Idag grattar vi

Pappa och kusin Leo på deras födelsedagar =)

Grattis!

Ett stort grattis till Emilie och Richard som fick en liten Lukas igårkväll! Jag är så glad för er skull!

Jag har fått lite färg idag

Jag trodde det inte först men attans jag fick lite färg idag ändå. Jag och Ida drog ut till Linnesjön och solade och doppade stortån idag. Det var länge sedan jag var i linneryd så länge och verkligen solade. Vi hade tänkt att cykla ut...jag ville verkligen orka, men eh...när jag cyklade till Ida så blåste det så mycket OCH vi ville ha brassestolar så vi åkte i Ida's brum brum istället. Vi var där i flera timmar och hade med oss ma'säck. Att packa ma'säck är något jag typ glömt bort hur man gör haha,  vad man har med sig och så. Men det löste sig och det funkade bra med pistagenötter, cupcakes, ostmacka och yoggi. Ida tog med kaffet.


Nu inväntar jag att Fidde ska komma hem så vi kan laga lite mat och så jag kan få äta, jag är är hungrig!

Grill...mmm

Vi grillar just nu på våran elgrill som funkar jättebra tycker vi =) Jag är jätte, jättehungrig, så jag hoppas det är klart snart. Mmm. Ikväll blir det grillade majskolvar, bakade potatis och fläskkotlett.






Min mage kurrar och jag är såå sugen på mat.

Cupcakes

Idag har jag för första gången gjort cupcakes och, tja de blev inte världens vackraste men men, goa var de i alla fall.man mår lite illa av att bara äta en, hehe.




Grädda, grädda muffins



Ta' da, färdigt. De ser lite brända ut men det var de är bara formen.

Fiddes åsklåt

Text: Fredrik Johansson Musik: En egen version av "Vart tog jultomten vägen?"

Vart tog elen vägen? Försvann den genom fönstret eller tog den dörren?
Vart tog strömmen vägen? Försvann den genom fönstret eller tog den dörren?  


Vart tog glada humöret vägen? (Han syftade på min min, efter att ha lyssnat på den översta raden ett antal gånger)

Midsommar


Årets gäng, 7 kanoter

Vad glad jag är att jag sa nej och slipper vara med och paddla i år. Jag har nyss kommit hem ifrån att vinkat av de som är starka nog att klara av det i år igen. Jag och Emilie ska istället mysa hemma i soffan, äta godis, kakor och titta på någon bra film. Så möter vi upp dem när de är framme ikväll och grillar lite. Gött.

Slutbetyg

Idag kom mina slutbetyg från denna terminen av Komvux. Jag blev mycket nöjd!

Engelska B VG
Historia A VG
Samhällskunskap A MVG
Svenska B MVG
Religonskunskap A MVG


Yes.

Boktips

Jag har hunnit med att läsa 11 böcker i år och ja, jag är väldigt stolt. Jag har sedan förra året börjat läsa mycket mer än vad jag tidigare gjort.

Nu tänkte jag tipsa om två små lättlästa böcker, som är sjukt kul.
De är typ som radio-programmet "Hassan" i bokform. "Brev till samhället" heter den och det är en som heter Eric Ericson som skriver sjuka brev till olika föreningar och kanslier. Som alla vet, sjuka frågor från sjuka svar.
Som en uppföljare på den boken finns "Brev till utlandet" där Eric Ericson skriver brev till olika företag osv i utlandet.

Sen har jag läst tre böcker som varit väldigt omtalade de senaste året och åren "Flyga drake", "Tusen strålande solar" och "Snabba cash". Ni har säkert läst dem, de borde man har gjort, men jag är lite segläst så nu har jag äntligen gjort det. Måste säga att "Tusen strålande solar" var mycket  bättre än "Flyga drake". Jag är ju en sån människa som bara vill läsa om romantiska berättelser men som samtidigt inte kan med dem för jag blir alltid så deppig och ledsen efteråt, ingen aning om varför. Jag har alltid varit sån, som när jag läste "Vid floden Piedra satte jag mig ner och grät" första gången, andra gången och tredje gången, alla gångerna grät jag lika mycket och hade lika ont i hjärtat efteråt. Men oh, den är så fin. "Snabba cash" var verkligen bra, spänning, spänning. Jag håller på med Lapidus andra bok nu "Aldrig fucka upp" och härom natten när jag inte kunde sova läste jag ut hans tredje bok tror jag, de är som en seriebok så det går väldigt snabbt att läsa den. "Gängkrig 145" heter den och den var också bra, men jag är inte redigt van vid att läsa serier så jag hade jättesvårt att veta vilken pratbubbla som jag ska läsa först hehe. Ni kan ju se här i ett utdrag från boken som jag tagit från adlibris.com







Som sagt jag som ovan serieläsare har jättesvårt för sånna här typer av böcker men jag läste ändå ut den på någon timme.


Så lite tips att läsa i sommar.

Vad är det jag hör???

En fiskmås i Skillingaryd...nu lilla vän har du kommit helt fel!

Bloggtorka

Det är lika dött i bloggen som det är i mitt liv just nu. Jag gör ingenting och får ingenting gjort. Har noll energi och inte ens vädret kan locka mig ut.

Eh, vad har jag gjort idag? Jag har sovit väldigt länge, diskat, plockat i ordning tvätten från hrm...i måndags. Fryst in massa mat. Lyssnat på "Christer" och kollat på "Top model". Pratat i telefon, hejat på Ida och Evelina på gatan men den största delen har jag ändå suttit vid datorn och i princip inte gjort någonting. Typ suttit inne på Facebook och försökt att fördriva tiden på att gå in på massa människor som man inte sett på länge och typ tittat in på deras sida, alltid lite upplysande.

Men nu väntar jag mest på att Fidde ska komma hem så vi kan äta, det är ju så tråkigt att äta ensam, och sen ska jag väl typ sno hans jobb-dator och sköta om mina simsar "Lisabeth" och "Fredrik" och deras just nu 3st barn, soon to be 4st. "Lisabeth" har inte hunnit jobba en dag av sitt vuxna liv för hon är gravid och tar hand om ungarna hela tiden...aj aj aj. Hihi.

När jag surfade runt lite under dagen så kom jag av någon jätte skum anledning att nynna på "Do do do...cho cha cham". Ingen aning om de tre sista orden men det är min tolkning av "Do do do" av Job2do som var en låt som spelades överallt i Thailand förra året och även i år. Jag vet att Evelina gillade den i alla fall, hihi. Den är trallvänlig men det är ju bara "do do do" man kan sjunga med i, hehe, eller vad säger ni?








Jag mailade till Foki och frågade vad de sjöng och vad det betydde så nu vet jag vilka de rätta orden är istället för min egen "...cho cha cham".

Här är hennes översättning:

Doo doo doo doo tur tum, tummai teung tum gup chun dai?

Se, se, se, se vad du har gjort. Hur kunde du göra så mot mig?


Det är tacken

Innan i förrgår har jag inte tvättat fönsterna någon sedan vi flyttade in i december...inte en gång på 6 månader!! Men i torsdags var det dags.

OCH....idag när jag vaknar och går och sätter igång datorn då ser jag tacken!!! Fy fan vad arg jag blev!


Kul dag...

Hej och hopp, bettan kan inte sova!

För en drygt timme sedan kom jga hem från Fanny's 20-årsfest som var väldigt trevlig tycker jag. Dock var jag lite trött, vilken dock inte märks nu när jag ska sova =(
Det var mycket folk och god mat.

Presic innan jag gick till Fanny kom jag hem från "lill-kusinen" Felicia som tagit studenten idag. Även där bjöds det ppå god mat och mycket trevligt folk.

Imorgon ska jag baka och på Emilie's 25-årsfest.

På söndag är det Tupperware-party.

Fullspäckad helg...pust. Sen har jag visseligen två veckor ledigt, hihi.

Skolan är slut

YES! En termin avklarad och jag tror att det har gått hyfsat bra, bättre än jag förväntat i alla fall! Idag skrev jag sista provet och det var i historia, dock var det inte min bästa prestation eftersom jag mått lite dåligt och haft problem med att plugga sedan vi kom hem. Men jag svarade på 7 av 10 frågor i alla fall och som mamma sa igår, det har gått bra hittills så det är okej om det går skit nu. Man kan inte vara på topp alltid, eller jag kan inte det i alla fall.

Nu har jag försökt hålla igång hela dagen, för jag hade nog gått och lagt mig för att sova efter det att jag skrivit provet. Men jag satte igång med Sims 3, shopping på Önska, lunch med Fidde och nu sist fick jag ett ryck och tvätta fönstrena. Det är ett otacksamt uppdrag, de är inte rena mer än en sekund typ, sen är det beläggning på igen =(

Nu ska jag återvända till Sims 3 tänkte jag =)

Sims 3

Fidde är bäst! Han köpte Sims 3 idag när vi var en vända i stan. Han säger att han köpte det till sig, men vi båda vet att det är till mig så han slipper att ha mitt tjöt om att jag är uttråkad. Hehe.
Dock är det väldigt segt att installera!




Åh, så kul det ska bli...mina två veckor ledigt är räddade!

En vecka har gått

Jag har varit hemma i en vecka och hela veckan har sugit big time! Den har framkallat ångest, stress och uttråkníngen har varit maxad. Men samtidigt vill jag inte göra något, jag vill helst bara vara hemma och fixa och dona. I natt var en av de värsta nätterna också, jag kunde inte sluta tänka och sova. Vissa saker jag tänker på är sånt jag inte kan påverka och sånt som jag redan har påverkat, alltså inget jag behöver tänka på mer. Men varför ska jag hålla på att ägna min sovtid till att tänka på det?! Nu är jag ju helt slut och trött. Jag skulle plugga idag, men det finns ingen ork, lust och energi till det. Jag bara tänker på allt jag måste göra innan imorgon och allt blir bara värre. 

Sorry för detta hemskt tråkiga inlägg, men jag var bara tvungen att skriva av mig... 

Jag vill åka hit nu!



Någon som vill hänga med mig?!

Nu finns det ingen återvändo...

Det är bara att bita i det sura äpplet och börja plugga...suck.





Ps. Visst är blommorna fina?!


Hur svårt kan det vara?!

Jag kan inte sätta igång med det sista plugget...

Jag ska lära mig om Sovjetunionen under stalin och Kalla kriget, men det går trögt. Jag har kommit så långt att jag har öppnat böckerna, men sen tar det slut. Jag kan inte börja läsa, jag lägger av direkt. Börjar känna mig lite stressad nu, eftersom provet är på torsdag och jag är upptagen varje dag framåt. Jag saknar ork och energi.

Längtan bort...

Det här är fjärde dagen jag är hemma igen efter två veckor i Thailand och längtan bort igen är den värsta jag någonsin varit med om. Jag vill iväg igen, NU! Jag är så folkskygg att jag inte ens har varit och handlat i byn ännu för att slippa träffa folk. Jag vill ha något kul att se fram emot...just nu är det extremt tomt på den fronten. Sista provet på torsdag (inte börjat förbereda mig ännu) och sen är det fem veckors jobb som väntar! Visst jag är uppbokad i någon vecka nu med möten, planeringar och kalas men jag vill ha någon resa, något ställe där jag känner jag är ensam och jag bara kan vara utan att behöva känna måsten hela dagarna.

Och pengar för att hitta på små utflykter i sommar har jag inte heller. Vi har bestämt Liseberg i alla fall. Det är på sin höjd vad jag har råd med om jag inte nallar från mina försäkringpengar som jag ska försöka att lägga av med. Ibland säger en liten röst att det är okej att spendera dem på resor och utflykter och ibland säger rösten NEJ, spara. Men vad tusan ska jag spara det till? En resa längre fram eller?

Jag känner mig lite depp just nu som kanske märks. Känslan kom redan i onsdags kväll när jag satte mig i soffan och kollade på tv. Jag liksom bara "jahopp, redan tillbaka till verkligheten." Resan var som bortblåst. Tiden går alldeles för snabbt. Innan jag åkte kände jag att jag trivdes med allt i mitt liv just då, men nu är allt det raderat, känns som jag inte trivs någonstans, men någonting. Blä blä blä.

Var bara tvungen att skriva av mig lite nu.

Ser det inte skönt ut?!

Hemma...

Jag har haft det så gött och lugnt och relaxat gärnet. Nu är vi hemma i verkligenheten igen och det känns tröttsamt. Dock är det endast ett prov kvar sedan är jag klar  med skolan för denna terminen.


Snart kommer mamma och pappa på besök, så jag återkommer med lite bilder lite senare kanske.

RSS 2.0