"I scream, you scream, we all scream for ice cream"

"I scream, you scream, we all scream for ice cream" "I scream, you scream, we all scream for ice cream" "I scream, you scream, we all scream for ice cream"....det ekar i mitt huvud! =)

Livet är underbart!

Jag sitter och försöker skriva om filmen "La vita è bella" och det är skitsvårt. Uppgiften lyder "Välj ut en scen ur en av de, i ditt tycke, 1900talets bästa film". Jag som har typ mängder av favoritfilmer, minst en i varje genre. Men jag har till slut bestämt mig för "Livet är underbart" eller "La vita è bella". Nu kommer vi till det som är svårast, välja en scen! Gud det är så himla svårt. Man vill ju bara presentera hela filmen! Tror jag har nästan bestämt mig för denna scenen som är här nedanför, men inte säker, det är skitsvårt! Det är kanske ett konstigt val, men den förklarar bra filmen och var den går ut på men också Guido som person. Tror det får bli den.
Nu när jag sitter och läser om Roberto Benigni (regissören och skådespelaren i filmen) så fick jag veta att det var han som yttrade den numera kultförklarade meningen "I scream, you scream, we all scream for icecream", det hade jag inte en aning om. Kul. Den är så rolig. Älskar detta klippet.Inspiration

Just nu kom jag in i en sån pysselrusch, jag vill tillverka massor av saker och pyssla.

Några av sakerna jag skulle vilja göra:

  • En liten pall i rokokostil
  • Måla köksöarna och pallen i roliga färger
  • Byta ut sängstommen till en egengjord sänggavel
  • Virka en pläd i "mormorsrutor"
  • Sy ett lapptäcke
Inspirationen tar inte slut...det bara bubblar upp nya idéer men det jobbigaste är alltid att genomföra alla projekt. Jag har fortfarande tre stickningsprojekt igång som jag aldrig tycks slutföra. Men jag ska i alla fall åka till Syntema någon dag och titta vad de har för färger.
Turning into Ross

Åh vad jag bara önskar att Fidde sett mer på "Friends" nu, för jag vill bara visa honom Ross's tecken för "kan du vara lite tystare!!!!" Gash, jag sitter mittemot honom och försöker titta på serier på datorn (tilläggas skall att jag har höögsta volym i mina hörlurar) så kan jag knappt höra vad de säger för han pratar sååååå högt med de på spelet. Jag blir lite irriterad just nu.United states of Tara

Det är en sån härlig serie..diggar den. Handlar om Tara, hennes familj och hennes olika personligheter =)Gårkvällen.

Igår firade vi Ebbas födelsedag på Dammgatan. Hon fick välja mat och om hon väljer mat så faller det även mig i smaken =) Det blev grillspett och pommes/bakad potatis. Paketutdelning och sen var det tyvärr HV för hela slanten. Jag är ju bara supporter när de vinner SM-GULD så jag höll mig i bakgrund tills dess att de vann. Då blev det fest och stackars Lukas blev livrädd när alla skrek i huset.Ebba öppnar paket. Lukas är en cool kille. Fidde är en glad kille. Sist men inte minst, Kusingos.


Vid 22-tiden körde jag in Fidde och Richard så de kunde fira med andra HV-fans. Det hade nog varit kul för han var grymt glad när han kom hem med nattbussen.

Grattis Ebba! Grattis HV71! Grattis Lisabeth som slipper en surpuppa!

Nu ska jag betygsätta min första egengjord...

img_0181 (MMS)

Nu ska jag betygsätta min första egengjorda  "drömtårta". Jag är nog den värsta kritikern denna stackars test-rulltårta kommer möta så jag ska gå lugnt fram. Betyg 1-5 Utseende: 5 Mängd smörkräm: 5+ Rullningen: 3 (hyfsat för första gången, aningen för mycket socker) Smak: 5++ (perfekt!) Meeen jag har ju lärt av den bästa drömtårtebakaren! Mormor. Inte undra på att den blev godkänd!


Hurra för Apps:en!

Måste återigen hylla appsen som finns till iPhone! Jag är ju sämst på att somna in och jag har vågljud och delfinljud och massa sånt på cd-skiva men det orkar man inte krångla med när man ska sova. Så igår när jag låg i sängen och inte kunde sova så kom jag på att det borde ju finnas något relax-ljud eller insomningsljud på App store. Såklart det fanns det och bra sådant också. Mycket smidigare att ha det i telefonen än att släpa med sig en cd-spelare överallt. Det fanns både Ocean och Tropic =) I ocean finns det allt mellan valljud, delfinljud till stora vågor och vattenfall. I tropic finns djungelljud, med djur och skog och allt vad det innebär. Härligt med andra ord.


Det finns så sjukt mycket program till iPhonen, det är helt sinnes, och då har jag ändå inte jailbreakat den!

Andra favoriter är kalaha och fyra i rad.


 

Bilderna är från apple.comDetta är humor på hög nivå!!! Hahahahhaha

img_6807 (MMS)

Detta är humor på hög nivå!!! Hahahahhaha


Blä!

Jag hatar internet, enbart för att det finns alldeles för mycket info där!

Vulkankaoset

Jag ska börja med att säga att jag tycker synd om alla resenärer som inte kommer iväg till sina destinationer (däribland pappa och farbror som inte kunde flyga till Budapest idag utan tog båten till Tallinn istället) och alla på Island som blivit drabbade...

...MEN fy fan vad coolt att det inte är ett enda flygplan i luften över hela norra Europa. Det måste ju vara något världsrekord, har det någonsin hänt efter det att "passagerar"-flygplanen satts i bruk? Det måste väl ändå vara bra för växthuseffekten i alla fall, eller? Det finns säkert något negativt med det också, det är la bara och vänta och se vad tidningen skriver om det i veckan.

Det var bara det jag ville säga. Tack för mig.

Filmtips

Om någon är intresserad av dokumentärfilm så har jag ett tips på en bra som vi fick se idag på Filmkunskapen. "Videocracy", handlar om Italien, Silvio Berlusconi och hans mediaimperium. Den finns att se här!


Jag och Fidde gör hemmagjord pizza.

Gissa vems som är vems? Haha.


Ännu en sömnlös natt...

Nu är det mestadels för att så fort jag blundar så ser jag den inledande scenen i "Un chien andalou". Fy fan, det gör förbannat ont i ögonen att se den men jag vill egentligen se den igen, för att förstå den då jag ska skriva en bit om den i filmkunskapen.

Någon som sett den stum-kortfilmen? Någon som begriper sig på den? Den finns på youtube om någon vill se och är 16min lång.Jag är otrogen...

mot min trogna webläsare, Internet Explorer! Jag trodde aldrig att denna dag skulle inträffa men det gjorde den för ett par veckor sedan. Jag lackade på att Internet Explorer hela tiden var så trött och kinkig och aldrig ville det jag ville, när Fidde yppade att han hade övergett Internet Explorer för Mozilla Firefox. Jag hade alltid haft argument för att stanna hos Internet Explorer när andra sagt att jag ska lämna, men nu finns det inga argument kvar. Inte när Mozilla Firefox kan erbjuda ett sånt vackert utseende, det är oslagbart OCH så är det utbytbart, helt underbart!

Jag kommer fortfarande krypande tillbaka till mitt ex så fort jag ska läsa bloggarna jag prenumererar på, eftersom jag ännu inte hittat en liknande på Forefox. Hjälp någon!

Det blev genast väldigt roligt att vara otrogen mot min webläsare...

Titta vad mycket roligare det blir att vara inne ute på nätet när det är lite söta rosa dekorationer, de ser riktigt goda ut cupcakesen =)


Jag har...

3713bb9e1298dd163e4a63633e9b8ec0.png

Kolla varifrån!

Jag har inte kunnat sova inatt... Var uppe 3-4 vändor innan jag till slut gick upp kl. 5. Jag fick för mig att om jag har så mycket energi över så att jag inte kan sova så kan jag la använda det till att träna lite. Dum man blir av en sömnlös natt! 

Men men, jag testade mig på Zumba som jag har fått låna av Emilie. Gash, jag visste att jag inte var någon höjdare på det där med dans o koordination, men seriöst så jäkla dåligt trodde jag inte att någon kunde vara!!! Jag kan inte att göra två saker samtidigt! 
Inte nog med att jag är sämst på att dansa utan typ två minuter efter att jag börjat och röra på fläsket så hör jag något ljud, (tilläggas kan att jag hade tvn på mute så jag inte skulle väcka alla i huset!) och jag börjar titta runt omkring mig o undrar vad det kan vara. Jag lyssnar mot DVD-spelaren för o se om det kommer därifrån men så fort jag slutar att röra på mig o står helt still så är det helt tyst. 

Det som lät var alltså, mina knän och ljumskar som knakade, smällde o levde medans jag rörde benen OCH det pep i mina luftrör! Det var pipet och väsandet från mina luftrör som tog längst tid att spåra. Det var ett redigt läskigt ljud. Det är så synd om mig, jag kan inte träna :)


Lite påskfint...

0fd8bf4bbc62ec86cb52f427dd476fd5.png

Kolla varifrån!

Lite påskfint i lägenheten. Det är nog det enda det blir av påsk i år... 


Igår var ingen vanlig dag för det var Fiddes födelsedag, HURRA HURRA HURRA!


RSS 2.0