Dinkelfrallor

Idag var det dags att baka lite frallor igen. Mums.



50 g jäst
4 dl ljummet vatten 37°
250 g KESO cottage cheese
2 msk smör
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 msk brödsirap
5 dl dinkel fullkornsmjöl
6–7 dl vetemjöl special eller siktat dinkelmjöl
(jag brukar ha lite solrosfrön i degen också)

2 dl pumpakärnor



Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt keso, smör, rapsolja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Forma degen till en rulle. Skär den i 16 bitar. Doppa ena snittytan i pumpakärnor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa ca 30 min.Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Låt bröden svalna på galler.

Vad har du på ♥ ?
Postat av: Kajsa

fytusan vad gott det ser ut!

2011-04-07 @ 23:17:26
URL: http://kajsagronlund.blogspot.com
Postat av: Lisabeth

de är så sjukt goda!! kanske ska lägga ut receptet så du kan baka också.

2011-04-08 @ 01:38:02
URL: http://lisabeth.se
Postat av: Kajsa

ja, gör det!

2011-04-08 @ 10:56:04
URL: http://kajsagronlund.blogspot.com

Vad har du på ♥ ?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0