Sorg

Jag vet egentligen inte om jag har så mycket att skriva.

Det har varit en svart vecka för mig och Fidde. Fiddes farmor dog i onsdags kväll och min älskade morfar i fredags förmiddag.

Det spelar ingen roll att man intalar sig att han är gammal, att det är naturligt, att det är livets gång, att det är det bästa för honom, det spelar helt enkelt ingen roll vad jag intalar mig, jag blir ändå förbannat ledsen och helt förkrossad när det sker. Det kommer i vågor då jag bryter ihop. Igårkväll när jag skulle sova var det som värst och jag har sån tur att Fidde är här så han får hålla om mig tills jag somnar.

Jag kan inte skriva mer just nu...

Vila i frid, Morfar!

Joannas examen och lördag

Gash vilken dag.

Gick upp kl. 6 för att åka till stan vid kl. 6.45 för mamma skulle åka till doktorn innan vi åkte till ceremonin. Vid 8-tiden var vi hemma hos Joanna&Per för att äta lite frukost och göra oss i ordning innan ceremonin i Elmias konserthus. Vid typ 9.20 åkte vi till konserthuset, Joanna skulle vara där vid halv och vi var tvungna att sitta ner vid kvart i. Vilket inte alla varit lika tydliga med att förklara för sina anhöriga som Joanna varit =)  

Ceremonin var som alla högtidliga ceremonier, lite lätt långtråkig, lite väl långa tal från talare med sömnig röst. Men sen har ceremonier också en charm på något sett. Det var i alla fall väldigt trevligt att se när min syster som nu också har ett yrke som syster, gick fram och tog emot diplom och brosch.

Efter ceremonin drog vi iväg in till stan för att äta lite lunch, vilket vi inte var ensamma om att göra. Vi gick runt till lite olika restauranger och hamnade till slut på "La dolce vita" som hade helt okej mat. Därefter delade vi på oss och jag, mamma o pappa drog iväg till A6 för att shoppa lite och inhandla blommor till den nyexaminerade sjuksköterskan.

Vid 14.30 var vi återigen tillbaka hos Joanna&Per och där satte vi igång med värsta tomteverkstaden. Alla pysslade med olika saker till smörgåstårtan. Per bredde majonäs, pappa och jag garnerade en tårta medans mamma och Joanna pysslade med en annan. Allt på löpande band. De blev grymt snygga tycker jag, inte direkt den vanliga typen smörgåstårta minsann.

Från kl.15 var det öppet hus och det var väl folk där ända fram till runt kl.21-22-tiden. Därefter och fram till kl. 2.30 var jag och Fidde de sista gästerna kvar. Så trevligt och mycket skratt. Men så trött jag var dagen efter, herregud. När systern började sjunga på franska och de alla sluddrade lite härligt kändes det som att det var dags att åka hem. ; )
Jag körde hem så jag drack ingenting under kvällen men tusan, det kunde jag lika gärna gjort så dåligt jag mådde i lördags. Huvudvärk till tusen.


Lördagen bjöds promenad med Emilie och Tösen. Därefter en snabbdusch och sen lagades goda hamburgare som Jag, Emilie, Fidde o Rille smaskade i oss. Jag var så sjukt trött att jag knappt orkade sitta upp när jag åt, så därför spenderade jag resten av kvällen liggandes i soffan.

Igår gjorde jag verkligen ingenting, bara gled runt. Såg en bra film som jag kan rekommendera "The Little Traitor".

Nu ska jag fortsätta med Naturkunskap B - uppgifter. Usch då.

Ingen vanlig dag

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Joannas Examensdag. Hurra! Hurra! Hurra!

Köpbegär

Herregud, vad mamma och jag gjorde något "dumt" idag. Vi gick in på en auktionssajt och OM det fanns mängder med saker man ville ha. Gash, fastnade för två mattor och nu är jag inne där igen och fastnar för massa fina, cool och helt underbara saker. Varför kunde man inte ha obegränsat med pengar och ett hus man bara kunde lasta in saker så att det såg snyggt ut!

I-landsproblem jag vet.


Helt såld på moldavisk rosenkelim-mattor!!

Nytt ord till ordförrådet

Idag har jag lärt mig ett nytt ord, Konsensus! Ettorna på NV-programmet på Fenix lärde mig detta. Känns underbart att få lära sig ord från folk som är yngre, haha. Sen givetvis eftersom jag lärt mig detta så har jag hört det flera gånger under dagen, nu senast på radio. Säkert ett ord som används ofta men som jag alldrig lagt märke till annars eftersom jag inte vetat vad det betyder. Men nu när jag vet det hör jag det överallt!

Ljuset håller mig sällskap

Jag var inne på Svenska filminstitutet för att kolla på fakta om "Ljuset håller mig sällskap" och så tittade jag på medverkandelistan... det är rätt coolt tycker jag att läsa stora kända skådespelare som Julia Roberts, Susan Sarandon, Stellan Skarsgård och Woody Allen i samma spallt som "Familjen Åberg". För er som inte vet så är "Familjen Åberg" = min farfar och farmor. Jag är stolt =) Jag visste ju att de är med i ett klipp men jag trodde faktiskt inte de skulle stå med i några listor.

Ja visst de hade ingen framträdande roll och de träffade inte någon av kändisarna men det är ändå stort att de står i samma spallt, i samma sammanhang, tycker jag i alla fall.


God natt.

Lisabeth ska sova = kaos

Varför ska jag alltid "dagdrömma" om...

1. att jag trillar framför tåget

eller...

2. att jag trycker ner fingrarna för långt i matberedaren så de hamnar i de vassa bladen

eller...

3. att jag slinter på bandsågen (som jag använda sååååå ofta!) och sågar av fingrarna

...när jag ligger i sängen och ska sova?!?! Kan någon säga mig detta? Jag förstår inte.
Det börjar alltid med den vanliga "det känns som om jag faller"- känslan när jag ska försöka sova men snabbt urartar det och jag kan bara inte få slut på de sjuka tankarna och de mest absurda skräckscenarierna kan utspelas i huvudet...
De här ovan var bara en liten del av tokigheterna som försigås i min skall om natten!

Varför kan jag inte tänka på små får som hoppar över gärsgårdar?

Status: Plugg plugg plugg

Jag kollade upp lite igår hur mycket jag har att göra i Medicinsk Grundkurs och Etik och livsfrågor och hur jag ska lägga upp det under terminen. Pust. Jag måste lämna in eller ha prov nästan en gång i veckan!! Jag kommer stressa ihjäl mig. Så nu ska jag sätta mig ner och koncentrera mig på Cellen och dess uppbyggnad och vävnad och sånt. Jippie. Imorgon tänkte jag boka mamma till att hjälpa mig.



Check out!
Kvällsmaten igår. Jag är så stolt, det ser så gott ut. Det var tydligen gott också =)




Dagen fram tills kl. 15, då jag ska fika med Amanda, ska jag tillbringa med denna underbara bok och fakta.


Vilken dag

Puuuh, jag är helt slut.

Dagen började med ett prov i Psykologi A, det sista för kursen. Kan inte uttala mig hur det gick för jag har ingen koll, kan säga att jag inte svarade på alla frågor i alla fall.

Sen var det hem, och plugga inför nästa prov som skulle hållas kl. 13, i Geografi A. Det gick inte in så värst mycket då heller : ( men men. Skrev det i skolan och kan inte heller säga hur det gick, jag får helt enkelt vänta på resultat.

Sen var det lite fika i skolan och snack-eli-snack snack med Ewelina, innan redovisningen i Geografi A. Mycket oro och stress som vanligt på Lisabeth när det är så mycket och speciellt redovisningar, blä blä blä. Men det gick helt okej. Vi alla hade gjort väldigt olika och jag hade inte gjort lika utförligt som andra. Fick lyssna på två av gymnasieeleverna också och de var så  duktiga.  Man blir inte alls nervös då, haha.

Sen efter det hade jag hoppats på att ta med mig Fidde hem direkt så jag slapp att springa upp o ner i trapporna och avsluta påbörjade arbeten här hemma men icke. Han har by the way inte ringt efter skjuts ännu : ( 

Men hem åkte jag och först tänkte jag, äsch jag lägger mig i soffan. Men sen när jag såg disken så bara kunde jag inte låta den vara utan tog den. Sen när jag var klar med disken så var jag på väg till soffan igen och då såg jag ju julgranen. PUH. Då fick jag en tvångstanke att jag måste ta ner allt julpynt och packa ihop det innan jag fick sätta mig ner. Tror ni jag är sjuk i huvudet eller? Jag var dundertrött redan när jag kom hem från skolan och nu efter allt är jag mega mega mega trött, och inte kan jag sätta mig i soffan än för jag måste ju snart hämta Fidde.

Jag glömde säga att jag togg hand om tvätten också!! Stryker gör jag imorgon.


Jag säger God Natt redan nu. 


>>>>


Sysslingen som kommer med bra nyheter!!

Sysslingen Lisa berättade här att det finns en Lisbeth Dahl-butik!!! Underbart!

Sofie, ska vi ta oss dit någon gång och dregla? Haha.

Lisa om Dröm:

Jo sysslingen, det finns... och den är magisk!!!! I köpenhamn, en tvärgata från ströget, finns en lisbeth dahl-butik. Förut var den på två våningar men när jag var där i november hade de krympt den till en våning. Men trots det var det alldeles, alldeles.... underbart.
12 Januari, 14:53

2010-01-11

Nu så har skolan dragit igång på riktigt igen. Visseligen har jag försökt plugga i några dagar förra veckan, men utan något bra resultat. Imorgon är det två prov och en redovisning som gäller och jag kan bara inte koncentrera mig och få in det jag vill ha in i hjärnan. Det går bara inte. Jag kör på den taktiken som jag gjorde i gymnasiet, "det jag har lärt mig har jag lärt mig på lektionerna, och det finns därinne i huvudet någonstans", vilket inte gav så jätte bra betyg men men. Det går bara inte att gå in det i hjärnan helt enkelt.

Redovisningen har jag inte ens hunnit fokusera på ännu.

Men en rolig grej är att jag i alla fall fick VG i Historia B och i Samhäll B!

Tyckte jag kände igen storyn!

När vi såg Avatar i förrgår så tyckte jag att jag kände igen storyn, visst att vissa filmer alltid påminner om varandra men nu var det verkligen allt som påminde om något annat. Nu när jag skulle logga in på bloggen såg jag att Gosias hade jämfört Avatar med Pocahontas och då slog det mig, det var ju den jag tänkte på. Allt påminner ju om den och Avatar är verkligen en nyare och coolare version av Pocahontas.


Listan är gjord av Gosias.


Du är allt



Jag fick lite medhåll igår och blev också lite utskrattad. Men jag tycker verkligen detta är en så himla fin låt. Skrev ett långt inlägg igår, men som försvann, om denna låt. Jag förstår verkligen att folk har denna på sitt bröllop, den är så himla fin. Jag brukar annars inte vara så förtjust i varken Sonja eller Shirley men just denna låten bara knäcker mig. Jag börjar störtlipar, på ett bra sett. Själva texten egentligen är kanske ganska simpel och vem som helst kanske kunde ha skrivit den men just texten, deras röster och känslan att man känner så för någon gör att den bara är en av de finaste och bästa låtar jag vet.
Vi ska ha den på vårt bröllop, precis som hundratals andra i Sverige har.


Annars var kvällen igår jättetrevlig och bjöd på minnen och många skratt.

På menyn stod:
Förrätt - Räksoppa á la Lisabeth
Varmrätt - "Låtsasfläskfilé", potatisgratäng, kantarellsås och sallad á la Ida & Fanny
Efterrätt - Sockerkaksbotten med carameliserade jordnötter á la Amanda

Jag var extremt trött framåt kvällen och vara satt och lyssnade, orkade knappt prata. Sov ingenting natten innan, min skolstress börjar inställa sig och det leder till sömnlösa nätter.
Nu ska jag sätta igång och avsluta mitt arbete om Shanghai och sen öva på två prov. Fokusera. Hade annars spenderat dagen utomhus i snön : ( Får bli imorgon förhoppningsvis.



- 18 grader

Hur fan klär man sig för så kallt??

Skillingaryd by night ; )



Jag tycker det ser så himla mysigt ut!!



Biter i det sura äpplet

Ja, det gör jag idag. Både pluggar OCH diskar. Snart ska jag belöna mig med en promenad upp till mamma för lite middag och i eftermiddag blir det promenad med Emelie. =)

Härligt ute

jag gick till affären för typ en timme sedan och det är inte långt, men tusan vad skönt det var och gå ut. Ljuset och kylan är fantastiskt nu tycker jag. Ska nog ta en kvällspromenad imorgon =)  Nu har det gräddats tjocka pannkakor.

Så sant


Ny vårgarderob vill jag inhandla

Önskelistan på H&M ser den ut så här:







Och på Halens ser den ut så här:



(klänningen i ljust denim istället)


Nyårsafton i bilder



Planka till huvudrätt.



Chokladtårta till efterrätt.



Lucke satte pricken över i:et =)



Svärfar fixade skumpan vid tolvslaget.



Kisseungarna tog det lugnt med mamma Marylin, a.k.a Linlin.


Seriöst?!?!

Hur fan kan både TV3 och Kanal 5 visa Mr.Bean kl. 21 ??? Inte nog med att kanalerna visar samma snubbe, det är ju en förbannat störig, tråkig och väldigt ointressant snubbe. Herregud.

Nytt år

Fortsätter även detta året med listan som jag gjort varje år. Här är listorna från 2007 och 2008.


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Var tärna på min systers bröllop. Att gå på bröllop i allmänhet har jag aldrig gjort.

Höll du några av dina nyårslöften?
Författar aldrig några nyårlöften, därför slipper man skammen om man inte håller dem.

Blev någon av dina vänner förälder i år?
Emilie och Richard blev föräldrar till Lukas.
Sen blev många föräldrar som man vet vilka de är, men som inte är några nära vänner.

Dog någon som stod dig nära?
Nej ingen som stod mig nära. Men vänner som står mig nära förlorade någon.

Vilka länder besökte du?
Thailand, Tyskland, Danmark

Är det något du saknar år 2009 som du vill ha 2010?
Ja det är det!

Vilket/vilka datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
4 april - Fiddes 30årsfest
20 maj - 3 juni - Thailand med Fidde
8 augusti - Joanna's möhippa
29 augusti - Joanna och Per's bröllop 

Vad var din största framgång 2009?
Tog tag i skolan och läste in 1 av de 2 åren jag behöver för att avsluta gymnasiet.

Största misstaget?
Blandade in fel folk i olika grejer.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Efter 2008-års sjukdomar så har jag hållt mig hyfsat frisk, inget allvarligt.

Bästa köpet?
Jag köpte ju så himla mycket, svårt att välja något, säkert någon inredningspryl.

Vad spenderade du mest pengar på?
Resan till Thailand och inredningsprylar som t.ex. Cult design.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Överraskningar så som inbjudningar och Fiddes överraskningar.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2009?
Anna Brindmark's version av "Av längtan till dig" och "För dig" på Joanna och Pers bröllop.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och, mest gladare tror jag!

Vad önskar du att du gjort mer?
Jobbat och tjänat pengar. Hittat på mer utflykter.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat, shoppat (för ekonomins skull)

Hur tillbringade du julen?
Vaknade hemma hos mamma och pappa, frukost med hela familjen och klapputdelning. Från kl.13 och fram till kl.02 tillbringade jag min tid hos mina svärföräldrar med släkten på den sidan.

Blev du kär förra året?
I prylar - Ja, massa gånger. I människor - Ja, Fidde, 100gånger om.

Hur många förhållanden hade du förra året?
1, och samma som de andra åren.

Favoritprogram på tv?
Unga mödrar. 90210.

Bästa boken du läste förra året?
Jag läste "många", många för att vara mig, böcker förra året och de som satt lite efterspår har väl varit:
Brott och straff
Tusen strålande solar
Snabba Cash
Brev till samhället
Sorgfågel

Största musikaliska upptäkten?
Melissa Horn (jag lyssnade faktiskt på henne innan Blondinbella skrev om henne!!!!) och Erik Hassle.

Något du önskade dig och fick?
Dammsugare

Något du önskade dig men inte fick?
Fick inget på önskelistan, eller jo pengar står ständigt på önskelistan. Men jag är grymt nöjd med julklapparna.

Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jag firade hemma med lite besök av mamma o pappa och vänner.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ja, det finns det!

Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Som den alltid varit, kanske lite mer myskläder tror jag.

Vad fick dig att må bra?
Nyfunna nära vänner!

Vem saknade du?
Farfar, more than ever!

Den bästa nya människan du träffade?
Ewelina - pluggvän

Årets sötaste?
Lukas

Årets hetaste?
Min syster på hennes möhippa

Årets största kärlek?
Förutom Fidde så Cult ; )

Årets besvikelse?
Tyvärr måste jag säga vissa thailändare

Årets bästa?
Resa till Thailand med Fidde och såklart systra mi's bröllop

Årets snällaste?
Min föräldrar


RSS 2.0