Cheesecake and another piece of cake

Halloja!

Idag gick man upp tidigt, ringde min goda vän Sarah. Vi båda pratade om vad vi skulle hitta på för något skojigt nu när vi båda var lediga i några timmar. Vi pratade om att ta en fika, och vi ville baka något till fikat. Jag som varit sugen på Cheesecake i flera veckor föreslog att vi kanske kunde göra det, Sarah hade också tänkt på det vi slog klubban i bordet och satte slag i virket. Jag satte mig i bilen och hämtade upp Sarah, åkte tillsammans ner till affären vid pensionärstid och handlade de ingredienser till Cheesecaken som Sarah inte redan hade hemma.

Sen bakade vi...

Smet

Senare åt vi tillsammans med Ida...

Bordet

Ida, äter

Sarah, äterSen började vi skriva ihop ett brev till alla 9Care årgång 2004 angående vår resa till London över påskafton detta år...

London planer


DING DONG Klockan slog halv två och jag var tvungen att åka till jobbet.

Jag som hade trott att bara för dagen började toppen i goda vänners lag (Är det så man säger/skriver?) och den så efterlängtade cheesecaken, så skulle den så klart fortsätta så, men oj så fel jag hade. Allt på jobbet var piss och gick bara fel. Inga bitar passade, fick prova säkert 50st två-tre gånger innan jag visste om jag skulle kasta dem eller låta dem vara kvar. Jag hade redan ont i handleden sedan igår och det blev inte direkt bättre av detta. Sen läckte min maskin skärvätska över hela golvet. Fick metalflisor i ögonen, skärvätska över hela mig, slog och klämmde mig på verktygen. Ja, allt var piss. Men igenom denna misär så gick en tanke på den goda Cheesecaken därhemma, biten som jag skulle ta när jag kom hem.

När jag kommer innanför dörren går jag direkt till kökskåpet för att hämta en tallrik att lägga min nu MER efterlängtade Cheesecake än någonsin. Då i diskhon ser jag "kadaverna" (resterna) från min kakform, hjärtat slår dubbelt upp och jag skriker på mamma och pappa "Gud nåde er om ni ätit upp hela Cheesecaken!" Men jag reagerade a bit too much, de hade bara smakat varsin bit och sedan plastat in den. Tur för dem!!

Jaja nu ska jag sova igen. Ha de gott.

A day like every other

Helluu!

Dagen har varit helt vanlig, tv, jobb och sen data och snart sängen. Hade inte mycket att göra idag för en människa hade hand om trummlaren och tvätten så jag fick bara stå och mata bitar, men det gick ju det med. Sen vid halv elva när jag skulle gå hem så var jag tvungen, eller jag kände mig tvungen att lära upp en tant min maskin, för hon såg så frågande ut när Mario och Ivan skulle förklara för henne och de gjorde det alldeles för snabbt. Så jag var inte hemma förens vid typ tio över elva.

Imorgon är det same old, same old.


Ni som läser får jätte gärna kommentera mina inlägg, det är ju alltid kul.

A gone lake

Ja, idag har jag varit i Växjö. Jag och Adisa tog bilen runt 11-tiden och var väl där runt halv ett. Tittade runt, verkade vara en trevlig skola. Gick och tittade på Polishögskolan, de hade någon uppvisning och sen gick vi in på SVT, mysigt, sommarminnen upplevdes, se mer på min bilddagbok. De små barnen fick vara med i ett Bobster program, vet inte om ni vet vad det är men det var kul och se när en liten kille stod och pratade för första gången framför kameran, hihi. Var hemma runt halv tre- tre tiden.

Satte mig tillsammans med pappa och tittade på "Casablanca" en sån klassiker som ingen kan ha kunnat gå miste om att hört om eller sett. Har inte tänkt på det innan men Ingrid Bergman är så sjukt vacker och Isabella är himla lik sin mor. Åh vill se den igen snart.

När filmen var slut zappade jag lite och hamnade på "When a man loves a woman" och den är ju med så himla sjukt bra, vet inte hur många gånger jag har råkat komma in på den på tv, JUST på samma ställe, men det gör inget för det är det bästa, slutet, gråter varje gång...ahh!

Sen gjorde det ont i min resetarm för mamma och pappa bokade en resa till Kuala Lumpur i mars-april jag vill med!!! Men de vet inte om den är deras ännu, för jag läste deras papper och såg att det står bokningsförfrågan, och det hade de inte sett. Hehe, men men de kommer nog få den i alla fall, sjukt billig var den i alla fall. 11 000kr, sjukt billigt för de två.

Nehe nu är det nog dags för mig att sova, back to work tomorrow.
Here's to you, kid

...Here's looking at you, kid.


Kiss me.

Kiss me. Kiss me as if it were the last time.


Of all gin joints..

Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she had to walk into mine.
Round up the ususal suspects

Round up the usual suspects

Bang bang orangutang

Jobb, besök hos mormor och morfar, hem, vila och iväg till Evelina.

Några av tjejerna kom. Adisa och Amanda hyrde " The BreakUp"  men den hade ju många av oss redan sett så jag och Fanny åkte ner igen och hittade "Bang Bang Orangutang". Har velat se den filmen ett bra tag och äntligen var det dags, jag tyckte den var så sjukt skön, färgerna och Mikael Persbrandts sett, åh verkligen störtskön. Helt klart en ångestladdad film, börjar med att Mikaels rollrigur kör ihjäl sitt eget barn. Men det fanns ställen då man skrattade rejält. Sen blev det dags att gå hem.

Imorgon ska jag och Adisa dra kosan till Växjö. Inte hemma för sent hoppas jag, ska titta på "Casablanca" med pappa, kanske mamma med.Bang bang orangutang

Bang bang orangutang, nu är dom onda borta.

Mother and Children

Hopp! Idag har jag jobbat min första fredag, himla fredags känsla på hela bunten, alla var glada och hojtade och hade sig. Städade i två timmar, tydligen något de alltid gör.

Kom hem från jobbet, gjorde mig i ordning snabbt, sen bar det av till staden Jönköping med mor min. Himla bra val måste jag säga, för 8kr fick jag 2 koftor, en mysklänning, 3 t-shirtar, en film, en grillad korv med bröd + cola, en godispåse, ett tuggummipaket och ett Nueva. Mamma fick stå för allt, för hennes galet fattiga unge hade som sagt enbart 8kr som hon fick bidra på tuggummipaket för att hon skulle få slippa att ta på kortet. Det är allt bra att ha mammor ibland. Sen ville mamma fira att hon klarat hennes diabeteskurs, fråga mig inte vad det för kurs, jag antar det handlade om diabetes, så hon köpte Champagne och inhandlade dyra delikateser på den nya "Delikatesbutik" på A6. En s kallad "Champagne tapas" köpte hon den innehöll ankleverpaté, gåslevertryffel och laxpaté.

Kom hem vid klockan 8, tittade på det lätt bästa "Så ska det låta" på länge tusan bröderna Magnus och Henrik Rongedal var helt sjukt grymma. Åt, jag åt något helt annat! Sen har redan klockan blivit halv elva och jag MÅSTE gå och lägga mig för jag ska upp vid 5 och jobba imorgon, puhh! Jag har ju själv valt det men men.

Hajdi!- "Herre Gud, min Skapare!"
- "Men mamma varför säger du inte Herre Gud min Mamma och Pappa? För de är ju din skapare!"

-Lottas unge! 

Team America vomiting...

...ahh, eller kanske inte, men spydde gjorde jag. Vet inte om det var pizzan igår, sömnbrist, ett liter-paket äppeljuice på frukosten, stress eller helt enkelt Vinterkräksjukan som fick mig att spy på jobbet idag. Mådde inte alls bra. M kom fram till mig "Va' e de me dig? Du mår inte bra'?!" Så jag tog min fin SAAB hem och nu har jag vilat lite, ska vila lite mer strax. Helt skakig hela jag.Overheard on work

M- Vill du ha ett tuggummi?
O- Nej, tack!
M- Nehe!? Duger inte mina tuggummin?
lite senare....
M-
O, my one and only man, kan du hjälpa mig?

Gud vad GAY GAY GAY GAY.

Åh, kom på Mastering Swedish, det är så sjukt kul!
Måste lyssna på det för att finna det roligt...

För att lyssna på Lesson 2, 3 och 5 gå in på SLAY Radio

Lesson 1

SLAY Radio's mastering swedish - Lesson 1

Han är ute på en åker och åker

-

He is driving on a field

Ska vi ha sex klockan sex?

-

Shall we have sex at six?

Tomten stod på tomten

-

Santa stood in the garden

Det var tomt på min tomt

-

My garden was empty

Får man ha får på planet?

-

Are sheep allowed on the plane?

Far, får får får? Nej, får får lamm

-

Dad, do sheep get sheep? No, sheep get lamb

Var tog vägen vägen?

-

Where did the road go?

De spelade in sitt band på band

-

They recorded their band on tape

Ät inte filen med filen - använd skeden

-

Don't use a file for the sour milk - use a spoon

Är det vinden som låter på vinden?

-

Is that the sound of the wind in the attic?

Jag hörde stegen när jag stod på stegen

-

I heard the steps when I was on the ladder

Man lyssnar bäst på rock iförd rock

-

Rock is best listened to wearing a coat

Det är rena fasan att se en fasan

-

It is terrifying to see a pheasant

Anden förvandlades till den helige Anden

-

The duck turned into the holy spirit

Språkfascister kan komma när de ser ett komma

-

Language fascists can cum when they see a comma

Jag renar mina renar inför slakten

-

I clean my reindeer before slaughter

Bergsklättrare tycker det är toppen på toppen

-

Mountain climbers think it's great at the top

Det är botten på botten

-

It sucks at the bottom

Huset var vitt och vitt

-

The house was white and wide

Jag tar till en till mikrofon för att få in Makke i mixern

-

I'll use yet another microphone to get Makke in the mixer

Rocka med en rocka

-

Rock with a ray
Lesson 4

SLAY Radio's mastering swedish - Lesson 4

Karl går igenom garderoben

-

Carl walked thorugh the closet

Vägrenskröken gäckar gångtrafikanter

-

The curve in the verge eludes pedestrians

Gunilla gillar Gunnar

-

Gunilla likes Gunnar

Ivriga Irene hoppas Roger ringer

-

Eager Irene hopes Roger rings

Guran hänger på väggen

-

The guitar hangs on the wall

Gul gurka är galet god

-

Yellow cucumber is awfully tasty

Gammal gubbe ger granngumman massagestav

-

Old man gives the neighbour woman a dildo

Kyliga augustimorgnar ogillas

-

Cold August mornings are disliked

Kalle kysser köldknäppen Carolina

-

Kalle kisses cold icequeen Carolina

Gjorde Göran Guns gynekolog generad?

-

Did Göran make Gun's gynaecologist embarrassed?

Äggskal knäcks genom skedknackande

-

Eggshells are cracked through spoon tapping

Gunde grunnar på alla hjärtans dag

-

Gunde ponders on Valentine's Day

Hjältemodiga Hedvig hurrar på hurtiga Harry

-

Heroic Hedvig cheers for hearty Harry

Egon och Emil ersätter Eskils envisa enmansbil

-

Egon and Emil replaces Eskils stubborn one-man-car

Yngve ynglar av sig en riktig illbatting

-

Yngve spawns a real brat

Kroggymnastik i Ystad

-

Pub gymnastics in Ystad

Birgitta bar Benny bort till bingen

-

Birgitta carried Benny over to the bed


Wednesday

Det är Onsdag idag, okej!

Gick upp klockan kvart över 5, satte på mig kläderna, åt min gröt, borstade tänderna, startade bilen, åkte iväg till jobbet. Väntade i en kvart-tjugo minuter på att någon skulle komma och säga vad jag skulle göra! Jobbade i 3 timmar, fikade i en kvart, pratade om resor (överallt jag vänder mig hör jag RESOR, kan tänkas vara mitt fel, vad vet jag!), återigen jobbade jag 2 timmar och 45minuter sen fikade jag igen i en kvart och sen var det bara en och en halv timme kvar, sen slutade jag.

Åkte hem och duschade, tog bilen och begav mig till storstaden och metropolen Värnamo för att fika med min goda vän Sara, fikande blev och snack om allt som vanligt. Köpte lite klämmor, som jag är beroende av och har saknat nu ett himla bra tag. Tog bilen hemåt igen.

Gick tillsammans med Sarah ner till Ica för att hämta hennes lönebesked och samtidigt köpte jag en NonStop påse, blev himla sugen på popcorn med så vi tog våra fötter och ben och gick till Hemköp, köpte popcorn och gick hemåt, pratandes om resor (AHHHHHHHHHH!!!!) Åts pizza, tittades på tv och inget mer.


Sovdags, dröm om drömresan
Sara
Sara på fiket

Reflexväst
Jag och Sarah i reflexvästarDrömresan
Min drömresa
Orealistiskt, ja visst. Men som sagt drömma kan man ju! 
Jag vill ju egentligen se ALLT! Vilket detta är långt ifrån. 
Keep the dream alive, GIRL!


Work, work and work

Tjaaa, nu har jag jag provat på att börja klockan 6 också. Gick väldigt bra, må jag säga. Dagen gick väldigt snabbt och väldigt skönt att ändå vara hemma på dagen.  

Fick lära mig en ny maskin idag, gick bra. Men lite segt. Ledaren kom och sa hela tiden "stressa inte, fråga om du behöver hjälp, jag vet att det är svårt i början!" Jag blir ju typ stressad av att han säger det hela tiden, men han är en vänlig själ. Den pinsamma människan berätta idag om en man som hade varit på samma  jobb som henne innan och som hade varit intresserad av henne och visat det genom att lägga porrbilder i hennes väska. Allt kändes så påhittat för stunden, men vad vet jag? Pessimist kanske.

Var som sagt himla skönt att vara hemma tidigt på dagen. Jag åt, kikade på datorn, lyssande klart på "Christer" och sen satte jag mig i fotöljen och satte för en gångs skull igång James Dean rullen, "East of Eden". Den mannen är ju så förgrömmat het, vet inte vart jag ska ta mig till. Han helt otroligt lusstig i filmen, lite i likhet med Leonardo DiCaprio i "What's eating Gilbert Grape", lite utvecklingsstörd typ.
Får ta de andra två senare i veckan. Får bli min James veckan helt enkelt.


James Dean
Cal bland sina bönor

Freedom

Tjaa, not sooo much freedom, but it's enough!

I helgen har jag mest degat, sett några filmer, varit en aning sur, kört lite bil, fått lite snö på skorna, hälsat på mormor och morfar, umgåtts med de goa vännerna och fått ett och ett annat gott skratt.

Som sagt lite snö har äntligen kommit men som det ser ut nu så kommer detta inte vara långvarigt, buhuu. Vågar ju snart inte ta fram skidorna för tusan, blir snart avskräckt. Två skidolyckor på samma dag (okej, jag är ingen proffsåkare) och ingen snö som är här för att stanna, vart är världen på väg?

London i påsk är såå lockande, men priserna bara ökar och ökar hela tiden. Nu måste jag även kolla om jag är ledig då, är ju egentligen ledig men jag borde egentligen kolla ändå, kan ju bli krångligt annars.

Sett filmen "The Lakehouse" idag, tusan vad fjantigt. Så snurrigt och puttinuttigt så man vet inte vart man ska ta vägen! Förstår inte vart de får all fantasi och idéer ifrån att göra en sån film, men jag vet att man i alla fall kan göra film om precis vad som helst och få det att framstå som det verkligen kan hända på riktigt.
Efter filmen var slut och Ida gått hem blev det lite "Friends" i all sin glans.
Äsch nu så ska jag sova.Ross:
Your little "Ross is dead" joke didn't work, okay? There were no responses. Nobody posted anything on the web site, nobody called my parents. So the joke, my friend, is on you. Nobody called, nobody wrote anything. Nobody cares that I'm dead. [...] Oh my God! Nobody cares that I'm dead!

Stackars Ross!

Joey: You don't own a TV? What's all your furniture pointed at?

Eleven procent of the worlds countries...

...har jag besökt.

Mina besökta länder

Work, work and work

Hello!

Idag har jag jobbat min tredje dag på jobbet, yeah. Okej, det är tråkigt, det gör ont i kroppen och mina öron tar stryk, rädd att mitt braiga öra blir sämre, illa. Men alla är så goa. Vissa saker blir bara pinsammare! (De som har läst tidigare inlägg kanske förstår vad jag syftar på. Står inte ut med sådant =) )

Träffar och hör typ inget från mina vänner, det går ju inte i och med att vi liksom går om varandra, kan ju inte direkt ringa när jag kommer hem klockan halv elva. Träffar till exempel Adisas pappa mer än vad jag träffar Adisa, det är väl kul på sitt sätt, men uppskattar mer och träffa Adisa =). Blir nog bättre nästa vecka, men tills dess får ni lite information om min vecka av att läsa här. Men i helgen ska jag träffa er alla, vill jag åtminstone.
Lär A lite mer svenska varje dag och jag glänste med mina serbo-kroatiska kunskaper idag. Tack Adisa för att du lärt mig så bra. Imorgon är sista jobbdagen denna veckan, känns skönt. Vila på fredag, lördag och söndag. Måndag börjar jag klockan 6, Ah!

Äntligen har jag fått mina hörlurar med radio i till jobbet, underbara P3, I love! "Christer" och "Deluxe" så underbara program.

God natt, nu ska jag läsa i min bok, "Elva minuter".

Work, work and work

Okej, andra dagen på jobbet på Stilexo. Dagen gick, vad ska vi säga? Sådär! Av min 124bitar jag gjorde idag, fick jag kassera 78!! Plus 304st till.

This is the story

Jag sitter och bearbetar (filar) mina små bitar, när jag märker att på ett ställe ska fräsningen vara djupare. Tittar i min pall för att se om det bara är på denna eller om det varit liknande på några andra, ser att typ hela pallen är likadan.
DING DING DING VARNINGSLAMPAN LYSER RÖTT i mitt huvud!
Jag går och pratar med Ankica. Hon säger att det inte är mitt fel och jag inte ska vara rädd och bla bla bla. Jag vet att det kanske inte var mitt fel från början, det måste ha börjat redan igår. Men om jag hade gjort som jag skulle ha gjort, mätt en gång i timmen, så kunde vi kommit på detta tidigare så hade jag sluppit att göra 78st i onödan i eftermiddags. Men både A och M tyckte jag var duktig som hade lagt märke till det och att jag jobbade så bra och var noggrann och så. Men jag hade ju skuldkänslor i och med att jag inte hade gjort som jag skulle. Men det var ju inte bara jag som inte hade gjort det, nattskiftet och förmiddagsskiftet hade inte heller gjort det. Attans. En hel pall åt skogen, den är numera spärrad och sen ska någon i ledningen kolla på imorgon.

Skiftledaren hängde ganska mycket vid min maskin ikväll i och med att den krånglade. Jag var lite rädd för honom igår och i början av dagen, men ack han är en himla god person, liksom alla andra i mitt skift på bearbetningen. DOCK, har det kommit en idag, från ett bemanningföretag som är väldigt, väldigt lik till sättet, en viss person i Mp3a eller gamla rumskamrat i London, nämner inga namn. Men denna personen säger grejer som jag inte har något intresse av och det blir så himla jobbigt, jag vet inte vart jag ska fästa min blick eller ta vägen, allt blir bara så himla pinsamt. 
När jag kom för att sätta mig ner med de andra en av våra raster så börjar de andra prata lite om att "det är inte ditt fel, det har hänt oss alla" Jag var inte med från början så jag visste inte vad det handlade om. Men tydligen hade denna person tagit sönder en maskin och som alla sagt till mig hela dagen idag och igår att det är ingen fara om något pajar, stå bara för att det var DU som tog sönder det och berätta vad du gjorde så de vet hur de ska åtgärda det. Men personen i fråga började klämma fram några tårar, det hela blev väldigt pinsamt.

Har typ för första gången i mitt 18åriga liv fått höra att jag är skrämmade lik min mor, brukar allt vara att jag är lik farfar. Men men, de tyckte det var helt otäckt att jag var så lik min mor när jag kom och gick.

Imorgon ska jag beställa kläder och öronskydd, finally! YEAH.

Usch bara tråkigt jobb snack. Hinner inte med något filmtittande nu =(

Hoppas att jag kan sova lite mer inatt, somnade vid typ halv 7 idag på morgonen, illa.

God Natt alla glada.

Work, work and work

Min första dag på Stilexo är över! Allt gick bara bra, A som är min fadder är dunder go, typ den snällaste och mysigaste människan i världen. Lilla Lisabeth tänkte ju inte på att man kanske ska ha med lite lite mat eller mackor eller något, för jag trodde jag hade tid att åka hem, oj så fel man kan ha. Två kvartar har man under de 8,5timmar långa skiftet. Så det gäller att slänga i sig en macka och en frukt och en kaffemugg högst. Men det ska nog gå bra i morgon tror jag. Fick två kaffe, en macka och en clementin av A, himla snällt i och med att man får betala för det. Tack tack. Hon har så klart kört med far så honom ville hon ju prata om, och berätta historier. Och så ville hon presentera sig lite, så gulligt.

De som jag pratat med är väldigt snälla och trevliga. Detta ska nog gå galant. Usch det känns som att metallspånet som är i mitt hår gräver sig ner i min hjärna, obehagligt. Vi är inte många i mitt skift, 6 pers.

Jaja, vad gör jag då, jag öppna en dörr, lägger i en metalbit som är till undersidan av kameror, stänger dörren, vrider om och startar. Sedan när biten är klar så putsar jag lite över hela biten med sandpapper, sen lägger jag i den i en kartong. Svårar en så är det inte.

Usch känner att jag kommer ha fett träningsvärk imorgon, i handen, ryggen och benen, hundra på att jag kommer ha benhinneinflammation i veckan med. Men "tänk vad gott det känns i hjärtat när man får sin lön" (A's ord) den 25:e februari.

Tror nog att jag ska gå och lägga mig nu. I morgon är det dag två som gäller.


Over and out.
Kommentera gärna om det finns något att säga eller fråga....

"Are you nervous?" The standing question of this day

Okej, första dagen på jobbet, ska snart ta sin början.

Joanna väcker mig med frasen "Är du nervös?" No, but you making me! Himla, jag blir ju nervös av att alla frågar. Det ska nog gå bra tror jag. Enligt Fanny så är det inte lätt att stressa på jobbet för man kan inte göra det snabbare än maskinen gör det. Så det är nog mest att vara nervös över hur man gör. Men det verkar inte SÅ svårt, menar massa andra kan ju göra det. Men jag kanske får börja med lite mindre jobb, kan man ju hoppas.

Jaja, gårdag var himla soft. Tittade på "Team America", "Armageddon" och "Kelly's Hjältar". De är så bra hela bunten. "Armageddon" Är så grymt amerikansk och macho men ändå så sorglig. Shit vad jag grät, ändå har jag sett den några gånger. Pappa till och med grät, erkände han efter ett tags prat efteråt. Hehe.

Okej, Joanna är ett stressmoment just nu, hon har bilen och jag vill åka typ snart. AHHH

Four Shades of Brown

Ingen sömn i Lisabeths liv så jag kom och tänka på "Fyra nyanser av brunt". Vi pratade om den innan "idag" (igår) på släktkalaset, en frågas svar var det nämligen. Och jag hade ju inget och göra nu så jag letade upp en av mina anteckningsblock från de forna tiderna, och fann lite berättelser ur filmen, tänkte dela med mig. Men man måste nog ha sett filmen för och inse hur kul det faktiskt är.


Mannen som sjunger denna sång, är död. Han sjunger på sin egen begravning, har spelat in en band som de sätter igång och på toppen av allt så är han ordagrant med dem under begravningen, han har fixat något, jag kommer inte ihåg exakt vad han kallar det men i alla fall så sitter han på sin egen kista och sjunger och pratar och rör sig, läskigt men himla kul.


"Här kommer en liten sång från Orienten. Den heter "Ren & Oförfalskad glädje."
Det är lite bakgrundsmusik till festen. Okej, då kör vi igen.
"

"Dong, gong, gammal kinaman
Ding, dong, ding
Tjing, dong, kines

Vang, ving, vong
lång, tung stång

Spett, spett, ja, ja
lång, tung stång

Daj, daj, da, pa di daj, daj, da
Bjong, jang, tjing, mang, dang"

"Det var grejer det, eller hur?
Ni kanske är förvånade över sången men den lärde jag mig faktiskt
på den tiden jag var i Kina.

Ni har väl aldrig varit där?
Ni har väl aldrig varit någonstans?"Nästa grej från filmen är en teaterpjäs som samma man skrivit.


KRÄFTAN

Ladies egentligen, en stor applåd för Sören H. Lindbergs enaktare..."KRAFTAN"

"-Hej hej. Får jag leka med er?
-Försvinn. Vi får inte leka med dig.

Sen så kom det en snäll travkusk förbi som såg vad som hände med kräftan.

Han tog mod till sig och sa:
-Kom till mig. Jag vill leka med dig.

Kräftan blev ju så jätteglad rusade fram till mannen och kelade med honom
och ville vara med honom på alla sätt och vis.
Men efter ett tag blev kräftan girig och började på och äta sig in i den gamle snälla travkuskens spänstiga kropp.

Allt djupare åt han sig, tills travkusken plötsligt en dag gick och dog.

Dålig kräfta, akta dig så du inte får en cellgiftsbehandlign.

Kräftan gjorde ju bara sitt jobb.
Det är ju inte kräftans fel, att han är satt till jorden för att sakta äta upp oss inifrån.

-Ni ska få cancer, ni ska få cancer. Ha ha ha!"
Allt från Killinggängets film "Fyra nyanser av brunt"

Movies, birthdays and my dentist meeting.

Fredag morgon började med ett förbannat besök hos den förbannade tandläkaren. Som jag sa var det bara och gå upp, ta på sig, borsta tänderna som tog 10 minuter, åka dit som tog 10 minuter och vara där tog 10 minuter sen var det bara att åka hem som tog 10 minuter. Lade mig i soffan och tittade på "Pretty Woman", as planed. Den är ju bara för bra, fällde till och med en tår, förstår inte hur men jag lyckades. Jag och mamma låg och jäste och sa de klassiska citaten.
Här är några: 
Edward: You and I are such similar creatures Vivian. We both screw people for money.

Kvinna på polo matchen: Edward is our most eligible bachelor, everyone is trying to land him.
Vivian:
Oh, I'm not trying to land him, I'm just using him for sex.

Affärsbiträde: Hello, can I help you?
Vivan:
I was in here yesterday, you wouldn't wait on me.
Affärsbiträde:
Oh.
Vivian:
You people work on commission, right?
Affärsbiträde:
Yeah.
Vivian:
Big mistake. Big. Huge. I have to go shopping now.

Edward:
So what happens after he climbs up and rescues her? 
Vivian:
She rescues him right back.Pretty woman

                                 Vivian: In case I forget to tell you later, I had a really good time tonight.

Sen var det dags för nästa film, "Den bästa av mödrar" or if you prefer in finnish "Äideistä parhain" or in english "Mother of mine", den har legat här hemma nu så länge och jag kände inte för att se någon av mina filmer så varför inte denna. Tittade, grät, grät ännu mer och sen var filmen slut. Maria Lundqvist är så himla bra iden filmen, usch ja.

Torka bort tårarna, hoppa in i duschen, dra iväg till Evelina för att direkt åka till staden där Andrea hade 18årsfest, vi var alla där plus massa Jönköpingstjejer. Jag var inte på party humör och det var inte mina brudar heller så vi var lite sega och kanske lite osociala mot de andra, i vilket fall jag. Så när de andra skulle gå ut så tog vi min bil hemåt igen, skönt var det.Idag har det varit ett till födelsedagskalas, denna gång var det tvillingarnas tur, dock var enbart Lena tillgänglig så hon fick lite presenter och pengar och äran att bjuda oss andra på tårta och paj! Spelade lite genispel som alltid på släktträffarna, I Rocked, actually! 
    Begav mig hemåt och fick besök. Såg filmen "Flight 93", har sett den förr men för mina gäster var den en nyhet. Bra gjord film, dock hade den nog inte "sagt" så mycket om det inte var en autentisk händelse. Man känner liksom för alla människorna i filmen. Tror vännerna bredvid fällde några tårar, jag fällde mina första gången med.
Ja, och som sagt Vänner är bra, har tittat på programmet ikväll med mina braiga vänner. Två av de saknades dock, men de shakade loss på salsa party in the city of Råslätt. Gjorde inte mycket annat, lite segt, ingen var i party-prata-göra ansträngande saker-mood, men kul ändå.Imorgon funderar jag på att åka in till stan eller kanske bara vara hemma och njuta av min typ sista lediga dag.
Usch vad säger jag, stan?! Nej för tusan, FILM. Är sugen på "Team America", har gått runt och sjungt på "What would you do, If you were asked to give up your dreams for freedom...Freedom isn't free
It costs folks like you and me"


Gary
Gary Johnston - the world hero

Gary Johnston: We're dicks! We're reckless, arrogant, stupid dicks. And the Film Actors Guild are pussies. And Kim Jong Il is an asshole. Pussies don't like dicks, because pussies get fucked by dicks. But dicks also fuck assholes: assholes that just want to shit on everything. Pussies may think they can deal with assholes their way. But the only thing that can fuck an asshole is a dick, with some balls. The problem with dicks is: they fuck too much or fuck when it isn't appropriate - and it takes a pussy to show them that. But sometimes, pussies can be so full of shit that they become assholes themselves... because pussies are an inch and half away from ass holes. I don't know much about this crazy, crazy world, but I do know this: If you don't let us fuck this asshole, we're going to have our dicks and pussies all covered in shit!

Holy shit, den är bra!Hu, snart börjar det!

Skiftarbete, here I come.

Why do we see the grain of dust in our eye...

...but not the hills, fields or the olive grove? 
-Något att tänka på, jag om någon borde göra det.Ligger i min säng med datorn i knät, har precis läst ut "Vid floden piedra satte jag mig ned och grät" för tredje gången. Den är så bra, gråter varje gång. Så mycket tänkvärt han skriver den dära Paulo Coelho. Älskade "Alkemisten" med. Vill bara läsa mer av honom, får bli i morgon, mamma har ju massa böcker av honom.
Åh, man får alltid en sån skön känsla när man läser sånna här böcker, liksom typ ett stilla lugn fast ändå så börjar man tänka och fundera en massa.

Över till något annat

Var ju i stan idag/igår med Farmor och Joanna. Okej, orkar knappast gå in på det får utslag bara av att tänka på det. I stället för att vara snäll och trevlig blir jag en ångest-panik-gråtfylld-bomb, ready to explode any minute!, och en otrevlig sådan också. Vet inte vad det är som får det att alltid bli så. En kombination av Farmor och Joanna skulle jag tro. När jag kom hem var jag tvungen att skrika lite, explodera på mamma och pappa, skönt.
Pratade med dem lite om mitt jobb, (woho, jag har ett jobb) och min resa...vill börja planera nu. Vill åka nu. VIll inte vara här och jobba, men jag måste ju tyvärr så jag kan åka ut på mina äventyr. Dock måste jag ju jobba en del om jag ska få ihop pengar som ska sponsra min drömresa. Vem hänger med? Folk kanske kommer i omgångar och hälsar på. Mamma och Pappa har sagt att de vill vara med om jag går upp och besöker Machu Piccho på min 20-årsdag, någon mer? Får se om det är en bra årstid att åka dit, får se om det passar in i mina resplaner, ja du får se. Det står högt upp på listan, det gör uverjuhförsej massa grejer. Men men.

Usch jag borde sova, tandläkaren väntar imorgon klockan 8.40, YEAH. Men det är bara och gå upp, ta på sig, borsta tänderna tar 10minuter, åka dit tar 10minuter och vara där i 10minuter sen åka hem tar 10 minuter, sen ska jag lägga mig i soffan och se på "Pretty Woman" hade jag tänkt...åh längtar.

God nattInnan jag slöt ögonen började jag höra min mors röst. Hon berättade en historia hon hade brukat berätta för mig när jag var barn, utan att ana att den handlade om mig.


"En pojke och flicka blir varsinnigt förälskade i varandra.
De beslöt att förlova sig. Och som fästfolk brukar man
alltid ge varandra presenter.
  Pojken var fattig - hans enda ägodel var ett fickur som
han ärvt av din farfar. När han tänkte på sin älskades
vackra hår bestämde han sig för att sälja fickuret för
att köpa ett grant hårspänne i silver.
  Flickan hade inte heller några pengar till förlovnings-
present. Så hon gick till den butik som ägdes av den
främste köpmannen i trakten och sålde sitt hår. För
pengarna köpte hon en gulkedja till sin älskades fick-
ur.
  När de träffades på förlovningsfesten skänkte hon
honom en gulkedja till ett fickur som hade blivit sålt,
och han gav henne ett spänne till ett hår som inte längre
fanns."

- ur "Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät" av Paulo Coelho
 

Hired for the hour

Okej, jag är numera timanställd på Stilexo, yeah! Börjar på måndag klockan kvart i 2, ledig fredag. Jobbar 2 skift, så veckan därpå börjar jag klockan 6, Ousch! Men men. Produktionschefen sa att jag nog kommer att jobba 40timmar PLUS, eller att jag kunde räkna med det, skönt!

Snart bär det av till stan med Farmor, hur ska detta gå?

Nu är det "Ensamma Hemma" på Tv3, bäst o springa dit.


Unpleasant

Herro!

Idag är en himla obehaglig dag.

Igår innan jag gick och lade mig sa mamma att mormor kanske ringer och vill att jag ska köra morfar till läkarstationen om han inte kan andas, okej säger jag! När jag ligger i min säng och ska sova får jag för mig vad som kommer hända om jag inte vaknar av att mormor ringer, jag får typ panik.

Så drömmer jag självklart att jag, mormor, morfar, farmor, farbror och Joanna är på ett hotell och mormor ska ringa mig när morfar inte kan andas så jag kan komma och hjälpa till. Jag sover. Nästa "scen" i drömmen är jag hos farmor och hon berättar att hon inte fått tag i mormor och morfar på flera dagar, och att hon sa att de sov senast hon var inne där. Nästa "scen" är det uppenbart att de är döda, fast de har typ dött av att det var så varmt från elementet, ja helt sjukt. Men det hade blivit för torr luft i rummet och då kunde inte någon av de andas, men mormor hade ringt till mig säger farmor (ingen aning om hur hon vet det men men).
Så när jag vaknar får jag ju för mig att mormor har ringt och att morfar har dött i och med att jag inte vaknade av telefonsignalen, får typ ångest.

Går upp och ringer mamma, frågar hur morfar mår. Han mår bättre idag sa hon. PUST. Berättar om min dröm.

Sen går jag in till kontoret, där pappa sitter han ställer sig upp och ba "Lisabeth, Jag älskar dig!" "Okej?! Öh, Jag älskar dig med" Så berättar han att någon har blivit påkörd av tåget i vaggeryd, usch så obehagligt. Ingen vet vem det är.

Himla obehagliga dag!

Fast en grej har varit bra idag, jag ringde Stilexo igen och jag ska dit imorgon och prata med produktionschefen. GÖTT. Måste ringa Kinnarps och Stadium med, usch det är obehagligt med. Hatar att ringa folk, HAHA.


Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen ner till Värnamo.


Serious damage

Hej o Hopp!

Okej, sedan igår har jag varit hos Joanna, vi har tittat på årets stördaste film hittills (vågar säga det i och med det har gått 8dagar på detta året) "Kill your darlings". Skit kul, men störd. Handlar om massa självmordskandidater, hemskt. Sen blev det "Cold Mountain", usch Jude Law är så snygg att det gör ont i kroppen och hela filmen är så sorgligt bra och rörande, jag vet det låter töntigt, men fan den är bra. Man har en speciell känsla i magen efteråt, och gråten i halsen.

Så idag tittade jag på "Det blir aldrig som man tänkt sig", så svensk kul. Efter den tog jag bilen till A6 och lämnade in en filmrulle åt mormor, och åkte förbi Ica Maxi för att se om de hade billiga kalendrar, hittade 3 filmer jag ville ha, usch jag är så skadad, vill ha alla filmer jag ser. De skulle kosta 99kr, men jag hade inte råd, tragiskt. Jag mådde så dåligt när jag åkte tillbaka till Joanna, har tänkt på de filmerna sedan dess. Usch jag behöver antingen hjälp eller pengar!

Imorgon gäller det att ringa runt till massa jobb, så jag kan komma igång och få ett sånt där jobb som alla snackar om. Så jag kan genomföra min dröm som jag har tänkt.


Nu tittar jag på härliga Victoria Silvestedt på "Ett herrans liv". Tjilliohopp!

 Detta blev visst ett inlägg enbart om film.


Kill your darlings

"This bus doesn't go to Las Vegas!"

Folks, jobs and crap.

Okej, Jag har de stördaste föräldrarna! (kanske inte men ändå)

Jag vaknar idag av att de spelar klassisk musik på högsta volym, mitt huvud nästan studsar på kudden för det vibrerar så i väggarna när de kraftiga partierna i låtarna kommer igång. Jag vet att det är bara för att jag ska gå upp!! De körde nämligen samma taktik när min syster var i denna åldern. Jag blir förbannad och envis som jag är ligger jag kvar i sängen och plågas! Pain pain, i öronen, snart tar också huvudet stryk, migränen kommer klampandes! Hata. går upp på toa och smäller i alla dörrar jag kan och ger mor och far bitchblicken utan att säga något . Lägger mig i sängen igen och somnar om. Titt som tett kommer de in och ber mig gå upp, tills klockan är 3 och mamma kommer in och skäller på mig att jag långsamt går mot självmord, herregud människa, vaddå ta i!!! Har plågat dem massa idag nu, pratar inte med dem och så, ja jag är en tönt, jag är en trottsig tonåring, men whata hell, I LIKE IT!


Jag vill ha ett jobb, ge mig ett please. Jag blev helt plötsligt jätte sugen på att åka till Island och jobba, så jag har sökt jobb där, fy vad kul! Önskar någon kunde hänga med dock. Vill ha pengar nu så jag kan ut och resa, gillar inte Sverige. Men resa världen runt blir det 2008, längtar. Måste komma på önskeplatsen med, där jag ska vara på min 20årsdag!

Nehepp, ska väl försöka skaffa mig ett liv! Se någon film eller något.

Back again

Okej, nu var jag tillbaka är igen.

Hoppas på ett nytt, fräscht och härligt år.Gael Garcia Bernal


Gael Garcia Bernal - O Yes!

RSS 2.0