Underbar påskhelg

Alltså vilken härlig påsk. Vackert väder, härligt sällskap och roliga påhitt. Långfredagen har jag ju redan skrivit om, firade farmor och träffade Emelie.
 
När jag var yngre så firade vår familj påskafton tillsammans med några vänner till mina föräldrar, där det finns många jämngamla barn, som jag växt upp med (alla bodde typ på femkampen). Vi började oftast (om vädret tillät) på trolleberget som det kallas, där föräldrarna gömde godis i varje hörn till barnen och barnen ibland gömde vuxendricka till papporna =) Sedan på kvällen firade vi vidare hos någon av familjerna. Mamma och pappa firar fortfarande med de andra föräldrarna men jag har inte varit med på många år. Något av de andra barnen har varit med någon gång.
Låååååång utläggning för att komma till saken. Igår skulle alltså mamma och pappa ha picknick med de andra som vanligt och jag skickade sms till syster för att se vad de skulle hitta på under tiden. Fick som svar att de var med på picknicken, så jag och Fidde hoppade i kläderna och sprang bort också. Såååå roligt och mysigt. Perfekt väder och roligt sällskap. Så kul att träffa My och de andra. Lia och Elli hoppade runt i olika famnar och Ville busade runt med Fidde i skogen. Så härligt att vara ute i det fina vädret. Efter någon timme eller så gick vår familj hem till mamma och pappa där påskharen varit och lämnat jättemånga ägg till Ville. Jag och Fidde gick hemåt vid 18-tiden. Väl hemma hade Lia somnat i vagnen så under tiden eftersom det var så fint väder så passade vi på att fixa lite ute. Fidde satte på tak på sitt vedskjul och jag ansade i rabatterna på framsidan. Klippte av grenar och drog bort torra, döda växter. Det trodde jag aldrig jag skulle göra men det var ganska kul.
 


Igår, påskdagen, var vi på utflykt. Jag hade varit på jakt efter en gåstol i trä till Lia och hittade äntligen en i Hjo. Så jag packade in min familj plus min och Lia's nya bästisar =) Madde och Lova i bilen och åkte iväg uppåt landet. Synd kanske att åka bil i det fina vädret men vi fick lite sol och värme också. Vi hittade ganska lätt till huset med stolen, bara några svordomar och skällsord från Fidde. Sedan hade Madde pratade om en stor affär i Hjo som vi ville kolla in. Oj vad stort och jag blev helt till mig, visste inte vilken ände jag skulle börja. Billigt var det också. Vi trodde nog att det skulle vara en stor typ Pandurobutik men istället var det ett stort Rusta/ÖoB/Eko typ. Kul kul. Vi fick tag i lite våtservetter och trädgårdsredskap. Sen åt vi lite, satt ute och åt, hur gött va inte det då? Sen hoppade vi bilen igen och åkte mot munkaskog och Lustfyllt. Det var påskfika och svindyrt, men sååå mysigt det är där alltså. Önskar att det varit närmare så man hade kunnat ha en bröllopsfest där någon gång men men. Vi hittade lite godsaker och trycka i oss och kaffe. På vägen hem åkte vi förbi en annan blocketförsäljare så Madde fick köpa sig en vagn lite på impuls.
På kvällen premiärgrillade Fidde. Så härligt.
 


Idag har jag och familjen först gått tipspromenaden och passade på att fika där lite eftersom det var min moster och man som hade hand om det, dock gick det inget vidare för mig med frågorna. Lite senare åt vi påskmiddag. Riktigt familjehelg, så mysigt. När vi kom hem efter en dag på femkampen så började vi stapla lite ved i Fiddes vedbod, "tyvärr" så fick jag gå in med Lia efter ett tag, för hon tyckte inte det var så kul att ligga i vagnen hela tiden. Men Fidde kämpade på och blev klar.
 Sån härlig påsk.

Vad har du på ♥ ?
Postat av: Nav

Kan de ha varit hem och hobby ni var inne på? :)

Svar: Kan ha varit ;-)
Lisabeth

2014-04-22 @ 08:40:39
Postat av: Fidde

VAAA!!!!???? Ingen bild på mitt(vårt) fina vedskjul med staplad ved?? Taskigt... ;)

2014-04-23 @ 07:14:56
Postat av: mormor Inga-Lill

Det måste ha varit en härlig påsk, med mycket firande och massor av bilder, synd att jag inte kan se dem, men jag gissar. Kramar.

2014-04-23 @ 15:32:57

Vad har du på ♥ ?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0