Idag är ingen vanlig dag

för idag är det Fiddes födelsedag! Hurra hurra hurra! Grattis grattis älskling!

Det ska bli tårta och fika på lördag, idag tar vi det lilla lugna.


 

 

Åh jag vill sitta på en båt mellan småöar i Thailand nu, eller också kan jag nöja mig med att traska runt på Langelinie i Köpenhamn på jakt efter den bortsprungna havsfruen.


Bra tandkräm

När vi var i Sälen så var såklart handfatet i badrummet belamrat med allas produkter. När jag stod och pysslade med flätorna nästsista dagen då när jag hoppade skidåkningen så fick jag syn på mamma&pappas tandkräm! Jag kunde inte låta bli och fnissa lite och önska att jag hade en likadan tandkräm. Jag menar hur bra är det inte med en tandkräm som både motverkar plack, karies OCH HULL! Haha.



Virka sött!

Idag fick jag äntligen hem boken som jag väntat på så länge! Virka sött! av Sandra Morén. Jag har tittat in i hennes blogg då och då för att beundrat hennes fina och söta bakverk hon virkar. Nu kan jag äntligen försöka mig på egna. Måste bara invänta att min ork kommer tillbaka och att mina handleder pallar.


 


Vad glad man blir

Jag blev väldigt glad när jag kom hem efter skitjobbet idag, för min sambo hade varit hemma på lunchen och diskat! Det är toppen att komma hem till en ren diskbänk, speciellt när jag verkligen sytit för det hela dagen.


 

I söndags överraskades man av detta när man kom in i köket, också väldigt uppmuntrande.

 


Eftermiddagen vid vindskyddet

 

Vi (Jag) var uttråkade idag så vi sällskapade Emilie, Richard, Lukas och Svärmor Mia till vindskyddet och grillade lite korv och pinnbröd. Det var skönt att ställa sig i duschen direkt man kommit innanför dörren. Trots att jag hade 2 par tights, chinos, vindbyxor, t-shirt, hood, fleecetröja och vindjacka så frös jag. För att inte tala om fötterna, vinterskorna var på med den tjockaste sulan, men det räckte inte tårna var som isbitar. Även fast jag nu har duschat och slått på lite parfym tycker jag att jag stinker rök, kanske är herrn jämte som luktar.

Om en stund drar vi till Jönköping och går på Bio.


Tillbaka från ett soligt men blåsigt Sälen



































Smarrig apertif till en förhoppningsvis sm...

img_3910 (MMS)

Smarrig apertif till en förhoppningsvis smarrig måltid.


SMS-inlägg

img_1535 (MMS)


Den långa resan är räddad! 1 kg godis, tac...

img_4250 (MMS)

Den långa resan är räddad! 1 kg godis, tack. Vi kommer nog spy vid nästa stopp.


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Emilie att skriva 8 saker om mig själv. Det är ju jättesvårt, men jag ska göra ett försök. Jag kommer ju bara på dåliga saker om mig själv, har lite svårt för det dära braiga. Jag ska försöka göra en ointressant blandning här.


  1. Jag har en dålig ovana eller en liten udda egenskap som är att jag alltid spottar i toastolen innan jag sätter mig, även efter och sedan flera gånger i handfatet när jag tvättar händerna. Stört jag vet, men jag ska tala om att jag inte ensam!

  2. Jag är väldigt bra på att starta för stora projekt som gör att jag tröttnar snabbt. Har många påbörjade stickningar och min virkning av en mormorsrutepläd är ett exempel av detta. Jag har hållt på ett bra tag och det går extremt sakta. Trodde från början att jag skulle vara klar på en månad (Hur tänkte jag ?!?!). Jag började i augusti förra året. Hmm.

  3. Jag älskar att lyxa till det med steka till scampi i vitlök, cayennepeppar och chili mitt i veckan. Vilket jag gör ganska ofta. Så himla gott.

  4. Skola och plugga är inte något för mig. Jag har ännu inte gått klart gymnasiet, trots 3 år av försök. Har några fjuttiga 100-poängare kvar.

  5. Min högsta dröm är att jag och Fidde kan få tillfälllet att bo och jobba utomlands under en period någon gång i våra liv. Kina står högst på den listan.

  6. Jag har jättesvårt för höger och vänster och skriver därför ofta mitt namn i luften för att veta vilken hand som är höger.

  7. Jag tröttnar aldrig på dessa låtar, "Hvad gør vi nu, lille du", "Eloise", "En väg till mitt hjärta", "Bless the broken road", "Chances are" och "Don't stop believin'". (När jag var liten så spelade jag, Hvad gør vi nu, lille du och En väg till mitt hjärta på högsta volym om och om igen på pappas vinylspelare. Jag tröttar aldrig på dem.)

  8. Jag är döv, enligt läkaren, på mitt vänstra öra, (t.ex. nu så skrev jag i luften för att se om det var vänster eller höger öra) men jag tycker mig kunna höra ytterst ytterst lite med det. Jag är också extremt ljudkänslig.


Var det okej svar/saker, Emilie? =)

Söndag, kom nu!

Jag längtar bort just nu, så Sälen kommer väldigt passande på söndag. Först ska jag hinna skaffa linser, fika med tjejerna imorgon. Vi ska också hinna med en storstädning på lördag och packning innan vi far. Men åh så gött det kommer kännas på söndag morgon när man hoppar in bilen och bara får åka med. Det ska bli gott att andas härlig fjällenluft.







Idag är ingen vanlig dag

Hipp hipp HURRA! Idag fyller min vän Ida år!

Hoppas du får en toppen dag!



Nu börjar det bli lite jobbigt att de kall...

Nu börjar det bli lite jobbigt att de kallar mig Sofie på jobbet. Jag svarar till och med om någon säger det. Så nu finns det inte längre ett rätt tillfälle att säga att mitt namn är Lisabeth och inte Sofie. Det blir bara pinsamt så jag fortsätter o låta mig kallas för det.


Gjorde ett fynd på Ica i Värnamo precis!



 

Detta lär ju underlätta i Macaroon-bakningen, framöver.


Panik

Jag får panik. Vår lägenhet ser ut som "hej kom och hjälp mig" överallt. Varenda rum är upp-och-ner och belamrat med skit från vägg till vägg. Borde köra en rejäl storstädning och verkligen rensa upp och ställa i ordning. MEN jag orkar inte. Det får jag lämna till nästa lördag tror jag. Då måste jag ändå packa inför Sälen-resan så då kan vi ju passa på att städa i ordning också. Det är roligare att komma hem till ett rent och snyggt hem än ett rörigt.

Det var när jag i börjat på året skulle möblera om i köket som denna oreda började. Eftersom jag inte visste vart allt skulle ta vägen så dumpade jag det i garderoben och på kontoret. Köket blev inte ens färdigt så det står halvfärdigt och lägenheten är full av oreda. Pust. Detta gör att det kryper i kroppen och jag får panik.


Bara se på garderoben så förstår ni kanske min panik.


Födelsedagsfika

Igår hade jag en liten fika. Ville bara bjuda in mina vänner på lite fika och umgås. Hade inte trott jag skulle få paket (eftersom jag inte själv gett något till någon det senaste året), så jag blev både förvånad och jätteglad att mina fina vänner hade köpt paket till lilla mig. Av Emelie fick jag en cookie stamp, hade aldrig någonsin sett något liknande. Alltså en kakstämpel. Fick ett recept till så nu ska jag baka de så ska jag stämpla "Home made" på. Verkligen en överraskning, som påsen utlovade, This will really surprise you. Av Adisa fick jag fina hjärtformade öronhängen från SNÖ, öronhängen kan man aldrig få för många av. Sist men inte minst fick jag av Evelina, Ida & Sarah ett stort Yankee candle. Jag har suktat efter ett litet länge och luktat på massa olika i evigheter, men varit för snål. Så jag blev jätteglad över att få ett eget. Tack så hjärtligt alla.




Tsunamin

Satt och kollade på denna film från Aftonbladet och slås återigen av vilka jäkla krafter moder jord kan slå till med. Herregud. Det är läskigt att se när den vara väller in över land och drar med sig i princip allt. Se bilarna i slutet av filmen, det är bara för läskigt.




År 22

Förra året skrev jag om boken som jag fått av min syster för några år sedan. Jag lyckades inte så bra dock på att genomföra ÅR 22. Enda vistelsen utanför landet var i Danmark.

ÅR 23 i boken är för snuskig för att skriva om här.

10 mars = 23 år gammal

Hipp hurra! Idag blir jag 23 år gammal. Det har varit en väldigt vanlig dag, förutom att mobilen vibrerat lite mer i fickan på jobbet och jag har fått lite mer notifications från Facebook på mobilen. Roligt att så många vill gratta lilla mig. Man blir lite varm i hjärtat. När jag kom hem från jobbet så hade jag som tur var förberett nästa allt som gick så det var i princip bara att snabbduscha, slå på kaffet och dekorera cupcakesen så var fikat klart. Joanna, mamma, mormor och farmor kom på fika. Fidde satt såklart med också och lyssnade på kacklet som uppstår då 5 damer pratar.

Fick massa bra av min syster, muffinsplåt och mängder av muffinsformar. Här ska det bakas mer cupcakes. Såklart fick jag annat bra också, pengar av mamma&pappa och farmor. Sen fick jag tre fina blombuketter också. Både farmor och mormor hade valt min favoritfärg, rosa och väldigt snarlika buketter. Så underbart fina. Fidde överraskade mig med tre fina röda rosor också. Ni kanske tycker det låter konsigt att han "överraskade" mig med blommor. Men eftersom vi båda är sjukt dåliga på att hitta bra presenter till varandra så säger vi att vi ger varandra annat, nu t.ex. får vi Sälen-resan av varandra =) Då slipper man all köpångest och press.


 

 

Joannas cupcakes, utan mjölk och ägg.
Både frosting och smeten smakade precis som de andra och det tycker jag var jättekul.

 

Buketter från mormor och farmor. Så fina.

 

Vackra rosor från Fidde.
Kul att alla tre buketterna hade så fint perfekt utslagna rosor.

 

Muffinspaket från Joanna&Per.

 

Kuvert med pengar och boken Varför gråter inte Emma?.
Farmor hade missat ett år och blev helt förvånad när jag sa att jag fyller 23år och inte 22.
Jag hade gärna fyllt 22år, ogillar att fylla ojämna åldrar.

 

 

Det märks knappt att det är en tjej som fyller år va? =)


Lycka i ett paket

Min sambo är som ett barn på julafton idag. Han har fått hem sin nya rakapparat. Jag fick höra mycket info och hur bra den var innan, men jag la tyvärr inte allt minnet. Men bra verkar den, och 100% vattentät!!! Det minns jag i alla fall var mycket viktigt. =)



Dagen jag inte längtat efter

Idag kom den. Dagen som visste skulle inträffa, men bävade för. Dagen då jag snubblar i trappan. Som TUR var så var det på väg upp och inte ner. Så jag stannade liksom kvar, utan att kana/rullar/studsa ner för resten av trappan. Jag slog mig inte speciellt mycket heller, vilket också var tur. Bara lite öm i armbågen och knät. Jag antar att detta var karma. Jag var mycket elak mot Fidde igår (jag har jätteångest) och nu fick jag sota för det.

Myssöndag

Vid kl. 12.30 idag hade jag en synundersökning inbokad, eftersom jag har lust att testa på att ha linser. Jag gillar att ha glasögon, men ibland önskar jag att jag hade linser. Vid tillfällen som på jobbet när de är i vägen när jag har hörselkåpor eller om man ska åka skidor så blir det jobbigt med både skidglasögon och vanliga. Sen vid mer ytliga tillfällen som när jag vill ha guldsmycken så tycker jag att det inte passar med silverglasögon till. Så det blir att testa linser ett tag. De kommer nog om en vecka så jag hinner få dem innan Sälen och det är ju toppen.

Efter optikern rullade jag ner till Evelina för att tillsammans med henne promenera bort till bageriet. På bageriet väntade Ida, Elin och Therese tror jag hon hette. Bageriet är för mig ett nytt café. Det verkar vara väldigt populärt, vi stod nog i kö i 25minuter om inte mer, och kön var lika lång när vi hade fått beställa. Det var lä utanför och stålande sol så det var helt underbart att sitta ute i solen och fika.


Bilden kommer från Ida's iPhone.

 

När väl kommit hem efter en dag i stora staden =) Så var jag uttråkad så jag bakade igen, till födelsedagsfikat i veckan. En sats till oss som tål ägg och mjölkprodukter. Så smarrigt. Sen blev det varma mackor till kvällsmat.

 

 

Nu blir det Solsidan och någon film.


Fika i solen med Evelina & Ida

img_8335 (MMS)

Fika i solen med Evelina & Ida


Cupcakes utan ägg och mjölkprodukter

Jag har bakat cupcakes grunden idag. Jag gjorde det för någon vecka sen också för att ha i frysen och bara ta upp när jag ska ha kalas, eftersom jag jobbar så jag hinner inte att baka hela dagen. Så är det ju bara att dekorera med frosting och övrigt. Idag bakade jag bara en liten sats som var utan mjölk, gräddfil, choklad och ägg för att min syster ska kunna smaka cupcakes också. Jag provade ett annat recept sist också som också var utan allt som min syster inte tål, men det smakade förjäkligt. Bara bakpulver, inget annat! Fy och blä. Så jag kände att det var värt att försöka ett annat recept, sagt och gjort. Smeten smakade precis som den "vanliga" smeten. Så hoppas frostingen blir bra också. Men den gör jag innan jag serverar. Slutresultat återkommer på torsdag eller fredag.




Veckan & helgen

Dålig uppdatering i veckan, men jag har bara jobbat och inte orkat göra så mycket mer än komma hem och sköta om hemmet och sen sova. Fast lite avbrott har det varit i veckan, som i tisdags var jag och Fidde barnvakter till Lukas medans Emilie och Richard var på föräldrarmöte på förskolan. I onsdags promenerade jag en sväng med Emelie och på kvällen skypade jag med Amanda, som befinner sig i Marbella, Spanien.




Handy Manny var nog rätt så spännande. =)


Igårkväll käkade vi hamburgare på Lindgatan. Sen blev det såklart På spåret och Skavlan. Jag fick bara 3 poäng i gårdagens program, egentligen 2p för ingen hörde att jag viskade Gettysburg. Det räknas ju bara om man säger det högt. Citra och En obekväm sanning var svaren på de andra poängen.
När det var dags för Skavlan, så sa Richard att han aldrig skulle sitta och kolla på det, Fidde hakade på. Men de satt kvar ett tag och lyssnade på Natascha Kampusch berättelse. Fy fan vad vidrigt. Usch det var ledsamt att lyssna på. Tror jag måste läsa hennes bok när den kommer i pocket. Sen kollade jag och Emilie på Stekta gröna tomater. Jag var helt övertygad om att jag inte sett den, men vissa scener fick jag verkligen déjà vu-känslor och kom fram till att jag måste sett den för många många år sedan. Så det gjorde absolut inget att se den för jag mindes inte hela filmen. Jättebra var den. Lite sorglig också, lite tårar föll men man fick även dra på smilbanden ibland.


Idag har jag och Fidde bara tagit det lugnt. Det blir nog filmkväll ikväll.



RSS 2.0