1a advent

Förra året funderade jag på om jag ens orkade pynta något alls, lite blev det till slut. Men i år har jag väl överkompenserat så det är adventsljusstakar i varje hörn hemma. Mysigt.
 
 
 
 
 
 

Renovering

Nu var det länge sedan det kom upp ett renoveringsinlägg. Största anledningen är väl att vi egentligen inte renoverat något drastiskt sedan Lia kom. Lite småsaker här och där men inga rum, förrän nu. Vi haft ett "finrum" som stått orört sedan vi flyttade in, och fungerat som skräprum. Ett stort sådant...
 
Men för några månader sedan började vi snacka om att göra i ordning där så man kan umgås och hänga där. Vi satte upp ett mål, Fira Jul i rummet. Vi gjorde som vi gjort tidigare, jag kommer med idéerna och Fidde förverkligar dem =) Ja sa att jag ville ha spegelpanel, en varm, ombonad och "pampig" känsla i rummet. Jag måste säga att jag tycker vi fick till det, vi är sååå nöjda. Visst efterbilderna är väl inte helt rättvisa, placeringen av bordet kommer inte vara exakt där och soffgruppen kommer flytta en aning så vi får plats med en tv-möbel osv. Men just för tillfället ser det ut som på efterbilderna och det är i den soffan jag nu ligger och skriver detta med tända ljus och myser, njuter av att Fidde är på bio och Lia sover.
 
Fidde började så småningom rita upp, och räkna på hur panelen skulle se ut och kommer till att kosta. Det blev väl ingen budgetrenovering, men nog mycket billigare än om man skulle köpt färdig panel. Även om han svor många gånger under tiden han spikade så är detta roligare nu i efterhand, att han gjort allt själv. Och Fidde är så sjukt nöjd över sitt arbete. Vilket han ska vara, han har gjort ett fantastiskt jobb.
 
 


Så här såg det ut när vi flyttade in.

Så tråkigt nu i efterhand att man missat fota under tiden Fidde jobbat därinne. Så dessa är de enda bilder från "under renovering" som vi har. 

Fidde har målat väggen, han har spikat upp panelen och vi har målat panelen.


 
 

Här är då efter-bilderna. Liiiite rörigt kanske. Men när julgranen är borta, eller fått komma fram rättare sagt, så kan bordet komma på rätt plats och inte stå mitt i rummet. 

Ny soffgrupp, helt ok för det priset. Vårt gamla soffbord passar mycket bättre där inne och en ny matta är önskad i julklapp. Det kommer bli något färggrant. 
Bord och stolar får vi ta vad vi har så länge, tills vi (läs: Fidde) gjort bord som jag vill ha och vi haft råd att köpa de stolar jag vill ha. Sen står tv-byrå och en tv på inköpslistan... Puuuh det är inte billigt med renovera och inreda. 
 

RSS 2.0