Tisdag

Efter praktiken idag, där jag btw gjorde en så fin tårta som jag för en gång skull blev nöjd med men som jag glömde ta kort på, så gick jag bort till Johanna på Fröken Klipp och klippte av hela 20cm av mitt långa hår!! Känns både konstigt men ändå otroligt gött. Känner mig ung, liten och lite barnslig.

 

Efter det kirrade jag och Clara fiskekort och åkte ner till dammen med vår fisksupport Fidde. Jag fick mest instruktioner för jag kunde tydligen inte göra ett enda rätt med mitt nya fina rosa spö men Clara däremot fick sig en liten firre. Som jag fick ta hand om och livrädda för både Clara och Fidde är sånna vecklingar. Därefter gick jag direkt och dödade en mask och hängde på kroken. En fisk för en mask, haha.

 

Här kommer lite bilder i säkert konstig ordning. Nu ska jag sova, zzzzzzz

 

 


Nemän...

Se där ja, Fidde köpte sig ett på gympadojjor förra veckan och drog med mig ut på en promenad ikväll...

 

 

 


1-årskalas

I lördags var det dags för 1-årskalas för Villekillen som blev 1 år i fredags. Jag och syster hade bakat en moussetårta på ett nytt recept och den blev smarrig, men den klådde nog ändå inte den syster gjorde till hennes födelsedag. Men den som det bjöds på i lördags var i alla fall rabarbermousse, vit chokladmousse och jordgubbsmousse och sen freestylade syster till en rabarber och jordgubbsspegel uppepå (jättegod!!). Så kul att vit choklad gjord på rismjölk funkade jättebra och smakade (tycker jag i alla fall) precis som vanlig vit choklad om än inte riktigt lika söt men det tycker jag inte gör något.
 
 
 
 
 
 
Ville var inte helt med på alla noter och tyckte nog som jag att bli uppvaktad är lite jobbigt.
 
 
Mosters tårta var inte så god, tyckte Ville. Mammas kanelbullar är godare...
 
 
... och lego!
 
 
 
Ballonger är kul!!
 
 
Senare på kvällen kom ett sånt jäkla skyfall när vi hämtade pizza så vi såg knappt vägen, helt sjukt. Men sen efter det blev det en väldigt läcker himmel.
 
 
 
 

Eh?

Jag bad Fidde ta en bild på mig när vi spelade minigolf innan idag, men jag tycker inte han valde min vackraste sida och bilden visar ju definitivt inte mina minigolf-skills. Väldigt osmickrande!!


21 juli

Igår var det dags för 90-årskalas för Fiddes farfar. Torsdag, fredag och lördag har jag pysslar med att göra tårtor till kalaset och det gick till en början jättebra innan det bara gick utför. Med det blev tårtor till slut som blev uppätna om än inte riktigt så fina som jag hade tänkt i mitt huvud.
 
Det var kul att träffa Fiddes släkt igen, den närmsta som jag vet vem som är vem i alla fall ;-), det går ett tag mellan gångerna och de är så goa hela bunten.
Emilie hade fixat maten och det var smarrigt. Glömde ta kort på buffén, synd. Det kändes lite dumt att sitta innan när solen äntligen visade sig ett tag så jag och Fidde tog med oss Lukas ut och lekte på lekplatserna runt omkring i omgångar när solen lös, hihi. Lukas sålde sandkorv, sand"pysch" och sandglass till oss och vi betalade ytterst lite för detta, endast fem nävar sand. Haha.
 
90-åringen påminner så mycket om min morfar, han är så med att man ibland inte riktigt litar på det utan man istället tänker att nu är han la helt tokig. Fiddes farfar, tycker jag, är väldigt pigg för sin ålder.
 
 Farfar Johansson är en skojare han också. Han vänder sig om när jag säger att jag ska ta kort på han och Fidde, och letar efter gäster som inte kommit, för att sedan vända tillbaka och skratta. 
 
 
 
En äldre och en yngre skojare
 
Man skulle kunna tänka att det är ungdomarna som använder mobilerna och ringer runt och sitter och pillar med under middagen osv. (visst det gjorde vi också) men det känns mer okej när även födelsedagsbarnet gör samma sak :-)
 
Lukas och farbror Fidde leker. Fråga mig inte vem som har roligast, det är en mycket svår fråga...
 
 
 
Två av de misslyckade tårtorna. Måste ju våga visa misslyckaden också. Den undre hade alla bokstäverna flyttats runt till ett ändå stort scrabble. Det stod från början "Karl-Erik 90 år".
 
Jordgubbstårtan blev helt ok. Den andra var den sista och lilla som jag i panik fick göra på lördagsmorgonen.
 
 Fidde smygfotar mig innan vi skulle åka när jag tittar till mina växter på balkongen. Jag dammade av den fina klänningen jag hade på Sofie & Jamie's bröllop.
 

Gränna

Jag och Fiddi härjar runt i Gränna. Idag var vi en sväng på Visingsö och cyklade lite. Fikade och kollade på Sverkereken och Sverkers borgruin...

 


v.28

Jag har tänkt att jag skulle uppdatera vad som hänt sedan senast men det går trögt. Fått lite skrivkramp tror jag minsann.
 
Men i måndags firade vi i alla fall syster som fyllde år. Hon hade bakat alldeles själv ;-) en jättegod moussetårta som fick absolut högsta betyg och goda bullar också. Trevligt kalas och vi kunde sitta ute.
 
 
Goda tårtan som man kan hitta recept på här.
 
 
Tisdag var det skola som gällde, men denna veckan har vi som inte haft prov bakat något. Så istället blev det lite lek med marsipan, öva att spritsa och pikera. Jag provade också att skriva med choklad inför stundande 90-årstårta. Jag och en tjej tilll städade även vårt omklädningsrum i skolan och herregud det var inte gjort på år och dar, men nu är det rent och snyggt och nu ska hon och jag inte vara där på 7 veckor :-( Vi fick äta oss mätta på gratis mat från skolrestaurangen också. Smålänningar som vi är så nappade vi på detta och alla försvann från bageriet och traskade bort mot skolan och upp för de 5 våningarna, puh. Kökseleverna hade kylskåpsrensning så det var pizzabuffé med allt möjligt på och till.
 
 
 
 
Onsdag var det skola igen och ännu mer städning på schemat. Jag och tre till tog hand om torrförrådet och inventerade och städade rent. Det blev som en bastu där inne när man tvättade golvet, herre min skapare. Men rent blev det och ordning och reda i hyllorna också. "Fröken organisera" var ju med och styrde upp klant-kusinerna som spiller ut grötris och mjölkpulver över hela golvet ;-) Haha.
Dagen avslutades med sommarfika med Josefine's fina franska tårta som var underbart god. Biskvibotten, vitchokladmousse, hallonmousse och hallonspegel. M M M!!!
 
 
 
 
Torsdag var sista dagen i skolan på 7 veckor som sagt och det var ännu lite mindre strukturerat än annars. 2 veckor har vi nu hemstudier och efter det går jag på 5 veckor praktik.
 
Fredag lunchade jag med Emelie en sväng innan jag tog på mig festkläderna och sminket och gav mig av till Jönköping. Det var dags för en utekväll med några av de jag läser med. Vi började hos fina Zuni som hade dukat upp med bål och andra smaskigheter. Grillade och hade utfrågning för att lära känna varandra bättre. Sen drog festen vidare till O'learys. Skojigt. Jag som aldrig är ute och festar hade några innestående hämtningar så Fidde fick komma och hämta mig vid stängning. Underbart rolig kväll med väldigt trevligt sällskap.
 
Lördag vaknade jag seeent men mådde faktiskt väldigt bra, ingen huvudvärk eller illamående bara allmänt seg. Som tur var kom Emilie, Richard och Lukas på besök så jag var tvungen att piggna till. Vi fick även en inbjudan till kvällsmat och det nappade vi. Jag skulle även ut och svira även denna kväll så det blev tidig mat och sen direkt ner till Värnamo med min andra Emelie. Där det var fördrink hos hennes vän Sara. Senare under kvällen cyklade vi till gästis i Värnamo. Första personen jag ser när jag kommer in är min fina Sara. Blev så paff för jag visste inte att hon var i Värnamo nu. Så vi bokade in en fika snarast, hon har ju härjat runt i Afrika ett tag så jag vill ju höra allt. Sen var det inte så många mer jag kände igen därnere. På fredagen var det alldeles för många jga kände igen och pratade med och på lördagen var deta alldeles för få. Haha. Vid 1 fick Fidde återigen komma och hämta mig efter ännu en trevlig kväll ute.
 
 
Idag ska jag åka iväg igen, fast inget festande denna gång. Jag ska träffa samma goa tjejer jag hängde med förra söndagen, de var inte med i fredags och vi vill hinna träffas innan de åker iväg till sina hemorter för lite ledigt. Känns som jag har fullt upp hela tiden nu och det är jag inte van vid och dessa två veckor kommer gå raketfort tror jag.
 
 
Har ni alla haft en bra vecka och helg??

Åhh

Nu har Emilie och Anders fått träffa "mini"... mitt hjärta smälter av bara bilden.

Fyndat

Idag åkte jag till Moheda med två av mina "klasskompisar". Det var sjukt mycket folk, herregud, aldrig sett dess like... Men vi hade ingen brådska så vi tog det lugnt och väntade ut folk genom att ta en långfika och äta lite korv osv. Riktigt mysig utflykt. Efter att ha väntat ut en reservation på ett bord så blev det mitt till slut. Det var inte alls ett sådant jag hade tänkt att jag skulle ha där jag har ställt det, men ju mer jag pysslar och flyttar runt saker så trivs jag med det där. Tror det blir bra till slut, måste bara bo in det lite och se hur och vad som passar där ;-)
 
 
 
Före
 
 
 
Efter
 

Kalas

Mamma och pappa har kommit hem från semestern i Grekland. Pappa, som fyllde år på resan, tvingade jag att ha födelsedagskalas idag. Jag gjorde en jordgubbstårta.

"Hej hej publiken!"
 
 

Det blev en dag på "stranden"

 
Vi tog med oss pizza, jordgubbar & fika (Bettans chokladbollar & dammsugare) och softade vi sjön ett tag i dag. Så gott. Blev ett första dopp också, efter många om och med från min och Claras sida. Men så skönt det var.

RSS 2.0