Happy New Year, folks!

Klockan slår middag och jag och Emilie har redan hunnit göra en chokladtårta. Det luktar gott och jag tror den blir jättegod. Jag brukar alltid misslyckas med den, men nu var Emilie här och stöttade mig (läs: bakade den åt mig ; )), hon kan sånt där =) Den ser lyckad ut.

Ikväll bär det av till Vaggeryd och svärföräldrarna tillsammanns med Emilie & Richard och lillskrutten. Kvällen bjuder på tre rätters med laxtartar, plankstek och chokladtårta.

Nu ska jag försöka hinna med och se några avsnitt av min nya favoserie 90210 säsong 2.






Bisarrt!

Aftonbladet idag...Varför ens göra ett sådant reportage när man redan vet vad som hänt med den största stjärnan i filmen?! Vem bryr sig om vad t.ex. "Baby"- mamma gör nu? De är ju tokiga.



Dröm

Tänk att få gå in i en Lisbeth Dahl affär och bara plocka åt dig allt du vill ha och sen gå ut och slippa betala. Tänk att vinna en sån där "Få allt du bara orkar ta på 15min!" som de på BR-leksaker alltid lottade ut när man var liten, men aldrig vann, tänk om man skulle vinna en sån nu i en Lisbeth Dahl affär. Tyvärr finns ju inte ens en affär med enbart Lisbeth Dahl saker men man kan ju alltid drömma.

The Twelve Days of Christmas


En sen julhälsning från Familjen Åberg-Levin

Klicka här!

En rolig grej

Igår när Fiddes syskon började rota runt i lådor i deras föräldrarhem så hittades lite små prylar som Fidde gjort. Och då upptäckte vi att en liten tavla Fidde sytt till sina föräldrar hade han suttit och sytt på när jag var 9 månader gammal. Jag, 9 månader gammal = Fidde sitter och syr. Det var roligt! Haha.

Julafton

God fortsättning allihopa!

Igår var som alla nog minns julafton och det var som alltid full av traditioner. Jag skulle för första gången inte kolla på Kalle Anka med min familj eller släkt. Det kändes jätte konstigt, men det gick. Medans folket hos Fiddes föräldrar fortfarande satt och njöt av julmaten så smet jag och Fiddes brorsbarn upp och kollade på Kalle Anka, de andra kom insläntrande under timmen som gick.

Tradition som mormors köttbullar på julafton fick jag helt enkelt ta med mig och hasselbackspotatis också. Efter det att Kalle Anka var slut fick vi vänta jättelänge innan Tomten var på väg och några av barnen var väldigt otåliga och någon var till och med på väg att gå och lägga sig ; )

Så jag tog fram julgodiset så man kunde bli dundermätt och må illa fram tills dess att Tomten kommer. Som vanligt är det lite tradition i våran familj att misslyckas med något av julgodiset, i år var det mina knäck. De lyckades liksom aldrig stelna. Men det var Fiddes farbror inte sen med att påpeka, många gånger. Men det är lugnt, det är ju liksom tradition att misslyckas med julgodiset ; )

Till slut kom ju Tomten och det var en bra tomte, han var påläst och han visste till och med vem jag var innan jag kunde komma på vem han var! Tomten kom med väldigt bra julklappar i år. Fidde och jag var inne i Jönköping dagen innan julafton för att inhandla den sista julklappen och Fidde ville också köpa en julklapp till oss eftersom vi inte ska byta några julklappar och då valde vi mellan en Electrolux Ergorapido eller en matberedare (efter råstekta potatis - tjafset, haha), till slut valde vi dammsugaren. Tror ni inte att Tomten var så smart så han hade snappat upp att vi behövde en matberedare, jo ho då! Så det fick vi igår, så himla bra och verkligen överaskande =)

Tomten hemma hos mamma och pappa på morgonkvisten var inte alls sämre den, den utdelade pengar som verkligen behövdes! Och andra småsaker som var lika välkomna.

Efter alla julklappar var uppackade och undanstoppade så drog julklappsleken igång. Vi hade alla med oss två julklappar var som skulle vara något begagnat (vilket inte alla hade tänkt på, inklusive jag och Fidde). Jag som precis som förra året hade väldigt tur, under nästan hela spelet hade jag saker jag kunde tänka mig att använda, och jag hade runt 4-5st julklappar innan folk började se att jag hade så många så de började sno från mig. Det slutade sådär bra. Fick en flagstång, en ljushållare och glasunderlägg, hade de inte varit för de reglerna om att de  som inte fått någon julklapp skulle få ta från den till höger, hade jag också haft en bricka och tryfflar & ett ljus! 

Vid halv 2 på natten var vi hemma, jag var helt slut efter att ha haft huvudvärk större delen av dagen och svettats som ett djur, det blir rätt varmt i ett rum med runt 15 pers.

Det blev ju julafton ändå fastän att man inte var med min egna släkt hela dagen, men nästa år är det andra bullar.




Ville ju helst ha den rosa, men den hade de säkert ställt undan till mellandagsrea. Så man får bara tacka och ta emot =)







Yes

Bocken brann inatt!!

Vad är det här för år egentligen?

Många stora människor dör. Nu senast idag, Brittany Murphy, är död.

Illamående

Jag måste ta en paus i pluggandet. Jag sitter och skriver på mitt arbete om Kambodja och nu börjar det bli jobbigt. Jag skriver om Tuol Sleng, fängelset där fångarna=vanliga människor misshandades, torterades och svältes innan de avrättades vid Choeung Ek (killing fields) och det är så jäkla sorgligt. Jag får en sån klump i magen och det hugger i hjärtat.
När jag var hos Emelie igår fick låna några av hennes bilder, eftersom jag själv tydligen inte tog några bilder av värde.
Jag sitter och tittar på några av hennes bilder och speciellt på två bilder, båda har motivet ett träd, det låter kanske odramatiskt. Men de var ett verktyg i det grymma som skedde ute vid avrättningsplatsen. Ett träd användes för att hänga upp högtalare vars funktion var att undvika att andra hörde stön eller jämmer från de som blev mördade. Eller det andra trädet som...(oh det gör så ont i magen)...användes till att slå ihjäl spädbarn mot.

Jag vet inte hur man ska kunna gå vidare att skriva i arbetet och skriva fakta och verka "oberörd".


Nämnde jag att de som mördade vid killing fields kunde vissa gånger vara pojkar i 13-15 årsåldern?!

Vad lever vi i för värld egentligen, detta var under åren 1975-1979!!!


Fjärde advent




Fjärde ljuset tänt!

Åh, nu är det snart julafton, wiiii.


Bättre tankar - många bollar i luften

Yes box, idag är det andra bullar än gårdagen. Jag var uppe med tuppen, typ! Klockan 8 i alla fall. Klockan 9.15 åkte jag upp till mina föräldrars hus för att plugga seriöst. Jag har kommit en bra bit, men itäs a long way to go. Det börjar bli intressant i alla fall. Om några minuter ska jag åka och hämta Richard (Fiddes bror) och Luke the man (Fiddes brorson) för att köra de till Vaggeryd för klippning och jag ska till skolan för att möta upp Ewelina och byta lite ord och få en bok.

Efter det ska jag gå ärende på Önska, Systemet och affären för att sedan åka tillbaka till mamma och pappas hus för att fortsätta plugga i några timmar innan jag återigen sätter mig i bilen för att åka till stan och handla på Ica Maxi och sen ska jag vidare till Isabelle. Vi har inte träffats sen vi jobbade ihop i somras så det ska bli skit skoj och ses igen och mysa med glögg. Kul att det äntligen blir av =)

Imorgon ska jag hälsa på min vän Emelie. Sen på eftermiddagen ska jag ha förfest för min gamla klass för att sedan tillsammans gå till järnvägshotellet för att träffa de andra klasserna och partaja hela kvällen.

Söndag vankas plugg återigen och förhoppningvis ett avbrott med promenad med Emilie, Lucke och Tösen.

Måndag - vila och baka julgodis och laga laxtartar.

På tisdag tror jag att jag ska busa och klä granen, har aldrig någonsin klätt granen så "tidigt" förr men nu när jag ska ha gäster på kvällen tycker jag att det skulle passa med en julgran också. Det blir Fiddes syskon på glöggfika. Mysigt mysigt. (Det blir mycket glögg i år, men de tär ju såååå gött)

På onsdag så ska jag städa och slappa för att senare på kvällen vara taggad för att fira mamma och pappa som kommit hem från semestern och sen äta god julmat. Sen så ska jagh få sova i min gamla säng, oooo vad jag längtar.

Sen på torsdag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra...Mohaha.

Utbrott big time

Jag snackade om utbrott inatt, gash det var inget mot vad som skedde för typ en timme sedan. Herregud. Var länge sedan jag grät och hyperventilerade så jäkla mycket och intensivt.

Utbrott

Åhh jag kan inte sova. Så då tänkte jag att jag skulle upp och plugga eftersom det är det enda jag kunde tänka på. Men då har ju min dator var störd i några dagar så att Fidde har fått formatera om den idag. Och det gick ju bra och allt, men nu när jag satte mig vid datorn så är allt på engelska, inget är sig likt, jag hittar inte på internetfönstret, mina favortier finns inte kvar, datorns skärm stämmer inte med upplösningen och det går inte att koppla in datorn till min andra skärm som jag alltid haft innan. 

Tro mig jag är mycket tacksam för att Fidde (tack igen!!) rättade till min trasiga dator, det är inte det. Jag är trött, fast ändå inte trött och jag är grinig och jag har ingen att gnälla på så det är därför jag skriver här. Och jag får lite panikångest just nu för inget är sig likt. Jag vill fråga Fidde så många saker om hur jag ska få tillbaka det, hur jag ska fixa det och hur man gör det, men han ligger ju därinne och snarkar =(


Allt jäkla gnäll och liperier grundar sig egentligen på att jag är grymt stressad och inte kan släppa skolan när jag ska sova!


Himla skit dag

Började med att jag inte kunde sova vilket urartade i magont och nu så har jag fått jätteont i öronen och näsan bara rinner. Ska jag blir sjuk nu? Är det det som är grejen? Nu när snön äntligen kommer också. Himla skit.

Tredje advent




Tredje ljuset tänt.


Vilken låt och vinnare har varit bäst?






















Anna Ankas julkalender

Herregud, har ni sett Anna Ankas julkalender?? Hon är ju bara så pinsam. Jag såg det första gången idag och jag kunde knappt se ett avsnitt för det var så pinsamt. Det avsnittet var på typ en minut också.



Var och tittade på Jesus ikväll

Ja, Lars Winnerbäck påminner faktiskt om Jesus, det långa håret, skägget och man känner sig ju frälst varenda gång man ser honom.

Det var egentligen inte tänkt att vi skulle gå på Lars Winnerbäck, för både jag och Fidde ogillar han som var förband så därför skippade vi att köpa egna biljetter. Men så ringde Joanna i måndags och frågade om vi ville gå för hon hade fått erbjudande om två biljetter som några vänner inte ville ha och de kunde inte gå. Och då hade vi glömt bort att vi hade tänkt att gå och vi hade glömt bort att Andreas Grega var förband så vi sa ja, tack till biljetterna! Det var kul verkligen, men fan va synd det var att Grega var förband! Hallå, finns det ingen bättre? Sen var det som alltid på Lasses konserter, sköna goa låtar som man bara står och svajjar till. Det gör ont och stå i tre timmar så jag fick sätta mig ner på isen emellanåt. Får så fruktansvärt ont i ryggen. Låter som jag är väldigt negativ, men Lars finns det inget att klaga på!





Sångbok

Det är nästan så att jag kan göra en sångbok med massa klassiska låtar med tolkningar à la Fidde. Det bara sprutar ut massa trallvänliga låtar och melodier med lite udda text ur hans mun. Alltid lika kul och höra vad som kommer härnäst!

Stryk gamla önskelistan, in med en ny!

Ja jag måste stryka det som stod på min önskelista för i år och införa en helt ny önskelista, denna är ännu klurigare än den förra.


Gamla önskelistan

  • Ny Tempur-kudde, då min nuvarande inte redigt passar den "nya" sängen.
  • Trivial Pursuit - Familje upplaga.
  • Sagaform CLUB - glas. Allglas, Martini, Snapsglas eller Champagneglas. 

  • Nya önskelistan

    SJÄLVDISCIPLIN!!!


    Andra advent




    Andra ljuset tänt.


    Oh vad bra



    Lyssna och njut!


    Vad är problemet?

    Jag och Fidde kollade på nyheterna förra veckan, och de pratade om SAAB och Koenigsegg affären. Och då sa jag till Fidde att vi borde köpa en sån bil när vi ska köpa ny bil.
    Då fick jag en sån min, som är verkligen ovärdelig och jag tror aldrig att han kan göra om den, så jäkla kul var det. Av tolkning av minen så var svaret: "Är du helt jävla dum i huvudet? Sån kan vi inte ha. Vi kan inte köpa en sån, fattar du väl!" Allt detta tolkade jag av en min.

    Jag förstår inte vad problemet är? Den är ju skit snygg ju, asball och cool. Varför kan inte vi köpa och åka i en sån?



    bilden är från cargurus.com


    Jag går Fidde på nerverna...

    När jag ställt fråga efter fråga, och ställer ännu en fråga så får jag denna charmiga sång som svar:

    Melodi: TV-programmet "Det kommer mera..." - jingeln. Text: Fidde

    Vaaaaaaad ääär det nu då? Vad är det nu då? Vad vill du nu då?


    Haha, han är ju för rolig.


    En salig blandning




    Stora som små, med och utan russin. Nybakade och goda!


    Fan också

    Vad livet är orättvist! Jag vill bara krama om min vän Emelie. Det hoppas jag att jag kan göra snart!

    Vilken kul-jul

    Nu har jag fått upp mina kulor vid gardinen med. Hittade de på Åhléns och jag fullkomligt älskar dem, de är såååå fina. Men de är ju lite rosa och det passar ju inte i min röd-guldiga gran så de får hänga i fönstret istället. Nästan så de kan hänga där året runt för de är ju så fina!







    Nu är det juligt som gäller





    Att bocka av från listan

    Prov ett av två denna veckan. Håll tummarna för Godkänt resultat! Snart ska jag tillbaka till skolan för lite geografi genomgång.

    RSS 2.0