Morgonlek

Jag och skorpis leker en lek varje morgon efter Fidde lämnat oss, vi ammat och bytt blöja. Leken går ut på att den som somnar om först vinner, dock oklart om Lia fattar att det är så man vinner. Eller så är hon bara ingen vinnarskalle!! ;-)

Vi ligger där, blundar och tjuvkikar på varandra om vartannat tills någon av oss förlorar. 


Spisupdate

Här kommer ett husinlägg mellan alla bebisuppdateringarna.


Såååå nära men ändå sååå j*kla långt bort! De kom ju som de sagt i fredags, men det gick inte som planerat. Tydligen är murstocken under all kritik på vinden. Den skulle läcka som ett såll om vi skulle elda nu. De kunde tydligen se in i rökkanalerna bara när de tittade på den och det är ju inte bra! Han som var här innan var aldrig uppe på vinden för han tyckte det såg så bra ut nerifrån!!! Så de satte endast in kassetten och bilade hål för galler sen lämnade de oss med förhållningen om att deras chef (han som var här) skulle ringa oss. 

Det som är bra är ju att de kan åtgärda det som är galet det är ju bara att det kostar och de ska ha tid. Så det blir nog inte något eldat i vinter :-(


2 veckor

Idag är Lia 2 veckor. Det firar vi med finkläder. Söndagar kommer väl bli klänningsdagar här. Jag har ju "råkat" köpa lite många fina klänningar i små storlekar och sen har vi fått några också så då tycker jag att söndagar kan vara firardagen då finkläderna åker på. Man kan ju vara finklädd även om vi inte gör något speciellt :-)
Ne, för idag har varit en sån dag då vi inte gjort många knop. Vi har sovit i omgångar under dagen och nu på eftermiddagen tog vi oss till Vaggeryd för att handla lite. Jag sprang in en snabbis och rafsade åt mig vad jag hade planerat medan Fidde och Lia satt (eller sov snarare) i bilen. Sen fick lite mat från Nha-Trang hänga med hem.
 
 
2 veckor gammal skorpa.

Torsdag

Vilken dag. Börjar lite kämpigt med en bebis som inte ville sova mer men en mamma som behövde sova. Men vid 12.30 gav hon upp och vi kunde sova tills 15.30. Känns ju helt galet att sova så men tusan måste ju passa på när hon väl somnar. Hade ju planerat att gå på promenad med Ida vid 13, fick planera om. Haha. 
Vi kom väl inte ut på promenad förrän kl. 17 typ. Men ut kom vi och vi var väl ute en 45-50minuter och det var skönt att få lite luft. Tillbaka hemma så firade vi med en semla. 
Sen hängde Ida och Lia i soffan med Fidde och kollade på hockey medan jag fick en massa gjort. Inte så mycket kompishäng kanske men tror både jag och Ida var nöjda ;-)
Jag passade på att vika tvätt, städa i ordning, kolla försäkringskassan, förbereda för Lia's kvällsbad och plockade bort julgranen och alla adventsstjärnor och -stakar. Ja, det har kommit lite annat emellan så det blev jul länge här. Men jag älskar ju jul och julpynt så inte mig emot. Dock tog jag inte ner hela granen, det orkade jag inte med nu. Nu när vi har ett stort rum som typ är tomt och inte används så fick julgranen hoppa in där så länge. Får se om den hinner få av sig sina kulor innan nästa jul eller om den får stå där tills dess ;-) Kanske blir en regnig sommar så jag kan pyssla med det en dag, haha. 

Nu har Lia fått bada lite, så gott så. Jag och Fidde ska kolla på "En clown till kaffet" som vi missade pga hockey innan vi går och knyter oss för ikväll. 
Imon är det så spännande, då kommer de (ja vi hoppas det i alla fall, inte ringt återbud än!!) och installerar kassetten i öppna spisen. Kul! 
Jag ska gå till farmor och hälsa på.


Julen i ett hörn :-)När Lia kom till världen...

Jag själv tycker alltid det är kul att läsa förlossningberättelser, det har blivit en del på de bloggar jag följer. Så nu tänkte jag försöka plita ihop en egen för den 
som är intresserad, och orkar läsa, ni andra som bara vill se bilder på skorpan eller läsa om annat, får hoppa över detta inlägg. ;-)
 
Jag bad Fidde att skriva upp lite tider och hållpunkter för jag tänkte att jag kanske inte kunde hålla koll på klockan och när allt händer. Ville ha infon till boken jag skriver till Lia, under graviditeten har jag skrivit en massa och tänker att jag ska fortsätta tills hon blir stor med lite smått och gott nedskrivet. Så efter Fiddes anteckningar, min journal och mina tankar kommer här en (lite putsad) version av Lia's födsel.
 
Torsdag- och fredagsnatten innan sov jag jättedåligt, i princip ingenting. Kunde ta igen lite på torsdagen, men natten till fredagen började lite förvärkar från ca kl. 03 och fortsatte lite oregelbundet under hela dagen så jag fick ingen direkt ro till att vila, även om jag visste att jag behövde det. På kvällen kom Evelina och Ida på semlefika och stannade och åt med oss och så kollade vi på en jäkla massa youtube-klipp hela kvällen medan jag kämpade med värkarna. De blev kraftigare och kraftigare från kl. 21-22, men ändå inte ordentliga. Men vid midnatt ringde jag och hon sa att vi nog kunde vänta med att åka in om jag inte var jätteorolig eller verkligen ville. Sen skulle jag återkomma inom en halvtimme om jag inte känt några rörelser. Vi duschade, tömde diskmaskinen och så fick jag för mig att vi skulle bädda rent i sängen (vilket jag är överlycklig över att vi gjorde! För tusan vad gött det var och komma hem till ren säng (och tom diskmaskin) !!) under tiden blev värkarna kraftigare och vi åkte in 03-tiden.
 
03.45 på natten till lördagen så var vi inskrivna, uppkopplade till ctg, de kollade min temp och blodtryck. Sen skulle barnmorskan Birgitta känna hur öppen jag var. Men det gick inte känna för huvudet låg så långt ner, tydligen. Eftersom jag sovit så dåligt och värkarna inte var riktigt igång ordentligt än så fick vi ett vilorum för att sova lite. Birgitta tyckte jag var duktig på att andas genom värkarna så det berömde hon mig för och det kändes bra, gav mig självförtroende. Kan ju säga att senare försökte jag allt jag hade för att hitta det självförtroendet igen, utan att lyckas. 
 
 
Inskrivning och en nervös men glad Bettan
 
Med 2 alvedon och gaviscon så försökte vi att sova så gott vi kunde. Varje gång jag höll på att slumra så fick jag en värk och så var det till att börja om. Så jag sov väl sådär igen, vilade mer.
 
Vid 7.30 kom en ny barnmorska, Ann-Christine för att göra ett nytt ctg och känna på magen. Allt bra men värkarna hade lugnat ner sig och nästan lagt av helt. Men i stället för att vi fick åka hem så gav hon mig en morfinspruta så jag skulle få sova och vila upp mig. 
 
Helt groggy när jag vaknar vid lunch och ett bra tag efteråt. Hela eftermiddagen slumrade vi och jag var så slö men det var lugnt med värkar. Nytt ctg, blodtryck och temp. Lite feber 38grader annars ok. 
 
Vid skiftövergången på eftermiddag så började värkarna bli lite kraftigare. Ny barnmorska igen, Leni. Hon var precis som Birgitta, fick en att må bra och känna sig trygg. 
 
Undersökt av barnmorska Caisa, för Leni var upptagen med en annan patient, vid ca 18-tiden. 4-5cm öppen och dropp tillsattes för näring eftersom jag inte fått i mig något under dagen utan bara spytt upp allt. Barnmorska Caisa, så söt och snäll, fick ta hand om en grinande Lisabeth som ojade sig över att hon var löjlig, klen, rädd och nervös. Men hon gjorde allt för att trösta och hon tyckte det var dags att flytta över till förlossningsrum.

 
Vid kl. 20:15 tog Leni hål på hinnorna och satte en skalpelektrod i huvudet på Lia. Fortfarande "bara" 5cm öppen. Nu var det Leni's tur att trösta en ledsen och rädd Lisabeth. Berättade allt jag var orolig och nojjig för och Leni sa vad hon tyckte om allt jag oroade mig för och det kändes mycket bättre.
 
Dock hann ju Leni slutade sitt pass innan Lia såg dagens ljus och Birgitta från natten innan som skrev in oss gick på igen, hurra.


 
Vid skiftbytet så kände jag att lustgasen som jag andats innan inte hjälpte mig helt utan jag ville ha epidural, trots att jag var livrädd för den proceduren. 
Så vid kl. 22 så la narkosläkaren bedövning på mig. Här är jag redan helt väck, känner att det är så mycket folk runt omkring mig som frågar saker jag inte har svar på och jag försöker göra så gott jag kan och göra allt de säger åt mig. Narkosläkaren är strikt och jag vet ju hur viktigt det är att ligga still (det är detta jag är rädd för) jag gör allt jag kan för att ligga still och säger till när jag har värk osv. Barnmorskan hjälper mig att hålla upp benen och trycker lite på dem och när hon gör det en gång så hugger det till i ljumsken i vänster ben och jag skriker till, säkert rycker till oxå. Men då var allt klart, så jag pustar ut. Fidde är så söt hela tiden och försöker få kontakt med mig, ber mig ligga still, ber mig andas, ber mig dricka saft, ber mig trycka lite till, ber mig lägga mig på ett annat sätt. Allt på ett fint sätt för jag vet att han vill mig väl och han vet att jag tar allt bättre om det kommer från honom. Jag gör så gott jag kan med allt det han vill, men har så svårt att känna vad som är vad och vad jag vill. Vänster ben känns bortdomnat hela tiden och jag känner att jag inte har något kraft i det.
 
Vid 22:30 var jag 8cm öppen. En dryg timme efter började jag känna att det var dags att krysta. Kämpade och kämpade men allt gick långsamt. Det självförtroendet som Birgitta börjat bygga upp för mig var som bortblåst och jag kände mig bara så dålig på detta även att alla sa att jag gjorde rätt och var duktig. Jag var helt slut och de tyckte att vi skulle förbereda för att avsluta med sugklocka.
 
Vid 01:20 körde de igång med sugklocka och det kändes så jävla brutalt rent ut sagt. Återigen var det fullt av folk, läkare, två barnmorskor och en undersköterska. Som sagt så upplevde jag detta som brutalt och fruktansvärt obehagligt, detta kommer nog att spöka hos mig. Även att det bara var en kvart av nästan ett dygns "smärta" så är det bara detta jag minns!
Kl. 01:35 föddes Lia och nästan allt var glömt.

Blev livrädd för jag hörde inte henne och såg bara hur de gnuggade och torkade. Så jag sa flera gånger, "jag hör inte, jag hör inte" men de sa att hon lät och Fidde sa de oxå så jag lugnade mig. Sen rätt var det var så låg hon där, på mig, i egen hög person. Kollade snabbt fingrar och tår ;-) och försökte se ansiktet men vågade knappt röra vid henne. Så jag vände blicken mot Fidde, som hade tårar i ögonen, och jag liksom såg på henne genom hans ögon och ansiktsuttryck på något sätt, det var fint. 
 
När jag skulle resa mig efter förlossningen och flytta från förlossningssängen till en vanlig säng kände jag att vänster ben fortfarande kändes domnat och det stack i det som det gör när benen "somnar" så jag fick ha stöd av barnmorskan och undersköterskan till sängen. Sen fick vi vara i fred ett tag och äta det berömda fikat, vi tjuvbörjade dock med Ahlgrens bilar och det var nog tusan godare ;-) När de kom in igen efter kanske 1-1,5 timmar så vägdes och mättes Lia och under tiden så kände jag att jag inte kunde lyfta benet. Jag kunde röra det i sidled, men inte uppåt och det var fortfarande helt avdomnat. Sa detta och hon såg lite orolig ut eftersom nu var ju inte bedövningsmedlet aktiv längre. Men vi hoppades det skulle släppa. När det var dags för en dusch så fick jag hjälp dit och de hämtade en pall eftersom jag inte kunde stödja på benet. Ingen av oss fattade nog inte exakt hur kraftlös jag var i benet  Men när jag bara sjönk ihop efter ett steg in på toan så blev jag lite rädd. Rädd att det skulle sitta i för alltid osv, så drog en liten lip medans jag duschade. Men tids nog så släppte det, om än att jag känner mig lite ostadig ibland. Från att åka rullstol och ha hjälp med allt till att sakta gå själv med hjälp av olika hjälpmedel tog det väl ett dygn.

(Varken jag, eller barnmorskorna, vet varför det blev som det blev med mitt ben. De sa att det förmodligen blev lite väl bedövat. Men jag får för mig att det hände något när det knäppte till i ljumsken. Om det var knäppet eller att jag kanske ryckte till som gjorde det vet jag inte men det tror jag i alla fall. Men ingen idé att spekulera nu, för nu är det ju över.)
 
 
Det berömda fikat ;-)
 
 
Exakt ett dygn efter från första bilden.
 
Så gick det alltså till...
 
 
 

Fin fina presenter

Vi har fått så himla mycket fina saker till Lia av nära och kära. Jag blir helt rörd, speechless!


Kläder och blommor från Lia's mormor och morfar.
(Ett par leggings till också men de ska bytas till en body.)

Kläder och en gossig nalle från Lia's moster och familj.

En gosefilt gjord av Lia's farmor och blommor från farmor och farfar.

Tröja från familjen Mitchell.

Blommor från Fiddes jobb, spelade kossa från Elin & Kalle och kläder från Marie & Åsa.

Stickad dress och vimpel från Evelina. Vimpeln har hon gjort själv. Kläderna är gjorda av hennes kusin Astrid.

En newbie kofta och kofta, pannband och tossor från Ida som hon gjort.

Innan Lia kom så fick vi dessa fina av Ida som hon också gjort.

En lejondiinglis och en pyjamas från Sarah.

 
STORT TACK!!

En vecka hemma

Idag har vi varit hemma en vecka med lilla skorpis. Känns som en evighet sedan vi kom hem på skakiga ben, men samtidigt som igår.
Dagen har spenderats mestadels i sängen, sova och mysa är standard nu på dagarna. Fidde jobbar halvdagar denna och nästa vecka, han valde att göra så för att vara hemma "längre" och det uppskattar jag. För han går inte och jobbar förrän kl. 11 och kommer hem vid 15-16-tiden, perfekt! För då får jag lite stöttning under natten/morgonen och så får jag öva på att vara själv på resterande dagen.
Som sagt så vilade jag och Lia mest idag. Det går ju att titta på henne i timmar, det är lite löjligt kanske men man får ju inte nog. Sen när Fidde kom hem så fick jag lite tid att baka en semledeg och lite mat. Semledegen blev en stressdeg, för jag visste inte hur mycket tid jag skulle få, så det blev en styv deg och alldeles för lite rundriven men men det blev några fula semlor av det som säkert smakar gott de också. Med sig hem från jobbet hade han med sig presenter från lite jobbarkompisar, så gulligt av dem. Ett gosedjur som spelar musik från Elin  och hennes man Kalle (Elin är Fiddes närmaste kollega och Kalle är en skolkompis till Fidde) och sen en fin outfit med body, klänning och dreggis från Marie & Åsa. Blev helt tårögd av deras tanke. Bild kommer i ett inlägg med allt fint Lia fått från nära och kära.
 
Igår vågade jag mig ut på en första promenad medans Fidde hjälpte sin bror att kakla (får ju ge igen lite efter all hjälp vi fått). Jag gick bort till mor och far där även syster och syskonbarnen höll till. Ville hade väntat på att få klappa sin lillkusin och vart väldigt stolt när man fick hålla henne och lillasyster samtidigt som tre paparazzis (syster, mamma och pappa) fotade som bara den. Jag fick middag där innan mamma och pappa gick med mig tillbaka hem igen. På kvällskvisten kom Ebba hit och hälsade på sin nya lillkusin, tror vi kommer få besök av henne ofta ;-)
 
 
En vecka gammal igår, då måste man ju vara finklädd i klänning.


Nerbäddad till max i vagnen inför första promenaden.
 
 
Kusinmys hos mormor och morfar.
 
 
Imorgon skulle hemmet invaderats av hantverkare som skulle installera en kassett i den öppna spisen, men till ingen överraskning så ringde de och sköt upp tills fredag. Hoppas det sker då och inte blir uppskjutet mer, men innerst inne så hoppas vi mest på att det blir gjort i Januari...
 
 

Helg i bebisbubblan

Japp då har man provat på en dag med migrän som mamma också. Dock är Lia väldigt snäll och kräver ju inte sååå mycket ännu så det har gått bra och vi har legat i sängen typ hela dagen, bortsett från mat och blöjbyten. Fidde lagade sån lyxig lördagsmiddag, falukorv och makaroner, haha. Kräver inte så mycket nu mer än något som går att äta smidigt och lätt.
 
Igår var det full fart här efter kl. 14. Fiddes bror och brorson samt Lia's farmor kom på besök, lite senare kom Emilie också. De stannade på lite semlefika. Så nöjd över att jag gjort det så smidigt och förberett innan med allt till semlan så när det kommer något är det så smidigt och lätt att lägga ihop. Dock börjar semlebullarna sina... Hoppas man känner sig piggare snart så jag kan slänga ihop en ny sats. De är ju så jäkla goda och jag är sugen på att fläska på med massa smaskigheter nu, haha försenade cravings kanske.
 
På sen eftermiddagen kom Joanna med familj på besök också. Hade med så fina presenter till Lia så. Ville gav henne en nalle från han och Elli, jättegosig. De stannade ett tag och senare kom mamma och pappa med pizza till oss alla, smaskigt. Känner dock att jag är som i en bubbla och lite svår att kommunicera med men det är väl kanske normalt, vad vet jag.
 
Vi fick ett blombud också från Fiddes jobb, så fint så. En stor bukett och en liten som satt ihop.
 
Som sagt har jag lite svårt att formulera mig så detta inlägg känns som det är hel snurrigt, jag bjuder på det.
 
 
Funderar på att skriva en förlossningsberättelse också, tycker själv det är väldigt intressant att läsa sånt i andra bloggar. Men det jag redan skrivit ihop och tänkt publicera här kändes helt plötsligt väldigt personligt och intimt, så kanske får skriva om den lite innan den publiceras.  

Amma, byta blöja och sova

Så spenderar vi dagarna nu, lite mat klämmer vi in emellanåt också. Det är ingen blondinbellaglam (använder Sarahs ord) här inte. Här är det pyjamas hela dagarna, myskläder i bästa fall. Visst har vi en väldigt snäll bebis (än så länge!?) måste jag säga men man varken hinner eller orkar med så mycket annat ändå.
 
Denna blogg kommer väl bli mer en mammablogg nu. Bebis och Lia kommer väl nämnas i varje inlägg typ. Nej inte riktigt men det är ju det livet och dagarna går ut på nu, att lära känna och pyssla om vår dotter.
 
Tisdag som var första hela dagen hemma, gick helt okej trots noll sömn och Fidde som åkte och jobbade i typ två timmar. 

Igår var vi utanför dörren i alla fall, det var dags för återbesök på BB och utskrivning. Allt var toppen och Lia är frisk som en nötkärna vad det verkar.
Hann med en snabbsväng på kappahl och köpte en mössa till tösen och så handlade jag mat på Hemköp hemma innan vi stängde in oss igen. På kvällen kom mamma & pappa på besök.

Idag har vi haft en skön dag, lite mer i fas. Åt en mysig frukost vid 9, innan vi bäddade ner oss igen. Vid 14-tiden kom Kristin från BVC och hälsade på. Lite tidigare än annars för jag bett om det. Hon hade med sig vågen så vi vägde bara för skojs skull för hon vägdes ju på återträffen på BB, skorpan hade gått upp 60g bara sen igår. Duktigt. Nu ikväll kom Fiddes föräldrar för att hälsa på Lia.


 
 När jag inte ammar eller vi byter blöjor så ligger mest Fidde och Lia och myser.Finklädd för hemfärd
Vår lilla Videung(e) var klädd från topp till tå i Newbie på väg hem till Videgatan. Nu grymtar hon gott i sitt näste i sin säng. God natt säger vi!

Lia

 
Du är resan som jag velat ska ta fartDu är gåtan som jag aldrig löser klartDu är början på nåt nytt och nånting underbartFör mig, för mig, för mig

I natt kom hon äntligen. 01.35 var hon ute efter nära ett dygn inne på förlossningsavdelningen. Vi skrevs in 03.35 natten innan. Blev väldigt långdraget och kämpigt men vi klarade oss någorlunda helskinnade både två ur förlossningen. Skriver lite mer sedan. 3535g vägde hon och 48cm lång. Så stor ändå mot vad de gissat.

Nu ska jag snuffsa lite på dottern som sover på mitt bröst.

Kanske...

Nu kanske... Eller nä!
Nu då?!... Nähepp! 
 
Ja så har tankarna gått i veckan och går fortfarande. Vet ju liksom inte riktigt vad det är man väntar på. Kan ju inte veta hur just "vår" förlossning börjar. Lite jobbigt och stressande för en person som jag som gärna vill veta vad som kommer hända. Men detta är la en bra övning, jag jobbar på det.
 
Men tänkas att mamma och Ida (och jag) får rätt för nu känns det i alla fall något ibland men sen vet man ju inte hur länge det kan hålla på. Kan ju vara så ett tag, stanna upp och börja imon igen. Who knows!!!
 
 
 
Isa tror 2014-01-01
Mormor Inga-Lill tror den 3 jan. 2014

Sofie
tror 5/1

Fidde tror 2014-01-06 kl. 03:53
Eva-Britt tror 2014-01-07 kl. 04:30
Josefine
tror den 7/1 klockan 11:53

Emilie tror 8/1 
Joanna tror 9/1 kl 04.39 alt 18/1 07:12 
Evelina tror 9/1 -2014 kl. 05.00
Anna-Maria tror 2014-01-09 kl 13.27
Mamma tror 2014-01-10
Ida tror 2014-01-10. Troligtvis på natten eller tidig morgon.
Sarah tror 2014-01-11
Per tror den 2014-01-12 kl. 05.25
Papps tror 2014-01-14
Lena tror 2014-01-14 
Svärmor Mia tror 17 Januari
Joanna tror 9/1 kl 04.39 alt 18/1 07:12 
 
 
 

Årets första semla


Smakade så jäkla gott!! (...den andra också, haha)
Mums. Semlor och nybakta lussebullar måste vara det godaste.

Baktorsdag

Eftersom det verkar som det inte är någon liten bulle som vill bli avbakad idag så valde jag att köra på ett säkert kort och bakar idag semlor. Blir så sugen när alla kändiskonditorer jag följer på instagram, lägger upp ena semlan efter den andra. Så idag gör jag slag i saken och gör årets första sats. Gjorde 40-grammare istället för de "vanliga" 60-grammen så man inte hinner äta sig mätt redan innan 4 mars. Tänkte överraska mormor, mamma, pappa och Fidde med varsin semla idag, men nu kanske de hinner läsa detta innan. Jaja. Surprise surprise!
 
 
Annars så görs inte så mycket idag, blivit mycket vila för varannan natt är det kass sömn som gäller och behöver vila/sova en kortis på dagen för att orka. I natt hade jag halsbrännan from hell på besök, trots att jag preparerar mig med full dos gaviscon och även samarin strax innan jag går och lägger mig och sover med dubbla kuddar för att få upp överkroppen lite, så hjälper det inte. Fick sitta upp flera gånger och var uppe och gick runt för att inte tänka på det.
 
 
Igår härjade jag runt i huset lite överallt och flyttade runt saker. Kände att det behövdes röjas upp lite i det stora "finrummet" som vi just nu använder som målarrum och förvaring av möbler och kartonger osv. För där stod verkligen allt huller om buller och typ precis innanför dörren så man knappt kunde gå in. Så jag körde ut de mesta ut längst väggarna i olika hörn för olika saker så man har lite mer koll och inte behöver springa och rota i varje låda. Bytte plats på grejer mellan finrum och förråd, garage och uterum, förråd och garage osv. Flyttade runt som bara den kan man säga. När Fidde kom hem hade jag däckat i sängen. Men då var det hans tur att vara duktig. Han har fixat med "listerna" i köket och är snart klar. Det var så att plastmattan som ligger under har de kört upp på socklarna i köket så det har sett lite tokigt ut när man sett gamla mattan och nya golvet. Så nu limmar han upp lite golv på kanterna också, vi har övervägt mycket innan vi bestämde oss för att göra så och det blir bra.
 
Tjipp och hej.

Bf + 4

Ingen bebis idag. God natt!!

Tisdag

Vilken natt vi haft. Vi brukar annars vara dåliga på att lägga oss (och gå upp) i vettig tid men igår ställde vi klockan just för att vi inte skulle sova bort dagen och vi gick och la oss vid strax innan 23. Heja oss. Men kunde vi somna? NEJ! Vi (alla tre) låg vakna. Jag och Fidde var oroliga ett tag att Skorpan skulle vrida nacken av sig själv så som hon bökar fram och tillbaka och härsan och tvärsan. Men jag frågade min barnmorska idag, och hon sa att vi kunde vara lugna, haha.
 
Vid strax efter fyra i natt så blev jag så himla hungrig (jag vet att man inte ska äta på natten, men va tusan kan ju inte ligga med kurrande mage) så vi åt en liten picknick i sängen, macka, juice och yoggi. Sist jag kollade på klockan var hon strax innan 5 och sen vaknade jag av att Fidde skulle gå till jobbet och han hade nog också somnat runt 5. Jag brukar ju ha problem med sömnen, men att Fidde också låg och vred sig hör inte till vanligheten. Hoppas vi får sova ordentligt i natt, det behövs.
 
Jag hade som sagt tid hos barnmorskan idag klockan 9 och det gick snabbt. Bara lite prat, koll av blodtryck, lyssna på hjärtljud, mäta magen och känna lite. Nästa träff är 16e men jag tycker att jag borde fått en bebis då, men vem vet. Trodde hon skulle göra en sån där hinnsvepning idag, men det blir tydligen nästa gång. Efter barnmorskan åkte jag hem och tryckte på mig tens-plattor och massageprogram på axlarna och låg och tittade på alla avsnitt av "Alla är fotografer" innan jag somnade en liten stund.
 
Sen vart jag rastlös och åkte ner till Värnamo för att kolla om Erikshjälpen hade något fint att erbjuda mig men fann bara lite tallrikar. Letar ju fortfarande efter den perfekta kökssoffan, köksbordet och lite annat smått och gott. Men jakten går vidare.
 
Måste bara berätta att jag blev så glad häromdagen när Fidde (som annars aldrig brytt sig om inredning, bara vad det gäller att pika mig för att vara rolig och jävlas med mig) sa att han tyckte att hallen blev så mysig och att vårt hem börjar bli så fint. Han har ju fått stå för det mesta av utförandet av mina idéer (men också våra föräldrar såklart) så det är ju roligt om han gillar det han gör också ;-)
Men att han också i samma mening säger att hyllorna som tv:n står på faktiskt inte passar in i stilen! Halleluja!!! Jag har ju i princip velat bli av med de sen vi köpte dem, typ. De skulle vara provisoriska men sen har det blivit där som med kökssoffan, den perfekta möbeln har inte visat sig för mig. Eller kanske jo en del har jag velat köpa men då har det varit någon som inte varit så villig och hänga med och köpa och konka upp tre trappor. Vilket jag förstår, men nu alltså så känns det som om jag får med honom om jag skulle hitta den perfekta byrån.
 
 

Hyllorna jag skrev om... som förhoppningvis åker bort mycket snart!
 
 
 

 

Kände att jag behövde pigga upp mig lite idag, så jag slängde på mig en gammal julklänning så jag fick se lite färg. Kände mig lite fin.
 
 
 
Isa tror hon anländer nyårsnatten tillsammans med alla fyrverkeri.  Alltså 2014-01-01
Mormor Inga-Lill tror den 3 jan. 2014
Sofie tror 5/1
Fidde tror 2014-01-06 kl. 03:53
Eva-Britt tror 2014-01-07 kl. 04:30
Josefine tror den 7/1 klockan 11:53
Emilie tror 8/1 
Joanna tror 9/1 kl 04.39 alt 18/1 07:12 
Evelina tror 9/1 -2014 kl. 05.00
Anna-Maria tror 2014-01-09 kl 13.27
Mamma tror 2014-01-10
Ida tror 2014-01-10. Troligtvis på natten eller tidig morgon.
Sarah tror 2014-01-11
Per tror den 2014-01-12 kl. 05.25
Papps tror 2014-01-14 
Svärmor Mia tror 17 Januari
 

Ingen bebis men kökshyllor ;-)

Ingen bebis och inga direkta känningar. "Tjåkit" som Ville säger. Men men det är inget att göra något åt. Även att jag hade ställt in mig på att gå över så känns det ändå surt.
Igår hade vi en slö dag, sov och vilade väldigt länge innan vi bestämde oss för att hitta på något så vi tog oss en promenad. Hemma igen så röjdes det lite här och var och Fidde satte upp hyllorna i köket medans jag lagade mat. Åt smarrigt och sen fick jag energi att måla några lister som ännu inte fått färg och började även måla tallrikshyllan som vi fick med huset som skall vara i köket. Tvättstugan fick sig en städning och de gamla köksöarna jag hade i lägenheten får vara där inne nu som förvaring och bänkyta så länge.
 
Fidde fick inte rätt, han heller, med att skorpan skulle anlända inatt. Dock var jag vaken ända tills dess och lite till och kunde inte sova men det var inte hennes fel, bara mitt huvud. Han kan ju fortfarande få rätt på dag, men tror nog det dröjer ett tag till.
 
Planer för dagen är att måla listerna och tallrikshyllan en andra gång, äta hos mor&far, handla, baka nya knäckebröd och om jag orkar åka ut och ta en titt på Johannas hus och frisörsalong ute i Nyholm. Får se hur långt jag orkar och hinner med.
 
 

Hyllorna i köket. Blev inte alls som jag hade tänkt och sett det i mitt huvud, men äsch det får vara så.
 
 

 
 
Isa tror hon anländer nyårsnatten tillsammans med alla fyrverkeri.  Alltså 2014-01-01
Mormor Inga-Lill tror den 3 jan. 2014
Sofie tror 5/1
Fidde tror 2014-01-06 kl. 03:53
Eva-Britt tror 2014-01-07 kl. 04:30
Josefine tror den 7/1 klockan 11:53
Emilie tror 8/1 
Joanna tror 9/1 kl 04.39 alt 18/1 07:12 
Evelina tror 9/1 -2014 kl. 05.00
Anna-Maria tror 2014-01-09 kl 13.27
Mamma tror 2014-01-10
Ida tror 2014-01-10. Troligtvis på natten eller tidig morgon.
Sarah tror 2014-01-11
Per tror den 2014-01-12 kl. 05.25
Papps tror 2014-01-14 
Svärmor Mia tror 17 Januari
 
 

BF + 1

Igår var det dagen som var beräknad för förlossning men som med de flesta andra så stämde den ju inte exakt. Det är lite nervöst och spänt här hemma. Vet inte hur mycket man vågar göra och hur långt man vågar ta sig. Men jag försöker sysselsätta mig så jag inte tänker för mycket. Spännande och se om Sofie får rätt med att det är idag det sker...
 
 
Isa tror hon anländer nyårsnatten tillsammans med alla fyrverkeri.  Alltså 2014-01-01

Mormor Inga-Lill tror den 3 jan. 2014

Sofie tror 5/1

Fidde tror 2014-01-06 kl. 03:53

Eva-Britt tror 2014-01-07 kl. 04:30

Josefine tror den 7/1 klockan 11:53

Emilie tror 8/1
 
Joanna tror 9/1 kl 04.39 alt 18/1 07:12
 
Evelina tror 9/1 -2014 kl. 05.00

Anna-Maria tror 2014-01-09 kl 13.27

Mamma tror 2014-01-10

Ida Ahlnér tror 2014-01-10. Troligtvis på natten eller tidig morgon.

Sarah tror 2014-01-11

Per tror den 2014-01-12 kl. 05.25

Papps tror 2014-01-14
 
Svärmor Mia tror 17 Januari
 
 

Senaste husförändringarna

 
Lite då och då pysslar vi med "småsaker" som gör huset hela tiden lite hemtrevligare och lite mer i ordning. Sakta med säkert går det framåt. Här kommer lite av vad vi pysslat med i veckan.
 
 
Det lilla badrummet har kass förvaring och eftersom det är det vi använder mest då det känns fräschast på något sätt så behövdes lite hyllor dit. Jag köpte först den trådbacken på hjul som man ser på förebilden, men det blev bara ett enda stort kaos av det så i torsdag när jag var inne i stan köpte jag de hyllor som syns på efterbilden. Vilket blev mycket bättre och känns fräscht och snyggt med lite mer ordning än kaoset som rådde innan.
 
Före
 
 Efter
 
 
 
 
Skorpans rum har fått en "bokhylla" och nya knoppar på garderobsdörrarna.
 
Den vänstra knoppen, den i trä, är originalknoppen.
De tre rosa-vita är de nya knopparna. Det är 6 dörrar så har vi har köpt två av varje sort.
 
 Den j*vla tallrikshyllan kom upp till slut.
Några av mina favoritböcker som barn, Pricken och Lille-Mus, får fajtas i hyllan tillsammans med skorpans första gosedjur som hennes farmor köpt.
Senare blir det väl lite mer minnesprylar och foton osv i hyllan.
 
 
Hallen har fått upp krokar, hylla och spegel och fått en första testpyntning. Det kommer väl flyttas runt och ändras med tidens gång, men kul att få inreda lite och pyssla och inte bara göra förarbete osv. Hallmatta ska inhandlas, draperi ska upp vid dörren så man inte ser den hemska dörren och lite annat smått och gott. Men för tillfället, efter första touchen, så ser det ut så här som bilderna nedan.
 
 
 

Den förlorade sömnen

Efter två nätter med kass sömn, legat vaken till 5-6 och somnat när Fidde gått till jobbet, så känner jag mig lite utvilad nu. Så underbart att somna vid strax efter tolv och sova hela natten tills strax innan åtta. Länge sedan jag sov så bra. Sen somna om till halv tio, wunderbar!!

Var lite orolig igår att jag skulle ha problem inatt igen och stressade över att jag inte skulle "hinna" sova ut innan allt drar igång. Men det var ju skönt att jag hann sova ikapp lite nu i alla fall. Sen så tror jag ju inte det är dags än på någon vecka ändå, men men man vet ju aldrig.


Får se vad vi pysslar med idag, Fidde är lite krasslig med förkylning. Jag är rastlös och vill få ordning på småsaker men klarar inte borra, hålla och kolla samtidigt så vi får la se hur det går. Kanske kommer det upp tallrikshylla som skall vara bokhylla i skorpans rum, hängare och skåp i hallen, hyllor i köket men troligtvis får det vänta ett tag till.
På tal om tallrikshyllan, jävlar va vi kämpade igår. Hade beställt från ellos. Beskrivningen var inte svår eller så men den var tillverkad i Kina och tyvärr säger väl det allt för oss. Haha. Sne, vinn och ojämn men vi fick ihop den efter många svordomar och tårar. Dock med lite glipor där bräderna varit skeva men hoppas inte det syns när den hänger uppe. Annars får vi ta till vårt nya favoritmedel, Latexfog ;-)

RSS 2.0