Nästan klar!

Den är inte riktigt färdig än, banden till upphängningen har inte kommit och resten av pärlorna fattas fortfarande men Tinna är redan supernöjd! (Sen ska den ju inte vara i sovrummet heller men hittade ingen bättre krok.) Jag kan inte ta åt mig äran för allt, designen har jag kopierat den från en annan blogg och så har jag ju fått hjälp av Richard och min händiga sambo.


Vad tycks?


 


Listan

Fortsätter även detta året med listan som jag gjort varje år. (Här är listorna från 2007, 2008, 2009 och 2010.)



Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Jobbade på bemanning och hyrde ett hus i Toscana med familj och vänner.


Höll du några av dina nyårslöften?
Författar aldrig några nyårlöften, därför slipper man skammen om man inte håller dem. (Dock har jag lovat att  stressa mindre 2012, för att skänka lite pengar till Hjärnfonden. Med det känns inte så jobbigt)


Blev någon av dina vänner förälder i år?
Ja, min syster & svåger (jag räknar dem som vänner också) och Sofie & Jamie blev föräldrar i år.


Dog någon som stod dig nära?
Nej som tur är.


Vilka länder besökte du?
Italien och England.


Är det något du saknar år 2011 som du vill ha 2012?
Hus (inte så troligt dock)


Vilket/vilka datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Vakna av telefonen vid 7-tiden den 27 juli för att få beskedet att jag blivit moster. För att senare samma dag flyga till Milano. Liksom inte en vanlig dag om man säger så.


Vad var din största framgång 2011?
Bryta mönster


Största misstaget?
Pressa mig själv för hårt.


Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte mer än jag minns. Det är la höften som är en pain-in-the-ass bara.


Bästa köpet?
I år får det nog lov att vara kläder. Så som min fina vårjacka, kjolen jag levde i under sommaren, klänningen som gör en sjukt snygg, regnkappan och gummistövlarna som behövts om och om igen. Systemkameran höll jag ju för tusan på att glömma!! Den måste nog ändå slå det mesta.


Vad spenderade du mest pengar på?
Vår bebis, Nikon D3100!


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Oo, where do I start? Bröllop och bröllopsfest. Villeman. Italien & London.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2011?
Someone like you av Adele
Jag kommer av Veronica Maggio


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog samma gamla Lisabeth-berg-och-dalbana som tidigare år.


Vad önskar du att du gjort mer?
Rest, sovit, läst och virkat.


Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig och stressat upp mig.


Hur tillbringade du julen?
En stund hemma, en stund på Lindgatan & en stund på Femkampen.


Blev du kär förra året?
Ja lite smått i Don i Mad Men och Jax i Sons of Anarchy ;) Haha.


Hur många förhållanden hade du förra året?
1

Favoritprogram på tv?
True Blood. Sons of Anarchy. Dexter.


Bästa boken du läste förra året?
Läste många men, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, En dag och Gåvan är väl de som stack ut.


Största musikaliska upptäkten?
Som typ alla andra, Adele!


Något du önskade dig och fick?
Jag hade varit snäll under 2011, för jag fick allt jag önskade mig!


Något du önskade dig men inte fick?
Nope.


Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jobbade. Mamma, Joanna, mormor & farmor kom på eftermiddagsfika.


Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ja det finns det alltid.


Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Mer beiget och vitt än innan tror jag.


Vad fick dig att må bra?
Fidde, baka, pyssla och läsa.


Vem saknade du?
Många är saknade.


Den bästa nya människan du träffade?
Ville


Årets sötaste?
Ville


Årets hetaste?
Min vän i köket.


Årets största kärlek?
Kameran
.


Årets besvikelse?
Min kropp.


Årets bästa?
Tog tummen ur röven och fick till ett projekt i alla fall - Ljuskronan.


Årets snällaste?
Fidde


Fredag i Jönköping

Fredagen spenderades i Jönköping. Först runt på A6 och irrade runt en sväng, man blir helt matt av allt folk. Tur jag visste vad jag skulle ha. Sen gick vi och såg "The Girl with the Dragon Tattoo". Helt okej faktiskt, men stör mig på att språket i filmen inte är enhetligt. Vissa bryter, andra inte. Antingen ska alla låtsas vara svenskar eller så ska det helt enkelt vara en amerikansk film. Men det är som Fidde sa, "Det känns som jag sett den här förut!". Det är lite tråkigt ju för man vet ju vad som kommer hända, eftersom man sett den svenska versionen.

 

Efter bion var vi hungriga och såg skylten till Jungle Thai och jag blev sugen. Så det fick det bli. Fidde tyckte att jag skulle prova något annat än det jag brukar äta så medans jag var borta på toaletten hade han tagit fram några förslag till mig. Haha. Blev till slut Chili Scampi. Vrålgott! Dock jättehett men det är ju gott. Så mätta och belåtna styrde vi kosan hemåt. Nu är jag jättetrött och ska lägga mig och sova.

 

 




Nyårsångest

Jag sitter här och författar svaren till den lista jag publicerat här på bloggen varje, en liten årsresumé. Det gör denna dag lite ångestladdad. Det är fredag. Det är helg. Men det är inte den vanliga helgen som sedan återgår till vanlig vardagsångest, för mig. Nej, utan det är sista jäkla helgen detta året. Det blir inte bara ny vecka nästa vecka, det blir ett helt NYTT ÅR! Vecka 1 år 2012.
Ja, jag förstår att ni nog är mycket väl medvetna om detta - det har nog inte undgått någon - men jag skriver detta för att liksom väcka mig själv lite. Ruska om hjärnan lite. Det är alltså inte vanlig söndagsångest som väntar på söndag utan jäklar-det-är-nytt-år-jag-måste-prestera-ångest istället som väntar. Ännu ett år har gått utan att man kommit någon vart i jobblivet, "karriären" eller i det vanliga livet heller för den delen. Visst jag är ung fortfarande men jag vill ta mig tusan vara äldre och ha allt ordnat. Hellre det, än att gå och oroa sig för hur det ska bli. Hur jag ska orka fixa allt som jag vill ha det. Hur allt ska ordna sig till slut. Nej, nu måste jag ruska om mig själv igen. Får inte fastna i dessa resonemang hela tiden.


På söndag börjar ett nytt år. Ett helt fräscht år. En ny start. Förhoppningsvis blir 2012, karriäråret!


(Jag har idag tagit mig en bit på 2012års to-do-list och kontaktat Jönköpings kommun angående skolan och utbildning. Så får vi se vad det leder. Liten tårtbit ångest har i alla fall släppt från min kropp.)

Spray spray spray...

img_9902 (MMS)

Spray spray spray...


Nipprig

Jag har inte avslutat pågående projekt innan jag blir helt nipprig och vill börja på med nästa. Tinna i ett nötskal. Det är därför det ligger halvfärdiga strumpor-, sjal- och linnestickningar lite här och var i lägenheten. Det finns också påbörjade klädesplagg att sy. För att inte tala om mormorsrutepläden som ligger bredvid soffan och ger mig dåligt samvete så fort jag sätter mig och glor på tv utan att ens röra vid garnet. Jag hinner liksom tröttna innan jag nått mållinjen. Allt blir lite halvdant, eftersom jag vill ha det gjort fort innan jag hinner tröttna.

Nästa projekt är i alla fall en fåtölj. Så om någon har en i stil med den här och som aldrig någonsin vill se den mer (den kommer absolut inte vara sig lik), så hojta!! Bästa vore ju om jag kunde bygga en själv, men det är väl att tro lite väl bra om mig själv. Kanske jag skulle vända mig till min möbelsnickrande kusin, vet att han är superduktig på finsnickeriet men fåtölj? Nu är jag i alla fall i slag med att leta efter billiga fåtöljer som man kan renovera på diverse auktions och loppissajter. Inatt fastnade jag om och om igen på blocket och lauritz de sidorna är alltid livsfarliga för mig, utan hus. Det slutade med att jag stod bredvid dator-stolen och skrollade på datormusen i ett försök att slita mig från mattorna på lauritz. Det gick tillslut. Det får också bli en tur till tygriket och panduro under början av nästa år.

Jag kommer behöva ett hus snart om jag ska fortsätta med alla mina projekt som finns i mitt huvud för jag har ju ingenstans att placera allt. Så om någon har ett sådant också som dem inte vill ha, så hojta då också! =)

Stora pysselkvällen

Ibland är den där mätteknikern bra att ha till sambo! Exakta mått till ljuskronan, check!

 

Den perfekta stålringen som här blir borrad i, har min braiga "svåger" Richard fixat till. Tack igen!

 

Den här blicken betyder typ, nu är du för närgången och sjukt irriterande, Låt mig jobba! Han har olika sorters blickar. En del vill man inte ens ha på bild för det finns risk för att den som tittar på bilden blir rädd =)

 

 

3 timmar, 175 st frågvisa kommentarer och ett X antal mördarblickar senare.

Imorgon är jag den som åker till grannbyn och inhandlar spraylack och band till upphängning. Sen kla'tt för upphängning!


Julklappar 2011


Jul 2011



Efter all mat var det vår tur att få besök av tomten, men Lukas blev lite besviken då det inte var tomten utan pappa! Haha. Så vi fick ta in en "ny" tomte som också var någon han kände igen, Jamie! Big fail!



Så Ebba tog vid julklappsutdelningen istället, och det fixade hon bra. Det tog lååååång tid då det var mååååånga paket.



Granen stod där grön och grann.


Jag kilade hem till mina föräldrar lite senare på kvällen, då jag inte var på tip top humör och mådde inte alls bra. Här hemma var "bara" min familj så det var lugnt och skönt. Precis vad jag behövde, så jag kunde vila min höft och mitt huvud. Det blev lite spel innan det var läggdags.


Idag på juldagen har mormor, farmor och farbror varit här och firat jul med oss. Såklart blev det julbord och julklappar.




Vi fick en fjärrutlösare till vår systemkamera i julklapp, så jag passade på att använda den när vi alla käkade julbord. Kul. Jag är jättenöjd!




Polkagris-tomten hade kommit till mor&far. Hihi. Pappa tyckte hans gamla Snubblarna-outfit (pappa, den långa i grön-gult) matschade julklapparna, så han kilade upp på vinden och letade upp den.



Så sött så!



Far & Mor i sina fina luvor som de gått runt med på huvudet i tre dagar. =)


Idas julkort!

Varje år när det nalkas julkort så är vi några stycken som är nyfikna och spända på var vår vän Ida har hittat på i år. Hennes julkort är outstandning! Det är alltid så mycket pyssel, tanke och kärlek bakom. Och känslan av att se när det hänger på dörren eller ligger i brevlådan är underbar. Vilken glädje.

Årets upplaga av julkortet ser ut på följande vis, hemmagjord tvål följde med påsen.

 



Projektet forts.

Fidde tyckte denna skissen på projektet var bättre. Han förstod vad jag pratade om =) Nu börjar man ju se vad det ska vara, eller? Nu fattas endast Fiddes svetsning, sprayfärg och upphängning. Ps. Kladdmassan ska inte vara där sedan :-D


 





Glöggfika

Herregud vad roligt och trevligt det varit ikväll! Jag är helt urblåst i skallen av allt skratt och prat som 5-7st tjejer kan framkalla. Jag har alltså spenderat kvällen med tjejer jag inte träffar speciellt ofta, men som man alltid har jätteroligt när man väl ses. Det var mitt "vanliga" tjejgäng (nu ses vi ju tyvärr inte så ofta heller längre) som var där, minus Sarah. Sen var också min kära kusin Fanny med (så himla roligt eftersom man inte ses så mycket längre heller, men jag tycker det ska bli ändring på det, eller Fanny?! Jag och Fidde bjuder in oss på en drink snart) och Martina som jag gått i parallelklass med hela skolgången. Senare på kvällen kom även de två kusinerna Amanda och Alma (även dem gick i Martinas klass), och deras "gäng" saknade också en Sarah. Så roligt att slå ihop alla tjejer och tjattra loss. Vi gjorde likadant i somras på HJulafton. Tanken var glöggfika, men det blev snarare öl/cider/vinfika, haha. Men lika bra det. Nu är jag helt slut och trött efter en dålig nattsömn.

GOD NATT! GOD JUL!



 


Hej mitt vinterland...

en stund är du här...

 

 

Det är så mysigt i byn nu, lite snö (som tyvärr ska töa bort snart igen) och juleljus i "träna". Älskar kvällsljuset som blir på vintern också, från gatubelysningen och ljusslingorna.

 

Idag pysslar jag med att baka julgodis och slänger ihop laxtartaren som blivit vår - mitt och Fiddes - återkommande bidrag till det johanssonska jul- och påskbordet.


Jul, jul strålande jul

 

 

 

 

 

Det luktar gott och är mysigt hemma i dessa tider.


Fjärde advent - "Gläns över sjö och strand"

Snart kommer tomten på besök, mindre än en vecka kvar! Wihoo. Idag har vi haft besök av Clara & Erik på lite adventsfika. Alltid kul att träffa dem. Kvällen fortsätter i slapphetens tecken, jag och Fidde har haft en fullspäckad helg och behöver vila.


 



Festligt

Igår var det dags att gratulera och fira mormor. Trevligt som vanligt, kul att träffa alla i släkten, det blir inte så ofta nu för tiden. Blev först en fördrink och mingel hemma hos mormor, sen en trerätters middag på Järnvägshotellet och sen tillbaka till mormor för efterdrinkar och snack & snacks. Lite nya ansikten, men de flesta är välkända goa ansikten. Har egentligen inte så mycket och skriva mer så det får bli lite bilder.


Det var folk i alla rum

 

Yngst och äldst

 

Den fina jubilaren



Emelie har boende i Uppsala och det är så ...

img_2245 (MMS)

Emelie har boende i Uppsala och det är så här en tacksam och glad blivande student ser ut!! Nu styr vi kosan hemåt.


En lägenhet check, one to go! Nu fikapaus ...

img_9305 (MMS)

En lägenhet check, one to go! Nu fikapaus på Un!co. (är alltså i Uppsala idag som sällskap till Emelie som kollar på boende inför pluggandet i Januari.


Shoppingstreetan i Uppsala får lantis-besök.

img_0294 (MMS)

Shoppingstreetan i Uppsala får lantis-besök.


Förbi Stockholm nu så Uppsala nästa!

img_0636 (MMS)

Förbi Stockholm nu så Uppsala nästa!


Första stoppet på väg till Uppsala, i Jönk...

img_2243 (MMS)

Första stoppet på väg till Uppsala, i Jönköping för att fylla på kaffetarmen.      (uppdaterat under dagen så mamma och mormor slipper oro sig)


Idag är ingen vanlig dag

Mormor och jag på morfars 93-årsfest

 

 

Grattis grattis! Ja, idag fyller bästa mormor år. Jämnt fyller hon också. Hon är inte bara mormor utan hon är också lite som en extra mamma, syster eller vän. Hon är toppen på alla sätt och vis.

Idag har jag och mamma varit där med blommor och fått fika. Min och Joannas bukett kändes lite mesig i jämförelse till mamma och pappas 80-rosor. På lördag är det fest för henne och alla hennes barn och barnbarn kommer. Så roligt.

 

 

 

 

 


Lucia 2011

Luciagudtjänst i Sofiakyrkan.


(Anledningen till att klänningarna ser gul-gröna ut är det sjukt irriterande ljuset,
Svenska kyrkan i Jönköping hade gått loss på färgade strålkastare. Helknas.
Kändes lite som ett discotek ibland.)

 

 

 

Efter den extremt långa Luciagudtjänsten så tog vi oss hem till Ida's super mysiga lägenhet. Hon pyntar så fint. Det bjöds på kvällsmacka, glögg och julgodis, smaskens.


Baka baka baka


Tredje advent - "När juldagsmorgon glimmar"




"Du, det är lugnt, jag tar kort!!"

Alla har väl varit med om att man någon gång är skyldig någon pengar men inte har kontanter. Jag har i alla fall gjort det, och blivit "utsatt" för det. Men nu behöver man inte ha dåligt samvete för att man är skyldig någon pengar och vara rädd att man ska glömma bort det.

Nästa gång det händer att någon säger till mig "Du, jag är ledsen, men jag har inga kontanter!", då svarar jag bara... "Du, det är lugnt, jag tar kort!"












Resultat

 

Så var de utrullade och gräddade i ugnen. Brände en plåt =(


Är barnvakt

img_5378 (MMS)

Är barnvakt åt Lukas. Fidde hittade Disney Channel på TVn. Underbart att få se lilla "föunfön" igen. Stor favorit när jag var liten.


Så glad!

Vad glad jag blev när jag var i affären idag. En av de som jobbar på mataffären där jag alltid handlar gick förbi mig när jag stod i kön och log som hon brukar göra när hon ser mig (säkert när hon ser andra också). Men sen vände hon tydligen och kom fram till mig igen och sa "Jag blir alltid så glad när jag ser dig, för jag tycker Lisabeth är ett så underbart namn!" Jag blev helt ställt av en sån komplimang så det enda jag fick ur mig var "Tack". Men jag ville ju också säga att jag också blev glad nu och kommer bli det varje gång jag ser henne också, men det är sånt där man kommer på i efterhand.

Projektet

 

Fidde skrattade när han såg min "skiss" på mitt projekt. Jag förstår inte varför, jag tycker det är solklart!! Haha.


Favorit i repris

Idag är det dags att slänga ihop ingredienserna till mormor Herthas stora pepparkakor. Återkommer om tre dagar med resultat.



Solhälsning

Det kom ett mms nyss från soliga Gran Canaria. Man blir inte alls sugen på att vara där och gå runt i sommarkläder och bada i pool eller så nu... =)

Men får väl glädja mig åt att det har kommit lite snö i alla fall, KUL!.



Adventsfika

Jag och de två syskonparen tog en promenad igår innan vi åkte hemåt. Målet var det mysiga fiket Baka - stenugnsbageri. Såg nästan precis ut som "mitt egna" framtida fik.

 

 

 


Barndop

I lördags var det dags för Olivia att döpas.

 

Här kommer lite bilder från gudtjänsten.

 

Jag hade äran att sitta bredvid dessa fina killar.

 

"I faderns, sonens..."

 

 

Familjen Mitchell =)

 

Familjen Mitchell med föräldrar och faddrar.

 

 

 

Efter lite förtäring och paketöppnande i församlingshemmet, begav sig en del hem till Mitchell's för lite dricka och prat.


Jul på Liseberg

I fredags eftermiddag och kväll var vi på Liseberg. Jag har aldrig varit där under juletiden så det var kul att få se det också. Riktigt mysigt var det med alla träd som var klädda i ljus, de levande djuren, brasorna som man kunde varma sig vid och snackskioskerna som var utbytta till glöggstånd. Det är ju julmarknad samtidigt och det är kul och gå och kika runt lite, jag hade tur och hittade ett par varma ullstrumpor till mina stackars förfrusna fötter.

Säger som Emilie, "Har man inte redan julkänsla innan så får man det när man kommer hit!" och det är verkligen så. Här kommer lite bilder från kvällen.


 

Fidde, Rille, Emilie och Lukas passade på att åka en tur med kaninresan.

 

och Rille och Lukas tog en svängom på hästen också.

 

Stannade till vid isbanan och fnissade åt folk som inte kunde åka.

 

Gången upp mot Kållerado var full av ljustäckta träd. Fint.

 

 

Julmarknaden vid Balder.

 

Gott att varma sig med lite glögg i kylan.

 

Mer julmarknad.


Andra advent - "Nu tändas tusen juleljus"

 

 

Hemma igen efter en helg borta, nu är det soffan och myskläder som gäller resten av kvällen. Kanske kommer ett inlägg med bilder från helgen senare, annars ha en trevlig advent!

 

 


Dop

 

Nu är det strax dags för dop här i Göteborg. Vid kl. 16 är det dags, så nu måste jag rappa på om jag ska hinna bli klar.


Skål!

img_3697 (MMS)

Lite mousserande på hotellet skålar vi gärna i.


Jul på Liseberg.

img_1483 (MMS)

Mysigt!


Är man trött så är man. :)

img_9280 (MMS)

Är man trött så är man. :)


Gävlebocken

Jag är som besatt av Gävlebocken varje år, jag har tidigare skrivit om den här och här.  Jag är av den åsikten att det är mer tradition att Gävlebocken brinner än att den står kvar! Förra året stod den kvar, så därför fick den inget inlägg här. Bara de nerbrända får ett inlägg.

I år tycker jag dock att den brann för tidigt. En vecka är för ungt. Det är mer spännande om den brinner ganska nära jul eller strax efter, för då är man liksom verkligen spänd på om den kommer att överleva julen eller ej, och så bara PANG så brinner den. Haha.


Vad tycker du? Ska den brinna eller stå kvar?


Bild från aftonbladet





Fyra år ♥

I fyra år har det varit VI, jag och Fidde. Tiden går så fort. Ikväll ska vi fira med att tillsammans med Emilie med familj och Sofie med familj strosa runt på ett juligt Liseberg och sedan avsluta kvällen med en middag, tête-à-tête och kanske lite relax på hotellet.

Sen stannar vi i Göteborg resten av helgen för på lördag är det dags för Olivias dop.


Hoppas det ska smaka!

Mamma har beställt macarons till sitt vrål-avslutningsfika på hennes gamla jobb. Så jag hoppas dessa ska smaka.


Kom med posten idag


Min 2012-kalender. Älskar personligalmanacka, man pyssla ihop en egen.

Det bakas macarons idag


RSS 2.0