"Inside man"

God kväll!

Ikväll kommer jag till att se "Inside man". Vet inte hur många gånger jag sett den nu, men den är bra tycker jag. För två år sedan när jag träffade Fidde hade jag aldrig sett denna film. Men under dessa två år har den gått ofta, på säkert varenda tv-kanal! Det är en bra film, jag tror jag har skrivit om den tidigare.

Yes, jag har visst skrivit om den tidigare, här!

Ännu en curling-final avgjort!

Ikväll var det dags för herrarna att spela final, dock inte svenska killar, de torskade i brons-matchen. Final-matchen var mellan Canada och Norge, Canada slog Norge!


Över till annat, jag har följt CNN slaviskt hela kvällen,för och se hur det verkar och samtidigt rapporterar jag till systra mi som befinner sig på Bali, där det också utfärdats tsunami-varningar. Jag kommer nog inte kunna sova något, jag är så orolig! Men det gick "bra" på Hawaii och där har nu varningarna avfärdats. Jag håller tummarna.

Nu är det spännande i curling-finalen!!!!

Det står 6-6 i den elfte omgången mellan canada o sverige



UPDATE:

Sverige vann, GÖTT! Spännande var ordet. Jag trodde verkligen inte att de skulle vinna, efter att ha sett de sista omgångarna, men tusan vad Anette Norberg gör sig bättre under press än vad Cheryl Bernard gjorde!

Curling

Jag har kommit på att sporten Curling är väldigt spännande och det är faktiskt det enda jag har intresserat mig för under Vinter-OS detta året. När jag tänker tillbaka så minns jag att jag tittade på det förra Vinter-OS också. Jag vet inte varför det är så bra, men jag tycker det är intressant och trevligt att titta på. Det går så lugnt till, ingen stress eller risk för stora skador och de är så skickliga.

När jag tittar på typ skidor, skridskor, BOB eller något liknande så sitter jag på helspänn hela tiden för jag är skit nervös att de ska trilla och slå sig eller göra sig illa på något sätt.






Bilderna är hämtad från DN.se


Varning för ett tråkigt och ego-inlägg, men jag behöver bara få ur mig det.

Jag vet att jag kanske skriver för mycket om mig själv i detta inlägg, men jag bara kände att jag var tvungen att skriva ner det.


När jag vaknade idag kände jag att allt inte stod rätt till. Men jag tänkte inte mer på det utan gick upp och gjorde som jag brukar. Men så fort jag satte mig ner vid mina matteböcker så började jag känna igen symtomen, jag höll på att få en panikattack. Jag började att må illa, jag börjar känna av skakningar, det kändes som om jag inte får luft, jag hyperventilerar, hjärtat dunkar hårt och tårarna bara sprutar ut ögonen. Mitt i attacken får jag ännu mer panik över tanken att jag inte vet vart jag ska ta vägen, och att jag är ensam och att jag inte har någon som kan lugna ner mig.

Jag får iväg ett sms till Fidde, inte för att jag vet vad han skulle kunna göra, men just då kändes det bäst om någon visste. Det kändes i alla fall bättre när han ringde, så jag fick höra hans röst, han sa åt mig att göra något annat.
Det har jag gjort nu och det har blivit lite bättre, jag har lugnat ner mig. Men jag känner att det ligger och gror, så fort jag sneglar på högen med skolböcker, min kalender eller alla räkningar så börjar jag hyperventilera och tårarna bara rinner.

Jag känner mig super duper stressad av allt skolarbete och alla måsten och det blir inte bättre av att jag får panikattacker så fort jag försöker ta itu med skolarbetena som tynger mig. Det blir till en ond cirkel.

Det känns inte bra att gå här hemma och inte göra någonting, men samtidigt orkar jag inte heller göra någonting och jag är helt matt och har ont i hela kroppen efter min tidigare attack.

Jag ska försöka sysselsätta mig med annat nu, kanske baka eller något.

Ännu en lektion med Rhett Butler

Åh, nyss hemkommen från skolan och en lektion i filmkunskap. På lektionen tittade vid återigen på "Borta med  vinden", åh jag bara älskar den.

Gamla blogginlägg

Kollade igenom mina gamla blogginlägg i kategorin "Silversmide" och såg att för nästan precis ett år sedan (25 februari 2009), hängde min då 93-åriga morfar med till Silversmidet i Anderstorp. Åh, fina minnen. Så himla kul att vi, jag, Joanna och Morfar hann att göra det en gång, att vi hann att uppleva det tillsammans. Jag blir glad när jag tänker på det, fast jag kan inte låta bli att få en liten klump i halsen.

Jag är stolt över mitt första blomsterarrangemang!



Så tokigt det kan bli

Någon kanske minns att jag ett knasigt ticks för mig, jag har typ spott-mani. Jag spottar alltid innan jag sätter mig på toan, alltid efter och flera gånger om i handfatet. Knäppt jag vet, men det är något som jag inte kan sluta med.

Det jag skulle berätta hände igår. Jag skulle blåsa ut ljusen, för att vi skulle gå och lägga oss, och jag tänkte på att jag skulle gå till toaletten efteråt och borsta tänderna och så. Och när min hjärna tänkte på det så automatiskt så började jag spotta på ljusen istället för att blåsa ut ljusen. Det blev en sån chock, det var jag iinte beredd på och Fidde tittade förvånat på mig när jag står och asflabbar åt mig själv. Han skrattade ganska gott efter att jag berättat vad som hänt.

Det var heltokigt skulle man kunna säga.


Ingen vanlig dag...

Det är ingen vanlig dag, för det är Evelinas födelsedag. HURRA! HURRA! HURRA!



Tröttsamt

Godmiddag!

Jag börjar bli riktigt trött på min skola!! Den kallas för möjligheternas skola och kommunen är såååå stolt över sättet man arbetar på skolan. Fan heller att det ett bra studiesätt. Skit i all elevdemokrati och sånna fjanterier, återinför läraren som ledare i klassen! Åh. Blir så upprörd.
Imorse åkte jag upp till skolan för att jag skulle ha lektion i biologi, trodde jag. Det slutade med att jag åkte hem på rasten för jag orkar inte med alla "ungdomar" som skulle fatta egna beslut. Tonåringar som fick eget ansvar att ansvara för studieordningen och upplägget på kursen men som hellre kollade på sina bärbara datorer, uppdaterade facebook, kommenterade på facebook och kollade på YouTube. Vart är lärandet i det hela? Det enda jag lärde mig på lektionen var att jag inte har tålamod för sånt här. Så efter två timmars lyssnande på ett evigt dividerande så pallade jag inte mer utan tackade för mig. 

Vad har hänt med att lärarna lägger upp kursen, kursmål, lektioner och uppgifterna?! Det blir ju bara flum om det hela. På 1,5timme försökte eleverna komma överens om vilket kapitel vi skulle läsa i tredje hand! *SUCK*

Nu ska jag inte klanka ner på alla eleverna i klassen, för en del var faktiskt engagerade, en del tog över hela klassrummet och agerade lärare/politiker/diplomat och diktator i vissa fall också. Vissa tog initiativ och fick noll feedback, stackarn. Men han var tapper kämpe.

Ja, ja, nu är jag hemma i alla fall och ska jobba vidare med handels-uppgifter innan jag traskar iväg till Farmor.

Gårdagen

Igår var jag inne i stan en snabbsväng och på vägen hem var det en olycka på E4:an. Jag var tredje bil på plats, och blev stillastående i typ en timme. Ni kan läsa mer på Jnytt.se. Det är helt sjukt hur snabbt det kommer upp filmer och bilder på internet nu för tiden, jag hade knappt hunnit hem och hämtat mig efter händelsen, när jag läste på Jnytt.se och såg att de länkade till denna film på YouTube. Galet. Men här är i alla fall olyckan. Otäckt. DHL-lastbilen var ganska platt framtill på passagerarsidan. =(




Såg du Fiddes bil?! Hihi.


Jag kan inte låta bli och bara älska detta YouTube-klipp. De är ju störtsköna killar!





Jag kan lyssna på den om och om igen. Tycker nästan att den är bättre än orginalet.


Är det en vanlig dag?

Nej, det är ingen vanlig dag, för det är mammas födelsedag. HURRA HURRA HURRA!

Aftonbladet idag, 18 februari



Är det verkligen en NYHET???


Sportlov

Ja, jag har sportlov denna veckan, jihooo. Tanken var att jag skulle försöka plugga ifatt mig lite, men än så länge har jag inte öppnat böckerna och som det ser ut nu finns det inte någon tid förens i helgen. Haha. Jag är så bra på att plugga, verkligen!

2010-02-13

Efter tre jobbiga veckor och en tung gårdag så vänder jag, Fidde, Emilie & Richard, kosan mot Jönköping för bio och god mat. Emilie och Rille hade planerat att se "Farsan" och var så snälla och frågade om vi ville följa med. Bio är något jag sällan tackar nej till, och definitivt inte en Josef Fares-film, så klart att vi hänger på. Efteråt ska vi testa maten på "Taste of Beirut".

Igår begravdes Fiddes farmor. Jag hann aldrig med att träffa henne, men vad jag förstod igår så verkar hon ha varit en varm & go och väldigt omtänksam person. 
Jag som har väldigt lätt till tårar, kämpade väldigt mycket igår för att inte bryta ihop. Jag vet exakt hur det känns för de som satt på samma rad som jag (barnbarn och respektive-bänken), då jag, tyvärr, var i samma sits för en vecka sedan.

Allt var så himla fint och han som sjöng var jätteduktig. Prästen talade väldigt bra också. Jag satt senare under middagen mittemot henne och Fiddes farfar och hon var väldigt trevlig. Att se Fiddes farfar var nog det allra jobbigaste. Han är en sån go och mysig gammal man och charmig som Fonus-representanten sa. Jag ville bara krama om honom hela tiden. Han hade även skrivit ett helt otroligt fint brev till sin fru och när begravningsentreprenören läste upp det, så gick det inte att hålla tårarna inne längre.
Och som Emilie nämnde i sin blogg, tänk att vara tillsammans med en person i 50-60år (likadant med min mormor & morfar och farmor & farfar) och sen vara helt utan den personen och se den personen sänkas ner i jorden. Nej, fy fasen, vad jobbigt, jag börjar gråta bara jag tänker på det. 50-60år det är helt sjukt lång tid.

Jag hoppas innerligt att det dröjer väldigt lång tid innan vi måste gå på en begravning igen, det är så himla jobbigt.

Nu när begravningarna är över så ska vi försöka att se framåt och positivt på framtiden, trotts att det kan vara väldigt svårt!

Imorgon blir det Alla hjärtans dag = fika hos svärföräldrarna och plugg.

Nytt soffbord =)

God kväll!

Jag och Fidde tog en sväng till Växjö i afton och besökte en cool och helt enorm lägenhet. Vi åkte dit för att jag sett ett soffbord på Blocket som jag ville ha. Det var i ett fint skick och hade ett super duper bra pris, så det fick hänga med oss hem. : ) Måste bara säga igen att snubben som sålde bordet hade en enorm lägenhet, jag blev helt kär i den. Och så grymt mycket coola och snygga möbler, jag hade kunnat stanna kvar längre och bara titta på allt.


Så här blev det hemma nu i alla fall...




...fast jag tycker det ser mysigare ut i verkligheten,
då det är lite mörkare belysning. : )


Jag känner att jag får lite svårt att andas när jag ser dessa föremål. Jag vill bara adoptera de och välkomna de hem till mitt hus! De och många fler...jag hade hittat någon plats för dom.








Auktionskompaniet och GOT2GET är mina nya favoritsidor på internet. =)


Hurra hurra hurra

För Lisabeth ska på bio, för Lisabeth ska på bio, för Lisabeth ska på biiiiiiioooo, Hurra hurra hurra!

Gone with the Wind

Vilken underbar filmkunskap-lektion jag hade idag...Vi började kolla på "Gone with the Wind", åh jag älskar den filmen. Jag kom på mig själv med ett stort brett leende när jag satt och tittade på filmen i skolan. Den är så himla charmig, och Rhett Butler, m m m. Och kläderna, ahhh jag blir tokig. Varför går man inte klädd så nu?!

Tyvärr blir det ju inte att man ser den så ofta för den är typ 4timmar lång. Vi kommer att se lite varje gång på lektionerna =) Dock tror jag att jag kommer ta och se den på sportlovet för jag tror inte att jag kan hålla mig tills nästa lektion.

Kanske ska ta ett klassiker-marathon i veckan med "Gone with the Wind", "The Sound of Music" och "Casablanca".






Filmanalys

Äntligen är jag klar med de där nedrans filmanalyserna som har hängt över mig i några dagar nu. Det var tufft. Jag har mycket tankar om handlingen, filmatiseringen och symboliken i filmerna men allt stannar i huvudet för jag kan inte få ner det i text. Det är hemskt. Men nu äntligen har jag fått sålla och förmodligen har jag fått ner någorlunda det jag har tänkt, men inte alls i närheten av alla tankar och idéer kring filmerna.

Äntligen kan jag stryka "filmanalyserna" på min plugglista denna veckan. Nu har jag endast Medicin och Matte kvar.

Helgen

Jag gör inte så mycket annat än att plugga nu för tiden. Så därför är det lite segt med uppdateringar.

Idag har jag pluggat Naturkunskap B, levande kemi och näringsämnen & matspjälkning, otroligt roligt. Eller nej, det är det inte. Det är fruktansvärt trist, men nu är jag äntligen klar i alla fall så jag kan pusta ut lite, blogga, kolla facebook och äta lite. Men bara för att jag är klar med naturkunskapen betyder inte det att jag är ledig nu, nej nej, jag har två filmanalyser att skriva, mattetal att räkna och medicin-uppgifter att göra också. Allt ska vara klart senast onsdag. 

Helgen har jag spenderat på följande vis:

Fredag - började med mattelektion och det innebär att jag var tvungen att damma av mina knappt befintliga mattekunskaper. Men jag tänker jobba sakta men säkert denna terminen, så hoppas jag att jag förstår.
Dagen fortsatt tyvärr med begravninggudtjänst för min älskade morfar. Den var jättefin och kändes personlig och fridfull. Så fort jag satte mig i kyrkan började tårarna forsa och efter det slutade de inte förens jag var hemma hos min moster på middagen efter gudtjänsten. Jag har fortfarande inte förstått att morfar är borta och det tar ett tag det vet jag, och jag har väldigt svårt att skriva om det märker jag, så det får vara nog här och nu för tillfället.

Lördag - började med att jag pluggade och sedan gjorde jag och Fidde ett ryck och städade, plockade i ordning och som jag skrev i förra inlägget så borrade vi (läs: Fidde) upp tavellisterna, bättre sent än aldrig som man brukar säga. Fidde och Richard skulle till Vaggeryd och spela poker på kvällen så jag och Emilie passade på att boka in en redig tjejkväll (lukas fick faktiskt vara med) med tjejfilmer och snacks i mängder. Det blev att vi såg "The ugly truth", "(500) Days of Summer" och "Four christmases - anywhere but home". Den sista filmen heter på svenska "Borta bäst, hemma värst" så himla kass översättning. Det blev en helkväll som sagt och jag gick nog inte hem förens vid 1-1.30 tiden. Fidde och Rille skulle ta nattbussen hem men de missade den så jag fick sova ensam, det var första gången i denna lägenheten, det kändes jättekonstigt att sova ensam.

Söndag - Jag var helt slut igår när jag vaknade så jag gjorde inte många knop. Jag och Emilie åkte upp till svärföräldrarna och inväntade där bröderna "snark". Vi blev bjudna på god mat och glass innan vi åkte hem igen. Jag hade tänkt att jag och mamma skulle plugga när jag kom hem därifrån men det orkade inte jag så jag åkte endast upp och sa hej och snek några av pappas pannkakor. Sen låg jag resten av söndagskvällen i soffan och tittade på blåsningen och hör och häpna "Spiderman 3".


Det var min helg det!

Nu ska jag slänga in en tvätt innan jag ska fortsätta med pluggeriet, filmanalys står på schemat.

Äntligen

Det tog ju typ bara ett halvår innan tavellisterna kom upp, men men nu är de uppe och jag är nöjd!


Filmfestival

Vilken dag.... Idag har jag sett tre filmer och en kortfilm på Göteborgs filmfestival! Första filmen var "Upperdog", andra "Max Manus" och tredje var "Aching hearts". Den första var helt klart bäst, o vill se den igen. Sitter på tåget hem nu, så jäkla skönt o komma hem efter att ha suttit på obekväma stolar i fyra timmar!!! Dock måste ju detta göras om!

Ibland bara älskar jag mig själv!

Ni som känt mig sedan barnsben vet att jag kunde spara på de mest konstiga saker, prylar och papper och pyssel. Mitt rum var ibland så fullt att man knappt kunde ta sig mellan dörren och sängen (det kan också ha varit att jag inte städat upp leksakerna, men aja, haha). En del småsaker har jag ingen aning vad jag hade för någon nytta utav, man ju fråga sig varför jag t.ex. samlade på tomma vykort, eller vart alla småsaker tagit vägen under åren. Men en sak som jag är så himla tacksam för att jag sparade på och som jag har dragit med mig i "alla" år är...


...denna grymt fula pärm/papperssamlare. Jag fick den av mamma i början på 90-talet och i denna har jag sparat födelsedagskort från i princip alla födelsedagar och andra små papperslappar. Förutom massa kort så finns en grymt värdefull sak i denna pärm och det är en dikt som min gammelmorfar, Morfar Allan, skrivit (visst den är kopierad och jag tror Mormor har orginalet men ändå). Den betyder mycket.

Det är så himla roligt att ta upp denna pärm ibland och kolla på alla små kort och papper. Det är så mycket känslor innanför de två plats-ryggarna. Det är väldigt roligt att läsa min farmors födelsedagskort och andra kort från henne för hon skriver ofta någon fin dikt eller något meddelande som gör att man minns födelsedagarna på ett helt annat sätt.



Här ser man några av alla kort som finns i pärmen, i alla möjliga former. Jag kommer ihåg att jag var extra glad  och nöjd med två kort jag fått från min morbror. Vad lite det behövdes för att glädja en liten flicka, haha.


Sen måste jag ju bara säga att jag önskar att jag kunde skriva lika fint som min Farmor och min Mormor. Tänk och kunna texta så fint. När jag själv skriver ser jag ju inte ens vad jag själv skrivit.

Kanske ett tråkigt inlägg men jag bara kände att jag ville berätta om min lilla gömma, som gjorde att jag kom på lite bättre humör =)

 


RSS 2.0