Bloggtorka

Man skulle kunna säga att jag har lite bloggtorka... Jag kommer på saker som jag kan skriva om och sen tröttnar jag innan jag fått ner det i ord. Jag får återkomma när det finns energi igen.

Men va tusan!!!


Tredje praktikdagen

Dags att sova igen då. Idag har varit en lååååång dag, känns det som. På onsdagar slutar de tidigare på bageriet, redan vid kl. 10, idag blev det dock vid 10.30. Så jag har haft en lång dag hemma, vid den tiden när jag gick hem det är då som jag annars brukar få lite extra energi och orkar resten av dagen men eftersom jag idag bara gick hem och satt vid datorn och vid tvn så sjönk energin snabbt. Men jag har hållt mig vaken i alla fall det är ju skönt, så det ska bli gott att krypa ner i sängen nu.

Idag har det känts lite flummigt i huvudet på mig, var lite ofokuserad en stund så jag hängde inte med i allt men jag verkar ju hellre lite långsam och trög och frågar flera gånger än att bara stå och glo eller göra fel. Jag "brukar" börja dagen med att packa olika ordrar med olika sorters frallor och bröd som ska med chefen ut på hans olika vändor. Sen hjälper jag kvinnan i bageriet med hennes olika kakor och uppdrag till mig, sen när chefen varit ute på sina turer så bakas det vetedegar eller wienerdeg.
Jag hjälpte damen i butiken att bre mackor och sånt idag för hon kände att hon inte hann med. Sen har det bakats blåbär- och äppelmuffins, olika sorters kaffebröd av wienerdeg och vetedeg. Jag har vänt säkert 20 plåtar med anslag i olika storlekar, så den snittsen har jag nog fått in också.

Nu är det dags att krypa till kojs så jag är allert för ännu en dag på praktik. Efter det är det en tur till stan som väntar och ett möte i skolan som verkar såååå tråkigt men tydligen obligatoriskt, suck. Vi ska alla säga vad vi tycker om utbildningen och jag har en känsla av att det kommer bli en hel del negativa åsikter och tjafs.
Men ska passa på att handla lite och gosa med sötungen Ville och tjöta med systra mi. =)


Titta bara vilken sötnos som min syster fick med på kort idag.


Sovdags

"Tittut" säg jag från min del av sängen. Trött som bara den, och kommer bor slockna så fort jag lämnar ifrån med boken.
Tror aldrig jag vänt på dygnet så här snabbt. Har redan hittat en bra rutin hoppas att jag kan hålla den oxå.

Trivs som fisken i vattnet och saknar inte skolan det minsta, jo lite, för min kära Sara slutar imorgon och jag får inte se hur går för hennes sista prov. Det känns lite tråkigt.


God natt



Andra praktikdagen - före

Jag var duktig och gick och la mig tidigt igår också, vid kl.20 låg jag i sängen, dock fick jag gå upp en sväng för Fidde kom hem efter en golfrunda med brodern sin och ville ju såklart heja på honom eftersom vi setts i liten kortis när han var hemma och bytte om och höll på att skrämma ihjäl mig. Jag var nere i tvättstugan och det är en låååång läskig korridor där det finns en liten "håla" där dörren in till pappas trafikskola är och jag är alltid livrädd att det ska vara någon där. Jag går alltid med mina nycklar som taggar utåt från knogen haha. Jag vet inte varför men jag är i alla fall rädd när jag är nere i källarn. Såklart så tänkte jag inte på detta igår när jag skulle gå upp utan kollade mobilen i hopp om att distrahera mig... vem tror du inte stiger ut framför mig från den där hålan??? Jo Fidde såklart, han skulle ju skrämma mig. Jag trodde mitt hjärta skulle stanna. Okej en liten parantes.


Det kändes som en grymt lång dag igår när man varit vaken sedan kl. 4, jag hann med mycket. Jag ska försöka att inte sova på dagarna tror jag för då kommer jag inte kunna sova på kvällen, det är ju bättre att jag går och lägger mig vid 20-21 istället. Det var lite segare att gå upp idag, men nu har jag bäljat i mig lite kaffe, vitaminer och ätit ett tunnbröd så nu ska det nog bli fart på mig. Spännande, undra vad vi ska hitta på idag. Jag vet att vi ska göra lite sockerfri kakor i alla fall. Efter praktiken slinker jag över till mormor och får köttbullar, kan det bli bättre??

Ha en fin dag.

Första praktikdagen - efter

Åhh, det var så roligt tycker jag. Fick en liten boost, jag kan mer än jag tror. Alla, två, i bageriet är snälla, trevliga och låter mig göra allt de gör. Eller allt de gör hann jag inte med idag men det var liksom inte som det brukar vara när jag varit på praktik tidigare, då har man fått göra "skitgörat" medans de som ska arbete sitter och dricker kaffe och snackar skit. Jag gjorde hallongrottor helt själv idag det sista jag gjorde innan jag gick hem vid kl. 12. Sen har vi hunnit med att baka vetekransar (som jag fick klippa). Sen gjorde vi massor av olika småbröd som, russinbollar, hallonkyssar och chokladbröd. Sen la jag på toscamassa på toscakakor, efterbearbetade kringlor, doppade biskvier, strassburgare (ännu en annan sort, känner till tre kakor nu med samma namn och med olika utseende) och nötbågar i choklad. Jag la ihop någon annan kaka också men som jag inte vet namnet på.

Jag är så glad att det kändes så bra, jag känner att jag nog kommer att trivas där i några veckor. Eller jag hoppas i alla fall att alla dagar känns som denna, eller bättre.


Nu ska jag gå en promenad innan jag ska sätta igång och tvätta, jippi. Det är bäst att hålla igång nu så får jag gå och lägga mig tidigt ikväll igen, är nog bäst att göra så än att sova en stund på dagen.

Första praktikdagen - före

Jag gick och la mig vid 20.30 igår och klockan ringde idag vid 04.10. Jag flög upp, jag har sovit sååå gott och känner mig laddad för en dag på praktik i ett bageri, men självklart är jag super duper nervös. Men jag ska väl bara försöka vara mig själv, det har ju funkat förr.


Lite spännande att vara uppe så här tidigt. När jag kom upp så såg jag blåljus-blinkande från vardagsrummet och efter att jag fått på mig mina glasögon kunde jag se att det var brandbil och räddningstjänsten. Undra ja, om det inte har brunnit lite inatt.


Nehepp nu måste jag svepa kaffet och ta på linser sen ska jag traska den korta biten till praktiken, såååå skönt att slippa åka bil!!

Ha en go dag allesammans.

Vilken lördag

Vad jag har hunnit med idag. Jag är helt slut för jag har hållt igång hela dagen.

Gick upp strax innan 10, åkte direkt efter frukost och påklädning till Farmor. Där fikades det lite 11-kaffe och jag fotograferade och kollade runt i hennes gamla tidningar. Efter det åkte jag till mor&far, där sydde jag lite snabbt och pysslade lite, innan jag åkte hemåt efter en kvik visit på soptippen.

Sen förberedde jag surdegsbröds-bakning. Två degar, en vete och en råg skulle jäsa i några timmar. Jag bakade även morotskaka. Sen hann jag med att handla och gå en 1-timmes promenad, innan jag bakade av bröden. Jag försökte mig också på att göra wienerbröd hemma, det var inte så lätt om man vet hur "enkelt" man kan göra det i skolan. Margarinet var lite väl mjukt och klabbigt och degen blev alldeles för mjölig. - Jag förstår vad du menar nu, Mormor!!- Vaniljkräm kokades, blev inte heller som i skolan men men.

Sen när allt bakade var klart så började jag med maten, räk- och grönsakssoppa med nybakade mandelbröd, ja de hann jag med att baka också.

Kl. 20.15 satte jag mig i soffan och gud vad allt värkte i kroppen. Efter det att jag skrivit detta ska jag unna mig ett fotbad och sen sitta och titta på filmer och serier på tvn resten av kvällen. Den sista disken hoppas jag att någon annan tar hand om, hrrrmmm!!

Jag tror jag kommer somna gott ikväll. 


 

 


Hipp hipp hurra!

Ja idag är det Oma's födelsedag. Farmor fyller hela 89år och hon är krasslig stackarn, så jag åkte dit och överraskade med mina nybakade kakor, wienerbröd och en blomma. Mitt besök och såklart alla som ringer och skickar brev gör ju hennes dag så det piggade nog upp henne en del.

 

 


Dag 14 i bageriet

Ja idag har jag då gjort Wienerdeg, som blev till spandauer och "åttor". Jag hade även hand lite som butiken en sväng och lite annat smått och gott. Jag kände mig så bortkommen idag, kände att jag inte hann någon ting, utan var tvungen och fråga och fråga och fråga hela tiden, men det gick ju vägen till slut. Jag fick även lyssna på två tjejers redovisning av Internationellt bakverk som de gjort, intressant för de hade med en del historia bakom deras bakverk och så också. Jag tog lite kort men jag glömde fråga om det var ok att lägga upp, ska komma ihåg att fråga imorgon så kanske det kommer lite bilder.

Orkar inte skriva så mycket mer om dagen nu, är så himla trött och seg i huvudet.


Chocolate chip cookies

Rågkex


Nötbågar




Spandauer
(med lite snålt med kräm, jag vet! Jag ska komma ihåg det)

 

Wieneråtta

 

 

Mormor, Jag kommer förbi imorgon (torsdag) seneftermiddag med fika, för jag vet ju att du ...tycker så mycket om "Wrinerbröd"... Hihi.


Dag 12 & 13 i bageriet

Igår och idag har vi bakat vetedeg och småbröd. Igår gjorde vi kransar och längder med olika fyllningar och klippningar och gjorde tre småbrödsdegar. Idag har vi gjort kringlor med en god fyllning med lite smak av blåbär och så har vi format våra småbröd som jag ska baka av imorgon. Så himla sugen på ett av småbröden som vi gjorde, Chocolate chip cookies. Degen var så himla god, hihi. Så ett gäng kommer nog hänga hem imorgon.

Här kommer lite bilder från dagarna, imorgon kommer lite bilder på småbröden och wienerbröd förhoppningsvis. Det är tänkt att jag ska göra det imorgon.


 

 


Fredagsmys

 

Så himla god kvällsmat!!


Åhhhh!!

Tusan var jag grämer mig! Jag glömde kittostar på provet!!! Aldrig i hela mitt liv kommer jag att glömma kittosten Port Salut minsann! Ååååå!




Torsdag

Åhhh varför skulle jag sitta och sura igår, och promt inte göra mina skoluppgifter??? Idag är ju en sån solig och fin dag så man skulle vilja vara ute och gå en promenad och fixa på balkongen och bara njuta. Men nej nej, jag måste visst plugga till ett prov. Ett prov som jag absolut skulle göra veckan efter påsk - för det är ju så skönt att bli av med det - hrm, det kan vara väldigt bra att ha övat och pluggat på också, så man kan det man ska skriva prov om.

Åh Idiot!

Oooooooonsdag

Fy sicken långtråkig dag. Idag har jag bara suttit vid datorn och skrivit och skrivit och skrivit. Sen har jag plcokat lite hemma, städat undan lite av denna skit som vi tydligen skapar helt själva. Har äntligen fått iväg ett av mina arbeten till min lärare i alla fall, nu väntar bara två till som ska skrivas klart. Jag har noll energi att få klart det, ingen inspiration alls.

Jag är såå uttråkad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag t.o.m satt och räknade på resemil innan till deklarationen, så uttråkad är jag. Räknar gör jag aldrig frivilligt. Passar bra att tvätta denna tråkiga dag också.

Hela förra veckan stressade jag som bara den, det tillsammans med väldigt lite sömn hela veckan och dålig sömn i helgen gjorde att jag mådde ganska dåligt igår. Migrän och trött så jag blev hemma. Snacka om att jag tog igen min sömn, jag sov och sov och sov och sov.

Nu ska jag stänga ner mitt andra skolarbete och göra något annat, kanske ska passa på att diska eller kanske dammsuga??!?! Jippie!!

Blev just påmind om att jag har prov på fredag också, buhu. Hade förträngt att jag satt upp mig på det.

Typiskt

Vårt drömhus är till salu. Skit med. Får sätta siktet på ett annat nu då.

Kvällspromenad

Jag och Fidde tog oss en kvällspromenad nyss. Så himla gött och gå ner all mat (läs: räkor). Det var kyligt men väldigt friskt och gott.

Nu har golf-kanalen kopplats på igen på TVn och Bettan är uttråkad...




Påsk i Karlstad

Solen skiner, äggen är "målade" och räkskålen stannade hos Bettan :)



Hej!

Fidde och Bettan säger hej från bilen!!



Dag 11 i bageriet

 

Skinka och ostfyllning

 

 

 

Skaldjursfyllning

 

Detta pysslade jag med igår i skolan. Jag var delaktig i allt men gjorde verkligen inte allt själv!! 6st smörgårdstårtor blev det i alla fall, 3 av varje.


Dag 10 i bageriet

Idag har det varit full rulle igen. Mazariner och katalaner har äntligen fått glasyr på sig. Vaniljhjärtan har blivit dammade med florsocker. Smördegen har parats ihop med grädde, sylt och vaniljkräm och tillsammans bildat en napoleonbakelse. Jag hann även med att stå i ca. 45 min och gjort en majonnäs på 3 liter olja.

Tog med mig en napoleonbakelse, två vaniljhjärtan, en mazarin och en katalan hem för provsmak. Jag och mormor delade bakelsen, och den var faktiskt riktigt god. Jag brukar ju inte tycka om grädd-och-sylt-tårtor så jag blev förvånad. Har inte gett mig på formkakorna än, får nog vänta tills någon annan dag, blev lite för sött nu.



Butiken idag

Felicia's söta påskbakelser blev som man kan förstå extremt populära, så himla söta. Bredvid ser man napoleonbakelserna, vaniljhjärtanen, mazarinerna och katalanerna.
(Är osäker på vad det är för massa gott på den andra plåten.)


Dag 9 i bageriet

Idag har det hunnits med en del i skolan. Jag och en tjej till har gjort blåbärssmörkräm till biskvier, karlsbader med aprikossylt som fyllning (se bild), bakat av mina formkakor och smördegsbotten som jag gjorde förra veckan. Hann även misslyckas och lyckas med vattenfondant, som jag ska glacera mina formkakor med imorgon. Ska hinna med mycket imorgon oxå, bl.a. står majonnäs, biskvier, napoleonbakelser (av smördegsbottnen) och förbereda beställningen på 60 portioners smörgårdtårta som skall vara klar på onsdag.

Idag kändes det mycket bättre för nu hade man lite mer koll vad man skulle hinna med under dagen, innan har vi inte fått planera innan, utan det blev lite hipp som happ under dagen. Men i fredags så gjorde vi en ungefärlig planering och den höll sig ganska bra.


 


RSS 2.0