Inte piggelin

Usch känner mig som sämsta flickvännen (och mamman) idag. Fidde fyller år och jag har i princip inte lämnat sängen idag. När jag gjort det har det varit för att lägga mig i soffan eller va på toan. Migrän, snorig, ont i halsen och i bihålorna gör att jag varit helt väck hela dagen. Och stackars Lia har fått ligga bredvid och ha tråkigt. En stund la jag henne i babygymmet så hon skulle se något annat än sovrummet och toan idag. 
Så Fidde kom hem till ett vrak som inte fixat någon present och inte städat huset. Så han tog en promenad med Lia. Nu mår jag lite bättre i alla fall...




Fika i solen i fredags.



Härligt osammanhängande inlägg det blev... Bäst jag lägger mig igen!



Vän från "förr"

I tisdags hade jag och Lia sällskap Linda, Sandra och lilla Milia. 

Linda och jag umgicks en del när hon flyttade hit, i typ fyran om jag inte minns fel. Sen började vi i olika klasser på högstadiet och kom ifrån varandra och innan gymnasiet flyttade hon till Malmö. Hon fick en liten dotter i somras och var nu på besök hos sin far i veckan och ville ses. Sandra är Lindas nära vän och jag och Sandra gick ihop på JB så jag sa till henne att hänga på oxå! Så roligt att ses.

Verkligen jätteroligt! Även om vi inte setts på 10år så känns det typ som tiden stått still. Det var lite som Linda sa "Enda skillnaden är att sist var vi barn men nu har vi barn."

Det blev mycket catching up, bebissnack, förlossning/graviditet och skola avverkat medan vi åt våfflor och drack kaffe. Lia tröttnade snabbt och somnade medan Milia var lite blyg till en början men sen röjde runt ;-)

Vid middag gick de men jag och Linda bestämde att vi skulle ta en promenad. Jag skulle på föräldrarträff egentligen på eftermiddagen men jag var så trött, hängig och kände mig inte pigg så jag hoppade över denna gång. Jag och Lia bara hängde i soffan och vilade. När Fidde kom hem satte han upp listerna i Lias rum, hurra! Det går sakta men säkert framåt!

Natten till onsdag bökade Lia som attan, vaken närapå varje timme. Lite hungrig ibland men mest bökig. Så jag var lite trött när klockan slog 7 och hon skrattade och skojade med Fidde innan han gick till jobbet. Så sköt upp promenaden någon timme och till slut blev det bara en fika här igen, lika bra det. Så vi bakade scones och åt hallonpaj. Och tjötade. Väldigt roligt.




Lia och Milia



Kompismåndag

Idag har jag och Lia invaderat våra nya kompisar Madde och Lovas hem. Än så länge kommer Lia och Lova lika bra överens som deras mammor och det hoppas vi håller i. Vi tycker de ska bli bästisar. De går ju redan på toa ihop ;-) Idag bajsade de i kapp en på toan och en på pottan. 

Tiden bara flög iväg, vi kom dit runt halv tolv och rätt var de var var klockan redan fyra. Vi skulle besiktiga bilen vid fem så vi fick packa ihop oss och tacka för oss. Alltså besiktiga bilen måste vara det tråkigaste som finns!! Men nu är det gjort i alla fall och det utan anmärkning! Bara att män verkar ha problem med att veva upp fönsterrutan på min bil. Både Fidde, Fiddes pappa och besiktningsmannen påstår att fönstret går sönder, nej, ni är bara för våldsamma!! Man måste ha den rätta knycken. Haha.

Nu ska jag sova, helt slut ikväll. Imorgon väntar långväga besök av en gammal vän. God natt!






YEAH, va kul vi har!


Nya presenter...



Lia kommer bli så tuff i sommar/höst. Skaljackan från Fiddes moster&man, mössan från Johanna och solglasögonen från Lia's kusin Ebba


Familjehelg

Vilken toppen helg vi haft! Egentligen bara en massage på fredagen och en fika planerad på lördagen så resten var spontant. 

Som sagt hade jag bokat in en massage på fredagen. Så underbart skönt för rygg och axlar! Gjorde som vanligt och lovade mig själv att unna mig massage oftare, meeen det brukar ju gå typ 5år emellan ändå. Fidde, Lia och pappa gick en runda från rocksjön till A6 så länge. När vi sedan åkte hem så åkte jag och Lia till min mormor där syster och syskonbarn redan var. Så vi fikade och mös som bara den. Efter det blev det pizza hemma hos mamma & pappa. 

Lördagen började vid kl.6 (som de flesta dagar nu för tiden, men går och lägger mig mellan 21-22 oxå så då är det okej!) med att jag och Lia hade kul i soffa , hon är så glad när hon vaknar och på morgonen. Så vi skrattade, busade och vilade om vartannat tills strax innan 11. Då gick vi ner till farmor där syster, barnen och mamma&pappa var. Så fikades det och pratades.
Sen pinade vi hem och fixade fika till Fiddes föräldrar och moster med man som ville komma på husesyn och bebistitt. Och Lia fick ännu en present, (i torsdags oxå, en Wcollection-mössa från Johanna) en skaljacka. Så himla bra, vi pratade senast dagen innan om vad vi skulle hitta för några ytterkläder till henne härnäst. Så toppen alltså. Fiddes moster hade med sig fikabröd och jag gjorde lite hallonpaj. Smaskens.


Idag kom Joanna ner igen med barnen och vi alla gick tipspromenaden. Tror Ville vinner av oss alla ;-) Ganska tråkiga frågor denna gången, gick nog inte så bra. Sen åt vi rotmos/potatismos och fläsklägg/korv innan vi gick till oss och gjorde massa våfflor. Bjöd upp mormor oxå, så mysigt och så gött med våfflor.
Sen på kvällskvisten kom Ebba upp, Lia's äldsta kusin, och bebisgosade. Hon hade köpt ett par solglasögon till Lia, kommer passa bra till sommarn sen!


En riktig familjehelg med andra ord, så mysigt. Kul att Joanna och barnen var friska och kunde umgås med oss och att de var här hela helgen mer eller mindre.



Ville hade åskådare medan han åt.

EC (kiss och bajs-inlägg)

Har blivit så inspirerad av Madeleine (och Daniel) och Lova. De EC:ar för fullt.  Jag läste lite om det och blev så sugen på att testa så vi har gjort det lite smått. 
 
 
"EC (elimineringskommunikation) innebär att svara på bebisens signaler och rutiner för kiss och bajs och då erbjuda till exempel en potta. Bebisar föds med att kommunicera när de behöver kissa och bajsa, precis som de säger till när de är hungriga, trötta och vill ha närhet. Du som är nära barnet kan lära dig få koll på signaler och rutiner och då erbjuda barnet en potta istället för en blöja att göra ifrån sig i. Många föräldrar som kör EC säger att de efter hand får en känsla för när bebisen behöver kissa och bajsa och intuitivt vet när det är dags."
 
 
Jag har börjat med lite rutinpottning som t.ex. efter mat, efter sömn, efter hon åkt vagn och bil osv. Och det har gett resultat många gånger, men oxå många gånger vi missar. Men alla gånger det händer något i toan eller i pottan så är det som ett lyckorus. Löjligt stolt blir man, haha! Vi provar oss fram lite, vill inte stressa fram något men som sagt så känns varje gång det lyckas som en vinst. 



Så denna damen har kissat och bajsat på sin potta idag. 

Fullspäckad vecka

En fullspäckad vecka är snart slut. Det har varit något inskrivet i kalendern på varje dag. Men bara roliga saker så inget jobbigt.

I torsdag var jag inne hos grannen på fika, Lia sov utanför. Kul att se hur de bor. Blev så avundsjuk på Annie fina källare med relaxavdelning och underbara tvättstuga. Gör inte alls att man längtar till vi har råd att renovera toaletten och orken att fixa iordning i tvättstugan. Jättetrevligt att tjöta lite. 

I fredags så hade jag och syster bestämt att hälsa på Carolina och hennes härliga barn. Tyvärr fick Joanna ställa in för de är fortfarande inte riktigt pigga. Så tråkigt. Men jag var så sugen på att träffa Carolina så jag åkte ändå. Tur var väl det för jag åkte från en sur sambo till ett härligt gäng. Det var så trevligt och mysigt så jag och Lia blev kvar i flera timmar. Carolina har ju sånna stjärnor till barn, så himla söta och goa. Och så hade Carolina köpt en present till Lia. Så gulligt. Tur jag hade Amalia till att hjälpa mig att öppna, för det var klurigt. Hihi. Nu hoppas jag vi ses snart igen och att Joanna & Co kan va med också!!

Smilla och Amalia gosar med Lia.

En Name it klänning med svalor, tackar vi så hjärtligt för.


Igår lördag så var vi bjudna till Fiddes faster som fyller år två dagar efter mig. Där bjöds det på god mat, tårta och alltid roligt och trevligt sällskap. Tyvärr hade jag migrän som bara blev värre och värre under kvällen så vi var tvungna och lämna ganska tidigt. Så tråkigt för det var sååå länge sedan vi träffade alla, över 1,5år!! Men förhoppningsvis kommer några på dopet. Lia fick träffa gammelfarfar oxå (Fiddes farfar). Så kul att de hann träffas oxå. Det värmer så i hjärtat när man ser gamlingarna med ens bebis. Sen inträffade första panik-momentet där på kalaset. Blöjpanik. Jag hade missat att lägga i nya blöjor efter jag använt den sista hos Carolina. Så Fidde faster sprang över till grannen och lånade en. Men senare åkte jag och svärmor iväg ändå och handlade för vi hade inte många kvar hemma heller. 

Hoppas vi kommer igång lite mer med EC:andet så slipper man den paniken igen. 



Fyra generationer. Märks knappt att männen är släkt, haha. 


Idag har jag och Lia gått tipspromenaden men mamma och pappa. Kul och nostalgiskt. Det gör jag nog om snart igen. Dyrt söndagsnöje, hela 12kr ;-)
Resten av dagen har jag städat, tvättat och diskat. Sen nu ikväll fick Lia bada lite, något hon gillar. Sen brukar det aldrig vara några problem med att smörja in henne och ta på pyjamas efteråt men idag vet jag inte vad som hände. Jag skulle smörja in henne och la händerna på magen och benen på henne och hon började gallskrika. Hon skrek som vi aldrig hört henne göra förr. Och vi försökte trösta men inget hjälpte. Usch vad hjälplösa vi kände oss. Jag bröt ihop. Efter tredje försöket att ge henne bröstet så började hon lugna sig, då hade hon skrikit för full hals i en kvart kanske. Vi har verkligen varit skonade från skrik, måste vi säga. Ingen aning om vad hon kan ha fått för fnatt. För inget var "nytt", hon hade fått mat innan badet, hon hade bajsar och kissar innan osv. Men men nu sover hon och verkar vara nöjd igen.


Jaja. Då var denna veckan sammanfattad och snart slut. Imorgon börjar nästa, ganska tom än så länge men den fylla nog snart med promenader och pyssel. 


Hoppas ni haft en bra helg.
 


Babymassage

Idag har vi testat babymassage. Familjecentralen i grannbyn har två gånger man kan gå. Det var lite mysigt men oxå jättesvårt att koncentrera sig på sitt barn när 5 andra mammor pratar med sina bebisar samtidigt. Sen är det vid den tiden när Lia brukar göra sin dagsbajs, och det hann hon inte innan vi åkte. Heléne sa att vi kunde ha på blöjan om vi ville, och det hade jag för säkerhetsskull och det var tur! Typ 10min in i massagen kom ett brak som hette duga. Hihi. Så jag gick ut och bytte och sedan fick hon lite hicka så en  liten slurk fick hon innan vi gick tillbaka igen. Så vi missade ju typ halva massagen, men tur det är nästa vecka igen. Då kanske Lia hinner bajsa innan, hihi. 

Efter massagen åkte vi en snabbis till rusta för att handla lite smått innan det var dags för lite mat hemma.

Efter maten stressade jag iväg till BVC där Lia hade 2månaders läkarundersökning. Var lite snävt i tid men kände att jag inte ville ta bilen när det var så fint väder, så jag sprang-gick ner. Såklart helt i onödan för det blir lite efter i schemat när läkarn är där. Så hann sitta och varva ner lite i alla fall.
Per (läkaren) gav Lia godkänt, men hon hade inte gått upp så mycket som hon brukar. "Bara" 50g sedan förra måndagen men desto mer på längden. Men vi tycker hon blivit mycket rundare om magen så börjar undra om det inte skiljer mellan vågarna på BVC, haha. Ja ja, hon äter ju, bajsar, och är nöjd nu igen så tror det bara var en tillfällighet. 

Nu ikväll var svärföräldrarna på födelsedagsfika och lite hockey.

Imorgon ska jag och Lia hälsa på hos grannen. Kul.

Vårfika



Efter en promenad med Madde och Lova så fikades det ute tillsammans med Isabelle. Så mysigt!!

1 år äldre

Vid kl 22.40 ikväll, om jag inte missminner mig, är det hela 26år sedan jag såg dagens ljus, de ni! Denna dag har varit toppen tycker jag. Minns faktiskt inte när jag senast mådde så här bra på min födelsedag, har varit så glad, trots att Lia inte varit det, och utan ångest. 

Dagen började vid 4.20, då skulle bebis ha mat och fick det såklart. Sen kunde hon inte somna om som hon så smidigt gör annars. Men stackarn var så täppt i näsan så hon låg och grymta i sin säng. Så när jag hörde att Fidde var vaken så bad jag honom hålla henne medan jag droppa i hennes näsa. Hon blir galet sur och ledsen i några sekunder innan hon märker att hon kan andas lättare. Efter det var hon en megaglad och superpigg bebis vid 5.30 på morgonen... Men till slut somnade vi alla om igen.

Sen slappade jag och Lia i soffan framför TVn hela förmiddagen. Men vid middagstid så pallrade jag mig ut och gick ner till affären och sedan hem till Ida. Ida åker till Uganda imorgon och ska volontära. Så jag och Lia skulle säga hejdå och önska henne trevlig resa. Så modigt av henne! Det kommer nog bli en häftig upplevelse för henne! 
Vi åt lite och fikade innan vi gick hemåt igen. 

Lia bökade hela tiden hos Ida och på vägen hem så somnade hon äntligen, typ 3-4timmar senare än "vanligt". Jag och Fidde sa igår att om det var fint väder och han kunde låna kärran på jobbet skulle vi ta hand om alla kvistar som är på vår tomt efter att min farbror for fram som en orkan med motorsågen i helgen ;-) Så när jag kom så ville jag inte gå in med Lia utan låta henne sova kvar i vagnen ute medan jag gick runt och donade ute. Sopade på uppfarten och i garaget innan jag tog tag i kvistarna och grenarna. När Fidde kom hem så lastade vi kärran två gånger med kvistar. Heja oss. 
När jag kom in hade Fidde ställt in en present i köket. Väntade mig inga presenter, vi brukar hitta på något ist för köpa något, men då hade han köpt en stoooooor murgröna. Så fint. Bara så rädd att en ska dö snabbt i den värme vi har här, men någonstans ska den få plats. Så fin är den!

Det trodde jag inte för 6 år sedan när jag festade loss på min 20e födelsedag i Thailand att jag skulle några år senare ha hus, barn och spendera födelsedagen med att rensa i trädgården. Haha. Har jag växt upp nu eller? 

Lite kassa mobilbilder, men men.



När vi ändå donade ute i trädgården så drog vi ner den gamla söndriga vimpeln. Så halade vi upp den nya vi fick i julklapp. Så hade vi en liten ceremoni.


Lia sov gott i vagnen, medan vi donade! Hon fixade egen ögonbindel ;-)



Kass bild kanske men se va stoooor!




Vårkänslor

Vilket härligt väder vi haft nu några dagar!! Idag kände föräldrarna (Lia, not do much) i detta huset riktigt lyckliga, även om jag fuskar lite med lyckopiller. Solen så jäkla mycket för kroppen. Och huset!! Herregud, vi såg huset i helt annat ljus och på annat sätt idag när solen sken genom fönstren. Fidde sa flera gånger idag hur fint och bra allt kändes, kul att höra att han är så glad och nöjd. Min klippa den där mannen! Idag var det han som fixade i princip allt inför det lilla kalaset jag hade för mamma, pappa, mormor, farmor och farbror. Jag sov och gjorde endast en misslyckad tårta. Fidde tog hand om Lia hela förmiddagen (förutom matstunden), var ute och gick med henne, städade, plockade i ordning här hemma, dukade och klädde Lia i finkläder, självklart klänning på 8-veckorsdagen. 

Det är ju någon som fyller år imorgon i detta huset och denna person fick presenter lite förskott i fredags. 
Jag var fortfarande lite krasslig efter en veckas snorande men både jag och Fidde var så rastlösa, så vi åkte till Värnamo. Vårt mission var äntligen "bräder" till våra garderober. Lite svårt att förklara vad de ska vara till men de har i alla fall skjutit upp ditsättandet av tak- och golvlister i båda sovrummen. Vi fann några som blev toppenbra, och de önskade jag mig i födelsedagspresent. Så åkte vi runt och lämnade tillbaka lite saker och sedan en vända till Eko för att köpa en liten leksak till Lia. Hon behöver något att hålla i för hon kramar sina händer så hårt, så hårt!! 
Väl hemma så kom pappa förbi med en födelsedagspresent! Min efterlängtade tv-möbel. Fyra halva billy-bokhyllor. 

Fredagskvällen gick åt till att skruva ihop två och lördagen åt de andra två. I lördags så var min farbror här och sågade lite i trädgården. Han och Fidde tog ner ett litet träd bland annat. Sen var jag och mamma ute och gick en sväng, medan Fidde satte upp bokhyllorna. Så på kvällen kunde jag börja pynta lite, även om det är svårt när jag inte vet hur jag vill ha det riktigt. 
På senkvällen kom pappa och mamma och hjälpte oss. Pappa hjälpte Fidde med garderoberna och mamma hjälpte mig med Lia. 

Sån toppen helg verkligen!!



Börjat pyssla lite med pyntet men det är en lång bit tills det är klart.


Bortskämd liten fröken

 Ja, Lia är snart 2 månader och det går typ inte en vecka utan att hon får presenter. Blir verkligen helt rörd över alla fina grejer ni vill ge henne (oss). Jag vet inte om det är så intressant för er som läser att se vad hon fått men jag tänkte visa i alla fall, för jag blir så glad av att se allt fint.
 
 
Kattdress, pippi-pekbok och en "rull-leksak" från Clara och Erik
 
Body, tossor och en mössa från mina London-roomies Kajsa & Stine
 
Jeansklänning med fräcka strumpbyxor från Anna-Maria och Felicia.
Och såklart de underbara pannbanden som Anna-Maria stickat.
 
Body och sockar från min gamla skiftledare (min favorit-"chef") på Stilexo, Mario och hans fru Amira.
De jobbar fortfarande med Fidde och ni anar inte vad det värmde i hjärtat när Fidde kom hem med detta.
Så fina människor!!
 
 Och denna mysiga fleecedress med skor fick Lia av Adisa i lördags, när hon var på besök.

 
Missade presenterna från familjen Johansson/Paulsson som låg i tvätten ;-) En groda från Lukas och en brun klänning Newbieklänning som jag stod och drog i i veckan. Tur jag inte köpte den :-)



 
 Hjärtan-mössan och dregglisen som Evelina gav Lia i Alla hjärtans dag-present.
 
Denna söta gammelrosa bodyn med lite spets hittade Sarah på Lindex, och tänkte på Lia. Så den kom i ett paket apropå ingenting i lördags.
 
 
Sen skämmer mormor och farmor bort henne med gosedjur, babysitter, bärsele och badbalja också, toppen! Det tackar vi också massor för!
 
 
Som sagt, rörd blir man! Så fina presenter från så fina människor. Tack åter tack!!
 

Lia's rum

I fredags när Fidde var hemma tvingade jag honom att sätta upp hyllorna jag köpt på netto för några veckor sedan. Motvilligt gick han med på det, hurra. Fick upp pompomsen i taket också. Nu är det verkligen bara tak-och golvlisterna kvar, innan rummet är typ klart. Ja en målning av världen på väggen också men den får vänta tills pengar till färg finns och målaren Felicia har tid och ork. Ställde in sängen för att visa hur det ska vara sen när Lia flyttar in till sitt rum. Ett tag till får hon sova i sin säng i vårt rum. Sen får vi se vad det blir för pynt i hyllorna men nu kastade jag in lite för att få upp lite på väggarna.
 
 
 
Pompomsen blir istället för en sängmobil.

❤ Tradera

Ja man måste ju älska tradera. Dessa fem linnen i olika storlekar har jag fyndat för 37kr (+frakt). Om jag skulle köpt de i butik helt nya hade de kostat 280kr, och det hade jag inte köpt dem för. Nu kanske ni förstår varför stora delar av Lia's garderob är just fynd från tradera. ;-)









Dopinbjudan

 Har ju skrivit om att jag pysslade med dopinbjudan och tackkort för någon vecka sedan. Nu när de som ska få har fått så kan jag ju visa upp här och ge någon inspiration kanske. Jag gillar vimplar, prickigt och rosa så det tänkte jag skulle vara lite tema på hennes dop.
 
 
 
 
Massa inbjudningar. Egengjorda kuvert och massa vimplar på band.
 
 
Lite närmare


 

Tackkorten fick lite samma stuk också.
 
 

Elli's dop

Idag har det varit dop för Lilla Elli. Jag och Fidde fick äran att vara faddrar tillsammans med Per's syster och man Fredrik (ja han heter också Fredrik ;-)) Det var en speciell gudtjänst med barnkör. Jag var lite orolig för hur Lia skulle uppföra sig första gången i kyrkan, hihi. Så jag utnyttjade erbjudandet om hjälp som Evelina och Ida gett mig, så de tog Lia på en promenad under tiden vi andra var i kyrkan. Det var skönt att slippa oroa sig över det, dock nojade man ju sig för att hon var besvärlig för Evelina och Ida. Men det hade såååklart gått alldeles utmärkt.
 
 
Efter kyrkan så åkte vi hem till syster och Per för lite dopfika. Smörgåstårta och underbara moussetårta som Joanna gjort. Passade på att ta lite generationskort med mormor och farmor också, så kul att ha tycker jag.
 
 
 
 
Elli fick hemmagjorda presenter av oss idag. En nästan likadan måttbräda som jag gjorde till Villes dop och en mössa som jag sydde i fredags. En mössa kanske inte är så mycket doppresent direkt men ville ge den till henne nu. Hon ska få en Lilla Barnkammarboken också.
 
 
 
 Trevlig dag. Längtar lite till Lia's dop nu. Vill pyssla och dekorera och sånt kul. Men det skiter väl bara till så är det dags för henne att få vatten på huvudet.
 
Tack för idag kära familj, släkt och svågerfamilj.

RSS 2.0