Just nu!!





Mitt i veckan...

Efter önskemål så kommer här en dålig bild på tröjan Fidde överraskade med. Köpa något rosa till mig kan ju aldrig vara fel ;-)

Sen fick jag de tre skorna på andra bilden.


På väg till praktiken idag körde jag på en hare. Aldrig kört på något djur innan. Jag blev så skakig och stirrig. Började gråta och fick stanna till för att samla mig en aning. Så himla skärrad var jag. Tog ett tag innan jag fick ur den där stackars haren ur tankarna idag. Så på vägen hem blev jag påmind igen när jag körde förbi den :-(




Lördag

I helgen har jag tagit det ganska lugnt i väntan på Fidde, jag har inte mått helt hundra heller så jag har inte gjort så mycket. Men i lördags, för att inte kolla datorn HELA TIDEN (under tiden Fidde åkte hem alltså) så hjälpte jag mamma lite med förberedelserna inför den årliga kräftskivan.
 
Så himla roligt att vara med på festen ett tag. De är så mysiga allihopa. Min kusin Leo fick sig en ny bästis också, Ville var helt tagen av honom. Tittade efter honom när han gick iväg och kunde låta honom sysselsätta honom medans syster åt mat. Vi fick lite fin bakgrundsmusik till kräftorna också, trumspel av Leo och Ville. Nu vet vi vem vi ska ringa efter hihi.
 
Vid halv elva-tiden på kvällen kom Fidde fram till oss och vi stannade en stund och pratade innan vi åkte hem och packade upp hans väska... jag puschade ju lite på det eftersom han sa att han hade en present, haha. Det var en rosa hoodtröja, så gosig! Sen fick jag converse i färgerna vitt, gult och rosa.
 
 
 

Andra veckan som gräsänka.

Nu hoppas jag att Fidde sitter på planet på väg hemåt, kan inte se någonstans om det har avgått eller ej. Men det bort det. Försöker att hålla mig sysselsatt så jag inte ska tänka på det, det går väl sådär...
 
Denna veckan har jag bakat ännu mer och gjort tårtor och bröd och osv. Jag har även bakat lite hemma, hör och häpna. Det blir inte så mycket sånt längre, man orkar typ inte det. Men det blev både morotskaka och sen kom Evelina förbi och ville att vi skulle baka macarons. Jag gjorde smeten och delade upp så fick hon färga, spritsa och välja smak. Lite drömtårta har jag tänkt att slänga ihop någon dag med, det var så länge sedan.
 
Sen hann jag med en lunch och fika med mormor och hennes syster Britt i veckan, två av de tre systrarna Vinborg. De är ju bara för söta. Pratar och pratar och pratar ;-) Det är så roligt att lyssna på dem när de berättar om när de var små och var så totalt olika fastän det bara skiljer ett år på dem. Jag hoppas jag kan köra ner mormor till byn när hennes systrar bor inom en snar framtid. Det är alltid så härligt att komma neråt, även att man inte är där så ofta så får man en speciell och härlig känsla när man kör in i byn.
 
Ikväll är det kräftskiva och det var inte igår man var med på den. Mamma & pappa och tre par till (däribland min moster och hennes fästman) har haft denna kräftskiva varje år så länge jag kan minnas. Så i år så ska både jag och Joanna vara med.
 
Nu väntar tvätten...
 
 
 

Här kommer lite bilder från veckan:
 
 
 
 
 
Hallontårta med lite annorlunda dekor uppepå, blev finare tycker jag med gräddrosetter än de bågarna jag gjort innan.
 
Sockerfri tårta.
 
 
Macaronsen såg livsfarliga ut efter Evelinas färgning. Stopljus färger.
 
 
 Hon blev nöjd med sina första macarons och det var väl tur det. Hoppas de smakade bra också.
 

Igår flängde jag runt lite efter praktiken. Först från Vaggeryd till Värnamo för att träffa och fika med Sara för att sen åka till mina bagerskor i Jönköping, på vägen stannade jag till hemma och hos svärmor en kortis.

Väl hemma hos Felicia så började vi pyssla med marsipanrosor. För Felicia och Anna-Maria har fått en beställning på en bröllopstårta och en 1-årstårta. Så jag hjälpte till en gnutta med rosorna. Det är bara så himla roligt att ses och prata och skoja, för det blir ju en del flams också :-)

De hade som mål att göra 60st rosor och converseskor osv. meeeen vi hann med 44st rosor under typ 4 timmar. Så de får lite att göra idag och imon också. Vi alla gör så olika rosor, men tillsammans blir det nog häftigt.

Vid 21.30-tiden åkte jag en snabbis hem till syster för att kolla lite inför idag när jag ska passa Ville. Så jag var hemma seeent.


Var väldigt flamsigt idag på praktiken också men så roligt vi har det. Min lärare ringde mitt under den värsta tramseriet så hon måste undrat :-)


Nu sitter jag ute hos syster och passar en sovande Ville. Har med en kanelbulle från Ritz "in case of emergency" ;-) hihi




#gräsänka 2.0

Hopp, så är det. Igår vid middag vinkade jag av Fidde och hans kollega på stationen här hemma. De skulle ta tåget till Alvesta, därefter vidare till Köpenhamn och sedan flyg till Shanghai för att till sist åka bil till Suzhou.
På kvällen hade jag myskväll med tv och god "kvällsmat". Jag tänkte när jag hade plockat fram min mat att "herregud, vad tänkte du människa? Ska jag ensam äta allt detta?!" men bara någon kvart senare var det tomt på varje tallrik. 
 
Hittade flightaware.com där man kunde följa flygplan live, vilket var det jag gjorde strax innan jag skulle gå och lägga mig. O så dumt! För helt plötsligt försvann planet och bara ett sträck kvar, och en flygsymbol lite längre fram där det stod "expected ..." time eller place eller något liknande. Tror ni att jag blev orolig då eller? Vi skojade om det i veckan nämligen. Så började hela sidan lagga och det gick inte att uppdatera. Men till slut hittade jag en flik där man kunde få mail när planet var på väg att landa och när det hade landat osv. Så vid 4.24 fick jag ett mail om att planet landat, tror väl att jag sov kanske två timmar i natt eller nått. Jag skulle ju ändå upp då när jag fick mailet så det var ju skönt att vakna till det =) Strax därpå fick jag ju också sms från Fidde om att de landat.
 
Idag när jag slutat praktiken så skypade vi en stund. Kul att vi pratar och är precis som vanligt även att vi är sååå långt borta ifrån varandra, det är väl tur det ändå =) Jag fick se lite suddiga och svepande sekvenser av lägenheten. Allt var bra och de skulle sova nu ( vid 14.30 här = 20.30 där ) så de är utvilade tills imorgon. 38°C där under dagen så det var nog rätt trötta och sega.
 
 
Måste bara tillägga att hur himla smidigt det är med Skype alltså, så bra!! Och perfekt att ha appen i mobilen så kan han ringa vart jag än är, måste inte sitta vid datorn och sen så kan vi se varandra. Och det är inte alls någon fördröjning eller nått. Toppen!
 
 

Lite från första tiden på andra praktiken...

Princessnöt (tror jag den hette) gjorde jag förra veckan
 
Rabarbermuffins gjorde vi förra veckan
 

Polkabiskvier doppade jag och dekorerade
 
Kolagrottor som jag gjorde första dagen
 
Tårta med lingongrädde gjorde jag idag
 
 Klassiska princesstårta som jag gjorde i morse
 
Sist men inte minst glasswienerbröd från idag

Roadtrip

I början på veckan pratade vi om att åka någonstans om det blir fint väder. Det såg ut som det skulle bli fint lite överallt men igår bestämde vi att vi förmodligen skulle åka till östkusten och Fidde fick fria händer att planera vart.
 
Vid halv nio i morse gav vi oss av mot, för mig, hemligt mål. Vädret var inte alls med oss, men samtidigt inte för illa, känns okej att åka bil i mulet och regnigt hellre än strålande sol. Men när vi kom fram till stället Fidde kollat ut så var vädret blåsigt, kallt och grått och trist. Stället var jättemysigt och fint, vi åker nog dit någon annan gång istället. Stället var Dalskärs Camping i Bergkvara. Så efter många om och men och några varv i byn så åkte vi vidare uppåt igen. Vi åkte längst "kusten" till Kalmar. Vi var framme i Kalmar runt middag så vi kände att det skulle vara lagom med en bit mat. Förr förra året när vi besökte Kalmar var vi aldrig inne i själva staden men det var vi nu och gick runt i lite affärer och fick i oss en kycklingtallrik och några grekiska biffar. Under tiden vi satt och åt så blåste molnen bort och solen kom fram och värmde så vi bestämde oss för att åka till det ställe där vi solade och badade sist. När vi kom dit var det visst mer blåst än vi trott men vi höll ut i typ 1,5timme i alla fall och låg och pressade i solen innan vi kände att vi frös och ville åka vidare. 
 
Vi åkte även då längst kusten på små mysiga vägar och av en slump guidade jag in Fidde på en "turistvägen" Mönsterås kustväg. Vilken tur!! Så himla fint, charmigt och allt vad jag vill ha i en spontan roadtrip. Vi kom till ett ställe som heter Pataholm. Jag höll på att gå av på mitten så pittoreskt och fint det var. En liten sekelskiftesby där man la i stora fartyg förr i tiden och det var en betydelsefull plats för smålands handel under 1800talet. Här kan ni läsa mer om det om ni vill. Det är väl inget ställe man åker enbart till men nu när vi åkte förbi så är jag glad att vi inte missade det. Jag hittade några hus jag hade velat bo i. =)
 
Efter det följde vi kustvägen upp till Mönsterås där vi stannade och pausade för lite glass innan vi körde vidare mot Oskarshamn och till slut hem mot Skillingaryd via Vetlanda, Sävsjö och Vrigstad.
 
 
Här kan ni se lite bilder från dagen
 
 

RSS 2.0