Nu är det synd om mig

Ja, nu börjar jag få den där snuvan som Fidde hade förra veckan. Näsan bara rinner, man känner sig allmänt tjock i hela skallen och bihålorna känns tunga. När jag var en snabbis i stan i eftermiddags så fick jag ett sånt söt- och saltsug så jag bara roffade åt mig som en galning i godishyllan. Som sagt det är synd om mig, kan säga att jag öppnade varenda godispåse i bilen hem och vräkte i mig av alla sorter, det fanns ingen hejd på det. Nu ska jag krypa ner i sängen och sova bort snuvan.

Njuter i soffan

img_9672 (MMS)

Efter några timmar i stan och bio (vi hade bokat träff med Ethan Hunt, hihi) blir det soffläge med mer film och jag njuter av min fina utsikt :)


Let there be light

 

 

Ljuskronan kom upp idag, om än bara med provisorisk upphängning. Sista piffet får vänta lite.


Tom Hardy

Jag och Fidde funderar på att gå på bio ikväll så jag var inne en sväng på sf.se. Den första nuna jag får se är Tom Hardy. Han är aktuell i den nya filmen This means war. Jag har börjat märka att han är på tapeten nu, han har ju spelat i många filmer nu på senaste. Tom Hardy ger mig flashbacks. Jag minns när jag var i London 2006 och Sara berättade för mig att hennes chef's dotter är tillsammans med en skådesspelare. (Sara jobbade på ett litet litet café, chefen var en härlig och trevlig man.) "Han medverkar t.o.m. i en film som går på bio nu, ska vi inte se den?" Sagt och gjort! Där satt vi i biosalongen i Kingston och tittade på Scenes of a Sexuel Nature, 17 och 18 år gamla och dreglade. Jag minns inte så mycket av filmen förutom Tom Hardy och att den utspelades i (på?) Hampstead Heath och det var massa olika relationer. Jag minns att det kändes som vi kände honom som sprang runt och hade en "dålig dag" i filmen, bara för att vi (läs: Sara) hade bakgrundsinfo om honom och foten in i hans familj. Haha.


Såååå på detta sett så minns jag tillbaka till den tiden, min och Saras tid i London. Det var härligt det. Och vilken avslutning sen, en liten backpackerresa, London -tåg- York -tåg- Newcastle -båt- Amsterdam -flyg- Köpenhamn

Jag sitter med ett leende på läpparna.



Ja, jag stod lite stadigare på jorden på den tiden ;-)


Glöm inte

{Bildkälla}

 

Det är På spåret om mindre än 10 minuter!! Mina favorit vänner i etern är det som tävlar ikväll. Hejja hejja hejja. Jag blev lite förvånad när Fidde frågade nyss om vi skulle kolla på På spåret. Han brukar dissa de program jag tittar på ganska hårt annars, hihi. Så ikväll slipper jag sitta med nallen som sällskap i soffan, nu blir det den levande nallen som sitter bredvid och gissar alla världens städer och länder.



A walk to remember-kind of romantisk komedi

Inget speciellt kul inlägg alls...bara blaj om en film



Hann aldrig se A little bit of heaven igår så den fick rulla idag istället medan Fidde hade besök av vänner. Jag trodde att jag skulle få sett ett sånt där puttenuttigt gulligullande där allt är sååå bra och bara sååå på film! Vilken chock jag fick när jag märkte att detta var en A walk to remember-kind of romantisk komedi. En film där Kate Hudson spelar en cancersjuk patient som får till det med sin läkare.



Spoiler alert!!!









Hon dör. Innan dess så hinner hon såklart säga allt hon vill säga till alla hon vill få det sagt till och hon dör leendes.

Jag är ju verkligen superduper känslig för döden i all form, på riktigt, på film och i bok. Jag bölar så fort någon viskar ordet döden, nästan. Så jag, som hade räknat med att stänga av tvn med den där känslan som man bara får av riktiga fjant tjejfilmer, stängde nu istället av tvn störtbölandes efter att ha små grinat i den sista halvtimmen av filmen. När jag äntligen slutat gråta går jag in till Fidde, såklart måste han fråga om den var sorglig, för jag hann och gapa mellan snyftningarna till honom att "hon dör juuu!!!"... då börjar jag om igen. Fidde apskrattar och jag störtlipar. Haha. Som tur var hade hans vänner hunnit åka hem.


Jag vet inte ens om jag tyckte filmen var så bra...


#gräsänka

Fidde lämnade mig vid kl. 6 igår morse (för att åka på jobbresa). Jag kilade iväg till jobbet.


När jag kom hem la jag mig i soffan och kollade på två romantiska komedier, Something borrowed och What's your number?.


Jag hittade en sängkamrat trots att Fidde var bortrest.

 

Jag kom upp vid kl.6 idag, hade som tur var uppbackning av pappa som ringde och kollade så jag var vaken.

 

När jag kom hem blev det helgstädat i lägenheten.


Åt snabbnudlar. Orkade inte ta mig för att laga det som stod på schemat.

 


Hämtade ett paket till Fidde från mig på posten.


Nu ska jag återigen lägga mig i soffan och kolla på romantiska komedier, hahaha, tills han kommer hem. Det blir A little bit of heaven och How do you know.



Nehe, inte det nä...

Min systerson kan vara lite väl mammig ibland har vi som träffar på honom fått uppleva. Om det fortsätter så här så pratar vi nog om oidipuskomplex om några år... Haha. Jag fick verkligen uppleva det för någon vecka sen när jag passade honom i typ en och en halv timme, varav en halv timme var mindre kul.

Såå när jag lyssnade på Christer i P3 igår så fick jag höra något som jag tänkte kunde hjälpa min svåger lite...


 

 

Jag är alltså ironisk om det inte framgår!! Hoppas inte Per blir ledsen på mig nu.





Tankar om "Livet blir bättre"

ÅHHHH jag hade skrivit ett sånt långt och bra (tycker jag) inlägg och så försvann allt. Ska försöka minnas vad jag skrivit.


Jag satt och kollade på TV3's "Livet blir bättre" igår. Jag vill säga att Anton Hysén är så jävla modig och det han gjorde förra året är sååå strongt gjort, men jag tycker fasiken att det inte ska behövas. Det är 2012!!! Varför ska det vara så svårt att vara gay inom idrotten för?? Är det inte helt sjukt?? Varför ska det uppmärksammas, spekuleras och gottas i om man är homo- eller bisexuell i stället för hetro? Varför kan folk bara inte mind-their-own-business och leva sina egna liv precis som de vill och med den de vill oavsett kön.


Alltså Anton Hysén - två år yngre än mig - är den enda fotbollsspelaren på elitnivå just nu i hela världen som är öppet gay. Han är den andra i hela historien som gått ut med att han är homosexuell. Den första - Justin Fashanu - tog livet av sig i slutet på 90-talet.


Missförstå mig inte, jag tycker verkligen att det är strongt och väldigt modigt av Anton att gå ut med detta och prata om det. För om ingen gör det kommer det ju fortsätta att vara så förbannat tabu. Men hela grejen med att man ska behöva "gå ut med" att man är gay är ju så löjligt! Det är väl ingen som har sett någon manlig idrottare tillkalla en presskonferens för att meddela, "Ja, det är sant det ni länge spekulerat! Jag tänder på kvinnor!!!!". Eller en kvinnlig, för den delen som "gått ut med" att hon gillar män. Nej, det hör man ju aldrig. Jag tycker det är så sorgligt att det fortfarande, på 2010-talet är så svårt att bara få vara den man är. Varför ska det spela någon roll vad man har för läggning? Påverkar det hur bra man kan skjuta en boll i mål? Eller passa till en lagkamrat?

Det var ju likadant när Kajsa Bergqvist visade sig hade en flickvän, det blev ju mega hypat det med. Vad spelar det för roll?? Det ska ju inte behövas "outas" som förstaside nyhet, eller? Är det inte så? Är det bara jag som är dum eller?


Det blev visst ganska långt ändå och tror jag fick med det jag ville säga. Sorry om det blev lite rörigt, hoppas min poäng kommer fram i alla fall.

Skit med

Emilie gjorde mig uppmärksam på att det inte går att kommentera. Undra vad jag lyckats göra nu med alla koder... Har ju inte pillat varken idag eller igår, skumt att det blivit så här. Ska kika snabbt om det går och ändra nu annars får det vänta. Så surt för nu har det ju blivit lite mer kommentarer än tidigare =)



Uppdatering: Jag kom på illakvikt vad det måste vara... jag har glömt klicka i rutan "kommenterbar" när jag uppdaterat med mobilen ;-) Så det är ska jag komma ihåg att göra nästa gång. Skönt att jag slapp kolla igenom alla siffror och bokstäver, det är ju en sån djungel. God natt!

Tjoho!

Uppdatering för alla som undrar om skolan:


Jag ringde jkpg kommun idag på rasten. Får ju hundra frågor av er hela tiden om jag hört något från skolan. Jag har ju inget bra svar, så jag trotsade min telefonfobi och ringde.

Fick prata med ännu en toppen trevlig människa. Hon sa att de skickar besked senast 31jan till min folkbokföringsadress!! Jag var ju lite orolig att den ska komma bort i flytten.

Sååå nästa vecka får jag (och ni) veta, jippo! Känns gött att jag ringde.


...

Vad som var i paketen var bl.a. mer flakes så nu ska jag klara mig en månad i alla fall! Sen var det ett paket med lite nya mysiga kläder från rutstore.se. Sista bilden är på lasagnen, inte så traditionell kanske. Fidde gillade den, inte jag.



Festen är igång!

Har nu börjat på kvällsmaten, det verkar tyvärr redan nu som det inte blir någon hitt och det kommer nog inte lagas mer!! Receptet hittar ni här!



 


Tisdag

Shajt vad jobbigt det är att stå och gå runt i 8 timmar när man inte gjort det på ett tag. Ryggen, fötterna och nacken gör ooooonnt! Men det var kul at komma tillbaka och jobba lite. Gött när man liksom redan känner till det mesta (jag menar inte att jag kan allt redan, men man har ju varit där många gånger, flera gånger så nog känner jag till stället). Jag var väldigt glad idag också att jag faktiskt har jobbat där tidigare för annars hade jag nog mått ganska dåligt idag... det finns en person som jobbar där och som absolut är världsbäst på ALLT (enligt personen själv) och har seriösa attitydproblem!!! Jag får panik. Det ska läxas upp hit och dit - fine jag har inte jobbat där på över ett år - visst jag behöver visas igen hur man gör osv men det finns bra sätt att säga saker på och det finns extremt dåliga sätt att säga saker på. Det finns ingen känsla överhuvudtaget om att kanske man kan hjälpas åt lite, nepp, man ska köra ensam och absolut inte hjälpa någon annan. I så fall endast för att det gynnar en själv. Åhhhh!!! Som sagt så hade jag inte vetat att personen ifråga är på detta sätt så hade jag kunnat känna mig usel idag. Men det var roligt att se min gamle arbetsledare idag igen. Han är så go och verkar uppskatta det jag gör.

Resten av dagen ska jag nog bara slappa i soffan framför en film, efter jag kämpat med att laga lchf-lasagne. Vi provar nytt recept även idag. Sen ska jag också vara som en igel på min sambo hela kvällen för jag ska vara gräsänka i två dagar, då han ska till grannlandet och hälsa på.


Sen ska jag också packa upp dessa två paket som kom med posten idag. Skojsigt.





OK!

Detta receptet var OK! Till och med jag tyckte det smakade bra.

 

 

 


Soppa till kvällsmat.

img_2643 (MMS)

Det blir blomkålssoppa till kvällsmat. Vi provat ett nytt recept för förra soppan blev inte så god!


Måndag

Nu örkar jag inte pyssla med html-koder längre. Jag blir helt trött på det när det inte blir som jag vill! Det får vara så här nu, men som sagt säg om det ska vara prickigt eller inte...


Nu ska jag gå vidare med min dag. Det blir till att lämna tillbaks filmen vi hyrde igår, Setup. Kan ju inte säga att den var världsbäst precis men man kunde se den åtminstone.

Sen så är det ju tvättdag idag så jag har slängt på min goa kläder - som alltså inte ska tvättas - lager på lager, allt som jag kände för att ha på mig. Så jag ser ungefär ut som Joey i Friends när han klär på sig alla Chandler kläder.

 

Senare ska jag och Fidde åka en sväng till Värnamo och hämta hans pass. Så spännande att se hur han ser ut, haha. Alla de senaste passen jag sett ser man ju ut som ett spöke. Så himla läskiga.

Sen var Fidde så bussig och ringde och frågade om jag ville komma och jobba, denna och nästa vecka. (Ssschh, Emelie!!! Jag vill inte höra. Haha.) Kan vara gött att göra något annat än att bara gå här hemma och VÄNTA på besked från skolan. Jag är såå nyfiken och vill ha svar nu! Och så är det ju gött att få lite pengar. Lite hinner jag ju få innan vi ska åka på skidsemester och det är ju väldigt välkommet.


Kan inte bestämma mig...

om jag ska ha prickigt på sidorna eller vitt...


Kan någon säga vad de tycker?? Du behöver inte säga vad du heter, bara vad du tycker är finast!





Vitt (så som det är nu)





Eller prickigt??


Tell me!!

Dumma mig.

Åh varför skulle jag börja pyssla med att designa om bloggen. Det är ju inget man gör i en handvändning... Bläää. Nu skiter jag i ett och låter det vila tills imorgon. Sorry om det bidde lite rörigt.

Söndagsmys

Jag har redan tröttnat på att ta kort på mig själv i olika klädkreationer. Haha. Kanske ska lägga ner det igen, eller? Hallåååå?? :-)

Men men idag fick jag fram några bilder i alla fall. Det är söndag och det betyder myskläder. Idag blev det leggings och en gammal hood-klänning som är gosig. Det är osminkat och glasögon som gäller idag också så det blev en kamera istället för face idag. Inte för att jag har problem med att visa mig utan smink, det gör jag gladeligen, men idag fick jag liksom inte till det där udda leendet.



 


Latmasken checkar in

 

Jag är en latmask idag. Jag orkar inte lyfta ett finger idag. Så som jag skrev i förra inlägget så är det Canal+ Series som gäller ett tag framöver. Vi funderar på att åka och hyra en film (om det inte går någon bra på alla våra kanaler) och mysa till det i soffan ikväll.

Igår kom jag et steg längre på min ljuskrona också. Hittade fina band hos mamma. Men, idag när jag höll upp den mot taket här hemma så var de alldeles för korta, så det såg så tokigt ut. Den ska ju hänga ganska långt ner, men inte för långt ner så man inte ser tvn. Åh det kommer bli så jobbigt att få till det. Det tog minsann längre tid än vad jag räknat med också. Suck. Men den är ju typ klar.

Nu börjar ett nytt avsnitt av True Blood så nu ska jag borra ner mig i soffan igen.


Canal+ Series

img_3217 (MMS)

Canal+ Series visar True Blood hela eftermiddagen, passar alldeles perfekt för mig idag!!


Helgens kap

Eftersom jag lever med världens mest ovilliga fotograf så får jag som sagt kämpa med att ta bilder på mig själv.


De första bilderna är ett försök på att visa er mitt kap jag gjorde igår. Jag har letat efter en lång vinterjacka länge och inte en ullkappa eller liknande utan en i dun eller något varmare. Igår sprang jag panikaktigt runt på stan, in i varenda affär som jag kunde tänka som har damjackor. Sista affären jag sprang in på, för Fidde hade just ringt och sagt att det var dags att åka, var Vila. Där hittade jag denna jacka, i dun för för och häpna 350kr!! Det tyckte jag verkligen var ett kap. Jag hade inte köpt den för 900kr som priset var från början, men för 350kr var det helt ok. Varm och go är den också. Har invigt den idag när jag hängde med mamma till stan. Så Fidde försökte ta lite kort på mig i den meeen de blev inte så bra. Inte för att dessa blev så mycket bättre men man ser i alla fall att det är en människa som är iklädd en jacka.






Sen nedan är "dagens outfit" då, gamle jeans från ONLY och en tunika från H&M som jag köpte förra året tror jag. Och så fin fina öronhängen från Kappahl. Tjipp och hej. Nu ska jag till restaurang Femkampen.



TGIF

Idag kör jag lite bohem-chic stil. Jag funderar på om jag kanske ska börja med samma jobbiga (fast lite kul) grej som jag sett några bloggar gör nu, olika outfits i 30 dagar. Jag har ju sååå mycket kläder, kanske inte 30par byxor, men nära på, visst några kommer jag inte i men de finns där. Jag har ju fyra garderober här i lägenheten som är smockfulla, vinden har jag några stora kassar med kläder och hemma hos mamma & pappa finns nog några stycken kvar också. Det finns liksom en hel del. Men frågan är om jag kommer att orka i 30 dagar, eller kanske typ 60 dagar eller mer, för så mycket kläder finns det nog att jag skulle kunna ha olika varje dag, ja bortsett från nederdelen då. Jag ska fundera lite. Sen är det ju det där med att ta en bild, puhh, det är ju skit jobbigt. Jag stod igår och försökte få till en bra bild på mig i mina fina skidkläder (köpte ny jacka i veckan) och visa er meeeen det gick ju lättare sagt än gjort.

Vad tycker ni? Någon som är intresserad av att se mig kämpa med olika kläder varje dag? Haha.


 





Nu sitter jag här och äter min SPC flakes - gröt till middag - en liten parantes, det känns lite sjukligt att väga sin mat innan man stoppar i sig den - och väntar på att Fidde ska komma hem. Vi ska åka in till Jönköping en sväng innan han ska ut (coverfestivalen på Harrys). Jag tycker han ska kolla om han hittar någon skidjacka han också, han behöver det. Så ska jag leta efter hamparep eller något liknande till min ljuskrona.

Störigt

Ja, sjukt störigt är det att jag ligger vaken nu!


Gick och la mig vid tjugo över nio för jag var såå trött, somnade gott innan tio!!


Sen vaknar jag av att någon - nämner inga namn, men det är samma person som ligger och snarkar hånfullt bredvid i skrivande stund - tänder och släcker lampan för att sedan hoppa (!!) ner i sängen och borra in sig i min famn. För att ta del av min värme som jag fått till efter några timmar under täcket. Detta gör såklart att jag vaknar till mer och mer och hinner fråga vad klockan är innan "någon" vänder sig om för att sova i sin del av sängen. Så sedan kvart över tolv har jag legat kvar och varit klarvaken....

(ja, mamma jag har varit uppe flera gånger oxå och försökt trötta ut mig, men varje gång jag kommer tillbaka i sängen så är jag pigg igen)


Update: Han är förlåten nu! När man ringer och väcker mig och säger att jag är underbar så blir man förlåten.

En annan förändring...

Före

 

 

Vitsprayad

 

Sen vart det antikfernissa och krackeleringslack.

 

Nästan klar...

 

Nästan klar...


SPC Flakes

Yesbox, det är min nya frukost. Mamma visade mig en artikel om denna produkt i förrgår och igår köpte jag den så nu ska jag prova i en månad i alla fall. Verkar hur bra som helst, bra för många olika typer av sjukdomar!

Känns tryggt att de inte satsat så mycket på designen och utseendet på förpackningen,
utan mer på forskningen. Haha. Det känns mer seriöst men en sån tråkig förpackning.



"SPC - Flakes är tillverkade av speciallprocessad havre som har visat sig ha betydande effekt vid olika sjukdomar där vätskeöverflöd har stor betydelse som t ex vid olika mag-tarmsjukdomar, diarrétillstånd och Méniéres sjukdom.

Har även visat sig ha betydande antiinflammatoriska egenskaper vilket visat i studier på inflammatoriska tarmsjukdomar(IBD) som Ulcerös Colit och Mb Crohn, vid reumatoid artrit och mastit."

 

 

Jag har ju Méniéres sjukdom sedan många år. Som tur är så drabbas jag inte så ofta längre av yrselanfall som jag gjorde i början, när jag var mindre, utan nu är det mer öronsuset och hörselnedsättningen som påverkar mig. Visst händer det att jag känner av lite lätt yrsel då och då, men det är en piss i sjön om man jämför hur det var när jag gick i låg- och mellanstadiet. Fy bubblan. Kunde inte rör mig utan att någon höll i mig och när jag väl hamnade i sängen så snurrade den runt - runt - runt. Spydde ofta i samband med anfallen också. Det känns ju lite som att åka en karusell som föraren aldrig vill stanna, trots att man skriker om och om igen "Staaaaannnnaaaa!!!".

Det jag inte har vetat, som nu framkom i artikeln, är att många Ménière-patienter drabbas av magbesvär. Det kan ju förklara en hel del varför jag alltid haft sånna problem med min mage men att läkare efter läkare aldrig kunnat förklara varför eller sätta någon diagnos. Även farfar, som också hade Ménière, hade magbesvär. Så det känns på ett sätt skönt att läsa det, det ger mig liksom en liten förklaring.

 

 

 

Så nu ska jag alltså prova dessa flingor i en månad till och börja med. Så hoppas vi på mindre magbesvär och öronsus osv. Jag kommer äta det som gröt. Provade idag på morgonen och kan säga att det smakade helt okej, precis som den fiberhavregröt jag brukade äta förr när jag jobbade. Jag slängde i några linfrön också.


Alltid samma visa

När jag skulle klä mig inför dopet i lördags så kom jag på att när jag ska klä upp mig lite och ha klackar på mig så är det alltid samma visa. Jag tycker att jag har många fina skor, jag har några favoriter. Vissa skor börjar jag alltid med, för jag tycker de är så himla fina.

Som t.ex:

 

Men det slutar alltid med att jag har dessa på mig. Mina favoriter, de passar till det mesta och är faktiskt sköna.

 

"You&Me" som jag köpte i Hong Kong. Vi håller ihop i vått och torrt. You and me.


Status på ljuskronan!

Pärlorna är på. Bandet jag fick samtidigt som pärlorna igår, var en besvikelse. Så den är fortfarande inte redo för att komma upp över soffbordet. Så det är bara att leta efter något nytt...


Myssöndag

Igår var en sån mysig dag. Vid kl. 12 var jag, Evelina, Ida och Sarah bjudna hem till Clara & Erik på födelsedagsbrunch. Clara fyller år på nyårsafton. Alltid när man kommer hem till dem så bjuds det på en hel buffé. Igår var det bl.a. pannkakor, goa frallor och smoothie. Smarrigt. Så himla trevligt att träffa alla. Miljoner samtalsämnen och många skratt.

 

 

 

Efter brunchen körde jag vidare till Odestrand's. Kaffie, en sväng till huset och gos med Villeman erbjöds. Det var ju mysigt och trevligt det med. Hemma hos Clara så hörde man Erik plinka lite på sina gitarrer som mysigt bakgrundsljud men hemma hos Odestrand var det Ville som stod för de lite mer ostämda tonerna av bakgrundsljud. Hihi.



Var väl inte hemma förrän kl. 19. Där hemma väntade god mat och soffläge med marathonavsnitt av Sopranos. Jag har börjat titta på det igen från början. Gillade det förr, men har mest sett de senare säsongerna. Jag var ju lite för liten när det drog igång. Efter att ha sett Sons of Anarchy hela hösten så trodde jag att jag fått nog av organiserad brottslighet, men så blev jag så sugen på att kolla på Sopranos igen. Som Michael Corleone hade sagt, "Just when I thought I was out... they pull me back in." Så nu har jag snart hyrt hela säsong 1 från lovefilm.se.

 

Och eftersom jag under dagen - överlycklig - använt ett av mina skinnyjeans (från 2006) så avslutades kvällen med chips. ;-)



Barndop

Idag var det dags för Ville att bli döpt. Dopet hölls i samma kyrka som Joanna & Per gifte sig i. Det var tre barn som skulle döpas samtidigt och jag trodde det skulle dra ut långt på tiden, men attans vad snabbt det gick. Eftersom i princip ingen i vår familj är särskilt kyrkliga av oss, så är sånt mycket välkommet! Prästen placerade sig mycket dumt hela tiden så jag kunde inte ta några bra kort alls på "handpålägget" och "plask i dopfunten" (ja, jag är inte så kyrklig som sagt). Men men vi får hålla tillgodo med de som blev. Efter kyrkan körde vi en bilkaravan till Joanna & Per's nya hus för att kika lite snabbt. Sen åkte vi alla till en lokal i samma hus där J&P bor, och åt smörgårdstårta och macarons. Paketer blev det en hel del också.

Här kommer lite bilder:

 


Villeman i den fina dopklänningen med nära 100år på nacken.

 

Älskar denna bilden! Snapshot - Totalt kaos runtomkring, Ville är sjukt uttråkad men Joanna & Per är superfina.

(Jag har suddat lite på denna bilden, och några andra, för jag vet inte hur glada de är att vara med på bloggen)

 

Jag har ju fått erfara att det kan ibland vara lite svårt att få med bebisen på bild när han tittar in i kameran samtidigt som mamma och pappa. Antingen gör han det och föräldrarna tittar åt ett annat eller tvärtom. =) Väldigt svårt, men säkert mycket vanligt. Hihi.

 

Joanna hade dukat fint i lokalen.

 

Moster och brottarn. (Inredningen i lokalen är väldigt udda!!! ;-))

 

Denna bräda är alltså den jag pysslade med!

 

 

Lite bättre bild.

 

Sen vart det kaffe och macarons, både med och utan äggvitor & mandel.

 

 

Villekillen i sin nya present. Han kommer nog springa bena av sig i den som jag gjorde i min.

 

Jag och Fidde stannade kvar när alla åkt hem. Fidde och Per passade på att utnyttja bastun som fanns i lokalen. Trevlig dag och kväll. Nuuu ska jag sova.



Jag har lite separationsångest, vill inte ...

img_2202 (MMS)

Jag har lite separationsångest, vill inte ta ner granen. Ähhh vad fasen säger jag?!?! Jag ÖRKAR helt enkelt inte! Allt annat krafs åker ner idag men granen får bli nästa veckas projekt.


Projekt-onsdag

Jag har ägnat hela dagen åt att pyssla med en av Villes doppresenter, den jag har gjort alldeles själv (okej, Fidde fick hällpa till lite.) Nu har jag sjukt ont i ryggen, nacken och handen. Hihi. Men det var det värt. Jag blev faktiskt väldigt nöjd, hoppas Ville med föräldrar blir det också. Helt klar blev den också så nu är det bara de sista macaronsen som ska bakas ikväll eller imorgon, sen är allt done tills lördag.

Jag kan såklart inte visa än bild i bloggen ännu, för jag vill ju inte att Ville (läs: Joanna) ska se den innan lördag.


Så här kommer bara en liten sneak peak...





Söndag & Måndag

Igår hade jag och några av tjejkompisarna den träff som blivit som en liten tradition, två gånger om året. Eftersom Amanda är borta i ett halvår i taget (kommer hem vid jul och på sommaren) så passar vi på att träffas då allihopa och tar igen ett halvår. Det blir som man kan förstå mycket tjöt. Sist vi sågs alla var i somras.


Kaffefika och Glöggfika

 

Efter fikat slog vi oss ner framför tvn och Amanda hade bildvisning.

 

 


 

 

Idag har jag varit barnvakt till min lille systerson, ensam för första gången. Det handlade om en 1,5h medans Villes mamma och pappa hade bankmöte. Vi tog en lång promenad, eller mest jag som promenerade, Ville tittade mest på utsikten. Han ville inte missa så mycket så det blev ingen lång nap. Vi avslutade hos min mormor. Men Ville tyckte helt plötsligt inte att det var så kul att vara utan mamma längre, så efter konstant tjut i 20minuter så gav jag upp och skickade ett litet "jag saknar dig, mamma"-sms till min syster från Ville. Jag och mormor försöker med lite banan, magmassage, leksaker, rundvandring i lägenheten och "Nyss så träffade jag en krokodil..." men inget funkade. Det var mamma som saknades.

Efter vi fikat lite hos mormor så gick jag och Joanna hem till mig och bakade äggulemacarons till dopet. Ville fick följa med pappa en sväng till farmor och faster. Så mycket lättare att få de fina med bara äggulan, de är inte liksom känsliga för att man rör för mycket. De blev superfina. Bilder kommer såklart senare.

Nu ska jag hänga i soffan till det är dags att gå och lägga sig, tidigt blir det idag.


Äggule-macarons

I helgen har jag pysslat med en testsats med äggule-macarons. Eftersom min syster är allergisk mot äggvitan och mandeln så har jag helt enkelt gjort utan det. Jag själv gillar ju bättre macarons utan mandel också, men då kanske man inte kan kalla det för macarons men men. Jag gjorde fyra smaker för att Joanna skulle få testa vilka hon gillar och vilka hon vill ha på Villes dop. För det är alltså därför jag bakat dessa, det ska bjudas på macarons på dopet nästa vecka. Imorgon kommer Joanna hit och vi ska baka tillsammans. Skojigt. Det var lätta att göra men de svällde väldigt i ugnen och de var lite för högt upp så de blev lite missfärgade, men det var ju just därför som jag testade att göra dem innan vi skulle på't imorgon.



Smakerna: Vanilj, Hallon, Lime och After-Eight Choklad


Projekt - Ny fondtapet

Idag har jag och Fidde fått hjälp av mamma och pappa för att tapetsera om fondväggen här hemma. Tyckte att det kunde behövas fräschas upp lite. Gillar inte den så mycket längre, som de som bodde här innan valt.


FÖRE

 

 

Gammal och ny

 

 

EFTER

 

 

 

 

Vad tycks?

Jag är nöjd, dock är det lite ovant ännu att det är så ljust.

(Jag tyckte ju det var för ljust i rummet när vi flyttade in. Haha.)

 

Nu sover Fidde på soffan och jag borde verkligen duscha!!


Upp som en sol, ner som en pannkaka...

Hela denna dagen har varit toppen, fram tills för en timme sedan!

Jag kom upp redan kl. 6.30 och det var riktigt skönt. Har hunnit med så mycket. Tvätta, rengöra ugnen (som verkligen behövdes men som man aldrig orkar göra), pyssla och åka till Värnamo och ta en "sista" fika med Emelie innan hon flyttar ifrån mig.

Efter fikan tog jag en sväng och handlade saker till tapetseringen vi ska pyssla med i helgen och lite annat smått och gott. Så när jag är på Biltema och glad i hågen kilar runt och letar material så ser jag en man som ser bekant ut och så fort han vänder sig om så är det som hela kroppen slås av en stor jävla våg och jag sköljs bort, tappar fotfästet.

Denna man jobbar där jag jobbade för knappt ett år sedan. Denna man var en av dem som gjorde att jag önskade att jag skulle krocka med en älg på väg till jobbet så jag slapp komma till jobbet och att jag grät i princip varje dag jag åkte hem från jobbet. Det var som att jag ville ställa mig och storböla mitt i affären men jag svalde det och sprang och gömde mig bakom hyllorna och skyndade mot utgången.


Nu har jag dock släppt det lite igen men sjukt jobbigt att känna att man är tillbaka där igen och känna sig usel. Så tråkigt när man kände sig så på topp nyss. Men nu när jag kom hem igen och fått positiva kommentarer på mitt pyssel så känner jag mig bra igen!


Nu ska här lagas lite kvällsmat, Lax står på schemat.

Projekt - Sovrumslampa

Som jag skrev på facebook häromdagen, så gjorde jag en "Scarlett" och drog ner gardinerna här hemma och satte mig vid symaskinen. Hela söndagskvällen pysslade jag med detta projekt och tvingade pappa att hjälpa till med konstruktion och elen.

Det jag gjorde var alltså ett eget försök till en LIV-lampa. Här är resultatet.



 

 

Jag valde dock att burra upp den, istället för att ha den rakt ut. Tyckte det blev sött.

 

Jag är nöjd.


Favoritblomman

Jag älskar att det är tulpansäsong igen. Det är min favoritblomma. Den är fin både som knopp och utslagen. Fick en bukett av Emelie på nyår och igår unnade jag mig två buketter eftersom det jobbiga löst sig en aning. (Nu är det bara att hålla tummarna för att jag kommer in på skolan jag sökt!)

Annars pysslar jag mest dessa dagar, med alla mina projekt. Ska bland annat prova baka macarons med bara äggula imorgon också.



 


2011 blir 2012

Det blev en lugn nyårsafton med lite lättare mat. Tråkigt bara att jag skulle misslyckas med min "paradrätt", kycklingspett. Blev jättebesviken, men mätt blev jag i alla fall.

 

 

Cheesecake till efterrätt.

 

 

Kvällen bestod av tjöt och film. Vi såg en film som handlade om nyårsafton, festligt va? =)

 

Kvällen till ära använde jag min fjäder som jag köpte i London i höstas.

 

 

Strax innan tolvslaget gick jag och Emelie upp till Lindgatan för att se på fyrverkerier och skåla med Fidde & co.

 

 

 

Sen lekte vi lite med tomtebloss innan vi gick hemåt igen. Kvällen avslutades med Saturday night live och Moulin Rouge och Bettan i fosterställning med magknip. Helnöjd med kvällen.

 

Det blev såklart en nyårspuss också.


 

GOTT NYTT ÅR allesammans!

 


RSS 2.0