Pralinerna

 
Längst in har vi honungsgianduja (gianduja är typ som en nougat), sen är det min franska hasselnötsmarsipan, sen är det vit choklad och den rullade i hasselnötskross. Vi hade en idée om att det skulle vara så snyggt med de nyanserna, mörkt innerst och ljusare ytterst. Det blev bra, men kanske inte de klara brytningarna vi hade tänkt.
 
 
Här har vi skalpraliner i mörkt skal med smörganache med vitchoklad och kokos.Tyckte tyvärr att chokladen tog över och jag kände knappt någon kokos.
 
 
 
Här är chilitryffel i mörkt skal. Det var lite roligt för när Sanna hade gjort chilitryffeln så direkt så smakade den mycket chili och gott men dagen efter och veckan efter tyckte vi att den inte smakade någon chili alls, så vi hällde i mer och även cayannepeppar men det smakade fortfarande inget. Men så när de kom in i skalen så kände man lite, lite hetta i alla fall.
 
 
 
Mörkt skal återigen med gianduja på mandel, vit choklad och hallonbitar.
 
 
 
De vita skalen med mörk fyllning är citrustryffel och de med den kolaaktiga klabbet är gräddfondant (SÖÖÖÖÖTTTTT x 1000!!!!)
 
 
Skrev ju om att vi gjort stommen till chokladasken för någon vecka sedan. Idag skulle vi fortsätta med dekorationerna till den och, tjaa, man kan säga att tålamoden höll inte och jag lessnade och det blev så ojämnt och slarvigt. Det är det dumt att stå i restaurangköket = varmt och svettigt. Svettiga och varma händer + Choklad och modelleringschoklad = inte sant. Tråkigt det var verkligen inte min dag, ångrar redan att jag sjabblade så men har nog tid nästa vecka att rätta till det sista för den är inte helt klar än.
Men så här ser den ut nu, har jag härmat Felicia med rosett på men jag fick tillåtelse ;-) Dock liknar den mer en ask av skinn än choklad. Haha.
 
 

Vad har du på ♥ ?
Postat av: mamma

önskar få smaka de med vitt skal ;-)

Svar: Det ska nog kunna gå ;-) Det är sööötttt!!
Lisabeth

2012-11-15 @ 21:46:04
Postat av: mormor Inga-Lill

Jag kan inte välja något smakprov, alla ser lika goda ut. Fattar inte att du kan göra sådant.

2012-11-16 @ 10:09:10
Postat av: Joanna

Grymt söta praliner, i dubbel bemärkelse förstår jag😜

Svar: Jag ska göra så du kan få smaka till jul tänkte jag =)
Lisabeth

2012-11-16 @ 13:11:47

Vad har du på ♥ ?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0