Mycket om lite

I lördags var det dags att fira mama som fyllt år. Vi kom till fikat med tårtor, se Bettan bakar och fick sedan sällskapa till kvällsmat. Mycket prat om kommande resan till Trysil men inte så mycket bestämt ;-) Mamma fick 2 st Le Creuset minigrytor av mig och syster, så överraskad blev hon nog inte för hon har sagt att hon bara önskar sig sådana framöver.
 
Ville är helnöjd över att spela piano på Fiddes mobil
 
 
I söndags hade jag och Fidde en tv-tittar dag, Fidde kom i kapp på White Collar och jag sällskapade bredvid fastän jag redan sett alla avsnitt för Neal Caffrey är ju bara för bra för att missa. TIPS! om någon letar efter en ny serie att följa, kolla upp White Collar!
 
Igår kom jag av en rolig slump över tre biobiljetter som min kära svärmor ville bli av med så jag fråga mina vänner om de ville se någon film och vi bokade Anna Karenina men i sista sekund så var Felicia tvungen att avboka, så tråkigt för jag har inte sett de båda på hur länge som helst men sån tur att jag fick träffa Anna-Maria i alla fall!! Vi satt som förstummade både jag och Anna-Maria när filmen var slut. Helt chockade. Filmen var inte alls som jag trott fast egentligen precis exakt som jag hade trott, if that makes any sense. Det var verkligen som att se ett 1800-tals ryskt drama, vilket det är. Med många karaktärer, hoppiga scener och drama, drama, drama!! Men shit vad duktig Alicia Vikander var, om jag inte hade vetat att hon var svensk hade jag aldrig kunnat gissa det!

Det var i alla fall kul att se en "klassiker", jag har snöat in lite på det just nu. Läser böcker och ser filmer som någon nångång kallat för klassiker. Läser just nu "Wuthering Heights" och har betat av "The Great Gatsby" och "Breakfast at Tiffany's" (i en helt annan liga jag vet) och nästa stopp är "The Beautiful and Damned". Det går lite trögare att läsa dessa gamlingar på engelska men det är bra träning. Vet inte om jag ska våga mig på att läsa boken om Anna Karenina så småningom, vet att det är en tegelsten och vet att jag svor många gånger när jag läste "Brott och straff" från samma tid. Vi får avvakta lite tror jag.
 
 
 
Hur som helst eftersom att Felicia inte kunde gå igår så blev det helt plötsligt en biljett över, vilken otur... så jag måste gå på bio idag igen ;-) Inte mig emot. Tar en lite lättsammare film idag och kör på Små citroner gula. Men innan dess måste jag ta itu med hemmet här, det har totalt förfallit!! Det behövs vikas tvätt, städas, dammas och plockas ÖVERALLT! Suck.

Hipp hipp hurra!

Igår fyllde kära mamma år, Grattis grattis!
 
Hon hade beställt semlor att ta med till sitt jobb. Så det lovade jag att jag kunde ställa till med. Så en sista sats semledeg körde jag i söndags och igår gick jag upp i ottan (nä, egentligen inte om man är bagare) och fixade till dem så de såg ut som semlor.
 
De vart nöjda fick jag höra. Hon blir mer firad i helgen med presenter och en tårta som jag ska fixa till också.
 
 
 
Bettan bakar

Skrivkramp

Jag vill skriva något men det liksom går inte. Vet inte i vilken ände jag ska börja och vart jag ska sluta. Så jag håller mig tyst ett tag till. Men delar med mig av mitt semlebakande från igår. Nära och kära fick varsinn semla. På söndag är det dags igen, mamma ska ha med sig till alla på jobbet.
 
 
 

RSS 2.0