Bröllopslördag

Gårdagen spenderades firande detta fina par. Bruden är en av mina äldsta och närmaste vänner.


 
Dagen började med umgänge med gamla tjejgänget hos Evelina för att göra oss i ordning tillsammans. Så härligt att bli sminkad av Evelina och hårstylad av Ida. Kände mig fin, om än lite tantig i tights och gamla Madicken-skor. Vid kl. 15 var det dags för vigsel i Tofteryds kyrka. Så fin musik! Ingångsmarschen var riktigt maffig, rysningar över hela kroppen. Brudgummens vänner som är grymma på att spela, spelade The Pogues - Love you till the end. Lyssna på den här! Utgångsmarschen var också toppen, en personlig favorit Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home.
 
 
Efter "riskastning" och gratulationer utanför kyrkan bjöds det på vaniljhjärtan, kaffe och saft i kyrkan innan alla begav sig till Hovslätts församlingshem, där festen skulle hållas.


Efter lite snittar, Pommac och mingel så välkomnade vi brudparet med serpentiner och tutor. Fidde var en väldigt nöjd kille med sin tuta... ME?! Not so much!
 

God mat, glassbuffé, mingel med snacks och massvis med tal senare så var det dags för tårtan.


Efter att i drygt en vecka bakat tårtbottnar varje dag samt planerat inköp osv så var det dags att på fredagen slå slag i saken och lägga ihop tårtorna. Så tillsammans med Felicia (tack gode gud att du var med, hade aldrig kommit till skott annars) åkte jag till församlingshemmet i Hovslätt och la ihop alla tårtor. Tanken var från början att jag skulle åkt dit på lördagsmorgonen också och lagt på marsipan och blommorna men eftersom det skulle bli ett enormt flängande fram och tillbaka och inte minst stressande så frågade jag om Anna-Maria och Felicia kunde ställa upp och göra detta åt mig. Och som de bästa vännerna de är så gör de självklart det. Tack bästa fina ni!! De gjorde ett sån strålande jobb. Jag var så nöjd, Clara & Erik också och fick höra av en del att det var en god tårta. Dock blev det närmare 5 av 12 tårtor över. Man är verkligen inte så sugen på tårta efter några timmars ätande ;-)


11st prinsesstårtor in the making.

Slutresultatet
 

Tisdag

Hej o hå!

Denna helgen har det varit fullt upp, minst sagt! Från torsdag fram tills idag har jag bakat tårtbottnar, 12st till bröllopet vi ska på på lördag. En av mina närmaste och äldsta vänner gifter sig och jag lovade som "ogravid" vid ett svagt :-) ögonblick att göra bröllopstårtan. Hade det inte varit för de finaste vännerna Anna-Maria och Felicia så hade jag aldrig klarat av det tror jag. De ska hjälpa till och stötta mig, de är bäst! Finare vänner får man leta efter! 

Lördag åkte jag och mamma på tur till Gnosjö och Gislaved för att kolla in second hand-butikerna där. Jag letar ju efter en kökssoffa och hittade tyvärr ingen denna gången heller. Jag och Fidde var ju i Moheda förra helgen och där finns det många fina men tyvärr för dyra för min budget. 
På kvällen bjöd mamma och pappa på mat och syster med familj kom också. På kvällen fick vi alla vuxna upp och dansa eftersom lillbossen Ville tvingade "alihooopa" att dansa i ring.

På söndagen åkte två gravida systrar och mama bear till Ullared och Gekås för att såklart handla. Jag rekade mest inför nästa besök men mamma och Joanna fyndade. Jag och Fidde tänkte åka sen när vi flyttat och handla lite till huset, till bebisen och julklappar.
Direkt när vi kommit hem fick jag kasta mig i bilen och åka till svärmors kalas, jag blev en timme sen men de hade bara hunnit äta räkor så jag behövde inte äta själv. Svärfar hade lagat go mat som vanligt och Rille hade bakat tårta.

Igår var jag en sväng i stan, skulle köpa tårtunderlägg och lite sygrejer och även hälsa på hos syster och Ville. Jag var ju smart och köpte klänning till bröllopet i början på året och den går tyvärr inte att stänga nu så jag fick panik"shoppa" i systers garderob. Toppen. Klänningen jag hade siktat in mig på passade perfekt och var bekväm så nu kan jag slippa oroa mig för det. Igår var en dag då jag mådde riktigt bra, kände mig inte gravid för fem öre. Hade ork, energi och mådde inte illa. Det var inte förrän jag bar Ville och han klappade på magen och sa "Bettan bebis,  lite mage" som jag "kom på" det. Haha. Han var riktigt go igår, massa pussar och kramar fick jag. 

Idag har det dock varit som vanligt igen, ingen ork, illamående, magkramper och yrsel. Det blev bättre på eftermiddagen så jag kunde gå och simma. Så skönt. Det var så länge sedan, fattar inte varför jag slutade? Så himla härligt. Så det ska jag försöka göra lite oftare. Frågade om extrajobb där med, hoppas de hör av sig. 

Imorgon hoppas vi på mer energi så jag kan pyssla lite. Ska baka glutenfritt anslag bland annat. 

Gratis babyboxar

 
 
 
Igår och idag har jag varit på ett mission som gick ut på att hämta hem alla babyboxar jag beställt på nätet.
Baby-box från babyproffsen, Baby to be från apoteksgruppen och Välkommen till världen från kronan. Som vi alla vet så är ju gratis alltid gott så självklart måste man ju passa på att få allt man kan ;-) Det är ju inte som i Finland där alla mammor får en låda med allt en bebis behöver under det första året, alltså allt från täcke och kudde till pekbok!! Läste en artikel om det i någon av Vi Föräldrar-tidningarna. Så vad bjöd alla boxar på då, undrar någon kanske... Jo det här:
 
 

Babyproffsen i samarbete med pampers: Tidning, reklam, våtservetter, EN (?!?!) blöja!, handduk, "haklapp" och ett paket med skedar.

Kronans: Våtservetter, necessär med badskum, salva för blöjeksem och en badleksak, bepanthen-prov, schampo, fyra Vi Föräldrar-tidningar och lite andra varuprover.
Apoteksgruppen: Nappar, badskum, pysventil, två Föräldrar & Barn tidningar och en PAPPA, reklam och schampo.
 
 
Här är vad mammorna i Finland får:
 
 

Fredag

Oj nu var det ett tag sedan igen. Vad har hänt sedan sist då?
Jo, jag har mått lite upp och ner. Vissa dagar är jag precis som vanligt, märker inte ens att jag är gravid. Andra dagar känner jag av allt, allt gör ont, är svintrött och illamåendet slår till som en käftsmäll. Nu var det lite mer än en vecka sedan jag spydde senast, peppa peppa. Det går inte riktigt att parera heller, har försökt att liksom se vad som gör att det är så olika men jag har samma rutiner i princip varje dag men skillnaden är väl när stress är inblandat så blir det värre med allt. Men de senaste veckorna har det inte varit någon direkt stress eftersom jag har gått här hemma och packa i lugn och ro. Men vissa av de dagarna har varit dåliga också, så väldigt märkligt.
 
Men denna veckan har jag kunnat jobba på gamla gamla jobbet, Fiddes jobb i fyra dagar á 5 timmar om dagen och det är ju alltid något. Det är inte mycket att hänga i julgranen kanske men det är bättre än noll och det är lite se vi tittar på det. Hoppas Fidde kan komma på lite mer jag kan hjälpa till med där för det känns bra att vara där. Det känns lite som hemma på ett konstigt sett, man liksom "kan" det. Nu menar jag inte att jag kan allt där, absolut inte, långt ifrån men man har ju lite koll på allt och ett hum och det på ett annat sett än vad man har på nya jobb. Så det känns bra. Sen vill jag ju helst jobba på militärrestaurangen, det är ju roligast där, men är rädd att maten inte hjälper mitt illamående. =(
 
Som sagt så packar och donar vi lite här hemma hela tiden för det är visst någon som under dessa 5 åren vi bott här, konkat upp en jäkla massa bröte så det är en del att ta tag i. Men det är skönt att ta lite då och då också så man inte blir för trött på det, även om det ser ut som hej-kom-och-hjälp-oss hela tiden här nu men men det får la vara så ett tag till. Så spännande och sjukt nervöst att flytta till ett eget hus, herregud, när blev vi så vuxna?!?! Haha.
 
Nu hade jag väl inget så mycket mer att berätta idag. Väldigt intetsägande och tråkigt inlägg men men. Det blir väl lite roligare framåt hoppas jag. I november blir det väl mycket huspyssel och lite före och efter-bilder, så det kan ni ju ha att se fram emot.
 
Trevlig helg.
 
Hej hej

RSS 2.0