Slut på Choklad & konfektyr-kursen

Japp idag var sista dagen på den kursen. Igår kändes det jättebra med de geléer och marmelader vi gjort men så ledsna och besvikna vi blev idag när vi kom och de låg och simmade i "vatten". Sockret hade smält ut och de var helt blöta. Vi har antagligen kokat marmeladen för lite och och geléhallonen har vi nog hällt i för varmt i puderdosan. Meeeen vi hade rätt bra med praliner till våra chokladaskar ändå så det räckte. Vi gjorde marshmallows igår...mmm.Super duper bra. Gott. Misslyckades med en fudge idag också men det har vi glömt nu.
 
 
Igår fick vi en beställning på en tårta också, det skulle vara med choklad men utan nötter så vi fick freestyla hej vilt. Slutresultatet blev chokladbotten med citrustryffel, philadelphiafrosting med cest och grädde, täckt med sugarpaste och tryffel och riven vit choklad på. Sen gjorde Sanna en ros av modelleringschoklad, den var jättefin, men på bilden ser den ut som vår lärare sa "playboy-kanin" ;-)
 
 
Tja nu ska jag kila iväg till Värnamo och träffa Zuni en från skolan. Så här kommer massa bilder. Jag hade en hel del med mig hem idag, hihi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad har du på ♥ ?
Postat av: Ida

Du är så fantastiskt duktig Lisabeth!

Svar: Tack snälla, det värmer!!!
Lisabeth

2012-11-20 @ 19:41:14
Postat av: Ida

Jag vill både gå pralinskola och macaronsskola hos dig! ( :

Svar: Snart arbetslös konditor så kanske ska sätta igång med kurser då ;-)
Lisabeth

2012-11-20 @ 19:41:45
Postat av: Isa

Fatta vad du kan bli rik på sånna kurser!! Jag föreslår kurser i allt, både cupcakes, macroons, bröd, tårtor, praliner mm. Jag skulle gå på alla!! :)

Svar: Hihi. Söt du är! Du får en snabblektion imorgon ;-)
Lisabeth

2012-11-22 @ 10:12:57
URL: http://isabelleemilsson.blogg.se

Vad har du på ♥ ?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0