EC (kiss och bajs-inlägg)

Har blivit så inspirerad av Madeleine (och Daniel) och Lova. De EC:ar för fullt.  Jag läste lite om det och blev så sugen på att testa så vi har gjort det lite smått. 
 
 
"EC (elimineringskommunikation) innebär att svara på bebisens signaler och rutiner för kiss och bajs och då erbjuda till exempel en potta. Bebisar föds med att kommunicera när de behöver kissa och bajsa, precis som de säger till när de är hungriga, trötta och vill ha närhet. Du som är nära barnet kan lära dig få koll på signaler och rutiner och då erbjuda barnet en potta istället för en blöja att göra ifrån sig i. Många föräldrar som kör EC säger att de efter hand får en känsla för när bebisen behöver kissa och bajsa och intuitivt vet när det är dags."
 
 
Jag har börjat med lite rutinpottning som t.ex. efter mat, efter sömn, efter hon åkt vagn och bil osv. Och det har gett resultat många gånger, men oxå många gånger vi missar. Men alla gånger det händer något i toan eller i pottan så är det som ett lyckorus. Löjligt stolt blir man, haha! Vi provar oss fram lite, vill inte stressa fram något men som sagt så känns varje gång det lyckas som en vinst. Så denna damen har kissat och bajsat på sin potta idag. 

Vad har du på ♥ ?
Postat av: Madde

Sötnos!! 😍 ni är verkligen jätteduktiga! Så kul att ha en kompis att kunna diskutera sådant här med 💩💦 här blir det också lite kiss i blöjan ibland, men det är sjukt vad fort de "lär" sig och det mesta kommer ju i pottan. Måste vara väldigt skönt för dem att slippa ha det "frätandes" i blöjan. Kram

2014-03-17 @ 20:38:23
URL: http://trollungen.forme.se
Postat av: Ida

Hon är sååååå duktigt! Och också världens sötaste!

2014-03-17 @ 20:47:51
Postat av: momror Inga-Lill

Det var väldigt tidigt med potträning är det verkligen bra. Undrar

Svar: Allt som förhindrar röd rumpa och bajsblöjor kan väl inte vara dåligt? ;-)
Lisabeth

2014-03-18 @ 13:21:34
Postat av: Madde

Vill bara inflika att pott-träning och EC är inte samma sak. Barn har ju det naturligt i sig att säga till när de vill kissa/bajsa men föräldrar struntar oftast i dessa signaler och då lär sig barnen att kissa/bajsa i blöjan. Läkarna vi träffade på ryhov idag på Lovas njurundersökning var väldigt impade av att hon går på pottan och sa att det är ju jättebra och barnen tömmer blåsan mycket bättre och har mindre risk för infektioner med mera 👍👍 det många säger kan vara "farligt" eller "ge trauman" är om man berömmer barnen när de går på pottan som man oftast gör vid "pottning", kommer det inte bajs/kiss någon gång så får barnet inte höra att det är duktigt och då kan det skapa problem. 🎈

2014-03-18 @ 17:40:23
URL: http://trollungen.forme.se
Postat av: Mirjam Wallmark

Åh vad söt hon är! :) kramar

2014-03-29 @ 11:02:34
URL: http://mirjamwallmark.blogg.se

Vad har du på ♥ ?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0