eller tråkigt, utan för att det blir ju inte bra! Men skajug helst göra det när det är lite fuktigt och man ska ha hjälp av någon att vika ihop. Jag fuktade lite med en sån där vattensprayflaska men det hjälpte föga så en del blev helt skrynkliga. Men men de såg i alla fall bättre ut innan de blev pressade så det fick duga.



Ska bli gott att krypa ner i en nybäddad säng med manglade lakan, nytvättade täcken och vädrade kuddar.



Jag hänger på femkampen

Ja, jag hänger här idag och manglar lakan och tvättar täcken. När jag stod i köksfönstret och tittade ut alldeles nyss såg jag något som inte stämde. Ingången till den lilla fågelmatsbollen, som hänger i boken utanför fönstret, var täckt av en stor svartbrun lurvig svans. Först blev jag lite rädd att det var fågelungar eller något där i som blev uppätna. Men sen förstod jag att det måste vara en liten ekorre som är där och knycker lite mat. Och mycket riktigt när jag kom tillbaka med kameran så tittade den så sött ut. Sen kikade han snabbt runt om det var någon som märkt honom för att sedan snabbt kila ut i skogen mitt över gatan igen.





 

 



 


Bo&Leva mässa och Syfestival

Igår var jag på Bo&Leva mässan och Syfestivalen på Elmia. Med mig hade jag Emelie, mamma, pappa och farbror. Joanna och Per träffade vi en snabbis också. Vi åkte först och främst dit för Bo&Leva men jag tror att jag hade mest glädje av Syfestivalen. Jag gillar ju virkning, stickning, sy och pyssla. Så det blev lite inköp. Tog äntligen mig i kragen och köpte mig en riktigt bra sax som jag kan ha när jag virkar, nu har jag bara haft en vanlig slö allt-i-allo-sax. Så den blev jag glad för att jag fann för ett bra pris. Sen blev jag och Emelie helt förälskade i olika skinnfällar som man kunde ha till pall- eller stols"dyna". Helt underbart vackra. Det fanns kanin, alpacka (?!) tror jag det var och den som jag köpte. Emelie ville köpa och jag också, men jag visste inte vad jag skulle ha den någonstans. Så när Emelie stod och skulle välja så slog det mig att jag kunde ha en på min stol i köket. Helt överlycklig över att jag kunde få köpa med mig en av de vackra skinnen. Synd bara att det inte blev så snyggt som jag tänkt, men nu har jag den i alla fall. Det kanske får bli till någon pall vid ett senare tillfälle. Inne på Bo&Leva mässan var det mer för folk som har hus, vilket varken jag eller Emelie har, så det blev bara inredningstidningar inköpta. Jag har knappt plats för fler nu, men måste ju passa på när man kan köpa 5st för 50kr, när de annars kostar 50kr/st. Jag kunde dessutom inte välja mellan två tidningar så helt plötsligt var tjejen så snäll så jag fick 6st för 50kr =) Sånt gillar vi.


Det är kanin och räv blandat. Är den inte snygg? Jag bara älskar den.

 

 

Nu blir det mycket inspirationsläsning framöver.

 

 



Dag utan arbete

Igår fick jag reda på att jag inte hade arbete idag. Dock vet jag inte hur länge, lite irriterande. Men så himla härligt att vara hemma en sådan här dag när solen skiner och det är riktigt varmt ute. Så jag tänkte att jag drar med mig mormor ut på en tur. Det blev en långtur för mig att traska men lika bra det, motion behövs. Trots att jag klätt mig vårigt så svettades jag in våren minsann. Vi hittade lite tussilago eller hästhov vid vägkanten också så det var vi tvungna att plocka med oss. En citronfjäril flaxade förbi oss också. Det kändes verkligen som att våren är här. Jag kunde ha på mina favoritskor utan att bli blöt om tårna, ha kavaj utan att frysa, ha leggins utan att frysa och sist men inte minst inga vantar eller mössa. Underbart. Efter promenaden blev det en glass och kaffe. Härligt. Om jag är hemma någon mer dag denna veckan som är så fin som denna dag, så sa vi att vi skulle ta "mörkeborundan" nästa gång, fast jag på cykel då.


Termometern stod på härliga 17,7 ºC när jag traskade bort till mormor.







Det blev en rejäl första bukett tussilago.

Funkade det?

Var det Uri Geller som fick potatisarna till att växa igår? Eller har jag bara inte hållt så bra koll på dem? Knas är i alla fall vad det är.




Dinkelfrallor

Idag var det dags att baka lite frallor igen. Mums.



50 g jäst
4 dl ljummet vatten 37°
250 g KESO cottage cheese
2 msk smör
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 msk brödsirap
5 dl dinkel fullkornsmjöl
6–7 dl vetemjöl special eller siktat dinkelmjöl
(jag brukar ha lite solrosfrön i degen också)

2 dl pumpakärnor



Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt keso, smör, rapsolja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Forma degen till en rulle. Skär den i 16 bitar. Doppa ena snittytan i pumpakärnor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa ca 30 min.Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Låt bröden svalna på galler.

Det kom ett paket idag

 


Nytt beroende - Yankee Candle

Det doftar gott här hemma tack vare Yankee Candle. Inte för starkt och inte för svagt. Efter att jag fick ett i födelsedagspresent så har jag köpt mig två egna (lite mindre burkar) som jag har placerat ut i lägenheten på väl valda platser.



 


I den svarta "kronan" passade den stora Yankee Candle - burken perfekt.



Lite virkpyssel

Det som är näst tråkigast med att virka en stor pläd, alltså efter att fästa alla trådar på varje ruta, är att ordna upp så att ingen ruta eller rad blir den andre lik. Visst det kommer säkert att bli någon som ser ut som en annan, eftersom jag inte kan lägga upp alla på bordet på en gång och hålla koll på alla samtidigt, då hade jag blivit helt yr. Det tar mycket tid bara att portionera ut dessa ca 190st rutor som är de jag håller på med just nu. Jag kontrollerar inte upp dessa med de 100st som jag har liggandes som är färdiga. Så det kan ju tänkas att några blir likadana, men vad gör det? Det är ju handarbete och det ska ju synas. Jag tyckte jag var grymt smart som för ett tag sedan kom på att jag kunde offra några fryspåsar till att ha varje färg/garn och deras rutor som skall virkas/har virkats i. Det blev mycket lättare att hålla koll och inte slarva bort några rutor.


Varv 2 är färdigt på alla färger och rutor. Nu ska det bara blandas och ges lite huller om buller.

 

Blandat och klart! Redo för 3:e och sista varvet.


Optikerbesök

Ikväll var jag hos optikern för en linskontroll. Det har gått helt okej, men de har skavat lite när jag har varit inomhus. Det känns mycket bättre utomhus, så de var perfekta när jag åkte skidor. Så jag fick ett par nya, som jag ska testa tills nästa vecka. De var mycket smidigare att sätta i och känns inte alls, så det verkar ju vara toppen. Men en sak är ju så jäkla jobbigt när man är hos optikern. Dessa jäkla frågor om det blir bättre när de gör si eller så, "Är det bättre nu?", "Syns det någon skillnad nu?", "Hur känns det om jag gör så?" och bla bla bla. Herregud man minns ju inte hur det såg ut innan och man glömmer snabbt hur det var nyss. Ibland får jag också för mig att de säger en del saker för att sätta dit en, typ "ahaa, hon säger bara så för att.. bla bla bla". Man vet ju aldrig. Men huvudsaken är ju att jag ser ju med linserna i alla fall.




 

Så, vilken ser ni bäst på? Den högra eller vänstra?



Varm i hjärtat!

Åh jag blev helt lycklig nu när jag kollade in på Evelina's länk på Facebook. Det var en 79-årig man som bloggar, så himla sött. Här finns "dagens outfit" och "frågestund" precis som i hans något yngre konkurrenter's bloggar. Det är något med gamla män som gör att jag blir helt varm i hjärtat och ibland också lite ledsen i ögat när jag ser de vandra ensamma eller ser något som far illa på tv eller nått. De är bara för söta.

Här kan du läsa hans blogg. Hans 81-årige bror bloggar också.

Mormor, kanske du också ska börja blogga ? =)


Bilden är en dagens outfit bild och kommer från magnatens blogg.


I - landsproblem

Sarah visade en rolig app till iPhonen igår när vi satt och fikade. Vi satt allihopa ett bra tag och kom på kändisar som vi skulle testa, det blev som ett litet beroende. Jag kunde inte släppa den udner kvällen, så jag visade såklart Fidde när jag kom hem och även han blev förbluffad. Varenda gång blev det rätt.

Alltså, en förklaring till vad det är jag pratar om. Det är en applikation som man har på telefonen, där det är en ande som gissar vem det är man tänker på, genom att fråga frågor som man kan svara ja, nej, vet inte, troligtvis eller troligtvis inte. Ibland går det snabbt, ibland tar det ett tag, men oftast är det den personen som man tänkt på. Jag fick för mig att den "hör" vem det är man säger att man ska tänka på (eftersom vi alla fyra satt och pratade om vem vi skulle testa) men jag och Fidde testade utan att säga namnet och det funkade ändå. Så nu har alltså detta blivit ett litet i-landsproblem för mig, för jag vill veta hur det går till. Så irriterande.

Några frågor som är vanliga i appen: Akinator.



Svaret är ju såklart James Dean!





Ett annat i-landsproblem som stört mig ett bra tag handlar om min räddning på jobbet, podcasten. Jag lyssnar på gamla Christer i P3 på telefonen och för er som lyssnar på programmet vet ju att större delen av programmet handlar om att lyssnarna delar med sig av sina erfarenheter osv. Eftersom jag lyssnar på det i efterhand så kan jag inte dela med mig av i mina tankar och det är ju så mycket jag vill säga. Nästan varje avsnitt är det något jag vill berätta om. Åh, man kan ju ha det värre.

Födelsedagskalas

Fidde har fyllt år i veckan och det firades i eftermiddag med hemmagjord smörgåstårta och cupcakes. Jag fick present också, eftersom jag inte firats av Fiddes familj. Av Emilie, Richard och Lukas fick jag ännu mer kakformar, så himla fina. De var lite mindre än de jag haft innan också, vilket kan vara jättebra. Idag blev det lite för mycket cupcakes, lite illamående. Av Fiddes syster, Hanna-Sofia så fick vi tomatplantor. Jag hoppas jag kan få de att växa lite =) Det gick hyfsat förra året. Fick en stor påskig tulpanbukett och pengar av svärföräldrarna också, så passande för jag älskar ju tulpaner och pengar behövs alltid.


 

 

 

Uppdatering: Fidde fick såklart presenter också. Han fick presentkort på Dressman och Junkyard.se, pengar och triss.


RSS 2.0