Den stora överraskningen :) askul! Jag är ...

img_0608 (MMS)

Den stora överraskningen :) askul! Jag är imponerad av min man! Det hade jag ALDRIG listat ut :)


Har just gjort en raid på Gekås och befi...

Har just gjort en raid på Gekås och befinner mig nu i Falkenberg och här väntar tydligen middag på Grand hotel och sen händer ytterligare något senare ikväll som jag ännu inte fått reda på! Han vet hur han ska göra mig glad, min man! :)


Spännande...

Hamstern jobbar på högvarv i sitt hjul i mitt huvud...undra vad Fidde har hittat på för något ikväll...

Irriterande saker

Som många vet så har jag emellanåt väldigt svårt att sova. Natten till tisdag var en sån natt, låg och glodde i taket tills typ kl. 4 för att sen slumra lite till kl. 6, innan jag finally somnade och sov tills typ kl. 12.

Så när jag igår kväll blev jätte trött vid kl. 20 på kvällen så tänkte jag det är bäst att passa på och gå och lägga mig när jag väl känner trötthet.

Jag var så trött att det gjorde fysiskt ont i hela kroppen. Det värkte i benen, armarna, ryggen och nacken när jag låg i soffan, när jag gick till toaletten och när jag sedan la mig i sängen. Jag var så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna och handen upp för att borsta tänderna. Jag var så trött att det var för jobbigt att hänga upp kläderna på klädhängaren, utan de fick ligga på hög på golvet. Jag var så trött att det var jättejobbigt att gå upp och släcka lampan efter det att jag lagt mig och kommit på att jag glömt och släcka i taket. Ja, ni förstår, jag var sjukt trött.

MEN, vad händer ?! Jo, när jag väl lagt mig i sängen var det omöjligt att somna! Det gick bara inte, jag låg och försökte slappna av. Jag kände mig trött och att det var dags att sova, men det gick inte att somna. Jag var så trött att jag blev kinkig och irriterad på allt och gick upp och försökte få Fiddes ömkan lite, för det var ju faktiskt synd om mig för jag var så trött att jag inte kunde somna!!

Vid kl. 23 slog jag på tvn, tänkte att jag kanske kunde somna till den. Jag blev inte ett dugg tröttare... (Kollade förresten på "Phone Booth", den är så himla bra. Se den om ni inte sett den.) När filmen var slut trodde jag att NU så ska jag nog somna.

Då hade Fidde kommit och lagt sig också och somnar man inte innan honom så får man ju också ligga och lyssna på hans retliga snarkningar, varierande men ständigt återkommande... Vid varje inandning och utandning så är det som att han typ "haha, jag sover, det gör inte du! haha." Det underlättar inte ens insomningsförsök. Så tror klockan var framåt 4-5 när jag somnade idag/inatt igen, solen hade i alla fall börjat gå upp och fiskmåsarnas skratt var något av det sista jag minns att jag tänkte på...



Visst är det irriterande? När jag för en gångs skull känner att nu är jag trött och nu borde jag verkligen sova, nej tjii fick jag.

Nästa gång det inträffar ska jag banne mig skita i tänderna och somna med kläderna på! Ingen tid att förlora.

Vad gör jag på min ledighet? Fort. (mobilbilder från de senaste dagarna)

I fredags hjälpte Fidde, Richard & Emilie med deras altan. Lukas drog sitt strå till stacken också =)...

 

När Emilie fixade och donade med maten så passade jag på och gosa lite med Lukas =)

...medans grabsen fortsatte att gräva lite.

 

 

 

Idag var jag och Emelie i Värnamo och fikade...

 

Sen gick vi till Apladalen och tittade på djuren. (Jag kan inte låta bli och sjunga i mitt huvud: "Apladalen, i värnamo", varje gång jag hör eller säger apladalen ; ))

Det kanske inte syns så bra på bilden men det är en jättesöt kaninunge...


 

och så tittade vi på fåren...


TV 4 ikväll kl. 21.00!

Då visas "Flyga drake", den måste jag se.



Åh, den var ju jättebra. Sällan att filmer som man läst böckerna till är bra, men denna var faktiskt jättebra gjord. Vissa saker såg precis ut så som jag målade upp i mitt huvud när jag läste boken!.

Åh jag måste titta på hela "Pippi på rymmen" snart!

 

Så himla underbart. Konrad! Älskar snacket om tvätta örona.

 

Konrad: Du, varför vill du tvunget att jag ska tvätta örona?

Annika: Jo för jag vill inte att du ska gå där på vägarna, ensam och lortig. Så, ja, Ensam.

Pippi: Han blir väl inte ensamare för att han är lortig i örona heller?

Konrad: Förresten så går jag inte, jag cyklar.

Annika: Men man kan väl vara ren i örona för de va?

Konrad: Ah, vi får se hur det blir med de där. Antingen så tvättar jag örona eller också så tvättar jag örona inte.

 

...men slutet är ju ändå bäst när Konrad slutar konversationen med "Mmm...plopp plopp". HAHAHAHA!

 

 

 

(Mamma, det var nog för att

du inte hade tvättat örona som

jag tyckte du såg så "ensam och

lortig ut" i svampskogen, Hihi.)


Spännande...


Det gör fortfarande ont.

Det har snart gått 6år sen Axel gick bort och det räcker med en låt och allt kommer tillbaka igen. Tårar, smärtan och sorgen kommer som på beställning. Fan också.

Vad gör jag på min ledighet? Fort.

Idag har jag och Emelie var i Halmstad och gottat oss på Tylösand. Så härligt och perfekt sommarväder, inte för varmt och inte för kallt. Inte för mycket moln och inte flr lite moln. Inte för mycket vind och inte för lite vind. Alltså perfekt. Vattnet var underbart. Som ni förstår så har vi haft det jätteskönt och såklart bränt oss (eller jag åtminstone är rätt röd, hur är det med dig Emelie?) aningen.

KAFFET, var med! =D och jag hade även med fudgen som jag ännu inte har käkat upp, men det är inte långt kvar nu till långpannan är slut, hihi.

Efter flera timmar i solen (och i kö) så åkte vi in till Halmstad och gick in på Scandic hotel och frossade oss i räkor. Så underbara räkor...mums. Sen kördes det hem igen, inte en minut försent för vi båda var rätt trötta och möra.

 

 

 

Bilderna kommer från Emelie's braiga kamera!


Vad gör jag på min ledighet?

Jo, nu när det är så tråkigt väder, så äter jag mig fet och illamående av fudge och så läser jag i min bok. Läsa bok har tydligen gått och blivit min största hobby denna sommaren. Jag läser grymt sakta, men jag har ändå läst ut två böcker redan och har snart läst ut den tredje, på över 400 sidor! Sen har jag lyssnat på 5 stycken ljudböcker också. Allt detta sedan början av juni!

Ahhh, lite bättre har jag nog blivit på att läsa, minsann. Det är bra det för jag har nog 10-15 böcker här hemma, som jag har köpt vid många olika tillfällen och som jag bara vill läsa, som väntar på att bli öppnade och lästa. Jag varvar mina verklighetsberättelser med lite feel-good och chick-lit.

Den bok jag läser just nu är en feelgood-bok...Luftslott av Sheila O'Flanagan. Bara jag tittar på framsidan så mår jag bra...haha. Den är så härlig tycker jag, fina färger och snyggt gjord. (Usch, jag tråkig jag har blivit, haha. Vem bryr sig om framsidan på en bok?!) Den började bra, och den är en sidvändare, man vill liksom veta hur det slutar, men just nu är det lite segt. Återkommer om den är något och ha boken...




Är man sugen eller är man sugen om man lag...

img_1759 (MMS)

Är man sugen eller är man sugen om man lagar fudge klockan tio över nio en söndagskväll ?! Gott blev det i alla fall :)


Det blommar

Titta, titta en tomat, jag är stolt!

 

 

Även blommorna börjar slå ut =)

 


Gött o va i Halmstad. Solen steker, det lu...

img_0534 (MMS)

Gött o va i Halmstad. Solen steker, det luktar bacon och svetten rinner från alla goa veck på min mage. Jag som trodde jag skulle kunna läsa ut min bok, men bakom oss sitter några tjötiga damer, så det är svårt att koncentrera sig på Gucci-intriger när de snackar om allt från populärmusik till skolarbete... Vi har nu lärt oss att man får ta och lyssna sig runt lite innan man lägger du ner på stranden. Mor, far och jag stannar tills imorgon :)


Min älskade orkidé

Min mamma är mästare på att sätta fart på orkidéer igen, har vi märkt. Just nu blommar det i hela huset och de är så himla fina. Och inte nog med att hon har fått alla sina att blomma om, hon har fått min vackra att blomma om. Det trodde vi aldrig, och absolut inte att den skulle se exakt likadan ut. Den är så speciell och så udda. Me love. Jag låter den vara hos orkidé-mästarinnan istället för att ta dö på den här hemma i värmen. Men jag bjuder på en bild...

Så här såg den ut 2009 i April...



Vi kan säga att den "dog" eller vissnade strax efter detta kortet :(



Men nu, 2010 i Juli är den på gång igen och ser nu ut så här...

Två blommor och någon knopp. =)


Messi


Du är så söt!

img_0517 (MMS)

Du är så söt!


Utflykt till Kalmar


Färdkost och hjälpmedel.






Inre borggården.




Jättegoda vitlöksstekta-scampi, mmm.


Sol, bad och vila i Långviken.


Mycket trafik på vägarna ; )


Vi skrattar varje gång vi åker förbi oljeshejkerna Jonsson =)

(syns kanske väldigt dåligt på bilden men det är i alla fall en bensin-"station" och på skylten är det två män utklädda till oljeshejkar, humor på hög nivå.)

Här i Långviken skiner solen fortfarande o...

img_0501 (MMS)

Här i Långviken skiner solen fortfarande o vi njuter.


Jag leker "salve" med Fidde i Kalmar.

img_0482 (MMS)

Jag leker "salve" med Fidde i Kalmar.


Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är det Joannas födelsedag. Hurra Hurra Hurra! Firad skall hon bliva om någon timme med paket och lite grillning. Gött det.

Podcast på jobbet

Nu är Sommar i P1 igång igen och jag spenderar dagarna på jobbet med att lyssna på den podcasten, men också P3 dokumentär och Filip och Fredriks podcast. Igår lyssnade jag på Pär Johansson, det gav många skratt. Han är den som skapat Glada Hudik-teatern och han berättar om hans arbete och många roliga berättelser som inträffat under de åren han jobbat med utvecklingsstörda. Det är mycket roligt och intressant, rekommenderar hans program.

Sen ni som gillar Filip och Fredrik tycker jag ska lyssna på deras podcast på aftonbladet. Det är underhållande.



Igår var ingen vanlig dag, för det var

...pappis födelsedag! Grattis, grattis!

Jag ringde till honom igår och grattade honom te' de 55åren, men orkade inte med en announcement här på bloggen. Så det kommer idag istället. Han och mamma har det nog toppen i Polen, verkar vara mysigt. Blir lite avundsjuk, jag vill också åka på semester till något land utanför Sveriges gränser. Det behövs verkligen!! Men med noll pengar-stasch så får semester vänta till hösten då lön och skattepengar kommit =)



På tal om Pappa och resor. Här är vi i Thailand, på Koh Chang och njuter av solnedgången.

 

 

Tycker denna bilden är så fin. Tror att det var samma kväll som vi två gick och skulle äta, och jag beställde "som vanligt" pizza och efter ett tag ser vi att det kommer en snubbe på moped och skojar redan då om att "Haha, nu kommer nog min pizza, haha." När killen går av sin moppe har han i sin hand två kartonger som liknar pizzakartonger och med de går han in i köket. Strax efter det serveras min pizza och även en annan på restaurangen som beställt pizza. Haha. Det är en rolig historia. Alltså tror vi att resturangen beställer pizza delivery från något annat ställe, festligt. Hihi.




RSS 2.0