Härligt väder

Det är härligt väder idag, än så länge. Det ska tydligen bli åska ikväll och natt sa de på nyheterna. Det var förjäkligt att jobba i denna värmen. Det rann på ryggen och i ansiktet. Puh. Jag var utan bordsfläkt större delen idag också och då blir det extra varmt. Men det är desto härligare att komma hem till detta vädret. Jag knallade bort till mormor för en fika när jag kom hem. Sen nu har jag förberett maten och suttit och gottat mig på balkongen.

Nu väntar jag bara på att Fidde ska komma hem så vi kan äta.




Måndag

Igår var det ju som jag tror alla vet, Mors dag! Såklart att jag firade mamma. Hon fick en fiiin bukett och två spel som hon tittat ut på Gekås när vi var där. Det var en flängig dag, först femkampen, sen mormor och sen dammgatan = svärföräldrarna. Det kändes som att jag gick från matbord till matbord. Jag hade inte tänkt att äta något hos mor&far, men så har min morbrors man för vana att ta med fläskstek till mamma, från Danmark. (?! Mamma, Det är fläskstek, va?) Så den lagade mamma till och den såg så god ut och med den knappriga svålen... smaskens. Jag kunde inte motstå. Sen var det fika hos mormor och hon hade sparat på krutet. Det var drömtårta, veteskivor, smördegskakor och bruna bröd. Prinsesstårta också, men den hoppar jag. Så där åt jag mig mätt på godsaker. Direkt från kaffebrödet till middag på Dammgatan. Entrecote och rotfrukter, tror jag det bjöds på om jag inte minns fel. Sen var det bara hem och fixa i ordning matsäck till jobbet och gå och lägga sig.


Buketten till mamma från mig och systra Mi.



Idag har varit en otursdag, eller otur och otur. ALLT har gått emot mig i princip. Det började redan på jobbet. Varje detalj som jag tillverkar märks med olika färger. Färgen finns i glasburkar med en pensel, ser ut lite som nagellack. En sån spillde jag ut över hela golvet vid min maskin idag. Det är ingen fara, det är lite färgklickar här och var på golvet, det händer ganska ofta. Men det blev kladdigt och jag kände mig dum. Sen när jag skulle åka hem så körde jag vilse och hittade inte ut ur Gislaved, eftersom den väg jag tidigare kört tydligen var en enkelriktad gata, vilket jag inte sett en enda skylt om. Men det var det en som upplyste mig om förra veckan. Sen när jag kom hem skulle jag tvätta och då klämmer jag ena fingertoppen i handtaget till tvättmaskinen. Det blev ett sånt där härligt nyp så fingret är helt ömt. Sen var det dags att laga mat och då tappar jag stekspaden säkert 5-6 ggr på golvet så det kladdar ner på det redan extremt skitiga golvet. Så det var bara att torka, torka, torka och torka. Jag hoppas att det var slut där för idag. Sen har jag också fått reda på att Fiddes kläder som vi beställt från H&M är slutsålda. Även en kudde som jag beställt från ett annat ställe och sett sååå mycket fram emot eftersom jag hittade den billigt på en webshop på internet, var slutsåld så den kommer inte komma hem till oss heller =(

Som plåster på såren så unnade jag mig en bukett rosor nu när jag var på affären. De påminde om de vi gav till mamma och de är ju så vackra så jag kunde inte motstå dem.



Åh, så himla störigt är det. Inte nog med alla motgångar, kroppen är en enda stor motgång. Jag är så himla trött och har ont i hela kroppen, och ändå försöker jag hålla mig igång tills 21.30 så att jag kan somna gott sedan efter en dags flängande. Nu ska jag kila ner och hämta sista tvätten innan jag går och knyter mig.

Hoppas ni andra haft en bättre dag och att jag får en bättre dag imorgon.

Sovrumspiff

Sedan vi flyttade in för "massa" år sedan, känns som en livstid, så har jag inte orkat bry mig om att piffa i sovrummet. Men nu är jag så trött på att det ser så tråkigt ut i fönstret och jag har verkligen tröttnat på de fula gardinerna som vi har haft som mörkläggningsgardiner. Så igår när jag och mamma drog till Gekås i Ullared så hade jag ett mission, jag skulle köpa piff till sovrummet. Jag inhandlade gardin, rullgardin, lampskärp och kruka. Jag tycker det blev mycket bättre, men det kommer nog flyttas runt lite titt som tätt. Jag har såklart inte rullgardinen nedanför gardinen annars, ville bara visa =) Sen angående övertalningsförsöken om att göra oss av med den stora sängstommen, som jag skrev om här, har gått lite framåt. Definitivt efter idag när han slog i tårna i kanterna, något jag har gjort ex antal gånger eftersom jag måste krångla mig in till min sängplats. Jag kämpar vidare...

Bjuder på lite före och efter-bilder här nedan. Lite svårt att ta kort mot ljuset, men vad tycks?

FÖRE




EFTER

2 år sedan

I maj 2009 var jag och Fidde i Thailand. I veckan har jag längtat tillbaka dit otroligt mycket! Vi hade det gott, trots att vädret inte alltid var på vår sida.

Vi gottade oss på stranden, de soliga dagarna.

 

Vi åt god grillad majskolv och färsk ananas på stranden.

 

Vi brände oss.

 

Fidde roade sig.

 

Vi trängdes.

 

JAG roade mig!! =)


Myssöndag

I söndags sov vi länge och sen åkte jag runt till mor&far och farmor. Kl. 16 åkte jag och Fidde in till Jönköping med en liten avstickare till Norrahammars kyrkogård. Vi har inte varit och tittat på Fiddes farmors grav sen den fått gravsten så vi hade med oss en handplockad bukett från min farmors trädgård och la på graven. Gravstenen var jättefin.

Efter det åkte vi in till stan och åt lite mat innan vi tog en glass framför filmstaden. Åt årets första Magnum Double Caramel, mmm. Sen var det dags för nya Pirates filmen. Den var helt okej. Jag gillar att det inte märks sååå väl att det är ÄNNU en uppföljare. En rolig sak som hände när vi satt i biosalongen och de sista minuterna spelades upp. Då kommer det in två killar med popcorn och dricka och tittade på sina biobiljetter. Alltså det var max tio minuter kvar av filmen och det kommer in killar som ska titta på den. Hm. Jag och Fidde kunde inte hålla oss för skratt. Man tycker ju att de borde fattat redan de kom in och såg att Johnny Depp var på skärmen att, oj vi har nog kommit fel. Men icke. Den ena killen började tränga sig in i mitten och stod upp och liksom tittade på personen som satt på hans plats att, Ehm, detta är min plats. Men när personen inte flyttade på sig så gick det nog upp ett ljus för honom. De hade nog gått in i fel sal. Hahaha.




Men vad är det jag ser?

Så himla vidrigt. Varför förstöra ett vinnande koncept, ORIGINAL! Kexchoklad Hallon, Kexchoklad Blåbär och Kexchoklad Banan?!?! Usch och fy. Det är inte ens så att man blir sugen på att smaka.

I've got a long way to go

 

Jag har sytt ihop 144st rutor. Jag har rutor så att den blir dubbelt så lång, just nu är den bara cirkus 53cm och det är ju ingen vidare pläd. Dock kommer inte de jag räcka när jag virkat ihop de resterande heller. Då har jag nog bara gjort 2/3. Puh. Som sagt, jag trodde att jag skulle bli klar på en månad, om jag blir klar inom ett år tror jag att jag ska vara GLAD!


Dagens outfit - genom åren ; )

Detta var ju bara ett litet urval av pajasen Tinna genom åren. Herregud vilket spektakel.

Bröllopsfesterna avlöser varandra

 

I veckan kom denna inbjudan till mig och Fidde. Det är min morbror Bo som gift sig med sin Henrik. Jag är så glad för dem! Det ska bli sååå roligt att få gå på ännu en bröllopsfest i år. Ser så mycket fram emot sommaren nu. Det är inte alls långt kvar till allt kalasande börjar. Starten går 18 juni då min gamla vän Björn gifter sig med sin Fia, då ska jag dock bara gå på vigseln. Sen är det hela paketet, vigsel + fest när Fiddes äldsta bror gifter sig den 16 juli. Emellan kalasen blir jag också moster!! Så häftigt. Tänka sig att jag är moster när min morbror bjuder in till bröllopsfest den 13 augusti. Inte att glömma heller, två veckor i Italien ska hinnas med också. Som sagt, ser fram emot sommaren.


Bra slut i alla fall!



Nybakade scones, ägg, juice, massa pålägg och te till frukost/mellanmål. Smarrigt värre.

Nu får det räcka.

Hela veckan har jag varit hemma nu, legat i soffan och inte gjort annat än att tittat på filmer och tv. I eftermiddags har det blivit lite bättre, jag behöver inte hasa mig längst med väggen längre utan kan gå utan att hålla i mig! Ett framsteg.

Jag har i alla fall sett många filmer i veckan. Where the Wild Things Are, Due Date, No Strings Attached, Confessions of a Sociopathic Social Climber, The Stoning of Soraya M. och My Name Is Khan. Vissa var ju bättre än andra. Om någon vill ha filmtips så kan jag rekommendera de som är i fetstil, de andra två kan man hoppa över.

Nu håller vi tummarna igen för att jag vaknar imorgon och kan åka till jobbet.

Dålig start

Jag har haft en dålig start på denna veckan! Igår vaknade jag alldeles yr och kände mig nära att svimma. Så när jag kom ut till köket så var jag tvungen att lägga mig ner en stund innan jag kunde ta mig till sängen igen. Slutade med att jag kröp dit efter en stund. Jag hade sovit lite under natten så jag trodde att det kunde bero på det så jag var hemma. Det kändes inte okej att köra om man säger så. Det blev bättre framåt middag så på eftermiddag och kvällen var allt som vanligt så jag gjorde mig i ordning för sängen, och hade somnat innan kl.22. Så jag sov bra inatt! MEN, vaknade idag igen med yrsel så idag hamnade jag på toalettgolvet en liten stund innan jag kunde pallra mig till soffan. 

Fick tid hos doktorn vid kl.13, men hon kunde inte klura ut vad som var fel så hon skickade mig vidare till akuten. Så där har jag och Fidde varit i 4,5timme idag. Jippi. Som tur var fick jag en säng att ligga i större delen av tiden. Läkaren där kunde inte heller se att något stod galet till. Så jag fick åka hem igen. Så nu får vi bara hålla tummarna för att det går bort. Det är för jäkla obehagligt att vara på ett båtdäck hela tiden. 

Så nu ligger jag här i soffan med den bärbara datorn på magen och ska snart dra igång någon film innan jag får pallra mig till sängen. Hoppas ni andra haft en bättre start på veckan.

Föräldravård ♥

I helgen har jag, medans Fidde varit i Karlstad för att busa med sin bror som ska gifta sig i sommar, umgåtts med mina föräldrar, farmor och mormor.

I lördags vankade det tvättning av farmors bil och fika hos densamme. Det bjöds på våfflor och fralla. Gott gott.

 

När jag ändå hade telefonen uppe så började farmor intressera sig för den så jag visade vad mycket man kunde göra med "den där lilla saken". Man kan ju till och med ringa med den! Så det skojade vi med och gjorde ett tag och farmor blev så glad att hon hette Oma (grandmother på tyska) på min telefon. Det hoppas hon att hennes barnbarnsbarn ska kalla henne. Jag var ju såklart tvungen att fota hennes medans vi lekte med telefonen, för man kan ju också ta kort med den.

 

 

Efter besöket där åkte jag till femkampen och fick serverat grillad fläskytterfilé och potatisgratäng. Smarrigt. Sen var tv-kvällen ett faktum och det bjöds på det där miljonärsprogrammet och barn/vuxenprogrammet smartare än en femteklassare och såklart eurovision festivalen. Jag har inte sett den på flera år så nu passade jag på när de ändå ville se. Fy vad drygt det är. Mamma somnade och jag och pappa drog oss till datorn och disken innan ens mellanakten börjat.

 

Idag, söndag har jag sovit alldeles för länge. Sängen på femkampen är så jädrans skön så det går knappt att vakna när man ligger där. Men till slut blev jag väckt av ett samtal från Fidde. Fika hos mormor blev det i eftermiddags. Kul att se henne också, det blir inte lika mycket nu när jag jobbar, det är tråkigt. Efter det har jag suttit och kollat igenom alla fotona som finns bevarade i huset som varit mitt hem i 20år. Man blir lite nostalgisk av att titta på bilderna. Hittade ännu fler bilder på trädet. Det slår mig när jag tittar i alla albumen att jag var en himla pajas på många av korten. Återkommer med bilder sen. Utklädnader och fula grimaser eller annat dumt påhitt kan man hitta på många av bilderna av mig.

 

Här är en av de första bilderna på boken.
Detta är Joannas skolavslutning 1989. Så jag är drygt 1år.

 

Nu är det till att vänta på att sambon kommer hem så jag kan få byta några ord med honom innan hockeyn början. Vi ses ju knappt på veckorna längre och om han ska åka iväg på helgerna så syns vi ju knappt alls =(

 


Boken ger besked om sommar

 

Detta träd berättar för mig när det är sommar. När boken har gett sina löv grön färg så vet jag att, NU det är sommar. Boken har funnits där i hela mitt liv och den har växt i takt med att jag (eller vi alla, men detta är min blogg och då får det bli JAG =)) blivit äldre. Vid varje skolavslutning i hela grundskolan har den fått vara med i bakgrunden och den är lika mycket sommarlov som Nu grönskar det eller Idas sommarvisa.


Det var idag som jag märkte att löven var gröna och hela kroppen fylldes av glädje och nostalgi. Jag var bara tvungen att leta fram några av alla fotografier som tagits genom åren framför detta släktträd. Ursprungligen kom det från skåne. Det var min gammelmorfar, morfar Allan som tog med sig det till mina föräldrars hus på 80-talet. Sedan dess har det stått där stadigt. Färgen på huset, resten av trädgården och växterna runtomkring trädet har bytts ut men trädet har förblivit orört. Det har bara växt och växt och växt. Det är så himla fint.

 

Förutom trädets höjd så kan man också se på följande bilder att klädmodet har förändrats en del, tihi =) Så himla kul att se dessa gamla kort. En del outfits är finare än andra!

 

Jag, syster Joanna och kusin Fanny.
Jag tror detta var skolavslutningen i 1:an.

 


Tror detta var skolavslutningen i 2:an.

 

Skolavslutningen i 3:an.

 

Skolavslutningen i 5:an.


Skolavslutningen i 9:an.

 


Mystiskt väder

På vägen hem från jobbet ikväll så förstod jag varför jag haft sån jobbig huvudvärk hela dagen. Jag trodde det var för att jag druckit för lite men icke, det var åskan. Herregud vad det blixtrade hela vägen hem. Hela himmelen lös upp med jämna mellanrum. Förutom en blinkande himmel och en mullrande huvudvärk så var det ett sånt där läskigt köra-i-mörker-väder. Först blev det lite dimmigt sådär på vägen, sen steg dimman och var sådär jobbigt i vägen så man knappt ser vägen varken med eller utan helljus. Efter dimman började det regna och till sist var det både dimma och regn, puh. Det tog lite längre tid att åka hem idag.

Sen tyckte jag det var roligt att se alla jäkla grodor som hoppar ut i vägen, vet inte om de flyr regnet eller varför de hoppar ut på vägen (jag har aldrig sett några grodor innan om kvällarna). Jag slutade räkna de vid 7st, "inombords" höll jag tummarna för att grodor var de enda djur som får för sig att hoppa ut i vägen så här sent. Alla de stora djuren kan hålla sig utanför vägen tycker jag!

Tråkigt inlägg men men man får inte så värst mycket "bra" bloggidéer när man har ett ganska monotont arbete.



Snabb uppdatering

Nu är jag redan lite sen till jobbet, men ville bara uppdatera snabbt! Veckan hittills på jobbet har gått bra. Jag och en till äldre kvinna har ett team ihop. Med ett team innebär att vi jobbar ihop och för det kanske vi kan få lite bonus. Det ser inte så ljust ut på bonus delen, då man måste ha över 100% hela veckan för att få ut någon bonus. Vi har haft 68% och 48% sååå vi ligger lite under =) Men men vi är nybörjare, vi tröstar oss med det. Nu måste jag kila iväg.

 


Sovrummet

Älskar vårt nya överkast och roskudden. Det är så fint. Dock passar det inte till resten av inredningen i sovrummet. Jag försöker hela tiden övertala sambon om att vi ska göra oss av med/sälja vår sängstomme och låta mig fixa en egen sänggavel! Det brukar annars gå galant att övertala honom om inredning och dekoration här hemma, för det är inte hans stora intresse. Men det är något med denna jäkla sängstomme som han inte kan släppa. Kan det vara så att han tycker den är snygg?? Jo, visst är den snygg, stilren och enkel. Men jag har tröttnat på att den är så förbannat stor! Jag vill bara ha våra sängar ståendes på ben med en snygg sänggavel till. Helst skulle jag vilja styla om helt och tapetsera om och allt meeeen det går ju inte riktigt. Tyvärr. Är så trött på att vara i mittemellan, det känns inte lönt att lägga ner tid och energi på denna lägenhet för jag inbillar mig att vi inte ska bo här så länge till, men samtidigt så är det ju vårat hem NU. Jag ska ju trivas nu också. Ja ja, jag får försöka övertala lite till. Ingen av er som har lust att ta över vår MALM sängstomme? =)



Planteringspyssel

Jag "svängde" förbi blomsterlandet på väg hem från jobbet eftersom jag hade ärenden idag också. Jag var på jakt efter smultron-, jordgubbs- och morotsfrön. Förra året blev jag så sugen på att odla eget, så i år tänkte jag försöka i en liten, liten utsträckning att odla något gott. Hittade inga smultron- och jordgubbsfrön så det fick bli "färdiga" plantor istället. Tur är väl det för jag hade aldrig haft tålamod att vänta tror jag. Men morotsfrön hittade jag så jag ska så något frö i en djup kruka för att se om det går.




Uträttat

Idag har jag haft en sån där go dag då jag fått saker och ting uträttade.

Först var det jobb som vanligt 6.00-14.10, under tiden på jobbet mailade jag till facket för att se så att min ansökan kommit in och blivit behandlad. Fick till svar att den var behandlad och färdig. CHECK!

Sen drog jag för att storhandla! Det behövdes verkligen, kylskåpet och frysen har gapat ganska så tomt den senaste veckan. CHECK!

Jag valde att handla i Värnamo för att uträtta ännu ett ärende. Jag åkte till mitt jobbkontor för att hämta ut kläder som jag blivit lovad för ehm, tre månader sedan. De kom förra veckan, och efter lite missförstånd så kunde jag äntligen idag hämta ut dem. CHECK!

När jag ändå var på kontoret och hade min chef närvarande så passade jag på att ta upp lite saker som jag har haft i tankarna de senaste dagarna och som Fidde varit på mig en del om =) Förlängning?!, Semester och Åsikt om mitt förra uppdrag  var ämnen som jag skulle ta upp. Allt blev uppklarat. Så skönt! Jag har förlängt till sista augusti och hon ska försöka få mig att vara kvar på det ställe där jag är nu. Jag trivs som fisken i vattnet och kör mycket hellre några mil längre för att känna mig som en i gänget, än att vara utfryst och bli kallad vid ett annat namn än mitt riktiga. Semester är inlagt v. 30-32. Och hon förstod varför jag hellre ville pendla 40minuter till jobbet än "bara" 20 minuter. Tydligen var jag inte ensam om att ogilla mitt förra uppdrag. CHECK!

Fidde är stolt över mig och jag har en sån där go lättnadskänsla i magen, som jag får när jag har uträttat allt som stått på den dära "TO-DO-LISTAN".

Gött. Nu ska jag kila och laga till lite spätta. Smarrigt.



Shopping shopping shopping

Det vart en lyckad tripp till stan i lördags. Hem kom jag med 5 baslinnen, ett lite gulligare sommarlinne OCH hör och häpna ett par JEANS! Jag köper mycket sällan jeans. Men när jag och Emelie gick in på MQ så sa jag just att jag skulle behöva ett par jeans. Och vad hittar jag på REA-bordet. Jo ett par enkla ljusa jeans som passar perfekt till sommarn, för endast 299kr! Som hittat.


 


Man blir ju så ARG!

Under hemfärden från jobbet idag så lyssnade jag på P3 Dokumentär - Södermannen/Fönstermannen. Förbannad blir man. Att en man tar sig in till tjejer i deras egna lägenheter och våldtar dem och säger "Lås dörren nästa gång så händer inget sånt här". Visst detta var på 70- & 80-talet. Men det som gör mig mest förbannad är att han först våldtog 16 tjejer i Göteborg, och då fick namnet fönstermannen, åkte fast och blev dömd till FYRA ÅRS fängelse, för att direkt när han kommit ut flytta till Stockholm och fortsätta sina överfall där på ytterligare 10 kvinnor. Så himla obehagligt att inte vara trygg i sitt eget hem. Idag är han på fri fot, och som de säger i dokumentären "lever ett stillsamt liv".

Var bara tvungen att få detta ur mig.

Jag ♥ min nya jacka

Fick hem min nya vårjacka i fredags! Jag är överlycklig. Jag trivs så bra i den. Igår innan jag skulle åka iväg till Jönköping med Emelie var jag bara tvungen att fota mig i den. Ignorera mina roliga miner men se så fin jackan är.





RSS 2.0