Midsommarhelgen

För snart en vecka sedan var det ju midsommar! Tiden går fort... Vi firade med delar av gänget från förra året på saltkråkan. Lika trevligt och mysigt som sist. Känns som vi åt hela dagen. Kl. 14 var det sillunch (jag och Fidde var sena så de andra väntade hungriga på oss). Sen fika med jordgubbstårta. Man hann precis nästan smälta den när kvällsmaten för tvungen att börjas på med. Men då kom ju det härliga sommarvädret med regn och blåst men det blev grillat till slut och väldigt gott! Sen blev det den godaste limetårtan till efterrätt. Så ja, åt och åt gjorde vi. Emellanåt sprang det runt efter Ville och hans kompis Ebbe.

Inte en enda bild med kameran tog jag. En ynka på tårtan med mobilen tog jag och sen började jag spela in en film men klant som jag är så raderade jag den :-(

Vid strax innan tolv var alla småbarnsföräldrar och jag trötta. Endast Fidde som var på g men han fick gå och lägga sig han med.

På lördagen var vi helt väck men ändå väldigt sugna på att hitta på något. Men eftersom detta något verkade innefatta shopping så hade vi otur, A6 och Gekås hade ju stängt!! Och inte kände vi så många som bodde nära men ändå långt bort som man kunde hälsa på. Så vi blev hemma. Stannade hos syster & Co. tills strax efter 5 innan vi åkte hem och slängde oss i soffan och blev där resten av kvällen.


Söndagen däremot åkte jag och Fidde in till A6 tillsammans med ALLA andra. Herregud va folk! Speciellt på Ikea!! Men vi tog oss runt och hittade lite nya kläder till oss. Sen åkte vi till piren och åt middag och käkade glass innan vi gick till bion för att se "The Internship"! Toppen söndag.Kors i baket...

Idag städar jag inte, utan bakar. Det var också ett bra tag sedan. Det blir det mesta inför midsommar, i alla fall det som går att förbereda. Tårtbottnar, maräng och limetårta. Brödet ska jag förbereda också, hoppas det blir ett gott surdegsbröd. De sista gångerna har det misslyckats totalt men jag får nog fuska med att slänga i lite mer jäst denna gången så det blir något av det hela.

Nehe nu var första tårtbottnen färdig bästa att springa och göra en utan äggvitor till systra mi som inte tål. Klart hon ska ha jordgubbstårta och limetårta hon också.

Kors i taket!

Bettan har städat i sitt eget hem! Inte bara på jobbet, utan hemma i sitt eget hem. Det har inte funnits så mycket energi och tid till det de senaste, hrm, månaden. Haha. Men idag har jag gått fullt ut. Plockat ordning skit som ligger och dräller, tvätt som är tvättad, stryktvätt, dammsugat och torkat golvet. Det enda som jag hoppat över är dammtorkningen och det ooooorkar jag inte. Det får vara lite grått på möblerna ett tag till, haha. Jag är helt imponerad av mig själv haha, att jag fick energi att innan klockan 12 göra allt detta. Jag har ju hela dagen kvar att göra annat, lite roligare. Det blir dock till att tvätta lite. Ska även besöka farmor en runda och även baka lite tills midsommar. Jag har fått på min lott att göra bröd, efterrätt och tårta. Så det blir Jordgubbstårta såklart till fikat och Limetårta till efterrätt på kvällen, mums. Nehe, nu får pausen snart vara slut så jag inte säckar ihop här framför datorn.


Ledig dag...

Det är roligt att jag har jobb, det är det. Men en dag som denna när många är lediga och hittar på skoj är det inte så roligt. Mamma och pappa är på utflykt. Fidde, okej, han hittar inte på så mycket skoj men han är hemma och har de gött och jag ska strax cykla bort till jobbet. Det är ju bara 7 timmar, det är det jag tröstar mig med, och imorgon bara 4 timmar, sen får jag sova ut och också ha de gött på söndag lite.

Ha en fin fredag allesammans!

RSS 2.0