Gårdagen & dagens bakdag

Igår hann jag med att göra Apelsinplätzchen och Nöttoppar. Idag jobbade jag ihop med den andra tjejen som varit på praktik (fast hennes andra) samtidigt som mig, Felicia. Vi gjorde Bondringar och Dubbla strassburgare. Sen gjorde vi klart en tårta också som Felicia fick i beställning igår. Jag gjorde väl inte så mycket för jag kände att jag inte ville sabba hennes design och beställning, haha. Men bra blev det i alla fall till slut, kanske inte var en vardagstårta direkt utan denna var ju till Vägledningscentrum i Jönköping som skulle ha den så då passade den. Orkar inte skriva så mycket mer utan lägger bara in lite bilder...



Apelsin plätzchen




Nöttopp




Bondringar




Dubbla strass




Planering är A och O och skitsvårt...

Sitter här på balkongen i det goa vädret och försöker planera morgondagen i bageriet. Skitsvårt nu när man inte är van vid att planera själv... Det tog ett bra tag innan jag kom på vad jag skulle baka men nu tror jag det är bestämt, hoppas bara det är OK med bossen också :)

Imorgon blir det alltså Apelsinplätzen (tror det heter och stavas så), kokostopp och nöttopp! På onsdag blir det Bondringar och, om jag hittat receptet, Kolabollar...

Det som är svårast är ju att beräkna hur mycket. Visst att det är ett bageri men vi har ju inte sån stor försäljning så vi alla kan göra bagerisatser, haha.

Nehe nu får jag snart vara färdig för er vankas tvättid på schemat, buhu.




Underbara Söndag forts...

Ja vid 17 var det dags för middag på Dammgatan. Grillat stod på menyn och tusan så gott, kyckling, fläskfilé, korv och nötkött.

Vi hann och leka lite med Lukas innan maten var klar. Vad lite vatten och diskmedel kan vara roligt, hihi.


 

 

 


Vilken underbar Söndag!!

Vid klockan 9 åkte jag och Fidde mot Stockaryd för att gå runt och kika på en Antik & Samlarmarknad.

 

Himmeln var blå och solen sken. Mycket fint fanns det men det blev bara mintkyssar som köptes. Sen tog vi en våffla med kaffe hos tanterna på IOGT-NTO, smarrigt.

 

Sen åkte vi vidare tillbaka till Vrigstad för att leta efter ett skrivbord. Jag vet precis hur det ska se ut, jag har en bild i huvudet. Det var många som var lika bilden i huvudet men ingen som passade till måttet och till priset. Jakten fortsätter.

 

Vi köpte blommor och åkte och lämnade hos mamma.

 

Det var skållhett på balkongen hemma, men jag stod ut och planterade lite snabbt det sista. Nu får vi hoppas att det blir lite bär och annat smaskens.

 

 

Jag fick med mig lite ranunkel hem från blomaffären till mig själv. Så fint så.

 

Nu ska jag cykla upp till farmor och se om jag kan få tigga till mig några kvistar äppelblommor. Sen vid klockan 17 är det mors dag-middag på Dammgatan. Jag har gjort Noblesse-tårta.

 

 


Tankar om Eurovision

Åhh vilken fin klänning en av programledarna hade, blev avundsjuk!


England
- Nej! Seg men fin text!

Ungern - Nej!

Albanien - Nej! Hur ser hon ut? Vad har hon på sig? Vad är det vid örat? Ja okej hon kan ta en och några höga toner, bravo.

Litauen - Nej till en början. Creepy med ögonbindeln sen fick jag någon vibb av Darin men såklart sämre!

Bosnien och Hercegovina - Den är säkert fin om man kan språket.

Ryssland - Som jag skrev för några veckor sedan på Facebook, jag tror att detta är ett stort hot för Loreen. De är ju så söta. Tror de kommer vinna, visst vore det kul. Den lilla är såååå söt, så gulligt hon dansar runt, åhhh. De får mig att ännu mer vilja köpa eller sy mig en Östbo härad folkdräkt.

Island - Sjunger fint men rätt så intetsägande tycker jag. Oj oj oj vad hon flaxar med håret när hon spelar. Får lite Skönheten och odjuret-vibb, liknar låten vi hade med i vår cabaré för ett herrans massa år sedan.

Cypern - Nej! Känns som jag lyssnar på en "Absolute teens"-CD haha. Men fint hår. Lè lè lè lè lè lè

Frankrike - Har OS börjat? Förlåt men har hon varit en man?

Italien - Ja en kombo av Amy Winehouse och vår Pauline kanske men jag ser inte riktig henne som vinnare. Men visst helt ok. 

Estland - Trodde det var "The rose" när jag hörde de första tonerna musik. Återigen så hade den säkert varit jättefin om man förstod språket! Men nej från mig.

Norge - En norsk Erik Saade verkligen! Kul med en lite "ös"-låt.

Azerbaijan - Oj vilka läppar... Fin röst men jag ser bara läpparna. Herregud vad icke snyggt!

Rumänien - Somrig och go. Man gungar liksom med och vill dansa deras dans =)

Danmark - Åhhh hahhaa killen med kepsen passade inte riktigt in med det instrumentet, såg roligt ut. Hon på trummorna kanske var lite väl övertänd också men men annars en helt okej låt.

Grekland - O O O O O O O O!!!

Sverige - Behövs ju inte skrivas något....

Turkiet - Vinnare? N E J! Känns som man lyssnar på piraterna, i Pippi långstrump på de sju haven, när de sjunger med en liten mix av någon låt av danska Aqua. 

Spanien - Nej!

Tyskland - Han är dubbad på vår tv så hans läppar rör sig i otakt, det var kul. Söt liten pojk, bra låt. Han står kvar.

Malta - DJn är ju helt överflödig. Kul dans, den kommer nog spelas och dansas i sommar.

Makedonien - Tuff brud. Åh blir så irriterad att jag inte förstår, men ändå så tycker jag om den.

Irland - Lipstick-tvillingarna är tillbaka, let's see. Hihi är det Disney-klubben jag tittar på? Ser ut som piff och puff kommit inskuttandes på scen. Men visst man kommer la sitta i bilden och sjunga med om någon vecka. Oj då de gjorde en Saade på slutet...

Serbien - Gillar honom, minns att jag och Adisa lyssnade mycket på hans låt Lane moje sommaren 2005. Låten var väl sådär.

Ukraina - Kunde ju varit programmets öppningsnummer tycker jag. Låter lite som snurrig Tina Turner tycker jag. Na na na na.

Moldavien - Denna Pascha kunde varit Colin Farrells magrare lillebror... som sagt underliga kläder och man undrar ju vad han menar med den där trumpeten???


Oj oj, nu är det slut. Tror på Ryssland eller Sverige. Spännande.

Nu hade flickorna på sig fina klänningar igen.

 

 

Wihoo vi vann. Så himla roligt. Men hon var ju bäst så det är klart =)


Bettan är så tllöööööttttt!

Upp i ottan för sista gången på ett tag, kl. 4 ringde klockan och det kändes rätt gött att stänga av den och för att sen inte aktivera den igen. Det var en toppen sista dag på praktiken, dock bara för jäkla varmt. Det går ju inte att baka något typ för allt bara blir kletigt ett rinner bort. Men efter mycket slit fick vi till en hel del idag också. Samira, min lärare kom på besök också. Henrik och Kerstin har väntat i 5 veckor på att deras gamla arbetskamrat skulle dyka upp, hihi.

Jag hade gjort Limetårta som tackfika och så hade jag med en blombukett till dem alla också. Antingen så är de duktiga skådespelerskor eller så gillade de tårtan för alla damerna ville ha recept. Jag tycker själv den är god i en liten mängd, men just att den är så smidig och enkel gör den till en toppen tårta.

På tal om tårta, så har jag sedan jag slutade praktiken vid 12 idag bakat tårta fram till halv sju ikväll, med ett kort avbrott ;-).
Jag tänkte jag skulle bjuda min mamma och Fiddes mamma på tårta nu till mors dag. Mamma skulle komma hem från kurs lite senare så jag och Fidde åkte upp till dem och började göra mat medans pappa åkte och hämta mamma. Fidde gjort potatissallad och jag fixade kyckling och vanlig sallad. Det blev en riktigt festmåltid och mamma&pappa behövde nästan inte lyfta ett finger. Vi kom alldeles nyssens hem och nuuuuu är jag tllllöööööööttttttt. Hu jag har så ont i fötterna.


Nej nu får jag dåligt samvete för att jag klagar! Det finns folk som har det sååå mycket värre!! Som inte får fira sin mamma på söndag på Mors dag, åh det knyter sig i magen. De finns i mina tankar - 

Oj oj oj

Vad smart jag var. Gungstol på balkongen är farligt skönt!



24 maj

Jag gör som alla andra, lapar sol...


Trött jag blir när det går trögt att läsa en bok. Har läst samma ett bra tag nu, kommer ingen vart. Ahern brukar ju skriva så bra annars tycker jag.




Buhu för allergi

Åhh idag är det risigt. Vet inte om det är för jag varit ute mycket som allergin blivit så pass mycket värre eller om det är något som blommar nu som jag är mer allergisk mot. Men hela natten har jag snorat och halsen har ömat varje gång jag sväljer. Jag gjorde ett försök idag och gick upp som vanligt och jag vet att näsan brukar sluta snora efter ett tag när jag har varit uppe. Men idag är den som ett vattenfall och jag är sååå hängig av dålig sömn och allergin. Så nu går jag tillbaka till sängen igen.

Oj oj oj!

Så här nära en mils PW har jag aldrig varit! Åkte med Fidde och Rille till golfbanan och därifrån gick jag en runda på 1,2h och jag kom 9km lite drygt. Nu går jag med pojkarna resten av golfrundan... Hejja heja heja!!



Danmark

Första stoppet var morbrors lägenhet, där det bjöds på fika och husesyn.

 

Sen gick vi för att checka in på hotellet och vila en stund innan det blev middag på "Hansens gamle have". Alla åt rödspätta, supergod.

 

På fredag hanns det med en vända på Strøget och sightseeing i København.

Jag fick gå och titta i min favoritaffär Søstrene Grene och även Lisbeth Dahl-butiken.

 

En liten fika innan vi valde att strosa runt i parker och leta efter ramslök.

 

Medans jag, mormor och pappa tittade på fåglarna i vattnet fann mamma och morbror ramslök och mamma blev glad.


Trip till Danmark

Igår åkte vi till Danmark för att hälsa på min morbror och hans man.

 

 

 


Det blev en trevlig lördag

Dagen började med att jag och mamma åkte till Lagan och Ljungby, för mamma hade hört om en stor second hand och att torget i Ljungby var trevligt. I second hand-affären var det mycket men inte de fynd jag hade tänkt att hitta men det blev en vas till oss var. Sen bar det av till Ljungby och vi hade lite otur med vädret, det var blåsigt och regnigt men vi tog oss runt och tittade lite. Det var mest blommor men det är ju så vackert så det är ju bara kul. Blev lite blommor och färska räkor, mums. Sen kikade vi runt lite i Ljungbys butiken och det fanns en del mysiga men det roligaste var nog de två delikatessbutikerna som de hade. En åt vi en god lunch på också. Stekt kyckling med potatisgratäng och "fräcka" (enligt hon i butiken) grönsaker till.

När vi kommit hem igen så åkte jag iväg igen till Jönköping för att träffa Adisa. Det blev fika och vi bakade lite scones. Kul att träffa henne, det blir inte så ofta.

När jag skulle åka hem igen efter några timmar så tänkte jag att jag svänger förbi Willys för att handla snabbt. Det gick väl på kanske 5minuter. När jag kommer fram i kassan så ringer min telefon, jag svarar och i andra änden är det en ung kille som säger "Hej Lisabeth! Jag undrar om du tappat bort ditt bankkort?" i samma sekund som han säger det så ser jag ju i plånboken att jag inte har något kort att betala med. Då kommer jag ju på att jag glömt att ta ur det när jag betalade 1kr för att stå parkerat. Jag försöker göra två saker samtidigt, prata med damen i kassan och han i telefonen. Det blev hel tokigt kan jag säga men jag hojtar att jag är på Willys och kommer ut nu. "Okej" hör jag honom säga och jag lägger på. Kommer sedan på att han vet inte hur jag ser ut och jag vet inte vart han är eller hur han ser ut. Men när jag kommer ut så tittar jag runt och de som står där verkar inte bry sig om mig men så ser jag tre unga killar komma gåendes och efter några konstiga blickar oss emellan så frågar jag om det är de som har hittat mitt kort och då skiner de upp alla tre och räcker leendes över mitt kort och berättar vad som hänt. Jag blev så himla glad alltså, jag älskar att få mina fördomar motbevisade. Jag kom på precis när jag skulle gå att jag måste ju ge en hittepeng, den fick jag tvinga på dom. Jag blir liksom glad nu bara av att tänka på det. Sån tur att det finns lite rediga människor här i världen =)

Nu ska vi kika på Game of Thrones och käka räkor och ett annat gojs som jag och mamma köpte på en av delikatessbutikerna.



Vi satt och åt precis bredvid ostdisken

 

Kycklingen och de "fräcka" grönsakerna.

 

Nya vasen och nya blommor.
Hjälp oss, vad heter blommorna??

 



Paniken kommer krypande...

Usch jag börjar få lite lätt panik nu... det är bara 1,5 vecka kvar på praktiken och därefter är det dags för skolan igen och då kan jag inte längre skylla på att jag är ny! Jag tror det har kommit tre laddningar nya färska elever sedan jag började, shit med.

Det som stressar mig mest nu är att jag innan sommaren ska ha hunnit gjort ett arbete där jag ska skriva om fyra olika länders traditionella bakverk. Det ska finnas med 1 matbröd, 1 kaffebröd, 1 kaka och 1 tårta/bakelse, jag ska skriva om alla och varje land men sedan ska jag också baka en av varje. Jag har ännu inte riktigt bestämt land eller vad jag ska baka. Allra helst ska man ju ha med en lång utläggning om historia bakom bakverken.

Jag har lånat med mig en grekisk, en italiensk och en engelsk kokbok hem från bibblan, men det är väl så långt jag kommit hittills.


Någon som har något tips, allt godtages!!

På banan igen

Ja idag är jag på banan igen. Igår vet jag inte vad det var med mig. Om det var blåsten på marknaden, de sena nätterna eller om det var Ville som körde slut på mig i lördags för jag fick kämpa igår för att hålla ögonen öppna. Somnade flera gånger i soffan och orkar inte göra någonting. Vid kl. 18 sa jag god natt och gick jag och la mig, somnade så fort jag la huvudet på kudden.

I lördags i alla fall så gick jag en sväng på "maaarken" med Clara och hennes vän Hanna. Det blev lions loppis, zic-zaca fram på marknad och kupan innan vi gick hem och tog en fika hos mig och Fidde.
Resten av lördagen spenderade jag i Jönköping med mina föräldrar och lille Ville. Mamma och pappa skulle "öva" vara barnvakt med nattning inför ett bröllop som Villes föräldrar ska på om några veckor och jag var uttråkad hemma och behövde något att göra. Så Jo och Per fick en heldag för sig själva. Så vi tog en promenad, lekte, åt och badade. Sen blev det pizza och tv när Ville sov. Vi var nog inte förrän halv elva på kvällen.


Ville övar lite gång.

 

Vi övar lite gång.

 

Ville övar lite olika djur och dess läten.

 

Ville är duktig och ålar sig fram så fint.



Fyndat & bakat

Hittade den fina gungstolen på Kupan förra veckan för endast 95kr, igår var den kvar och jag slog till. Visste inte riktigt vart, eller om, den skulle får plats hemma men för den summan kunde den fått stå på vinden i väntan på hus. För tillfället fick den stå i hörnan. Se rätt mysigt ut. Och sååå skön är den, höll på att somna när jag satte mig där tidigare.


 

Sen har jag bakat Chocolate chip cookies idag. Lite svårt när man inte har så bra ugn så det blev lite tokigt men de blev rätt så goda tycker jag.

... I min lilla lilla värld av blommor ...

 

 


I went bananas i blomaffären idag, som kanske märks!

Vilken underbar dag!!

Idag har jag praktiserat till kl.10, alla onsdagar slutar de då - annars slutar jag kl. 12. Direkt när jag slutat gick jag hem och bakade lite rågkex som mormor hade beställt av mig.

När jag var klar överraskade jag mormor med kakorna och drog med henne ut på en långtur. Lite mer än en timme var vi ute. Vi har bestämt oss för en längre tur med mig på cykel om vädret är snällt på tisdag när jag bokat middag också.
Sen cyklade jag en sväng till farmor och hälsade på. Fick äntligen lära mig hur hon gör sina bullsnurrar!

Nu är jag hemma igen och vårdar mina ömma fötter i fotbad på balkongen, i den stekande solen!! Såååå skönt.
Varning för håriga ben!

På en av bilder kan ni se vårt nya köp, ett planteringsbord som jag ska ha som växtbord. Får återkomma när jag inhandlat balkongblommor. (Ja, och mattorna ska inte hänga där... de skulle ristas i måndags meeeen har inte hunnit med det än)


Nehe nu ska jag njuta av min bok.



 


RSS 2.0