Utelåst

Idag skulle jag bara gå ut med soporna, hämta posten och kolla om en nyckel jag hittat gick till kontorsdelen på huset. När jag var klar med det och skulle gå in igen så märker jag att jag glömt låsa upp "automatlåset" och alltså låst mig ute. Ingen mobil, inga nycklar till huset, ingen jacka eller ordentliga skor. Paniken jag känner är enorm. Vill bryta ihop för jag vet inte vad jag ska göra eller vart jag ska ta vägen. Jag överväger att gå bort till mamma & pappa och hoppas att jag kan ta mig in och vänta på Fidde. För gå in till grannarna jag inte hälsat på än vågar jag inte. Men jag kommer fram till att jag kommer frysa ihjäl innan jag nått fram till femkampen. 

Så jag beslutar mig för att sätta mig i kontorsdelen och invänta Fidde. Enligt mina beräkningar så skulle han tidigast komma om ca 45 min men tänkte det kunde bli en timme kanske för han slutar inte alltid prick. Men på senaste har han inte varit så jättesen hem för det finns mycket som lockar här hemma och det finns att göra här. 

Så jag satt därinne och försökte leka leken "gissa tiden" hela tiden men efter ett tag gav jag upp och försökte sysselsätta mig med all bröte som står där ute. Samlade ihop saker jag skulle ta med in och ordnade upp där ute lite. Hittade mig en dunjacka oxå så jag kunde varma till mig lite. När jag stirrat bra läge på gatan utanför så dyker äntligen Fidde upp och jag frågar vad klockan är och han säger 17.20... Jag gick ut vid 15.30-snåret!!! 

Vad glad jag var av att komma in och kunna gå på toa och äta lite, för ja hungrig och kissenödig hade jag hunnit bli. Men det var en jäkla tur att nyckeln jag skulle testa faktiskt gick till kontoret så jag hade någonstans att vara för annars vet jag inte vad jag hade gjort.

Sen sa Joanna att det var ju en himla tur att jag inte hade en bebis i huset redan nu, och ja herregud vad hemskt det hade varit. Men då hade jag nog kämpat lite mer för att komma in och inte gett upp och satt mig och väntat.

Jaja så kan det gå. Hoppas jag aldrig gör om det, vågar inte lova något men önskar jag minns denna läxa varje gång jag går utanför dörren...

Hur jag mår idag...


Men jag försöker beta av en kartong efter en annan och så flyttar jag runt lite saker igen. Oj, vad det kommer ta tid att få i ordning här hemma. Blää.

Slutbesiktning

Är i lägenheten nu och väntar på besiktningsmannen som ska slutbesiktiga lägenheten. Det är galet, helt tomt, känns som det var igår vi var de som skulle flytta in i denna tomma lägenhet. Men icke, det har gått 5år den 18 december sedan vi flyttade in där. Fidde sa när vi flyttade in att han inte flyttar igen inom 5år och det skrattade jag åt, trodde aldrig vi skulle bo där så länge men han fick ju nästan rätt, en månad hit eller dit. 


Echooo

Köksrenovering

Fidde och hans far har varit så himla duktiga ikväll!! Både bytt bänkskivorna OCH kaklat i köket. "Bara" fogas imorgon.

Heja heja!!
Sliten

Ja det kan man säga, sliten är ordet! Tror alla som kämpade i lördags kan känna sig sådana. Det är inte smidigt att flytta i alla fall inte från 3trappor upp. Jag har inte bruit så många kartonger som när vi flyttade in eller som grabbarna gjorde men det räckte med de jag bar och att packa ner alla småpryttlar som låg utspridda överallt, för att jag skulle vara helt klubbad på lördagskvällen. 

Vi hade tänkt att titta på Så mycket bättre innan vi gick och la oss men vi kunde inte hitta tv-dosorna. De var totalt puts väck! Fidde gick nog 10vändor och lyfte och kollade i alla lådor och jag gjorde samma sak, men ingenstans. Jag blev så tokig att jag till och med åkte ner till lägenheten för att se om den inte låg på något fönsterbläck därnere. Men såklart gjorde den inte det. Var också tvungen att åka förbi där man slänger kartonger för att se om jag kunde se den, men det kunde jag inte såklart. Vi var nämligen oroliga att den åkt med bland soporna och det enda vi tänkte på var dessa dosor. Men mamma sa att hon sett lådan vi brukar ha dem i i huset så en gnutta hopp fanns där.

Till slut igår när jag skulle leta efter medicinlådorna och öppnade den kartongen med de i så låg den där och skrattade åt mig. Vi hade väl bara läst på den och inte öppnat den lådan, för VARFÖR skulle lådan med tv-dosorna ligga bland mediciner och plåster?!?! Haha. Vilken glädje.


Efter många om och men igår så åkte vi i alla fall till slut in till stan för att köpa bänkskivor och golv till köket. Så idag ska Fidde och hans pappa börja lite smått med att byta skivorna osv. 

Jag och svärmor åkte till Nässjö idag och köpte tapeter som får bli till vardagsrummet. Vi hade tänkt måla där men nu känns det som det är bäst med tapet, eftersom väggen är som den är så blir det nog bra. Även lite smått och gott som kakellist, grafitgrå silikon, dörrmatta och duschskrapa är sånt som står på en handlingslista nu för tiden när man åker iväg och allt fick vi tag i ;-)
Men jag var totalt slut efter den vändan så jag somnade i två timmar här hemma nu. Men ska gå upp och göra lite nytta nu innan Fidde och svärfar kommer.

Lite rörigt inlägg kanske men så blir det ibland.Vi hade lite bygghjälp i fredags. Ville fixar de "spikarna" i kusinens garderob.

Flyttfika. Snabbfikan som blev till brunch, hihi.


Stort TACK till alla som slet i helgen! Och veckorna innan såklart, vi är sååå tacksamma!!!

Onsdag

Usch igår var ingen rolig dag. Jag sov knappt inget på natten och på dagen var jag slö och hade ont. Fick dåliga besked och bröt ihop totalt, inte mycket som fick mig på gott humör igår. Hua. Sen var Fidde uppe i huset till jättesent och jag blev orolig så jag ringde honom vid strax innan halv tolv för att se så han levde och då hade han slipat klart hela vardagsrummet och ville bara spackla så han skulle kunna slipa en sista gång idag. Så jag åkte upp och hjälpte honom med några väggar att spackla, det är ju något jag kan göra i alla fall. Så vi gick där och drog våra spackelspadar tills vi var klara vid halv TVÅ, då åkte vi hem och somnade nästan bums. Skönt! 

Men shit vad Fidde hade varit duktig med att få väggen slät, syntes typ ingenting av någon gammal tapet, bara spånskivor med hål i att spackla. 

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka med Emilie till stan och titta på Ikea lite. Behöver en paus från lägenheten nu, usch det ser ut som "hej kom och hjälp mig X 15" här med alla kartonger och grejer som skall packas ner. 

Nehepp lite frukost och kläder på kroppen kanske?!

Nya bilder

Här kommer lite snabba bilder på de förändringar som gjordes i helgen. Tar en liten paus i packningen för att uppdatera lite.
 
 
 
Fiddes pappa och bror fixade tapeten i vårt sovrum i torsdag och fredags
 

Jag och Emilie har målat en massa lister till alla rum.
 
Det gamla kaklet i köket som nu är nedtaget...
 ... denna fina tapet dolde sig bakom och var väl ursprungstapeten i köket. Känns som det var en hel del mönster
  samtidigt i detta kök när det begav sig. =) 
 
 
Mamma och pappa kämpade hela lördagen med en jättejobbig tapet, men svår mönsterpassning men de lyckades bra och hann nästan helt klart i hela köket på en dag. Heja heja.
Så ser det numera ut, minus kaklet. Matchade bra annars, va? ;-)
 
Kökstapeten i närbild. Boråstapet från kollektionen Silent Nature.
Rille snickrade ihop hatthyllan efter mina önskemål. Dock ska vi såg till hörnen så de blir runda, måla den i samma färg på panelen och så småningom när jag får spraya ska jag spraymåla krokarna i någon mässing-koppar-guld-aktigare färg. GIllar inte smide.
 
Väggarna i sovrummet, färdigtapetserat. På den otapetserade väggen kommer det en liggande panel så småningom.
Så härligt när det kommer nytt, vitt mot de gamla fönsterkarmarna. De ser riktigt gula ut och de kommer få en omgång färg längre bra också. Tapeten är från rusta.

Igår när jag höll mig hemma, så sågade svärfar sönder väggen där den gamla vattenskadan varit. TIlläggas ska alltså att det inte är en färsk skada, men jag tycker minsann det är lika surt för det. Nu har de lagat den med ny skiva och spackel. Idag ska det slipas, primas och kanske hinns det sättas någon platta. Spännande.
 
 Så fint kommer det bli sen.
 
Emilie och Rille målade ett första lager vit färg i skorpans rum igår, medan FIdde...
...fortsatte skrapa den jäkla väggen i vardagsrummet. Han var inte hemma förrän strax efter kl. 23 igår. Men vad rent och snyggt det var på väggen när jag var och tittade idag. Han är så duktig!!
 
 
Nu måste jag fortsätta packa. Håller på och försöker få ner badrummet i kartonger, fan vad skräp man samlar på sig!!
 
 

Det blir inte alltid som man tänkt sig!!!

Nej! Det blir det inte. Slutet av veckan och början av helgen började bra med tapeter som kom upp i vårt sovrum och köket. Skorpans rum som blev slipat fint och fick en väv som skall målas. Hallen är klar så långt att vi inte behöver göra något mer där innan vi flyttar in. Dock fick vårt sovrum en helt annan tapet, som jag skrev i ett annat inlägg, än vad tanken var från början och den har inte riktigt växt till sig på väggen, ingen kärlek där än alltså. Men man kan inte gilla allt.


Men klart det inte ska gå så lätt överallt... Jag tänkte jag skulle börja måla kakelplattorna i köket och då ser vi att många av plattorna sitter löst och de lossnar när jag torkar av dem. Så då fick vi ställa oss till om vi skulle bara fixa och sätta tillbaka dem eller ta ner och sätta nytt. Efter många om och men så valde vi att köpa nytt kakel för, visst det behöver bli jättedyrt men det tar tid men sen samtidigt, ska vi sätta tillbaka de gamla plattorna och sen måla dem 2-3gånger innan de bli bra så kändes nytt ändå bäst.

Sen började vi riva ner tapeten i vardagsrummet för att se hur lätt/svårt det skulle vara och om vi (läs Fidde) skulle behöva slipa där oxå för i så fall vill vi ha det gjort innan vi flyttar in alla möbler. Meeen denna tapet var såklart den värsta i hela huset och gick inget vidare att ta ner. Vi fick några rejäla bryt igår, men idag efter att jag, Fidde, Emilie och Rille ägnat hela dagen åt att dra ner det mesta så skulle Fidde & Rille slipa för att se resultatet. Vilket inte var så bra, det kommer aldrig bli jämt så nu vet vi inte vad vi ska göra riktigt. 

Sen när Fidde idag skulle ta ner allt kakel i köket så upptäcktes en vattenskada vid vattenkranen och det var droppen för mig. Tappade all ork och lust idag och bröt ihop. Just nu skiter jag i allt vad renoveringen heter. Kommer hålla mig borta så mycket som möjligt i veckan och packa ihop lägenheten istället (det måste ju göras också) för jag orkar dels inte göra så mycket och blir bara stressad och ledsen när jag är där.

Stressonsdag

Igår stressade jag runt om en skållad råtta från tidig morgon till sen kväll och det känns idag i hela kroppen kan jag säga.
På morgonen så åkte jag först upp till huset för att sätta igång en tvätt med våra arbetskläder, eftersom vi inte skulle jobba något i huset igår. Dock kände jag mig stressad av att hallen inte är klar än så jag målade en del av panelen, så långt jag hann innan jag var tvungen att åka till lägenheten och äta mat. För efter lunch skulle jag till barnmorskan.
 
In till barnmorskan kommer jag men andan i halsen, och efter att ha slängt i mig en korv. Det syntes tydligen på mitt blodtryck, men inte så farligt att de kommenterar det mer än att de ser att jag är stressad. 77,6kg stod vågen på, 74kg stod den på vid första mötet i maj när jag var i v.7 och sen gick jag ju ner till 66kg så det tar sig, sakta men säkert. Allt annat var bra. Hon kände och klämde på magen för att känna skorpan där inne och det retade upp henne lite så när vi skulle lyssna på hjärtat så röjde hon runt som bara den och vi kunde bara titta på magen ett tag så såg man hur det rörde sig därinne. Lite läskigt. Sen frågade jag om influensasprutan, för mamma har sagt att de rekommenderar den för gravida nu och det tyckte hon absolut att jag skulle ta, och det var drop-in under tiden jag var hos barnmorskan så jag bara gick rätt över dit efter besöket. Som på löpande band sprutas det in vaccin i folks armar på vårdcentralen ;-) Hann sitta ner i kanske 2 minuter innan det var min tur och tjoff tjoff så var jag klar. Tur man inte är spruträdd, efter alla sprutor, stick i fingret och blodprov jag tagit genom åren så är det i alla fall något jag inte oroar mig för. ;-)
 
 
Efter besöket på vårdcentralen åkte jag en snabbis upp till huset igen för att hänga upp tvätten och mäta lite för sedan åkte jag iväg till Värnamo. Pappa hade varit på Jehréns färg i början på veckan och de hade massa tapeter på rea så jag åkte dit för att se om det var något som kunde falla mig i smaken. Det fanns en del fina och en del gräsliga. Men de som var fina, kändes inte riktigt rätt ändå så jag fick lämna det och hoppas på att Jönköping kunde ha några som föll mig mer i smaken. Sen blev det några snabba stopp på Eko och Cheapy innan jag vände hemåt igen. För efter Fidde slutat jobbet hade vi bestämt oss för att åka till just Jönköping för att titta och köpa tapeter. Lite stress med det så det blir ju inga beställningstapeter utan vi fick nöja oss med de som finns inne. Först en sväng på Byggmax (vårt nya hak, har väl varit där 5 gånger de senaste 2 veckorna ;-)), sen Ekholms och sen Rusta för att se om vi kunde hitta några fina, billiga. Höll på att bryta ihop för det var verkligen inga jag kände för, för fem öre. Många är jättefina, absolut men inga man vill ha på en hel vägg eller ett helt rum osv. Men till slut fick vi med oss några blommiga som vi får ha i sovrummet. De är inte de finaste, men jag hoppas vi står ut. Fidde fick köpt en slipmaskin också för den han fått låna, pajade häromdagen. Sen bar det av till Ekholms på A6 också och där fick jag ett litet bryt igen för alla tapeter är så dyra men så fina. Men till slut hittade vi kökstapet och en rulle tapet till andra hallen. Nöjda om än en klump i magen och hjärtat för alla pengar vi just spenderat ;-) In snabbt på Jula och Ikea för att handla till hatthyllan vi ska snickra ihop när tid finns.
 
Klockan var väl halv nio när vi kom hem till huset, där våra fina snälla hjälpredor, mina föräldrar hade slitit under tiden vi var i väg med, att dra ner all tapet i köket. Så nu är det bara att spackla och slipa innan vi kan börja tapetsera i helgen. Jag målade klart panelen i hallen och Fidde sågade golvlisterna som ska sitta där sen. Sen började vi måla listerna till köket och hallen. Puh. Så tråkigt och tidskrävande, men förhoppningsvis värt det. Vi var kvar ända till 23 igår. Vi stod i vårt vardagsrum och målade lister tillsammans, väldigt mysigt. När jag svor att det inte blev så bra så sa Fidde att vi får tänka på att vi gör allt med kärlek och vem bryr sig då om det är lite skavanker här och var. Vi överlever nog och det är roligt att veta att man gjort mycket själv. Ja, vi får hjälp också, det glömmer vi inte ;-)
 
Som sagt efter den gårdagen så är min kropp rätt mör idag, sen hjälper ju inte vaccinationssprutan till heller. Känner ju sig lite sjuk och öm i armen men det är inget att hänga upp sig på det går ju över det vet jag ju.
 
Idag blir det att fortsätta att måla lister, detta evighetsarbete, spackla och slipa väggar. Kanske svärfar början tapetsera vårt sovrum också, toppen.

Mer framsteg

Säkert mycket stav- och slarvfel i detta inlägg men orkar inte korrigera så noga...

I helgen har det gått undan som attan känns det som, även om det är myyyycket kvar. Många av de förändringarna vi gjort, framförallt idag, har gjort att huset känns ÄNNU större än tidigare. Vardagsrummet har vi blivit av med den stora väggfasta hyllan som murrade ner hela rummet. (La ut en annons på blocket igår vid 23.30 och hade när jag vaknade vid 9 fått 2 mail och en som ringde vid 9.30, han hämtade den också vid 11. Aldrig har det gått så snabbt när jag sålt något på blocket, och medan han och hans kompis var där och tog ner den fick jag 2 mail från andra som ville ha den. Galet, vi som tänkte att vi gör ett försök, någon stackare kanske vill ha den. Tydligen var den populär. Kul att vi kunde glädje någon och vi blev nöjda att vi slapp ta ner och frakta bort den och så fick vi ju lite pengar med. Gött.) Rummet blev genast ännu större, vi hade ju sedan tidigare tagit ner spaljeerna (eller spanjackerna som Fidde säger) och det gjorde jättemycket.
 
I köket har köksöns?! överdel försvunnit och den mörka träpanelväggen har fått lite vitare nyans. Även kylskåp och städskåpet har åkt väck idag för in ska mamma & pappas gamla kyl- och frysskåp som är två hela skåp i stället för det vi hade tidigare, ett med 3/4 kyl och 1/4 frys.
 
Igår var jag och Fidde och våra föräldrar i huset och jobbade. Så snällt av dem att ställa upp. Mia och Calle tog sig ann väggarna i vårt blivande sovrum. Det var en slags vävtapet som sedan var övermålad så den var vass som attan. Vi trodde aldrig vi skulle få ner den och få det snyggt, men det börjar ljusna nu. De fick ner all tapet och Fidde har ägnat dagen åt att slipa väggarna därinne. Mamma och pappa har varit lite överallt i helgen men det har hänt saker runt omkring dem också =) Pappa har fått lite eluppdrag, byta de flesta strömbrytarna och vägguttagen då de är dels fula och en del söndriga. Idag på farsdag har han slitit som ett djur med att ta ner köksön, städskåpet och flytta kylskåp och den stora frysboxen. Men han fick lite choklad och lotter i alla fall. Mamma har också slitit på som bara den, igår hade hon "kökstjänst" och städade i ordning all bröte som vi lagt där, tyvärr har städfirman städat dåligt också. Bl.a. inte städat fläkten, Bläää och kökslådorna så noga så hon tog sig an det och den avkalkat diskmaskin osv. Idag har hon hjälpt mig att måla köksväggen och riva tapet i köket. Alla jobbar på som bara den och är så duktiga. Vi är så tacksamma för all hjälp även om vi bland tycker det är jobbigt med alla frågor som vi inte kan besvara ;-)
 
Och idag kom Anna-Maria och Felicia ner och efter att vi tre målat ett första lager färg på bröstpanelen i hallen så ville de också riva mer lite tapeter så skorpans blivande sovrum fick stå till förfogande. Alla tapeterna där drogs ner, så nu är det "bara" att slipa där också, hua. Slipa och spackla måste vara det tråkigaste men även det viktigaste för att slutresultatet sedan ska bli bra ju. Så typiskt.
 
 
 Nu lite bilder sedan sist...
 

I veckan har jag och Fidde varit uppe och pysslat med bröstpanelen. Fidde målade en väldigt fin teckning som gömdes därunder och sen fick han sitta och tälja lite som den Emil han är ;-)
 
 
Den murriga träpanelen i köket får ett första lager vitare nyans, eller äggskalsvit ska det vara men den ser hemskt gul ut på bild men inte så gul i verkligheten. Jag försöker jobba på så mycket jag orkar också.

Lite tokig före-bild men lite ser man ju. Sen nedan efter, men som sagt inte alls så gul som den verkar.
 
 
 

En före och "efter"bild på väggen där hela väggen var en hylla så sent som i morse. Men så småningom ska det läggas golv och väggarna ska slätas till och få lite vit färg.
 

Slipa slipa slipa.
 
Taget på ungefär samma plats. Visst det är myyyyycket mer bröte överallt nu men det ska ju bort snart och då kommer det bli så luftigt och gött så.
 
 
 

Status på hallen är så här just nu. Ett lager grundfärg till sen lite lackfärg. Sen ska garderobsdörren få lite tapet på sig och en hatthylla ska snickras, innan vi lämnar hallen för en paus.Anna-Maria missade att det var målarkläder som var dresscoden idag ;-) Men lika glad kan man vara för det.

Riva riva riva. Och inte bara riva som i riva ner, utan nej, man river sig på armarna och händerna när man samlar ihop alla. Ser ut som en katt klöst mig på armarna, galet vass tapet.
 
 
Så det var alles för ikväll och helgen. Hoppas ni uppskattar husuppdateringarna för det kommer nog bli en del framåt ;-)
 

Graviddrömmar

Jag har hört talas om att man kan drömma lite knas när man är gravid, det kan man ju annars också men men. Jag har i alla fall haft tre tokiga drömmar än så länge.

Den första handlade om att skorpan var som en otäck grönsak när hon kom ut. Som en stor stor ingefära-docka. Stel och ful som stryk. Jag ville inte ta i henne och grät och grät för alla fick bebisar och jag fick en ingefära. 

Den andra handlade om att jag vaknade upp på sjukhuset och tydligen hade genomgått ett kejsarsnitt. Mindes ingenting av det Fidde berättade för mig, hur allt hade gått till och att vi varit där länge osv. Mitt första minne var alltså att jag vaknar på sjukhuset och tydligen fått ett barn med en man jag tycker mig känna igen...

Och igår drömde jag att jag var hos en ny barnmorska som sa när hon såg hur jag höll om min mage när det gjorde ont att, "Det är tvillingar, det vet du va?" Hon var bombsäker för så som min mage var, hur jag höll och hur jag mådde på att det var två bebisar. Så jag kunde bara tänka på hur ska detta gå? Måste fixa två av allt. Måste köpa dubbelt så mycket och göra i ordning ett rum till!! Suck! 


Haha! Galet vad man kan drömma. Den där första drömmen var så obehaglig, fanns med mig i flera dagar. Usch.

Någon annan som haft tokiga drömmar?

3 dagars renovering

Nu har vi kämpat i 3 dagar med att renovera vårt hus, med mycket hjälp av föräldrar och syskon. Idag var det segt att gå upp, jag har jätteont i kroppen och illamående och yrsel var tillbaka en sväng idag. Man rör ju sig på ett helt annat sätt än annars och nu mycket mycket mer än vad jag brukar göra så det är väl inte konstigt att det känns. Sen är det visst någon liten som envisas med att ligga och trycka på ett fäste så det känns som någon boxat mig i magen och att jag har världens blåmärke. Men jag försöker kämpa på så gott det går.
 
 
Fidde har tillsammans med sin bror och pappa lagt golv. Mamma och pappa blev tilldelade att hjälpa mig med hallen och lite köket. Jag hade tänkt fokusera mest på hallen, men det har slutat med att jag hjälp till lite överallt eftersom jag haft sådana bra hjälpredor ;-) Hela golvet i vårt sovrum har jag och Fidde lagt tillsammans igår och idag, det är jag grymt stolt över! Vi överlevde båda två och tjafsade inte för mycket, haha. Dock när jag väl sitter på golvet så blir jag kvar där ett tag så det är mest Fidde som får upp och springa och jag hasar mig runt på golvet, men det funkar!
 
 
Just nu är alltså 4 hela golv lagda av 6, på 3 hela dagars arbete, det är rätt bra ändå tycker jag. Fidde hann till och med att börja på skorpans rum idag, så snart är det "bara" det stora tv-rummet kvar som har en hall som hänger ihop. Kul när det går undan och man ser resultat eller i alla fall få ett hum om hur det kommer att bli.
 
 
Nu kommer lite bilder, dock är det ju mycket kvar att göra men här är i alla fall det som hänt sedan i torsdags. Brukar ju klaga på en del mäklares bilder, men tusan det är inte lätt alla gånger att få till bra bilder där det mesta får plats i bild, men ni får hålla tillgodo. 
 
 
 
Hantverkarmiddag. Emilie hämtade lite mat till oss i fredags kväll, toppen! Så fick vi lite energi till att göra klart datorrummet.
 
 
Vid 23-tiden var vi tre klara med golvet, ja jag hjälpte till också men tydligen var det viktigare att få med killarna och öl på bilden.

 
På lördags kvällen kom Joanna, Per, Ville och Elli förbi för att titta till arbetet. Vi hade pysslat hela dagen med golven och hallen. Jag och Fidde var precis på väg att börja med vårt sovrum när Ville såg dammsugaren och smart som han är såg han att det skulle dammsugas där så han fick pyssla med det medan vi andra pratade och plockade fram inför golvläggandet. Perfekt barnarbete, hihi. När de åkt, så började jag och Fidde lite lätt med golvet innan vi slutade för kvällen med mat hos mamma och pappa.

 Halvvägs idag på förmiddagen, glömde dock ta ett kort när det var färdiglagt men det kommer. Inte riktigt rättvis i färg  men men.Så här såg hallen ut före påbörjad renovering.
 

Påbörjad renovering. Elen är lite omdragen och de gamla 70-tals strömbrytarna är bort, taket är vitmålat och fräscha nya tapeter är på väg upp.
 
 
 
Nästa helg blir det till att sätta upp pärlsponts-bröstpanel som ska målas vit.

 
Så här såg det ut när vi åkte från huset ikväll. Så småningom kommer vi väl försöka måla dörrarna lite och byta handtag på dörrarna. Kanske lite svårt att fatta hur det hänger ihop med dessa bilder men kanske kommer lite bättre bilder framåt.
 

Kökslådorna fick också en uppfräschning i form av nya handtag. Det är samma färg på dem som på knopparna från förra hus-inlägget men de ser lite silvrigare ut på denna bilden.
 
 
Fortsättning följer....
 

Elli ♥

I onsdag när vi var inne och handlade i stan så åkte vi förbi syster med familj för att hälsa på nytillskottet Elli, Villes lillasyster. Ja jag skriver Villes lillasyster för jag fick det påpekat många gånger av en mycket stolt storebror. Så fort vi steg innanför dörren så sprang han fram och började prata om hans lillasyster, så gulligt. Under hela tiden vi var där så fick Elli pussar och klappar på huvudet av Ville och han avbröt gärna Fidde när han pratade med att berätta för honom att det är Villes lillasyster och så pekade han på henne. Hihi.
 
Elli fick som sagt ett av babynesten jag sytt, hoppas det går att använda som vi tänkt. Ville fick en storebror-present, ett stort golvpussel som Fidde fick pussla ihop, medan Ville sprang över ;-)
 
Det blev bara en kortvisit eftersom klockan var mycket och vi hade ju hela skåpbilen full av golv som skulle in i huset innan det blev för sent.
 
 

Har lite förvånad min för jag var lite chockad över att jag vågade hålla en sån liten liten bebis, men det är la bara att öva.

 
 Ville är ju så mycket modigare och vill hålla, pussa och klappa hela tiden.

RSS 2.0