Kivik

I tisdags bar det av neråt underbara Skåne. När jag såg på kartan att en väg gick genom min mormors Bjärnum så var ingen tvekan om vilken väg vi skulle ta. Jag ville visa Fidde Bjärnum och peka ut alla platser som man har minnen från och som man har blivit lärd själv när man varit på besök. Det var ju inte länge sedan jag var här tillsammans med mormor och hälsade på hennes systrar, läs om det här!. Såklart blev det en vända på kyrkogården och lägga blommor hos momo Hertha och mofa Allan och titta på den fina kyrkan som är bredvid. Norra Åkarps kyrka och kyrkogård är så vacker tycker jag. Sen hade jag bestämt att vi skulle åka ner till Bjärlången, sjön i byn och ta en fikapaus. På vägen dit åker man förbi huset som vi alltid åker och tittar på, (och fotar, för att se hur det förändrats sedan sist) som en gång var i Vinborgs ägor. (Levinare: Ser ni att de tagit ner alla träden?!) Det är så vackert och ligger ett stenkast från Bjärlången. Men allt detta blev försenat då Fidde hade, vad vi trodde då, fått ett stort bett på låret. Så vi besökte vårdcentralen i Bjärnum för att höra vad vi skulle göra. Kortisonsalva fick vi som svar så vi åkte till apoteket och införskaffade oss detta innan vi åkte ner och tog oss en fika innan vi åkte vidare.
 
 
 
Sedan körde jag vidare mot Kivik, med ett kort stopp i Kristianstad. I Kivik väntar svärföräldrarna på oss och snabbt efter att vi kommit så satte vi oss i bilen och åkte runt i bygden lite. Titta nere vid Kiviks hamn och tog en fika och bokade bord för räkfrossa till kvällen. OM jag såg fram emot räkfrossan. Väntat hela sommaren att få vräka i mig räkor, varje gång vi åkt till piren så har vi prickat in fel dag. Så efter vi vilat lite och gjort oss i ordning så åkte vi tillbaka ner till hamnen och satte oss för att äta. Jag började nu må lite dåligt, men hoppades på att det var vatten som saknades. Men när jag hämtat första lasset med räkor så kände jag bara Bettan, ställ ner tallriken och gå till toaletten. Där blev jag kvar kan man säga. Kunde efter ett tag gå tillbaka och pilla i mig en baguettebit och tre räkor innan det var dags igen. Sen gav jag upp och la mig i bilen tills de andra var klara. Inte nog med att jag mådde pyton, jag hade ångest för att jag velat äta räkfrossa så gärna och så blev det inget av för mig och skämdes så för att notan blev dyr och jag inte åt det jag tagit till mig. Tyvärr är det inget att göra åt men det grämer mig och kommer att gro ett tag till. Väl hemma i husvagnen kunde jag pilla i mig lite havrefras med mjölk innan jag la mig för att sova.
 
 
Det bara vattnas i munnen på mig nu =(
 
 
Onsdag började vi dagen på Kivik's musteri. Där vi tittade på alla äppelsorter i trädgården, låtsasfabriken och såklart köpte en massa i deras butik. På väg därifrån kände jag att jag började må dåligt igen så vi skulle köpa något jag kunde gnaga på, men vi hann inte så långt innan jag var tvungen att låna Otto's bajspåsar till något annat på parkeringen vid Netto. Underbart! Sen kan man säga att musten gick ur mig. Jag som hade velat åka till Simrishamn ett tag, brydde mig inte speciellt mycket för jag mådde dåligt. Så tråkigt för jag ville verkligen fotograferat alla dessa söta gränder och hus. Och engagerat mig mer. Men ville bara ha vatten, digistive och vila. Vi traskade runt lite i värmen i alla fall. Jag med mitt illamående och Fidde med sitt onda ben, vi var ett par eländiga gäster svärföräldrarna fick på besök. Ber om ursäkt för detta! Men det är tur att de är så snälla och tar hand om oss. Tack för gästfriheten!
Efter en bit mat i hamnen i Simrishamn så åkte vi hemåt till husvagnen igen. Jag la mig en skuggan och vilade resten av eftermiddagen väldigt skönt. Svärfar gjorde grillad kyckling och stekt potatis till kvällsmat, det var gott det lilla och kunde äta innan det kom upp igen. Sen var den kvällen förstörd för mig och jag vill bara sova. Usch är så sjukt less på detta nu. Förstör ju alla trevliga och mysiga stunder. Hoppas det går över snart så jag kan njuta och må sådär bra som alla tjötar om att de gjort när de vart gravida.
 
 

 

 
 
Torsdag bar det av hemåt, över Älmhult och in på IKEA en sväng. Kul men hittade inget speciellt. Nu vila och packa om inför Tallinn.
 

Vad har du på ♥ ?
Postat av: Papps

Himla fina bilder. Nu drar vi till Tallin. Ses i morgon.

2013-07-26 @ 22:59:57
Postat av: Isa

Stackare! Jag tycker så synd om dig när jag läser hur dåligt du mår. Håller både tummar och tår och hoppas att det släpper snart! Kramar

2013-07-28 @ 13:09:56
URL: http://isabelleemilsson.blogg.se

Vad har du på ♥ ?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0