So long 2013

Årets sista dag. Undra hur många blogginlägg som börjar så idag?! 

Så är fallet i alla fall och vi är nervösa för att det skulle gå galet och bli en nyårsbebis. Det får ju gå, inget man kan göra något åt, men inget drömscenario direkt. Se bara på min vän Clara hon har fått dela födelsedag med nyårsafton i 25 år i år och hon har väl inte tagit någon större skada ;-) 

Men jag känner inte det minsta av att det skulle vara på gång (det behöver man ju inte heller men men) men jag tror det blir lugnt nyårsfirande och att hon håller sig inne ett tag till.

Jag brukar ju göra en lista varje år men ingen ork till det har funnits i år så det blir bara en snabbsummering.

Ett år som varit en berg-o-dalbana minst sagt! Ups and downs, hela tiden. Samtidigt som det varit det värsta året för jag mått så dåligt dels psykiskt pga depression, ångest och dödsfall och dels pga graviditeten så har det funnits ljuspunkter såklart, som att en bästis har gift sig, vi har köpt hus, blivit moster för andra gången och såklart det där berömda pluset på stickan som vi väntat på. 

2014 kan bara bli bättre och det känns som det är på god väg, menar börja året med en bebis är väl det bästa sättet? Jag hoppas det i alla fall.

Ikväll väntar middag och umgänge hos Fiddes bror och Emilie tillsammans med Sofie och barnen. Väntar på de i skrivande stund oxå för de ska komma på en liten fika. Så det känns som en lagom och lugn nyårsafton, precis vad jag behöver.



Gott nytt på Er!!


Sista måndagen 2013

Sista måndagen 2013 var till ända. Ännu en dag med vila vila vila. Vi båda var helt slut i början av dagen, tog ett bra tag innan vi kom igång. Men vi fick lite ordnat med i alla fall innan vi åkte till storstan. Vi hjälptes åt att höja bänken som var i vårt extremt vackra badrum (ironi)! Avskyr 70-tal, och detta badrum är original från huset byggdes. Det är väl ganska högt upp på vår priolista att göra om. Men det lär väl få vänta några år eftersom det är en sån enorm kostnad. Anledningen till att höja bänken var att den förmodligen använts som sminkbord tidigare så det var i en sån låg höjd att det inte funkade att använda som skötbord för då hade vi ju fått ryggskott. Det blev väldigt bra och vi blev nöjda.
 
 
Före (Kanske lite svårt att se)
 
Efter
 
Som sagt kanske svårt att se hur mycket det höjts och ni kanske inte bryr er heller, haha, men säkert en 20 cm högre och det känns bra. Sen har jag gjort allt jag kan för att det ska se lite roligare ut än de hemska 70-tals färgerna och mönstren. Ska försöka hitta något överdrag till skötbädden också för moln är ännu ett mönster jag avskyr, det och stjärnmönster går inte hem i bebisgarderoben. Och Gekås hade två skötbäddar att välja mellan, moln eller stjärnor. Så jag valde kolera = moln. Men prickigt, randigt och blommigt går hem.
 
 
Efter vi pysslat med detta så åkte vi till stan och snabbhandlade på Ikea innan vi hade bokat biobiljetter till Hundraåringen. En sista biodejt innan vi blir föräldrar. Perfekt film att se idag, smårolig och inte för jobbig handling.
 
 

Perfekt slappedag

Denna annandag jul (och Sarahs födelsedag, Grattis!!) har jag bara slappat hela dagen. Har jag inte legat i soffan och tittat på tv eller surfat runt på diverse webshoppar med datorn i knät så har jag legat i sängen och sovit. Behövde en sån här dag nu kändes det som, efter allt ståhej de senaste dagarna. 

Har dock hunnit med en ansträngning, målat öppna spisen. Tidigare har jag bara målat tegelbitarna, för att de var så mörka, så grundade jag några gånger. Men nu körde jag hela spisen, fram, och hela sidorna. Blev bra tycker jag.  

Men oj vad vi längtar till vi får in kassetten som vi beställt. Så mysigt med brasa. Dock behövs den nog inte nu så mycket för värmen då det inte är så kallt men det kommer vara så värt att få in den hoppas vi. I början av januari har de sagt att de skulle komma och fixa, meeen det är hantverkare vi pratar om så vi får väl se när det blir av.


Före



Efter





När öppnas paketet?

Varning för nakenchock ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frågan är när detta paketet skall öppnas. Fått in en del gissningar men vore kul med fler. Det är många av er smygläsare som inte gissat ;-) Kom igen =)
 
 
 
 
 
Isa tror hon anländer nyårsnatten tillsammans med alla fyrverkeri.  Alltså 2014-01-01

Mormor Inga-Lill tror den 3 jan. 2014

Sofie Mitchell tror 5/1

Fidde tror 2014-01-06 kl. 03:53

Josefine tror den 7/1 klockan 11:53

Emilie tror 8/1
 
Joanna tror 9/1 kl 04.39 alt 18/1 07:12
 
Evelina tror 9/1 -2014 kl. 05.00

Anna-Maria tror 2014-01-09 kl 13.27

Mamma tror 2014-01-10

Ida Ahlnér tror 2014-01-10. Troligtvis på natten eller tidig morgon.

Sarah tror 2014-01-11. Ev. 2013-12-26 för att hon tycker att det är en bra födelsedag

Per tror den 2014-01-12 kl. 05.25

Papps tror 2014-01-14
 
Jag själv siktar mot 10-14 Januari!!
 
Svärmor Mia tror 17 Januari
 

Julafton

Så var julafton förbi igen. Dagen kändes ändå lång trots att jag slumrade till som bara den på förmiddagen innan vi skulle till Fiddes familj.
 
Vid strax innan 14 var vi på Dammgatan och dukade upp all julmat. Nog första dagen som jag känner att jag "äter för två"! Har nog aldrig ätit så mycket som jag gjorde igår, och då äter jag ändå inte av allt. Hann att se lite på Kalle och såklart "Kan du vissla Johanna" innan tomten valde att titta förbi. Han gjorde ett kort stopp, då han hinner ju inte med alla annars =) Men alla barnen hann att få varsin julklapp i alla fall av honom. Sen tog Tilda & Linnéa (Fiddes brorsdöttrar) vid julklappsutdelningen och det gjorde de med bravur. Jag och Fidde fick vad vi önskat oss, en brevlåda. Men även en ny vimpel till vår kära flaggstång (hatar den) och Skorpan fick en outfit av Hammarötomten. Alla nöjda och glada.
 
 
Efter alla klappar var öppnade och det lugnat ner sig lite så packade jag och Fidde ihop oss och åkte mot Skillingaryd. Vi lyckades tajma så himla bra med syster och familj, de kom bara några minuter innan oss. Tomten hade varit där och lämnat alla klappar redan så Ville fick dela ut de som fanns, med hjälp av mormor och morfar. De flesta hamnade såklart i hans hög, även om vissa hamnat lite fel ;-) Vi alla vuxna fick en uppmaning när vi fick våra paket, Ville hytte med fingret i högsta hugg och sa "INTE ÖPPNA NU!" "SEN!". Va vi skrattade. Det kom helt spontant till en början men när jag skulle få med på film så slutade han såklart.
 


Fidde och Per vart väldigt nöjda med sina paketer. De brukar få matchande av sina svärföräldrar men i år gick de lite väl overboard kanske ;-)
 
 
Efter julklappsutdelningen åkte julbordet fram igen och återigen åt jag så magen stod åt alla håll. När alla nästan ätit upp så kom en liten man och kollade allas tallrikar för att se om vi ätit färdigt så vi kunde dansa runt granen. Det var inte igår man dansade runt granen. Herregud, kommer ju knappt ihåg några sånger. Men nu har man ju räddning i form av spotify, hrm. Ville tyckte tydligen inte om våra röster utan ville ha igång det i bakgrunden. Några varv blev det innan jag hoppade av. Ville, mormor och morfar orkade ett tag till.
Sen var alla trötta och fastnade i soffan resten av kvällen.

En toppen dag på alla sätt. Så tacksamma för alla fina presenter vi fått!! Idag tar vi det lugnt ett tag tills farmor, farbror och mormor kommer på fika tillsammans med hela min familj. Vill att de ska få se hur det ser ut här, och det är lika bra att passa på när det redan är fullt ös överallt. 
 
Hoppas alla som smygläser här haft en lika bra julafton som vi haft. God Fortsättning!!

God Jul!!

Här har huset varit vaket ett tag. Hunnit med alla sysslor på att-göra-listan så nu kan vi njuta av go'frulle och mys i soffan tills det är dags för julfirande. Skönt med lite lugn och ro innan julhysterin, behöver det känner jag. För igår och idag känner jag av foglossning ganska rejält.


God Jul till Er Alla!!








Jul i vårt hus

I vårt hus! Vårt eget hus, helt sjukt. Gör ett litet inlägg här medan fudgen står och puttrar på spisen. Lite har jag kvar på listan innan jag kan vila och det är lite julefrid här i huset. Lite julgodis som ska bakas (varför bakar jag så tidigt varje år, aldrig något kvar till julafton!!!), köttbullar ska rullas, klapparna ska slås in och lite ärenden på byn står på schemat idag innan vi får besök av Fiddes äldsta bror med familj som vill ta sig en husesyn. Sen blir det till att kila iväg till femkampen en sväng och säga "Hej och välkomna hem" till mor och far och lämna köttbullar och klappar så slipper man tänka på det imorgon.

Har inte pyntat och julpysslat så mycket som jag hade önskat men är överlycklig över att jag fick hjälp med granen för ingen jul utan gran känner jag. Lite tomtar har kommit upp också men det är en brokig skara som inte passar ihop så det får ändras till nästa år, men i år får de står framme så det känns lite juligt.
 
Tänkte lägga in lite bilder på hur vardagsrummet ser ut för tillfället. Nu när matta, soffbord och annan lampa kommit upp. Även lite julpynt. Nu känns det bättre med vardagsrummet, nu när det börjar se lite hemtrevligt ut, dock så är jag ju så ivrig och vill att det ska vara som jag vill direkt, meeeen det går ju inte för det innebär ett lite för stort projekt just nu, och vi har annat som är viktigare att ta tag i och förbereda för. Och det finns inte pengar att lägga på inhandlade av ny lampa, nya hyllor och annat dekorativt såå det får vara så här ett bra tag tills allt annat är gjort.
 

 
Börjar likna ett hem i alla fall. (Det vita i spisen är bara foam jag har när jag målar om spisen)

Älskar min julgran med alla 160 pumlor ;-)
En härlig blandning av billigt och lite dyrare.
Inhandlade på allt från Rusta och ÖoB till Harrods i London!
I glas och i plats, glittriga och släta, kors och kronor, runda som avlånga.
 

Julmys

Idag hade vi ännu en effektiv dag, som höll full rulle hela dagen. 

Började med ett barnmorskebesök vid 11, det sista innan beräknat. Det mesta var okej men min barnmorska var inte nöjd med mitt magmått. Hon mätte och mätte och mätte ;-) Jag som tycker jag börjat få stor mage och känner att den är lite i vägen nu. 
(Förlåt, ni som haft stora magar och under lång tid. Men jag hade mitt helvete med illamående och kräkningar från början tills för ca 1,5 månad sedan. Så att jag börjar känna mig otymplig nu i v.38 är jag helt okej med.) 
Ja efter säkert 20 "dåliga" mått så bestämde vi att hon skulle ringa jouren för att försöka hitta en ultraljudstid snarast, för det tidigaste hon fick upp på datorn var den 8 Jan och det är ju 4 dagar efter bf så kanske inte så aktuellt. Så jag fick gå hem så länge. 

Under tiden jag var hos barnmorskan hade jag fått ett samtal från en av blomsterhandlarna i byn om att vi (jag och Fidde) fått en blomma att hämta ut. Så nyfiken och spänd på vem det var i från åkte jag direkt från vårdcentralen dit för att hämta ut. Försökte verkligen lista ut vem det kunde vara ifrån och hade i mina vilda fantasier aldrig kunnat drömma om att avsändaren var den som den var. Det var ett av barnen till mannen vars hus vi köpt. Han som bor i byn och som vi haft mest kontakt med. Så oväntat men så gulligt tycker vi. En stor julgrupp med jul- och nyårshälsning och ett lycka till med huset. Så fint. Blir till att ringa och tacka och bjuda in till fika snart.





Blev så hiskligt trött efter jag ätit så jag la mig för att vila tills Fidde skulle komma hem. Väcktes av telefonen och det var min fina barnmorska som ringde och berättade att hon bokat in oss på ultraljud på söndag kl.9. Så skönt att det inte behövde dröja så länge och att det sker innan jul! Fidde kom hem precis när jag lagt på och även fast jag var helt groggy av det uppvaknandet så åkte vid direkt till mamma & pappa för att hämta badrumsmöbler som vi fått av dem men som vi inte orkat hämta. Men nu (eller för någon månad sedan egentligen) har de tröttnat på att ha dessa stående i vägen. Så vi lovade att de skulle vara borta tills de kom hem från semestern. Passade även på att hämta torktumlaren som vi fått köpa av mormor när vi ändå hade bil så det vart några turer fram och tillbaka i byn idag. 

Väl hemma så kom Joanna med familj på fika innan de skulle till Pers syster på mat. Joanna hann att göra en juleskumfudge när hon var här. Vi har båda läst och hört att den skulle vara sååååå god. Men det tyckte inte vi. Fy vad besvikna vi blev. Äter hellre juleskum och vit choklad var för sig!! 

När de gick vidare så fick vi fart med sakerna vi planerat för dagen. Eller jag piskade på Fidde att hjälpa mig att få ordning på vardagsrummet. Så listerna kom upp (till viss del), lampan byttes till en av våra egna, dock provisorisk tills vidare, mattan och soffbordet kom på plats, gardinstången skruvades upp och gardinerna sattes upp ostrukna (provisoriskt) för att se hur det skulle bli. Sen byttes även en lampa i köket innan Fidde fick ledigt och gå på innebandy. 

(Nya ordet var visst provisorisk ;-) hihi men det är ju lite så med allt just nu. Vi får ha de saker vi har sedan gammalt tills vi vet hur vi vill ha det och vart vi vill ha allt, vad som skall bytas och vad som behöver inhandlas).

Jag hade kvällen räddad av Evelina och Ida som kom förbi på kvällsfika och umgänge. De hjälpte mig sätta upp julgranen med allt vad det innebär. Evelina klagade över att jag hade så många julkulor så vi avslutade med att räkna alla och slutade på 160st, med stjärnan. Jaaa, det är kanske många men va fint det är. Älskar min gran! Sen däckade vi alla i soffan och tjötade med "På spåret" på svtplay i bakgrunden. Så mysigt, kändes som gamla tider när det var ett ganska typiskt fredagshäng. Snacks, snack och soffmys.




När de gått så passade jag på att ta tillvara på den sista energin som fanns kvar och packade bb-väskan så långt jag kunde, vek och tog hand om tvätt och småpysslade i köket med disk och förberedelse av knäckebrödsbak inför imorgon. Sen kom Fidde hem och nu är det dags att sova för energin är slut och klockan mycket.


Japp det var den fredagen det. Imorgon väntar mer småpyssel här hemma innehållande mer gardinstänger, lister och målning men även besök av Adisa och Clara & Erik. Så kul. 

Mer bilder på hur vardagsrummet ser ut för tillfället kommer så småningom. God natt!!


När kommer Skorpan?

Jag tänkte få igång kommentarsfältet lite, det är nämligen väldigt tyst där tycker jag!!
Ser ju att det är en del som läser, fler än jag har "koll" på och det får mig ju nyfiken ;-)
 
Så jag tänkte att ni kunde slänga in en kommentar med en gissning på när Skorpan kommer. Beräknat är ju 4 januari men hon kan ju komma allt från imorgon till runt den 18 Januari (tror jag). Har tyvärr inget att erbjuda den som gissar närmast mer än den härliga äran :-)
 
Om man inte vet hur man kommenterar så tycker jag du tittar längst vid varje inlägg och klickar på "Vad har du på ♥ ?" och sedan fyller man i formuläret där. Bara fylla i din gissning (dag och eventuell tid) och ditt namn. 


Hoppas att det händer något i kommentarsfältet i alla fall. Come ON!!

Produktiv dag

Nu är jag helt slut! Under dagen har jag tillsammans med syster gjort två sorters Fudge och mintkyssar. Sen stekte jag ett tjugotal pannkakor. Sen jag kom hem har jag rullat och fixat ca 130st köttbullar till jul. 
Mellan syster och hemkomsten så var jag och fajtades med folk på ica maxi och hann även såga lite bräder på byggmax.

Frågade Fidde nu om det var okej att jag tog ledigt resten av kvällen och det var det helt okej sa han! Toppen ;-) Så nu ska jag spendera resten av kvällen klubbad i soffan, troligtvis med allt  snacks vi har hemma inom en arms räckhåll. Tror det blir vila imorgon oxå...

En dag i full fart

Ja det var länge sedan jag hade ett sånt späckat schema en söndag.

Börjar med att åka förbi mormor och gratta henne på födelsedagen med blommor. Tyvärr bara en snabbvisit men får bli längre i veckan.

Anledningen till brådskan var att Anna-Maria och Felicia skulle komma vid middag för att julbaka med mig. Vi är alla duktiga var och en för sig och lyckas med vad vi bakar men när vi alla tre bakar samtidigt så blir det lite som ordspråket "ju fler kockar desto sämre soppa". Vi misslyckas lite här och var, men kul har vi och vi får umgås vilket vi tycker är huvudsaken. Men marshmellow blev det i alla fall och klubbor blev till kulor som smakar gott. Sen misslyckade mintkyssar men de går och äta men ska helst inte tittas på. Men jag är van, vissa år går det bra och vissa går det bara inte. Konstigt.
Lite senare var det som luften gick ur oss, vi blev slöa och bara satt och stirrade vid köksbordet. Men efter ett tag fick vi fart och började planera målningen i skorpans rum som Felicia ska hjälpa oss med. Ja, jag och Anna-Maria får väl assistera lite oxå men konstnären Felicia får stå för småpillet med penseln. Ska bli så kul när det arbetet sätts igång. Blir väl förhoppningsvis i mitten på januari kanske. 

Efter julbaket så hade jag och Anna-Maria bokat biljetter till Hunger games-tvåan. Så kul att se den, varit så spänd på den. Även att man vet vad som skall ske så är det kul att se hur de gjort allt man själv byggt upp i huvudet. Längtar sååå tills trean.

När jag kom hem så skulle jag ta lite kort på vardagsrummet för att skicka på bild till syster. Så märker jag att Fidde, under tiden jag var i stan, spikat upp bröstpanelen i andra hallen, nästan helt klart!! Så imponerad och glad jag vart. Trodde att han hade en välförtjänt paus från allt denna helgen, men icke. Så kul.

Nu är jag helt slut och ska inta sängen.

I veckan väntar sista föräldrautbildningen, visning av förlossning, sista barnmorskebesöket innan beräknat datum och lite annat smått och gott.



Julbaket



Vardagsrummet har fått golv, soffa och tv. Spisen har blivit helvit.


Bröstpanelen i hallen

Känslan

Ni anar inte hur j*vla skönt det känns att vi idag har golv, annat än spånskivor alltså, i vardagsrummet! Det är alltså numera golv lagt i alla tänkte rum och nu är det "bara" att ställa i ordning med möbler och packa upp kartonger. Medan Fidde la klart golvet ikväll så hjälptes mamma och pappa åt att flytta ut soffan, tvn, tvbänken ut ur skorpans rum och in i vardagsrummet. Och in i skorpans rum flyttades spjälsängen och gungstolen.
 
Så himla skönt att saker flyttats på plats, även om det är massa bröte kvar överallt.
 
Så himla gött att sitta i en ihopskruvad soffa i vardagsrummet med ordentligt golv. Vi är så nöjda, trötta och glada ikväll.
 
 
 

Vagn

Tips till den som hittar något på blocket eller loppis som de inte gillar tygfärgen på - MÅLA!
 
Det gjorde jag med vagnen vi köpte för ett bra tag sedan som jag nog inte nämnt här i bloggen. Vi hittade en på blocket som vi för tillfället tyckte verkade prisvärd med både sitt- & liggdel och babyskydd. Sen såklart har det kommit ut billigare med samma delar osv. Men vi är nöjda ändå. Väldigt glada också att vi köpte den när vi gjorde för efter sen hade det varit lite tajt ekonomiskt att budgetera in sådana "stora" kostnader.

Sen får vi väl se hur vi gillar vagnen. Har hört både mycket bra och mycket dåligt om den så ska bli kul att bilda en egen uppfattning snart.
 
I alla fall så var vagnen mörkblå och jag tänkte att det får gå även om jag hade önskat en svart. Men så började jag fundera på om man kunde göra något åt färgen och så googlade jag och såg att många målat solblekta vagnar mm. Så jag köpte färg från Panduro och körde igång. Pilligt och det tog tid men jag blev nöjd med resultatet. Dock har jag bara målat liggdelen än så länge, sittdelen får va tills nästa år!
 
 
 

Före
 
 
Efter
 
 

Tjoff tjoff

Igår vid 18-tiden började Fidde (och jag) att bygga en panelvägg i vårt sovrum. De första två plankorna var ju lite kruxiga med eluttag och telefonjack men sen när det var utsågat så var det bara att spika på. Tjoff tjoff sa det och vid 23,30 var vi klara. Visst vi tog en matpaus. Nu är det bara tak- och golvlisterna kvar sen är sovrummet klart för tillfället. Vi ska ju göra något åt garderobsdörrarna så småningom, när vi bestämt om de ska målas, tapetseras eller bytas. Även fönsterfodret ska målas men det blir väl till sommarn eller nått.
 
Dock luktade panelen så starkt av trä och vax så jag kunde inte sova i sovrummet inatt utan jag fick lägga mig i vår lilla soffa som inte är ihopsatt, inte så bekvämt men bättre för andningen.

 
 
 
 
Igår var även mamma och pappa här och tapetserade klart i vardagsrummet. Så det blev helt klart. Pappa fixade även dit lister över kaklet i köket och nya fina eluttag över disk- och köksbänken. Toppen. Så det blev en heldag för alla.
Det var ju inte så att jag och Fidde inte gjorde något innan vi började med väggen, men det var mest saker som inte syns men som känns. Vi städade i ordning i garaget, vek ihop kartonger och samlade ihop allt. Jag lagade mat, fixade fika, städade i ordning lite inne och servade våra arbetare.
 
Annat som hänt sedan senaste renoveringsinlägget är väl att köket är väl i princip klart. Det har fått nytt golv, kyl och frys har äntligen kommit dit, gardinstång och gardiner kom upp i veckan. Nu är det bara de sista listerna och lamplister som skall sättas dit innan renoveringen är klar. Sen så ska det hittas en köksoffa, köksbord och jag ska hitta några fina lampor som passar in.
 
Jag och mamma tapetserade den andra hallen idag också så den är färdig nu. Skönt. Sen städade jag och Fidde ännu mer ikväll. Alla utspridda verktyg, tapetbitar, träspill samlades ihop. Nu kan vi äntligen lägga undan alla verktyg som använts till tapetsering, målning, slipning, spackling osv. Nu är det "bara" golvläggarverktyg som skall användas. För nästa på listan är alltså att vardagsrummet skall få golv, ÄNTLIGEN! Det var det enda vi hade bestämt när vi köpte huset, och fick tillträde, golven är prio ett! Nu har det kommit massa annat emellan och vardagsrumsgolvet har fått vänta. Men i veckan hoppas vi på att det blir lagt. Sen är det panel som skall upp i halldelen och lister som skall upp innan vi kan säga att vardagsrummet är klart. Börjar bli så att man kan ta på det nu och känna att det är på gång att bli klart i alla fall.


Det ska alltså vara bröstpanel också så det är inte vi som tabbat oss och bara tapetserat halva väggen. Rutigt blir det i alla fall och jag älskar verkligen denna tapeten, så fin. Så en rutig och en randig hall kommer det till att bli. Fortsättning följer...
 
Sorry för den kassa bildkvaliten, men dåligt ljus och mobilbilder blir tyvärr dåliga bloggbilder.
 
Vi har även beställt en spiskassett, känns toppen. Förhoppningsvis kan de börja redan efter julledigheten, vilket vore jätteskönt. Visst kanske lite kruxigt med en liten bebis kanske men det går väl snabbt och det får bara gå helt enkelt. Det kommer vara så värt det att få dit den.
 
Nu ska det sovas.
 
 

4 december

1 månad till bf idag!!! Galet. Vart tog månaderna man behöver för förberedelse vägen?!?! Det får bli månaden av förberedelse istället. Nu har jag kommit igång och tänka på att jag ska förbereda mig i alla fall. Jag har tvättat upp i princip allt som skorpan ska ha på sig, sova i och vara i närheten av, typ. Igår bäddade jag vagnen och skruvade på spjälsängen så den är i rätt läge. Idag tänkte jag bädda spjälsängen, (för er som tar anteckningar ;-)). Dock står den i ett annat rum men den kan stå färdigbäddad där så länge tills vi blir klara med vardagsrummet och skorpans rum inte längre verkar som tv-rum. 

Jag och Fidde sover numera med gosedjur och filt i sängen också för att dofta av oss lite så skorpan känner igen sig. 

Idag på morgonen var första föräldrautbildningen för oss, kanske i det senaste laget men det blev påkommet lite sent så nu blir det intensiva veckor med utbildningar hitan och ditan. Vi var de som hade "tidigaste" bf, men det vet man ju inte vem som blir först. 
Vi ska till socialen idag för att bekräfta faderskap också så vi har det gjort. Blir ju så när man inte är gifta så måste man gå och berätta vem som är far. Vanligast är att man gör det efter barnet är fött men eftersom man kan göra det innan och efter att jag pratat med min fina vän (och snart socionom) Sarah om detta så vill jag hemskt gärna göra det innan. Känns tryggast så, även om det inte fastställs förrän barnet är fött såklart, men då behöver man inte vänta ytterligare osv.

Annars så pysslar jag väl mest här hemma. Tar och flyttar på lite saker hit och dit och försöker göra huset till ett hem så gott det går. Långt kvar men sakta men säkert så. Har som projekt att fylla frysen med fikabröd också. Hann baka morotskaka och dumlekakor igår. Det blir fulkakor, ingen som kan tro att en "konditor" gjort dem haha men men, jag är bara glad så länge jag orkar baka något och få saker gjort. Har lite till gott som står på bakningslistan som jag ska fortsätta med i veckan varvat med uppackning. 

Nu ska jag vila en liten stund innan jag ska hämta skorpans pappa för att ta med honom till socialen ;-)


Lilla garderoben med allt från klänningar till filtar och spytrasor. Allt är verkligen inte nytt för den som undrar, största delen har jag fyndat på tradera för mindre än hälften av ordinariepris. Toppen det där, bebiskläder hinner ju inte bli slitna heller så de ser ut som nya. Sen har jag fått från Sofie och lite av mina egna kläder. Sen kommer skorpan att ärva mycket av kusin Elli oxå ;-)
...och stackars skorpan om du mot förmodan skulle komma ut som pojk, då blir det mycket rosa och gulligt för dig den första tiden ;-)


Här kan man väl va? Va? Såklart inte den kudden från start men men. Ser väl mysigt ut? Vagnlakan-setet är också ett traderafynd. En som syr egna och säljer för en helt okej peng. Jag har planer på att sy en egen "vagnmobil" också, när jag nu ska hinna med det... vet i katten. Men men.


Gekås - check

Ja tidigt i morse bestämde vi oss för att åka till Gekås. Vi hade ju tänkt åka innan jul men inte riktigt bestämt exakt dag. Men idag blev bra för jag mådde bättre från min vrålförkylning jag åkte på i torsdag-fredags och vi ville mest få det gjort innan det är för "sent". Slippa ha det hängande över sig, att vi "måste" åka dit. Hihi. 

Nu vart det giort i alla fall och det känns otroligt skönt. Aldrig har jag handlat för så mycket pengar där, usch vilken ångest på vägen hem. Men o andra sidan så har vi heller aldrig varit där när vi precis köpt hus, väntar bebis plus julklappstider. Såååå ja det rullade på så att säga. Men inget onödigt, bara saker som stod på listan och lite i från huvudet ;-) Fick nästan alla julklappar handlade så det känns himla skönt.

Men vad trött jag är nu. En sån heldag, vi åkte väl runt 9.30 och kom hem vid 17.30 ungefär. Sen packa upp allt, ställa det på rätt plats, plus adventspynta lite, tvätta lite, vika lite tvätt, plocka undan lite annan bröte osv innan jag kunde sätta mig i den lilla soffan och titta på lite tv. 

Under tiden vi var i Ullared så var mamma & pappa här och tapetserade lite, så vardagsrummet har fått sina första våder. Tack tack! Känns himla skönt! Hoppas det blir klart i veckan, planen är ju sådan i alla fall men så får vi väl se om det är Fidde & jag som fortsätter eller Fiddes pappa eller vad som dyker upp. Så är det golv sedan som skall läggas där sen kan vi få i ordning ett ordentligt tv-rum och inte knö in oss i vår soffa utan ben i skorpans rum. Små små små steg men det är steg i alla fall. 




Ja, bättre sent än aldrig. Det blev lite pyntat här i alla fall, även om det blandas upp lite med flyttkartonger och byggmaterial just för tillfället. :-)

Konstigt uppvaknande

Lyssnar på Christer i P3 denna morgon och temat är "konstigt uppvaknande" och historierna som kommer in får mig att tänka på hur pappa (& mamma) gjorde när jag och syster var yngre och sov lite för länge (enligt dem) på lördag- & söndagsmorgonar.

Jo om klockan gått över 12-snåret tyckte de att det var lite för länge att sova och för att inte gå in och tjata och väcka oss om och om igen så satte pappa igång sin favoritmusik på hög volym. Pappa gillar klassisk musik och storband. Så det var musik i "Pomp and circumstance"-stil. Idag uppskattar jag denna musik men inte för en 10år sedan. Tror också det var enda gångerna mamma var okej men den musiken på hög volym ;-) inte sant??

Nu i efterhand är det lite roligt och jag tycker det var smart men då som sagt vart man lagom irriterad. :-)


RSS 2.0