Fredagen

Igår hade jag en pysseldag med Anna-Maria och Felicia här hemma. Tanken var att vi skulle pyssla med marsipanrosor och testa "gumpaste" som vi köpte förra helgen, men när vi såg mina cakepopsformar så kände vi att det måste vi prova. Så vi sprang till affären ännu en gång för att handla det som inte fanns här hemma.
Vi hade föreställningen att vi skulle göra fina cakepops i stil med de här:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men för det första blev degen som skulle vara i alldeles för fet och lös så det knappt gick att forma dem. Sen stelnade inte chokladen som vi ville. Sen förstördes formerna när man doppade dem. Så JA, vi blev rätt sura alltihopa. Jag tröttnade och gav upp helt och hållet när det blev så fult, tror Anna-Maria också gav upp medans Felicia var ihärdig och fick ett gäng riktigt fina till slut. Tror inte jag kommer vilja göra om det, men måste väl testa med något annat recept också innan jag ger upp totalt.
 
 
 
Det började bra, ordning och reda och väldigt hoppfulla.
 
 
 
Slutar i kaos och besvikelse...
 

 
Detta var väl den finaste som jag kunde åstadkomma, en av mina 12. Haha. Fail!
 
 
Men roligt hade vi.

Made my day!

Behöver jag säga att jag att jag blev överlycklig av detta??
 
 
Roy Fares som är en stor idol, kommenterar min bild (visst jag taggade honom men han behövde ju inte skriva något) och så skriver han så fint.

Tårtdecor's tårtutställning

I lördags åkte jag tillsammans med Anna-Maria och Felicia (två från skolan) till Kungälv och Tårtdecor's tårtutställning. Så himla skojig. Visst en del var mindre vackra osv. men många var fina men inga direkt WOW sån ska jag göra men man (jag) fick mycket inspiration och idéer. Många var inte heller så realistiska, alltså många av dem går inte att göra med riktig fyllning tror inte jag men men.
 
Sen hade tårtdecor nyöppning av deras butik också och det var i samma lokal så det var myyyyycket folk som skulle handla. Jag handlade inte så mycket, jag blev för dumsnål, men jag blev grymt nöjd med mina inköp. Bäst var nog en bok med massor utan grunder i, allt från spritsning blomtillverkning och lite basrecept.
En rolig grej med butik och mycket folk var att när vi kollat klart på en del tårtor så tittade vi i butiken och så pratde vi lite högt om att kanske ta en nummerlapp men sen så bestämde vi oss att vi skulle titta vidare ett tag...men så säger en kvinna "Jag skulle nog råda er att ta en nummerlapp ändå" men jag svarar att vi ska titta lite mer och så "Men jag har stått här i över en halvtimme och det har gått 4 nummer" Jaha okej, så vi bestämde oss för att ta nummer ändå och de nummer jag fick tag i var 88, 89 och 99, och då betjänade de nummer 22. Sååå det var väldigt snällt av henne att säga till oss om det för det slutade med att när vi tittat klart på både tårtor, butik och fikat så fick vi stå kanske en tjugo minuter i kö. Då hade vi hållt i våra lappar i 1,5timme... Detta var vid kl. 14 och jag hade nummer 99 och de skulle ha öppet i 3 timmar till och jag tyckte jag hörde någon som hade över 200 i nummer när vi gick så jag undrar om de verkligen hann att betjäna alla. Haha.
 
 
 
Här kommer lite bilder från dagen:
 
 
 
 
 
 
 

Toppen

Wow vilken skillnad på dag och dag. Idag i bageriet kändes allt toppen. Hann med att göra det jag tänkte och det var såååå lugnt och skönt. Idag var vi 5 elever i bageriet, lite skillnad mot gårdagen då vi typ var 25pers.
 
Grejerna jag gjorde blev jag, HÖR OCH HÄPNA!!!, till och med NÖJD med!!! (okej, färgerna på kristyrbilden kunde ändå varit starkare och karamellkrämen kunde varit finare men men)
 
Rosa - Bröllopsmazariner (blåbär och hallon), "Svarta" - karamellkräm och tryffel, Vita - vanliga mazariner och Bruna - tryffel och karamellkräm
 
 
 
 
Sen gjorde Anna-Maria en sån fiiin Blixten McQueen. Hon är så himla duktig!! Heja heja.
 
 


 
 
Förstår ni att jag blir så stolt över min vän?

Snurriga veckan

Efter en vecka nerbäddad med förkylning så såg jag fram emot att få komma till skolan och baka lite igen. Men känns som jag nyst och snorat ut en del hjärnceller för tusan vad ostrukturerad jag varit igår och idag. Vet inte vad jag gör riktigt, känns som inget blir gjort osv. Men något har jag nog lärt mig i alla fall. Men idag har jag mest varit irriterad för inget går som jag vill och inget ser ut som jag tänkt mig. Åhh jag blir irriterad bara av att skriva om det nu.
Först var det mina formkakor som jag pysslat med igår och idag. Jag hade en idé om att det skulle vara fint med några strösselpluttar, som jag hade här hemma, på mina mazariner men det bara smälte ihop så de syntes ju knappast. Till "katalanerna" blev det väldigt tråkigt med bara tryffel uppepå så jag tyckte lite färgglatt strössel kunde liva upp, men det blev inte heller bra så det fick bli lite choklad i vitt och brunt men det slutade med att det såg ännu konstigare ut till slut.Får ta och testa igen om någon vecka.
Sen fick jag och Johannes i uppdrag att göra kristyrdekorationer till lärarens sons tårta till helgen. Det gick ju åt skogen det också. Inga färger som stämde, svår bild + Sverige's ostadigaste kvinna på handen. Men det ska jag testa på lite imorgon igen tänkte jag.
 
 
 


Men för några som det gick mycket bättre för var Felicia och Michaela som idag gjorde slutprov. Felicia för Konditori C-kursen och Michaela för Bageri- och konditori B-kursen. Michaelas sista vecka :-(
 
 
 

Bra jobbat brudar!! ;-)
 

Kvällen är räddad

Fidde är bäst! Han fick fram mitt arbete så jag slapp skriva om allt. Så nu ska jag bara skriva klart och sen renskriva, hoppas banne mig få klart det ikväll så slipper jag tänka på det mer. Jippi.Lite energi som snabbt försvann

Åh jag blir så less. Först idag känner jag att jag orkar vara uppe en längre stund och till och med sitta vid datorn. Såå jag tänkte att det dåliga samvetet över att inte pluggat något kunde rådas bot på. Men icke! Min datorn kapsejsade i lördags och Fidde fick formatera om den och det är inte förrän idag som jag märker att det arbetet jag satt och skrev på när datorn pajade fick jag inte med mig över till min sparade hårddisk. SUCK!! Behöver jag säga att jag har lust att gå tillbaka till sängen igen? All energi och lust till att få klart det där jäkla arbetet som hängt över mig ett tag bara försvann.
 
Men igår mådde jag lite bättre för en stund, för när Fidde kom hem från jobbat hade jag tvingat honom gå förbi affären och hämta ut mina paket från Kina, med alllla dessa saker i. Så jag hade lite terapi genom att diska dem och titta på dem ett bra tag, hihi.
 
 
 
Nu ska jag försöka hitta motivationen och orken till att skriva om det där arbetet då. önska mig Lycka till!

Hua!!

Uschenamej! I söndags var jag lite snorig när jag skulle sova men märkte inget av det när jag gick upp på måndagen. Men väl i skolan eskalerade förkylningen så vida pass. Nös, nös, nös, snöt mig, snöt mig, snöt mig, tvätta händerna och gick tillbaka till arbetet och så började det om. Usch det var hopplöst. Men jag fick gjort det jag planerat men vid 14.30 så bad jag om att få gå hem, det var städning och det kändes jättedumt att bara lämna de andra men så fort jag rörde på mig så rann näsan så jag hjälpte inte till direkt. På väg hem nös jag konstant från Vaggeryd och hem. Jag hade tänkt att åka till syster efter skolan men de var tydligen sjuka också och de måste bli friska tills helgen!


I måndags trodde jag att bara jag får vila så kan jag gå till skolan imorgon. Nej vad fel jag hade, även idag är jag sängliggandes och det känns inte bättre. Hela kroppen värker, huvudet bankar, halsen ömmar och näsan är igentäppt. Så jag sover mest, hoppas jag kan sova mig frisk.Förvaring

Igår införskaffade jag mig en plastback som jag kan förvara alla mina småprylar som hör till bakning.
 
 


Men det dröjer väl inte länge innan den är full för på väg hem från Kina är detta:
 
 


 
Felicia tipsade mig och Anna-Maria om att kolla ebay efter bakprylar, saker från Kina och Hong Kong är jättebilligt och ofta kan man få det fraktfritt. Bilden till höger med alla utstickarna och verktygen har jag gett 180kr för och på en svensk sida skulle bara ett blom-set med tre storlekar kosta ungefär detsamma. Så ett litet tips för er som gillar att pyssla, ta en titt på ebay!

Vilket uppvaknande.

Jag hade hemstudier idag och ännu en migränattack (haft det mer eller mindre varje dag sedan den kraftiga i fredags, idag var en mildare variant, men dock lika jobbig) och låg och vilade i sängen när jag vaknar av ett jäkla holabalooo och ett fasligt skanderande här utanför. Blev livrädd och flög upp och gick för att titta ut genom fönstret och vad får jag se?! Jo en massa demonstranter och så mycket poliser som jag bara sett på tv. Det tar ett tag innan jag kommer på vad jag häromdagen läste för rubrik på skillingaryd.nu "Polisen övar i Skillingaryd". Så jag förstod att det måste vara detta. Ni kan läsa mer om det här.
 
 
 Fy tusan

Vilka hemska 24timmar. Gårdagen började ju med sista dagen på praktiken, vilket var riktigt tråkigt för där har ju trivts så bra den sista tiden.

Sen kom en ljusglimt, då Emelie kom och fikade.

Sen började ett litet smått hell. Först vrålförkyld, näsan rann och rann, ögonen kliade och huvudet var jättetungt! Men det fick bra mesans det var bra på tv. Jag hade lovat att hämta Fidde. Vid tolv klarade jag inte mer, huvudet höll på och sprängas. Så jag ringde och bad och få hämta direkt annars fick han fixa sig hem på annat sätt.
I bilen på väg började migrän-symtomen domningar i hand och tunga. Vägljusen var som nålar i ögonen. Som tur var så blev det inga synrubbningar!! Men har aldrig varit med om att det kom på snabbt allt. Framme i Vaggeryd höll jag på att bryta ihop, huvudet och domningar blev bara värre och värre. På väg hem kom svettningarna och skakningar. Var tvungen att stanna för känslan av att spy var så överhängande men lite luft och rörs på mig gick det över. Tog hem oss alla i alla fall, nu i efterhand hade jag bett de ta sig hem på annat sätt. Jag hann att somna innan jag spydde även att spykänslan kom om och om igen. Länge sedan jag hade ett sådant kraftigt migränanfall, sist fick Fidde hämta mig hos syster i stan och då fick jag spy flera gånger, blä.

Hela dagen har jag haft migrän-baksmälla. Så vi har inte gjort många knop. Tanken var att åka till stan och se på bio, meeen det fick vi stryka.
Nu hoppas vi på vinst i sommarkrysset :-)

RSS 2.0