Smygstart

Igår var jag och Fidde inne i stan och inhandlade det första inför renoveringarna som skall komma i huset. Det var mesta dels golv och tillbehör. Tre fulla vagnar så vi fick springa fram och tillbaka lite för att rulla fram alla vagnarna haha. Och stackars Fidde som fick lyfta närmare 40paket golv á 15kg/st först från ställningen på lagret till vagnarna, sen från vagnarna in i bilen och sen när vi kom hem från bilen in i huset (dock kom Rille och hjälpte till vid huset så han slapp bära alla själv). Tilläggas kan att jag försökte innan jag gav upp, jag är alldeles för klen. Men jag är stolt att jag orkade bära plankor i alla fall som vi ska ha som bröstpanel i hallen.
Efter byggmax och ikea så åkte vi till Odestrands för att hälsa på Villes lillasyster, men skriver om det i ett annat inlägg.
 
Så idag smygstartade vi lite. Jag har tänkt att satsa på hallen och köket först, medan Fidde kör golven. Trodde att jag lätt och smidigt skulle kunna skruva ner allt som var i hallen idag, men skåpet var alldeles för tungt för mig och sen var det lite el kopplat mitt i ett skåp så får vänta med det skåpet tills i helgen. Men fick lite hjälp av Emilie och hålla skåpet när hon kom upp med mat till oss, så bra så! Men medan jag väntade på att Fidde skulle sluta jobbet idag och jag inte kunde göra något i hallen så började jag att byta alla dörrknoppar i köket. Gjorde jättemycket bara det. I helgen ska jag sätta dit handtag på lådorna men man behövde en borr och det hade jag inte idag. Sen ville jag testa hur det skulle bli när jag målar kaklet så jag testade på en platta som sedan ska tas bort. Tror det kommer bli jättebra (med en annan pensel, såklart!!)
 
 

Fidde och Rille började att lägga fulgolv i kontorsdelen som kommer användas som förråd till en början, men som Fidde önskar göra till mancave om några år. Vi valde att börja där för dels kan det ju vara bra att testa någonstans som inte syns så ofta om det inte blir det bästa, men också så kan vi ställa in kartonger osv när vi flyttar upp sedan. Använda det som förråd direkt med andra ord. Vi valde Ikeas billigaste golv i denna delen, och vi kommer också ha det i datarummet inne i huset. Det är inte vackert, väldigt väldigt ljust men det får vara på de ställen där man inte hänger och där vi inte bryr oss så mycket om vad det är för golv. Till resten av huset blir det lite mörkare men inte för mörkt. Hoppas det blir fint.
 
  

Första plankan på plats. Blir väl lite färg på väggarna så småningom också.
 
Nehepp, datorn strejkar och vill inte lägga upp en bild på hur långt de kom idag någon timme. Får la återkomma senare men fortsättning av huspyssel.

Moster igen

Wihoo japp nu är jag äntligen moster igen. Lillasyster Odestrand föddes idag vid halv 4. Den 27e, samma datum som storebror fast annan månad bara. 

Hoppas vi får träffas snart.

Vindletande

Idag och igår har jag tagit mig upp på pappas vind, ja den måste väl ändå vara "hans", förutom jag är det bara han som går upp dit och vet vart allt finns. Jag var på jakt efter mina gamla bebiskläder, prylar och böcker. Igår hittade jag bara en del och gav upp efter att Ville tjatat 50gånger från trappen att jag skulle komma ner för det är farligt där uppe. "Kom ne, Lisabettan, tarligt däruppe!!" Haha. Men lite böcker fick jag med ner och en liten korgstol.

Men jag grämde mig som attan igår att jag inte hittat allt jag letade efter så idag smet jag upp igen. Och efter ha krupit runt från ena änden av vinden till den andra så hittade jag till slut allt jag letande efter. Så kul. Men vad ont jag hade sedan, inte så smidigt kanske att krypa runt på en vind i vecka 31 kanske. Men men nu är det gjort. 

Kul att se alla gamla saker som jag inte minns att jag haft på mig men som jag minns att mina dockor haft ;-) sen var väl inte allt riktigt så fint som jag mindes det men lite kommer nog Skorpan få ha på sig. Sen är väl en del lite väl 80-90-tal över så jag kanske hoppar dem :-) hihiSnurriga tankar

Jag trodde att jag skulle vara helt annorlunda som gravid. Trodde jag skulle läsa bebis- och förlossningsböcker i mängder, förbereda mig på allt, köpa massa saker, ta kort på magen varje vecka osv. Jag känner mig som Elizabeth Banks karaktär i filmen What to Expect When You're Expecting, om någon sett den. Hon kämpar med att bli gravid, hon vill åt glädjen med det, hon vill åt "the Glow" sen när hon väl blir gravid har hon en tuff graviditet med de flesta "åkommor" osv. Nu menar jag inte att jag haft den värsta graviditeten, men illamående, kräkningar, orkeslös, yrsel, noll matlust mm. räcker gott och väl för mig.  
Jag öppnar boken vi fick från barnmorskan första gången vi var där men kommer ingenstans i läsningen. Det är hemskt. Jag vill ju i tanken läsa och veta allt men det går inte in. Jag antar att det är att jag har så mycket annat i huvudet så jag kan inte ta in något nytt, det är liksom fullt för tillfället, hårddisken är full. Så himla mycket tankar, idéer, oro och funderingar som inte hittar rätt och raderar sig själva. Det är allt från hus, renovering och pengar till alla känslor kring min morbrors bortgång. Låter kanske hemskt när jag skriver det med bebisen hamnar lite "sist" i ordningen, för jag tänker att det är så långt kvar än. Jag behöver inte oroa mig helt fullt kring det än. Men det är väl också det själviska som kommer från min depression också att jag bara tänker på mig och hur "synd" det är om mig och kan inte se det positivt att det är för en god sak jag mår dåligt.

Jag vill må bra, jag vill kunna jobba och tjäna pengar, jag vill kunna slappna av och inte oroa mig och stressa upp mig för allt. Jag jobbar med det varje dag, men det är skitsvårt.

Vilket deppigt inlägg men så blir det ibland. Kanske blivit lite väl många gnälliga och "jag mår dåligt"-inlägg på sistone, ska bättra mig och skriva lite roligare. Så nu hoppas vi på mer positiva och roliga inlägg och nyheter snart!
 

Min egen tvättstuga

Idag tvättar jag. Förhoppningsvis är det en av de sista gångerna jag gör det i detta huset! Jag kan säga att jag längtar enormt till min egen tvättstuga. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga/skriva. Men så är fallet. Idag när jag gick ner så var det, som alltid, en vidrig lukt från de som tvättat innan. Ibland är det hemska tvättmedelsdofter, djurdofter eller som idag ingrodd rökdoft som hänger kvar i tvättrummet, torkrummet och torkskåpet. Ingen doft jag vill ha på mina kläder men vad kan jag göra? Ingenting. Det är även skitigt och dammigt i varje hörn, ingen som städar, nej inte jag heller. Så ja, det ska bli underbart att ha en egen tvättstuga, med min egen tvättmedelsdoft och inga andras tider att ta hänsyn till. Jag ska också inreda den till den finaste tvättstugan så det är "roligt" att vara där. I tanken så ligger det ingen ostrykt tvätt eller annat och skräpar, meeeen känner jag mig rätt så kommer det la se ut som hej kom och hjälp mig och dörren kommer alltid vara stängd. Men drömma kan man ju alltid.
 
 

Så här ser tvättstugan ut nu, men den ska göras om en del när pengar och tid finns.
 
Drömmen och inspirationen är sbergs underbara tvättstuga.

Hur länge ?!?

Jag går in i vecka 30 idag och har precis spytt upp allt jag fått i mig under dagen, när ska detta sluta?!?! Så tröttsamt och påfrestande på både psyke och fysik. 

Hoppas det går bättre med Anna-Maria's pannkakor senare.

Helgupdate

I fredags efter jobbet var vi en vända i vårt kommande hus. Vi hade fått lov att dra ut alla heltäckningsmattor innan de har flyttstäd, vilket var väldigt snällt! Så Fidde, jag, Rille och Lukas åkte dit. Fidde och Rille drog ut mattorna i ett kick medan jag tog kort (kul och se före och efter bilder sedan tänker jag, ni ska också få se) och sedan fick hjälp av Lukas till att mäta lite överallt. Vi hade tur att ingen av mattorna var fastlimmade, så det var bara att rulla ihop och lyfta ut! Hade gått på en timme med alla rum utan uppehåll. I ett rum var det lite dubbelhäftande tejp men den satt väldigt löst också så det var inte så kämpigt. Sen tittade Emilie in en sväng för att hämta Lukas, sen kom Evelina förbi med kaffe. Sen tittade svärföräldrarna in för att se så Fidde och Rille gjorde rätt ;-) 
Det kändes helt annorlunda att vara i huset nu när inga möbler eller grejer var där, kändes lite mysigare på något sätt men mysigare ska det väl bli när vi får in våra saker. Jag kan ännu inte riktigt glädja mig över huset, känns inte hugget i sten förrän vi varit på banken igen och skrivit på alla papper, men det blir ju bara om någon vecka så då hoppas jag det känns mer verkligt. 
Efteråt bjöds det på fika hos Rille och Emilie, svärmor hade bakat en massa gott. Sen när vi kom hem bänkade jag mig i soffan, så trött efter dagen trots att jag inte rullat ihop några mattor...


Lördag var vi uppe i huset en sväng till för att ta bort den sista av tejpen och mäta lite till. Nu kom mamma och pappa och tittade lite också. Ägarna var där också för att ordna med det sista, så trevligt att prata med dem lite. De är tre syskon som äger huset sedan deras far gick bort. Dottern berättade det sjukaste, de hade gått igenom gamla tidningsutklipp och då hittat min födelseannons! Hon hade alltså klippt ut den eftersom hon lekt med mamma som barn och gått med pappa 9år i skolan. Det är så mycket kopplingar mellan våra familjer att det nästan är lite kusligt. Tokigt.

Efter lite mat åkte jag och mamma till Åminne bruk för den årliga julmarknaden där. Det är samma saker varje år men ändå väldigt mysigt och jag gillar deras glögg väldigt mycket så det blir alltid några flaskor inhandlade. Dock har jag känt mig väldigt irriterad de senaste dagarna och det passade inte så bra att vara på ett sånt här ställe sådan märkte jag. Allt folk som inte fattar att det finns andra människor som också vill komma fram till stånden eller de som väljer att stå och prata med en bekant där det är som trängst. Fick lite småutbrott och knuffade och bökade mig fram mest hela tiden tycker jag. Men jag fick handlat glögg och karameller i alla fall och mamma lite marmelader, bröd, ost och leverpastej. 
Sen var det raka vägen hem och vila, sovit väldigt dåligt på natten och var väldigt trött i kroppen. Resten av kvällen spenderade jag framför de nya avsnitten av Downton Abbey medan Fidde var på fotbollskväll hos Rille. 

Idag ska jag ta det lite lugnt, kanske packa lite här hemma innan jag ska åka in till stan och träffa Anna-Maria och Felicia. Var väldigt länge sedan nu så det är på tiden, ska bli kul. 

Har ni haft en bra helg?


Helgen i Göteborg

Vi kom iväg sent från Skillingaryd, jag var lite slö som vanligt, så vi var oroliga om vi skulle hinna hämta upp Per som skulle ta hand om vår bil eller hur det skulle bli. Så vi var rejält stressade på väg upp till stan, men vi hann hämta Per och hann med bussen. Såklart när man stressar så, så blir man grymt irriterad när bussen sen inte går i tid utan går 5-10 minuter efter utsatt tid. Men vi var nöjda att vi hunnit men och hade satt oss till rätta i sätena, dock inte bredvid varann eftersom det var fullt. Meeeeen det varade ju inte så länge. För vi hann inte ut genom Jönköping innan bussens växellådan gick sönder. Hrm! Busschauffören började med att säga att han skulle försöka fixa men Fidde sa att växellådan är inget man fixar så lätt så vi blev lite nervösa att det skulle dra ut på tiden så vi gjorde ett snabbt val, vi tar bilen. Eftersom vi redan, när bussen skulle komma i tid, skulle ha lite knappt om tid tills dopet så fanns det liksom inget val. Vi kunde inte sitta och vänta i en timme på att kanske en extrabuss skulle dyka upp osv. Så Fidde ringer Per igen och han får ut och köra och hämta upp oss. Som tur var, så var vi inte långt från dem. På bussen var även Emely som jag jobbar med på Ted's i sommar och hennes två kompisar. Emely som fyllde 20år denna dag skulle ut och roa sig i Göteborg så vi frågade såklart om de ville åka med oss i bilen upp eller om de ville vänta på extrabuss. Men de ville hänga med oss, så vi drog från bussen och tog bilen.
 
Vi hann till Göteborg nästan till samma tid som vi skulle kommit fram med bussen så vi var nöjda. Släppte av tjejerna vid Nordstan och sen bråkade vi med varandra och gpsen tills vi kom fram till Eriksberg ;-) Fidde gillar inte mig som kartläsare och jag tycker att jag är en perfekt kartläsare, därav sura miner. Haha.
Framme på hotellet fick vi checka in tidigt och kunde lämna av våra väskor och ta några djupa andetag innan vi mötte upp Emilie, Richard och Lukas för en snabbfika innan vi skulle till kyrkan.
 
 
Blev inte så mycket bra bilder från dopet, tyvärr mest ryggar och människor vi inte känner i bild (eftersom det döptes en liten tjej samtidigt). Tyvärr hade denna präst ett lite klumpigt sätt att hålla ceremonin tycker jag. Såg bilderna från Elliott's storasysters dop och den prästen hade en liten annan taktik och den var lite bättre ;-) Men Elliott blev döpt och var glad så det var ju huvudsaken. En bild på hela familjen Mitchell och faddrar kan jag ju bjuda på, hihi.
 
 
Efter dopceremonin så bjöds det på frallor och cupcakes. Mums. Och paketöppning såklart. Vi gav en uggle-spargris och en uggleskallra från pumpkin.
Efter fikat bar det av till hotellet, för en kort vila och dusch innan jag, Fidde, Emilie, Richard, Sofie och Jamie gav oss ut på stan för att äta. Miss Sophie var kvällens restaurang. Toppen. Jag valde ryggbiff med hasselbackspotatis och svamp medan de andra valde Sophie's choice som var som en mixbricka med en detalj från rotisseriet, två detaljer från grillen, korv från grillen och massor av tillbehör. Grymt mysigt, udda inredning helt i min smak, god mat, trevligt sällskap och världsgod efterrätt. Jag drömmer om den fortfarande. Den där hallonsorbeten var superb.
 
 
Den kanske inte ser mycket ut för världen men lovar er att den var toppengod. Hallonsorbet på en bädd av choklad"jord" som Johannes skulle kallat det och med lite chokladmousse.
 
På söndagen väntade såklart hotellfrukost, mums. Sen en liten fika hemma hos Mitchell's innan vi for hem.
 
 

Nostalgi

Hörde på Christer i P3 igår lite snabbt och de pratade om att spola fram och tillbaka på VHS-band. Då mindes jag hur häftigt jag tyckte det var när DVD kom och att man inte behövde spola tillbaka när filmen var slut. Minns att jag undrade hur det skulle funka att se en film om och om igen utan att spola tillbaka. Haha.

Göteborgshelg

Japp i helgen var vi en vända i Göteborg. Det var dags för Sofie & Jamie's son Elliott att döpas. Ska skriva ett mer utförligt inlägg, om resan dit som inte gick som planerat, om den goa kvällsmaten och såklart lite bilder från dopet, imorgon är alldeles för trött nu.
 
 
 

Ménières sjukdom

Så trött på att inte vara frisk och känna mig pigg! Jag nämnde i något tidigare inlägg, att veckan började dåligt, och att jag skulle skriva mer om det senare. 

Det jag syftade på var att min menieres yrsel kommit tillbaka. Förra veckan var det tydligt att det var den som spökat, kanske under en längre tid men som jag bara trott var lite snurrighet och illamående. Hela förra måndagen och tisdagen var jag sängliggandes med yrsel och illamående. Det var många år sedan jag var det senast, typ 15år sedan kanske?.

Som värst var det ju när jag gick i låg- och mellanstadiet. Fy bubblan. Nu i efterhand känns det som det var var och varannan dag men så var det kanske inte riktigt. 
Det har minskat under åren och jag har bara då och då känt av yrsel, men istället fått migrän vid stress istället.

Men nu eftersom jag känner av så mycket illamående av graviditeten och även yrsel så ska jag få operera in ett rör i örat som jag sedan ska komplettera med någon tryckmekanism så trycket i mitt inneröra minskar, om jag fattat det rätt. 

Hoppas på att det ska hjälpa både yrseln och illamåendet så den sista tiden blir någorlunda bra! 

Dock är jag mer nervös och orolig för insättningen av röret i örat än kommande förlossning. Det är något obehag jag känner inför mina små öron. Men det ska väl gå bra det med. 

Sjukling

I helgen började jag känna av någon liten förkylning, men ignorerade det för det bröt liksom inte ut. Förrän nu i tisdags. Herre min skapare! Var inne i stan en sväng och det var så kassörskorna kommenterade att jag borde vila inte springa i affärer. Så helt utmattad åkte jag hem och parkerade mig i sängen för resten av kvällen, och de kommande två dagarna. 
Bihålorna värker ända ner till tänderna, näsan rinner men är igentäppt, hostan från helvetet är här och de flesta hostattacker slutar i spya. Igår var som värst, fick pilla i mig mat men som kom upp lika snabbt igen så nu har jag noll energi och ork. 

Hoppas det ska gå över någorlunda tills imorgon, så jag åtminstone får i mig mat. Annars blir det till att ställa in hela Göteborgsresan som vi sett fram emot så. 
Äntligen

Sååå äntligen klar. Gick lite smidigare med nummer två eftersom jag kunde undvika alla misstag som skedde med nummer ett!

Så nu kan skorpan och skorpans kusin gosa i varsitt neste. 

Men tips om någon ska sy eget babynest: använd inte Jerseytyg (i alla fall inte till hela) även om det är mjukt och gosigt för bebisen. Det är ett helvete att sy i och nestet blir inte så stabilt som de i bomullstyg.

Syprojekt

Jag lyckades till slut, efter några bryt och tabbar, och med mycket hjälp av mamma. Det blev ett babynest i alla fall! Jag är nöjd även om jag lärt mig lite av detta och kanske hade gjort på ett annat sätt en annan gång, OM det blir en annan gång.
Fullt upp

Oj vad jag har hunnit med mycket idag, nu är jag totalt slut!! Det kanske inte är så mycket för mig i vanliga fall men för denna veckan (började sämst, skriver om det i ett annat inlägg) och den senaste tiden så är det mycket ;-) 

Började dagen lite slött, lite frukost med många pauser med vila. Sen vid 13, kände jag mig pigg och tog tåget till Värnamo för att hämta hem trafikskolans nya bil. Det är något speciellt med det där när pappa köper ny bil till firman. Minns när jag var mindre och pappa kom hem på kvällen så "sprang" både jag och Joanna ut för att titta på den nya bilen. Spännande för "på den tiden" så var det nästan alltid något litet nytt från bil till bil. Minns speciellt en gång när det var en ny SAAB (om jag inte minns fel) och lyset i bilens tak släcktes av sig själv efter ett tag, wow! Minns att vi stod på dörrtrappen och väntade på att den skulle släcka. Haha. Nu är det mest lite pirrigt och spännande och köra bilarna när de är nya. Som idag, så ny att det fortfarande var lite plast kvar här och pappmatta under fötterna. En speciell känsla.

Sen bar det av en sväng på EKO och titta lite innan jag åkte hem. 
Satte en vetedeg så fort jag kom hem och gjorde några kanelsnurror, en krans och lite skorpor. 

Fidde kom inte hem från jobbet förrän kl. 19, tydligen inte så bra att vara sjuk i två dagar just nu som han varit denna veckan! Vi åt och kollade på reprisen av Dessertmästarna. Lite pinsamt program måste jag säga. Gillar ju Roy & Sebastian otroligt mycket men att de inte tog ut Philip blev jag lite besviken på!! Så hemska desserter han gjorde, hua!!

Sist men inte minst så hade jag planerat att sy hos mor&far i helgen men nu så kommer syster ner med Villebattingen ;-) imorgon. Så kände att det är lika bra att börja ikväll för dels vill jag umgås med dem, jag kommer få mindre hjälp av mamma ;-) och eventuellt vill någon liten kanske titta på och typ välta ut nålburken osv. Hihi. Så vid halv 9 ikväll satte jag igång att klippa ut mönster, klippa tyg, sy och nåla utav bara tusan så nu har jag kommit en bra bit på vägen tills imon men ändå mycket kvar. Men vad roligt det är att sy när man väl kommer igång. Dock har jag ju sämst tålamod och det syns tyvärr på det jag syr ibland för jag slarvar lite :-( 
Hoppas kunna visa resultat på söndag, vad jag pysslat med.

Nu ska jag bara kasta mig i säng och hoppas somna bums. Imon ska jag titta på och lära mig lite av jobb hos pappa, sen är det marknad i byn och så kommer som sagt syster ner med Ville så det lär bli fullt upp imorgon oxå!

Hoppas ni haft en go fredag!

RSS 2.0