Helgen i Göteborg

Varning för ett jättelångt inlägg!!

Fredag
- ca kl. 14.00 satte jag, Fidde och Richard oss i bilen med all packning för att bege oss till Göteborg. Jag satt i baksätet, lika bra för jag var pissur, med min dator i knät och försökte plugga lite lätt. Vi var väl framme vid 16-17-tiden, minns inte riktigt. Incheckning, lite pyssel och omstylning innan klockan slog 19. Åh, måste bara berätta vad  glad jag och Fidde blev  när vi fick ett välkomstbrev av Sofie & Jamie på hotellrummet. Först trodde jag att hotellet var så himla seriösa, men sen kände jag igen textsnittet och de gröna linjerna och förstod att det inte var hotellet. Så mysigt så, lkite godis, en karta och ett brev, roligt. vid kl. 19.30 var dags för Welcome dinner på "Lilla torgets vinkrog". God mat, jättemysig liten restaurang och trevligt sällskap.



Lördag
- Dagen börjar med hotellfrukost vid kl. 8. Kl. 8.50 var det dags att åka med Sofie&Emilies mor och far ut till festlokalen  för att piffa till servetterna, med blad och blomma och göra i ordning det sista. Innan jag åkte ut dit sa jag till Fidde att när jag kommer tillbaka så ska vi gå och äta något, och kl. 12.30 måste jag hoppa in i duschen för att hinna bli färdig och inte stressa, bussen till kyrkan skulle gå kl. 14.15. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig =) Det var ingens fel, utan det tog bara lite mer tid än vad jag räknat med. Vi åkte i stället från festlokalen kl. 12.40 och jag var väl framme vid hotellet vid kl. 13. Så Fidde fick köpa en fralla och kaka på hotellets fik istället och ta med upp till mig medans jag flängde runt på rummet. Vi hann klart till slut och fick springa till bussen.

 

Kl. 15 var det dags för vigsel i den mysigaste lilla kyrka jag någonsin sett. Så himla fin var den. Såklart var brudparet de vackraste och finaste i kyrkan och därefter brudtärnorna och bestmannen. Ingångsmarschen var ljuvlig, så fin fiolspel (säger man fiolspel?). Andy som sjöng och spelade i kyrkan var suverän, han var förövrigt toast master på kvällen också.





Jag & Fidde fick åka "limmo", tillsammans med Emilie&Richard, Mikaela&Charlie (den andra tärnan + hennes pojkvän) och Kim (Emilie&Sofies lillebror) till festen från kyrkan =)
När vi kom fram till Stora Holms Säteri så var det champagne skål, fotografering och signering i gästboken innan brudparet anlände.


 

Sen var det middag, tal och dans hela natten lång. Maten var så jäkla god, mmm. Talen var fina. Ett uppträdande som var suveränt var när två av Jamies vänner gjorde deras nummer, "Angel" med Shaggy. Herregud, jag tyckte att jag kunde den bra, men jäkla va grymma de var. Synd att jag inte kan lägga upp en video här, för jag filmade hela låten. Så himla bra. På kvällen kom en DJ och spelade musik nattenlång. Han var jättebra, härligt med en som kan det där och ser vad folket på dansgolvet vill ha och inte kör massa eget. Vid tolvslaget var det fyrverkerier och nattamat.

 

 

Dagen var helt toppen. Du har gjort ett toppen jobb, Sofie! Tack för att vi fick vara med på eran dag.

 

 

Söndag - Helst en dag jag inte vill skriva om. Jag och Fidde vaknade och mådde jättedåligt båda två av olika anledningar. Jag hade endast druckit ett glas vin kvällen innan så ont i huvudet var inte mitt problem. Däremot resten av kroppen mådde inte bra, framförallt magen. Vi skippade hotellfrukosten,
L - Vill du ha frukost?
F - Nej, du?
L - Nej, ställer du om klockan?
F - Ja *snark*
Utcheckning vid kl. 12. Fidde åkte iväg till festlokalen för att hjälpa till och ta hem alla glasen som skulle till Skillingaryd. Jag tog en sväng på stan, för att hitta en morsdags present. Det blev inte mycket shoppat, då jag mådde så dåligt att jag var tvungen att avbryta shoppingen (aldrig hänt förr!!) för att sitta på en bänk och stirrra på folk tills dess att Fidde bad mig leta upp honom.

Jag & Fidde är inte så bra på att hitta i Göteborg, varken med bil eller till fots. Jag sa till Fidde att skriva in på GPS:en vart jag var så hoppades jag att han skulle hitta mig. Lite senare ringer han och säger att han är i närheten och att jag ska gå och leta upp honom. Jag går och går och går. Vid denna tiden är jag så himla klen i psyket för jag är trött och mår dåligt, så jag går och störtlipar medans jag letar efter ett stort hus och en vinröd bil utanför. Till slut efter många tårar så hittar jag honom äntligen och vi kan äntligen åka hem så jag får vila i min egna säng.

Nej, men slut på problem denna söndag var det inte än. När Fidde börjar köra ut från Göteborg börjar bilen låta lite konstigt för att vid nästa rödljus paja totalt. Jag var inte starkare i psyket nu, så tårarna bara rinner och jag kan inte prata. Jag bara tänker på att jag kommer få vara kvar här i Göteborg i all evighet och att jag aldrig kommer hem till min säng.

Kopplingen var av eller sönder eller vad vet jag. Det går inte att koppla upp eller ned i alla fall. Med bilen full av glas, skuttar vi framåt med start på tvåan för att inte stå mitt i vägen. Ringer efter assistanskåren och sen får vi gå till stationen för att invänta tåg hem.

Klockan var 14.30 när jag äntligen satte mig i bilen hos Fidde och njöt av tanken att jag skulle vara hemma kl. 16.30. Nu istället fick vi ta ett tåg som gick klockan 17.07 istället och vi var hemma vid 20.15. Jäkla piss avslutning på en annars så toppen helg i Göteborg.


Just nu! Cuting the cake!

img_0304 (MMS)

Just nu! Cuting the cake!


Just nu!!! :)

img_0292 (MMS)

Just nu!!! :)


Himla skit och piss också.

Jag har nog räknat fel, jag kommer inte att ta studenten till jul, utan måste nog gå en termin till. Det hade jag inte räknat med. Dock funderar jag på att läsa på en annan skola på distans istället, för där finns ett "program" som skulle passa mig perfekt och det är komvux.
Eftersom många av de kurser som ingår i detta programmet inte finns tillgängliga på fenix, på något konstigt sätt. De finns med om man söker på schemat men man kan inte välja dem?! Hm. Jag har inte längre lust att kämpa för att hitta några kurser som intresserar mig för att jag ska få ett fullständigt betyg, det är väl bättre om jag läser kurser som jag kan ha användning för när jag väl ska jobba och som samtidigt bidrar till att jag får ett komplett gymnasiebetyg? Eller? Det tycker jag. Hoppas kommunen tycker likadant.



Från Jensen Education

"Är du duktig på att planera och strukturera? Tycker du att det är viktigt med detaljer? Är du noggrann och effektiv? Då är det här utbildningen för dig!

Som administratör kan du arbeta i ett administrativt yrke, som kontorist eller assistent. Administratörer återfinns på små och stora arbetsplatser, inom offentlig såväl som statlig sektor och i nästan alla branscher. Du får lära dig Officepaketet, som är ett viktigt redskap i det dagliga arbetet. Du får också viktig kunskap inom administration och ekonomi, områden som ingår i en administratörs arbete.

Möjliga framtida arbetsplatser:
Tjänsteföretag • Industriföretag • Skola • Ideella organisationer och föreningar • Statlig förvaltning • Kommun • Landsting • Bemanningsföretag • Bank"



Låter inte det bra?? Ha?! Ha?! Jag tycker det skulle passa mig som handen i handsken i alla fall.

Nedräkning till sommarlov!

Det som återstår nu till sommarlov, efter att idag avverkat prov och redovisning, är:

  • Matspjälkningsorganen - PROV
  • Cirkulationsorganen - PROV
  • Urinorganen - HEMTENTA
  • Mikroorganismer - Skriva om någon infekktionssjukdom - INLÄMNING
  • Hygien - Beskriva hygienrutiner som behövs för att förhindra smittspridning - INLÄMNING
  • Farmakologi - INLÄMNING
  • Farmakologi - PROV
  • Första hjälpen och katastrofberedskap - INLÄMNING
SEN är det sommarlov! O yes,  I can't wait. Längtar till jag och Ewelina sitter på piren och skålar för tredje terminen.

PS. filmredovisningen gick jättebra den med, puh, skönt och ha det gjort.

Update

Ser så himla mycket fram emot helgen. Ska bli gött att komma ifrån hemmet lite och komma till Göteborg, ta en paus från råpluggandet och inte minst få gå på bröllop. Så himla kul ska det bli.

Idag har jag skrivit 2:a provet av 5, pjuhh. Det är jobbigt. Samtidigt som jag skriver prov var och varannan dag ska jag också skriva stora inlämningar á 5 A4-sidor i snitt. Som sagt det kan vara skönt att komma bort i helgen lite. Men böckerna hänger med =( I eftermiddag ska jag också redovisa mitt projekt i filmkunskap (redovisning av "La vita é bella"), efter det är den kursen med färdig.

Förra fredagen hade jag och Emelie det så himla gött. Kl. 9.40 åkte vi buss till Jönköping och kl. 11 var det dags för kurpaket. Det var lite struligt, för jag är lite snurrig och inte så smart, men det löste sig till slut och vi fick våra behandlingar. Jag en samezenkur och Emelie ett lyxigt massagepaket. Min kur innehöll, body scrub, bad och massage med varma stenar. Efter det gick vi till relaxen och bubblade i bubbelpool och åt nachochips och drack kall öl. Så himla soft. Vi avslutade dagen med en fika på Johans café innan vi snek skjuts hem av mamma och mormor.

Åhh, det ska bli så kul i helgen, o yes. Jag och Fidde ska i eftermiddag ta en sista tur till Jönköping innan helgen för och se om vi får ta i någon jäkla slips som vill passa!


Liten kort update vad som händer/har hänt. Återkommer väl efter helgen.

Jag mår bra nu! :)

img_0244 (MMS)

Jag mår bra nu! :)


Ont

Fick ett hugg i kroppen när jag insåg att för ett år sedan var jag och Fidde på väg till Thailand. Vad gör jag nu, jo jag råpluggar i två veckor...och vad får jag för det? Inte ett jävla skit!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Är hon seriös?!

Jag vet att några som läser min blogg också kollar på "Svenska Hollywoodfruar" och igår var det ju "närgånget" igen och fru Winter var med. Jag vet inte vad jag ska säga om henne. Jag fick mig ett skratt när jag såg hennes tralier för hennes film i förra säsongen och jag började undra om hon är seriös eller om hon liksom gör allt som ett skämt. Men det verkar ju som om hon är ganska seriös med det hon gör. Nu har hon ju också satsat på en sångkarriär.

Jaå...ni som såg programmet igår såg kanske hennes video, men här kommer den igen...Lyssna och NJUT!!! ;)



Det går inte så bra just nu.

Jo, jag är så grymt dum, korkad och kass. Jag kan inte studera medicinsk grundkurs på distans, det går bara inte. Jag har priorterat annat hela tiden, vilket har lett till att jag nu har 5 prov och 10 uppgifter att göra innan skolan slutar vilket är om 16 skoldagar. Ni kan ju själva förstå att det är rätt stressigt. Men idag har jag jobbat på en hel del i alla fall och ska fortsätta strax igen efter min lilla paus, jag just haft.

Det ska nog lösa sig till slut men jag stör mig så på mig själv att jag är så förbannat dum och bara skjuter allt framför mig. Jag har hela tiden tänkt att jag hinner göra färdigt det, och det gör jag kanske men jag har ju ingen lust att stressa fram allt som jag får göra nu. Jag får liksom göra två prov i veckan fram tills jag slutar nu. Visst det kanske funkar men det är inte hur enkla saker som helst att lära sig, speciellt när man har noll intresse för det. Ja, det är helt och hållet mitt eget fel, men jag var bara tvungen att klaga någonstans.

Just nu längtar jag som in i bomben tills fredag så jag och Emelie ska på vår efterlängtade SPA-vistelse. Detta har vi längtat efter så jäkla länge och det kom så himla lägligt just nu. Det ska bli så fruktansvärt gött och bli ompysslad och bara ta det lugnt och inte stressa.


Jag och Kajsa är på IKEA. :)

img_0214 (MMS)

Jag och Kajsa är på IKEA. :)


Ibland önskar jag att jag hade guldbyxor.

"Pojken med guldbyxorna" kom på tal för någon dag sedan och nu fick jag en sån nostalgitripp. Såklart finns det att se lite klipp på YouTube, underbara YouTube. Jag mindes det härliga ljudet som kommer när han stoppar ner handen i fickan och tar upp en 10-lapp. Herregud, jag får ju gåshud. Haha. Det är så himla gött.

(Evelina, minns du när vi såg denna filmen? Oohh, o så, "Min vän Percys magiska gymnastikskor", underbara filmer.)


Lyssna och njut.


Snabbresumé

Denna helgen spenderades lite överallt i Göteborg. Anledningen var Sofie's möhippa. Lördagen var dagen då möhippan gick av stapeln och det var en aktiv dag. Aktiviteter och sysselsättning hela dagen. Jag orkar inte berätta allt, men dagen började med "uppdrags"-promenad i slottskogen innan det var dags för Sofie att blåsa två glas. Glasblåsningen var jättehäftigt och se. Det såg både enkelt och väldigt svårt ut (hur det nu går ihop sig). Det hade varit kul och prova men tusan det hade jag nog inte vågat. Efter glasblåsningen blev det ett stopp på en glassbar, för att sedan fortsätta till ett badhus, där vi simmade, relaxade, bubblade och snacksade i några timmar innan vi åkte vidare till en stuga där vi spenderade kvällen med vinprovning och en stor knytkalas-buffé. Jag hade kul, det var trevligt att träffa några av tjejerna som kommer på bröllopet och jag tror och hoppas att Sofie var nöjd och hade kul också =)





Efter en hel helg av fläng fram o tillbaka och pyssel och aktiviteter så var jag redigt trött igår. Emilie och jag orkade knappt prata på vägen hem för vi var så trötta ; )


Idag har jag jobbat & pluggat och imorgon blir det jobb. Onsdag blir det lite jobb innan jag åker med filmkunskapen till Jönköping och ser en 3D-bio. Sen blir det vila resten av veckan så jag orkar med Örebro på lördag.

Magnus Weideskog - 20år

Fan, vad ska jag ta mig till
Framtiden närmar sig
Jag vet inte vad jag vill
Eller hur jag ska klara mig
Jag önskar att jag kunde se
Vad jag är om 10 år
Kunde veta om jag skulle le
Eller om jag kanske skulle spara mig en heldel sår

Jag tar ett djupt andetag
Jag andas in och slappnar av
Att det kan vara så svårt att vara 20år

Fan nu är jag här igen
Ångesten smyger sig på
Jag önskar att jag vore den som visste vart jag ville gå
Vad jag skulle jobba med
Vill inte gå i mina föräldrars spår
Vill inte lätta in mig i ett led
För det är viktigt hur jag mår

Jag tar ett djupt andetag
Jag andas in och slappnar av
Att det kan vara så svårt att vara 20år

Och det finns dom som talar om
Vad jag ska vara vad jag ska bli
Så försöker dom peka var jag ska, stå vart jag ska gå
Och dom som dömer mig

Jag tar ett djupt andetag
Jag andas in och slappnar av
Att det kan vara så svårt att vara 20år

Jag tar ett djupt andetag
Jag andas in och slappnar av
Att det kan vara så svårt att vara 20år
Att det kan vara så svårt att vara 20år


Det spelar ingen roll att jag är 22år allt passar till mig ändå.

Tack Emilie!

Jag vill tacka Emilie för att hon ger Lukas smoothie, vilket har gjort att jag blivit sugen på det! =) Varje kväll denna veckan har jag gjort en kvällsmoothie och jag börjar riktigt tycka om det nu. Men det är något knas med mig och nyttiga saker som frukt, bär och grönsaker, det måste vara något jag inte tål i det för läpparna svullnar upp och börjar pulsera och det kliar mer än vanligt i halsen. Skumt. Men nu börjar jag faktiskt vänja mig av med det, jag måste vara lite mer nyttig och äta vitaminer!! Jag måste ju bli vuxen någon gång.

Favorit-smoothien än så länge är den med:

Banan
Blåbär
Hallon
Jordgubbar
Yoghurt
Apelsinjuice

Snart blir det till och testa lite mer exotiska frukter.

"Landet för länge sedan"

Åh, jag var inne på LOVEFILM och fyllde på min filmlista och helt plötsligt kom jag över "Landet för länge sedan" och jag kunde inte låta bli och klicka så att den kommer hem till mig på hyrtid. Herregud vilka minnen.

Kommer aldrig glömma när vi fick gå i samlad trupp till Skillingaryds bion och titta på bio på skoltid. Vi fick alltså se denna, kommer inte ihåg vilken klass det var i men måste varit någon gång på lågstadiet. Detta är mitt första biominne, om man nu kan kalla det bio, det var skolbio och inte redig bio.

Om det ska vara riktig bio då man var med föräldrarna så är det "Fyra bröllop och en begravning" som är mitt första biominne. Jag kommer aldrig glömma den dagen vi allihopa gick på bio, jag vet inte om vi kanske gjort det tidigare men detta är den första gången jag kommer ihåg. Det var dåligt väder denna dag, typiskt ruggigt höstväder (jag tror det var en lördag) och jag tror bestämt det var åska i luften, så man fick inte titta på tv hemma. Då kläckte någon idéen om att vi kunde kanske gå på bio. Det är i alla fall så jag minns det. Don't blame me om det är fel, jag var för tusan bara 6år. =)

Sen ett annat biominne är från samma år som Hugh Grant-rullen, när jag är på Lejonkungen på Skillingaryds bion tillsammans med mina kusiner och min moster. Jag har en lös tand och den är så irriterande så jag vrider och vänder på den hela tiden. Mitt under bion, och jag tror bestämt det var när Simba blev bortjagad av Skar i tron om att han dödat sin far (så lägligt, jag lyckades alltid gå iväg från filmer när jag var liten när det var lite ledsamt. haha.), så vrider jag på tanden så mycket att den fastnar ut och in...aj aj aj. Så jag var tvungen att gå ut på toaletten och vrida tillbaka den, men jag klarade inte av de så jag var där ute jättelänge innan min moster kom och fick hjälpa mig. Haha.



 

 

Vad jag saknar bion i Skillingaryd. Kanske ska ta och starta upp den?!


Det blir en så kallad "en-vägs-kommunika...

Det blir en så kallad "en-vägs-kommunikation" här hemma nu, då den ene är hörselskadad o den andre har hals-/ stämbandsinflammation. Som bäddat för missförstånd! :)


RSS 2.0