Slut på Choklad & konfektyr-kursen
Japp idag var sista dagen på den kursen. Igår kändes det jättebra med de geléer och marmelader vi gjort men så ledsna och besvikna vi blev idag när vi kom och de låg och simmade i "vatten". Sockret hade smält ut och de var helt blöta. Vi har antagligen kokat marmeladen för lite och och geléhallonen har vi nog hällt i för varmt i puderdosan. Meeeen vi hade rätt bra med praliner till våra chokladaskar ändå så det räckte. Vi gjorde marshmallows igår...mmm.Super duper bra. Gott. Misslyckades med en fudge idag också men det har vi glömt nu.
Igår fick vi en beställning på en tårta också, det skulle vara med choklad men utan nötter så vi fick freestyla hej vilt. Slutresultatet blev chokladbotten med citrustryffel, philadelphiafrosting med cest och grädde, täckt med sugarpaste och tryffel och riven vit choklad på. Sen gjorde Sanna en ros av modelleringschoklad, den var jättefin, men på bilden ser den ut som vår lärare sa "playboy-kanin" ;-)
Tja nu ska jag kila iväg till Värnamo och träffa Zuni en från skolan. Så här kommer massa bilder. Jag hade en hel del med mig hem idag, hihi.
Vad har du på ♥ ?
Postat av: Ida
Du är så fantastiskt duktig Lisabeth!
Svar:
Lisabeth
Postat av: Ida
Jag vill både gå pralinskola och macaronsskola hos dig! ( :
Svar:
Lisabeth
Postat av: Isa
Fatta vad du kan bli rik på sånna kurser!! Jag föreslår kurser i allt, både cupcakes, macroons, bröd, tårtor, praliner mm. Jag skulle gå på alla!! :)
Svar:
Lisabeth
Trackback