Choklad & konfektyr

Denna veckan har jag börjat kursen Choklad & konfektyr. Så i fyra veckor kommer jag pyssla med olika sorters praliner, tryfflar och andra sorters konfekter. Gelé och marmelader ska göras också. Sen förhoppningsvis kommer jag kunna lägga pralinerna och tryfflarna i en chokladask som jag gjort helt och hållet i choklad och så ska jag köpa hem den =)
 
Denna veckan har jag och Sanna gjort våran version av Mozart-kulor (hounungsgianduja, fransk pistachmarsipan och doppad i ljus choklad), "Mini stockar" (Passionsfruktsganache, fransk pistachmarsipan och penslade med mörk choklad), Fransk nougat ("Seg nougat" Vääääääldigt seg maräng med hasselnötter i), Smaksatta tryfflar (Chili, Kanel & Citrus)
 
Sen har jag gjort fransk hasselnötsmarsipan och vi "hann" göra stommen till chokladasken.
 
Allting, ALLTING var så himla gott. Jag sket i att jag är allergisk mot hasselnötter, för allt var så himla gott.
M M M!!
 
 

Fransk nougat





Mozart-kulor





Chokladask in the making...


Känns om helg imorgon

Ja det gör det numera på onsdagar, eftersom skolaveckan är "slut" då.

Denna veckan har jag varit som i en bubbla. Jag har ingen energi eller inspiration längre, allt pga trassel och oro.
Hela helgen oroade jag mig för om och när jag skulle få reda på provsvaret och huruvida det skulle påverka ännu en vecka i skolan. Men i måndags direkt på morgonen fick jag svar och det var såklart helt OK!!
Denna vecka har varit väldigt lugn i bakväg, det har bara pysslats med marsipanfigurer och fruktchips och flarn. Jul-&halloweenfigurer i marsipan fick alla som projekt i veckan. Själva uppgiften i sig är inte stressig, svår eller jobbig men att känna att jag "fjantar" runt en hel vecka innan jag eventuellt skulle sluta veckan därpå gjorde att allt bara kändes meningslöst och fruktansvärt stressigt. Men igår fick jag reda på att jag har åtminstone 4veckor kvar, eftersom jag kom in på kursen "Choklad och konfektyr", men inte mina två andra kurser men min lärare var så snäll och sa att jag får åka "snålskjuts" och vara med på de lektioner som ingår i de kurserna så får jag det också.

Så lite stress har lagt sig, och det är skönt med måste få upp energin och inspirationen för den är verkligen på noll. Jag och en tjej som läser samma kurs skulle planera nästa vecka och vilka praliner vi skulle göra men jag kunde inte fokusera för fem öre, så det känns tråkigt. Men det löser sig. Kul ändå att få göra något TILLSAMMANS med någon, har jag gjort saker själv hela tiden och aldrig direkt varit på samma nivå samtidigt som någon.

Skriver inlägget på mobilen så sorry om det blir väldigt oförståeligt, och blajigt.

Igår gjorde Anna-Maria sitt konditori-slutprov, och idag fick hon diplom och blomma. Känns jättekonstigt att man inte kommer se henne i skolan mer, likadant som när Felicia slutade. Men jag hoppas vi håller kontakten som nu och umgås ändå, det vill jag tjejer!!! Och Zuni slutar nästa vecka och sen är det Sanna 2-3veckor efter och sen jag... Usch så sorgligt. Sen innan sommarn har vi blivit ett tajt gäng och som sagt det är trist när folk slutar hela tiden :-(
Men idag för att fira Anna-Maria så gick vi och fikade och Josefin kom också (som slutade under min praktik) jättekul och trevligt.

Verkligen sorry för detta dravel haha. Sluta hit och dit...

Men just det, vi fick in en fågel i bageriet i måndags också som orsakade lite kalabalik. Och för andra gånger på en vecka fick vi utrymma våra lokaler pga brandlarm, första gånger på "allvar" och inte så farligt men andra gången bara test. Men det slår mig varje gång hur oseriöst man tar det varje gång, "det är bara övning jag ska bara hämta jackan", tänker man. Så dumt!


Bjuder på lite bilder nu istället, mina marsipanfigurer och Anna-Marias slutprov




v. 42

Tiden går så fort. Snart har vi varit hemma en hel vecka. Denna vecka har mest bestått av plugg inför konditoriprovet som jag skrev igår och resten av tiden har jag varit total uppslukad av Fifty shades-triologin, men snart är den slut. Stundtals en väldigt generande bokserie och stundtals jättespännande, en riktig sidvändare. Dock inte att rekommendera för vem som helst. Haha. Tre böcker á 500 sidor på engelska har gått i ett nafs. Nog om den. Tänkte att jag skulle dela med mig av lite bilder från veckan på Rhodos om någon är intresserad...
 
 
 Måndag

 
Frukost på balkongen (som alla andra dagar resten av veckan) och sedan var det poolen för hela slanten.
 
 
På eftermiddagen tog vi taxi in till Rhodos Old town och strosade runt.
 
 
Efter middagen så testade vi fish spa, roligt och annorlunda men lite läbbigt.
 
 
Tisdag
 
 
Vi hyrde bil och första resan gick mot andra sidan av Rhodos, från där vi bodde, till stranden Faliraki.
 
 
Och som vi kunde se i paraglidinläggetså testade vi på det här.
 
 
Efter mycket sol och bad vid Faliraki så åkte vi uppåt Rhodos stad och stannade till vid Kalithea "källan". Vi hade inte fattat att man kunde bada och så där, vi trodde det bara var typ ett museum eller nått så vi blev lite ledsna när vi såg hur underbart fint och mysigt det var och så hade vi lämnat badkläderna i bilen (kostade €3/per pers att gå in så v blev lite snåla och hade inte lust att gå ut och hämta och betala igen). Men vi fikade och sög i oss av den fina naturen och lugnet som var där.
 
 
 
Onsdag
 
 
Dagen vi förlovade oss och enda dagen det regnade :( Vi åkte förbi fjärilsdalen men eftersom det regnade så hoppade vi över det. På vägen såg vi denna get (?!) och jag fick en såg flash till Lejonkungen haha. Han gillade inte att bli fotograferad så efter ett tag kom han emot oss och vi sladdade iväg med vår racerbil. =)
 
 
Vi satte oss i bilen och bara åkte runt i flera timmar men när det började spricka upp så kom vi till slut fram till Lindos, som var en mysig by.
 
 
 
Torsdag
 
 
Vi åkte längst hela västkusten i ca 2 timmat, längst med vattnet och upp i bergen, tills vi kom fram till Rhodos södra spets till stranden Prassonissi. Jättestor sandstrand där havet kommer från två olika håll och möts. Väldigt häftigt. Blir mycket vågor och väldigt populärt för kite- och vindsurfing. Hemvägen åkte vi längst östkusten hem, så vi har verkligen åkt runt hela ön.
 
 
Bli inte rädda, det är bara jag som är i havet på bilden, inte ett knubbigt spöke ;-)
 
 
 
Fredag
 
Vi åkte tillbaka till Faliraki på dagen och solade och badade.
 
På kvällen åkte vi än en gång in till Rhodos Old Town och strosade runt när det var mörk och det var mysigt.
 
 
Unnade oss varsin drink medans vi såg på folk.
 
 
 
Lördag
 
 
Eftersom vi lämnat tillbaka bilen så bestämde vi oss för att testa havet där vi bodde och det var inte den finaste stranden vi sett men det var lugnt och skönt. Stenigt men om man gick i med flipflopen så gick det bra.
 
 
 
Söndagen spenderade vi vid hotellpoolen och slappade som bara den tills dess att bussen kom och hämtade oss vid 17.30.
 
 
Det var det de.
 

Back to school

Puh! Sitter i skolan och försöker plugga. Har ett prov denna veckan och behöver jag säga att det är jobbigare och tråkigare än någonsin att plugga??

Eftersom jag varit utomlands så får jag inte vara i bageriet innan jag fått svar på prover jag lämnat på vårdcentralen, så jag inte smittar någon med typ salmonella. Så här sitter jag nu och skriver för glatta livet och hoppas att dagen ska gå fort, men som det känns nu kommer det bli en lååååång dag!

Provet jag skrev fredagen innan vi åkte gick i alla fall bra, 36/40. Tycker de borde vara MVG men icke :-( hoppas på lika gott resultat på detta prov så är det bara ett ynka kvar sen om jag inte får läsa vidare.


Hoppas mina "många" läsare får en toppen dag även att vädret är trist.

Paragliding

Vilken upplevelse vi var med om i tisdags, vi testade paragliding. Närmare fallskärm kommer nog inte jag, tror jag... Det var jag var sugen innan vi ens åkt till Rhodos men som fegade ur lite här, men Fidde ville mer när han såg skylten och till slut vågade jag med. Men guuu va rädd jag var! Nervös så jag skakade. Jag hade tänkt att de kunde ta kort med våran kamera men för €10 så kunde man få "professionella" kort och film. Vi fattade ju att vi inte kommer få de fina bilder vi vill ha men bättre än inget så vi körde på det istället. Vilket skämt! Jag syns ju knappt (kan vara mitt eget fel också för jag var så rädd och höll mig krampaktigt) men men.
 

 
 
 
 
 

Ringarna

Eftersom jag fick frågan om man fick se ringarna så kommer här en snabb bild!

Och eftersom vi inte hittade några "par-ringar" som föll oss i smaken så valde jag en jag tyckte var fin och som jag trivs bra med och Fidde valde en han gillade och han fick mitt godkännande ;-) Så därav de väldigt olika ringarna.




Fredag

Vi har väldigt gött! Har bränt oss såklart. Igår var vi längst ner i andra änden av Rhodos vid en strand som heter Prassonissi där havet kommer från två håll och det var läckert. Där badade vi ett tag, det tog ca 2 timmar att åka dit men det var det värt. Mysig väg och fin strand. Fidde var som en delfin i vågorna. Han kallar sig även Fidde Greek nu, då han med melodin "han ser ut som en karl" sjunger " jag är brun som en greek, jag kör bil som en greek och kysser som en greek gööööör" Hahaha.


Idag är vi på samma strand som i tisdags Faliraki. Här åkte vi paragliding i tisdag det var häftigt!!




F ♥ L

 
 
 
Om ditt hjärta slår,
kommer jag vara med dig vännen vart du än går
Om ditt hjärta slår,
kommer jag känna av din själ vart jag än går

Oct. 08, 2012

Natten och dagen började med vrål mensvärk så Fidde var snällaste snällast på morgonen och gick iväg en lång bit för att köpa dunderpiller åt mig. Sen har jag varit fit for fight hela dagen!!

Poolen låg vi och gottade oss vid innan vi på sen eftermiddagen fick upp och lagade till lite vitlöksbröd och bruschetta innan vi åkte iväg till Rhodos stad sär vi strosat runt i Old town och den nyare delen.

Efter kvällsmaten gjorde vi något som jag velat testa länge!!! FiskSPA! Wii vad kul. Kittlades så jag höll på att trilla i vattnet först men sen var det bara såå gött! Måste göras om.

Nu sitter vi i hotellbaren och diskuterar om det blir till att hyra bil imorgon.

Hoppas ni har det gott hemma




Lördag

Idag var jag uppe med tuppen nästan för det är ju maaaken (läs: marknaden) och jag och Clara har som tradition att gå tillsammans både vår och höst så även denna dag. Idag var även Erik med, Fidde hade nog hängt med (eftersom Erik var med inte annars) om han inte skulle köra inatt så han ska sova rätt länge idag.
Idag kändes marknaden sååå liten, har för mig att höstmarknaden brukar vara mycket större men det var  bara mintkyssar som lockade.
 
 
I våras stod jag och höll i jäskorgar och tänkte det ska jag köpa och sen skippade jag det för jag tänkte det kan jag köpa i höst. Hela veckan har jag sett fram emot dessa jäskorgar och jag har tagit upp beställningar i skolan på dem osv. Tror ni att de ståndet fanns nu? NEJ, såklart inte. Jag är i chock, har aldrig varit med om att de inte varit på marknaden. Så tokigt.
 
Var det inte tänkt att vi skulle åka inatt så hade jag köpt några av dessa blommor också så himla fina.
 
 
 Resten av dagen har jag mest flängt runt, till mamma och pappa, till mormor, till farmor, till mamma och pappa igen och nu hemma. Jag ska strax hoppa i säng och sova en stund för vi har tänkt att åka vid midnatt någon gång så det kan vara skönt att få sova en liten stund.
 
 
 
Imorgon vid den här tiden hoppas jag att vi äter något smarrigt i någon liten by på Rhodos, gärna något från havet. Mums.
 

Toppen fredag

Gårdagen var en sån mysig dag. Träffade nästan alla som värmer hjärtat nu för tiden.
 
Dagen började med prov i skolan. Jag hade under veckan brytit ihop många gånger för jag kände att jag kommer aldrig klara detta och varje gång jag tog upp boken så somnade jag och för varje gång jag somnade så kändes det som om det försvann mer och mer av det jag försökt pränta in. MEN, det kändes helt ok provet, var mycket mindre än vad jag hade förvntat mig och vet att jag har skrivit fel på några men att jag blir godkänd i alla fall. Samtidigt som jag skrev så skrev Sanna, Zuni och Johannes också samma prov (de började månaden innan mig) och Felicia de två sista proven i C-kursen. Så efter alla hade skrivit så pennan glödde så tog vi alla en fika och pratade igenom proven och mycket MYCKET annat!! Sen trillade Felicia bort och vi andra tog en lunch på McDonald's. Så himla trevligt, gillar dess människor så himla mycket. Bara Anna-Maria som saknades. Tänk att alla slutar om någon månad, så sorgligt.
 
Sen åkte jag till syster och gosplutten Ville. Vi hade en mysstund han och jag och tittade i böcker med filt om oss.
 
 
Sen blev det en spontanfika hos Clara innan hon åkte med mig hem till metropolen, maaaken (läs: marknaden) väntade ju idag. Hos Clara får man alltid mjölk direkt från kossan också ;-) Alltid lika kul.
 
 
Vid 19-tiden var det middag hos mor och far, smaskigt som baraste den. Fläskfilé och råstekta potatis. Och bästa efterrätten.
Vi såg X faktor och jag satt större delen med filten över huvudet för jag skämdes så. Det är inte riktigt min grej tycker jag.
 
 

RSS 2.0