Minisemester i bilder

Vår lilla semester började med en tripp till Karlstad för att gå på födelsedagskalas. Det var ett kalas med pompa och ståt, massor av god mat och rolig tipspromenad och lekar. Dagen bjöd på värme och sol, endast några knappt märkbara regndroppar föll på oss under hela dagen. Okej, myggen var förjävliga, betten kliar fortfarande! Men annars var allt toppen och Becca fick massor av fina paket!

 

Fidde i färd med att slicka rent en papptallrik med chokladsås på! Det är inte det lättaste ska jag tala om.

 

Efter några vändor på stan, en golfrunda och en P-bot så begav vi oss från Karlstad ut på vägen igen på måndagen. Målet var Skara. Vi har ju semester så vi tog det ganska lugnt och stannade på många ställen på vägen. Först i Sjötorp och tittade på slussarna, fikade och jag shoppade lite i de små söta bodarna.

 

Sen tog vi oss till Mariestad och där tyckte vi det var dags för lite mat så det blev en räksallad och en honungsmarinerad rökt lax med färsk potatis. M, gott. Det var vi och småfåglarna som åt.

Vi hann med ett stopp till innan vi nådde Skara och det var en liten loppis i en lada mitt ute i ingenstans. Vi såg en skylt på vägen vi åkte och vi svängde in. Kul. Fanns väldigt mycket fint, men tyvärr alldeles för dyrt =( Men jag köpte i alla fall två fotoramar.

 

Väl framme i Skara så började det regna när vi skulle sätta upp tältet (klassiskt) så vi gick och rekade campingen lite =) Hittade ett tv-rum där vi var ensamma, så himla deprimerande rum, sorgligare får man ju leta efter.

Efter att ha skjutit upp uppsättningen av tältet i en timme drygt så fick vi ta tjuren vid hornen och sätta upp skiten.

Det gick till slut, Fidde var inte så jätte road =)

Men se så mysigt det blev till slut. Kvällen fördrev vi med att dricka öl på campingens servering och spela YATZY.

 

Tisdagen spenderades då på Skara Sommarland och jag förstår varför mina föräldrar endast velat åka med mig dit EN gång. Det är liksom inte så jätte kul för vuxna. Haha. I typ två timmar gick jag och Fidde bara runt och tittade på andra, åt och såg piratshowen. Sen svirade vi om till badkläder och åkte några vattenrutschkanor tills jag slog i min näsa och började gråta (det gjorde väldigt ont faktiskt). Efter det blev det inte så mycket mer åkt utan vi la oss på vår filt för att vila innan vi gjorde ett sista ryck för att duscha och packa in oss i bilen för att dra vidare till Göteborg.

 

 

Framme i Göteborg tog det oss ca en timme för att hitta till det förbannade hotellet. Vi gillar inte någon av oss att köra i Göteborg, för det är inte speciellt lätt, särskillt inte när man inte vet vart man ska riktigt. Jag försökte läsa kartan så gott det gick men, jag är inte jättebra på det. Så det blev ganska svårt, men efter den ca 12:e felkörningen kors och tvärst genom hela Göteborg så kom vi rätt och kunde checka in på vårt hotell.

 

Sen tog vi oss ut på Göteborgs gator och kikade på Kulturkalaset. Det är roligt och gå runt när det är stadsfest och det är liv och rörelse. Det som nog var roligast var att det var en liten marknad med mat och smått & gott från flera olika länder. Känguru / krokodil hamburgare från Australien, våfflor från Spanien och massa konstiga korvar från Tyskland mm.

Jag hittade fina och härligt doftande tvålar från Frankrike och två små mjölksnipor (heter det mjölksnipa?) från England. Fidde köpte en sån där "Super Duper Ultra Big German Weekend Mix Sausage Bag" eller vad tusan den hette. Sen åt vi en god Thailändsk middag för att senare gå tillbaka till hotellet för att kolla på film.

 

Idag, onsdag, tog jag mig ut efter frukost och shoppade lite innan vi tog spårvagnen till Liseberg. Där hängde vi i några timmar innan vi till sist tröttnade på det och slösade upp lite pengar på alla spelen som finns runt om i parken. Men vi vann också. För första gången vann jag en sån där stor choklad. Vad chockad jag blev. Fidde vann Center och Ahlgrens bilar också.

Efter dagens besök på Liseberg tog vi bilen och Fidde körde oss tillbaka hem, denna gången UTAN BILPROBLEM!!!

 


Vad har du på ♥ ?

Vad har du på ♥ ?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0