Promenad ger energi

Vad är det för jävla skit påstående? Jag blir alltid bara helt slut. Nu har jag varit ute och gått i en timme faktiskt, en hel timme! Jag är helt slut och svettig. Jag har allt utan energi. Så det blir nog inte något uppsats-skrivande inom den närmaste timmen. Får bli kvällsjobb.

Motivationen ?!

Den är puts väck. Jag kan bara inte hitta den idag.

Fyndade istan idag...

Två par byxor på MQ på rea, 149kr st, nedsänkta från 399kr så himla bra, två till priset av ett annars (mindre än ett par till och med) Jag har redan ett par liknande i svart och har älskat dem. De beiga har jag gått runt i sen jag kom hem och det känns knappt som jag har byxor på mig, så goa är de. Nästan bättre än mysbyxor.


 

Jag och Emelie var också på torget i förmiddags och jag kunde inte motstå att köpa blommor, älskar de fina gladiolusen. Det passar ju idag också eftersom de är ett år sedan just denna fina sort (fast chockrosa) prydde festlokalen på Joanna och Pers bröllop. Grattis på bröllopsdagen, på dagen alltså, imorgon är den "riktiga"!

 

 

Fast de är såklart finare utslagna, men de kommer väl om någon dag.

 

 


Projektet är startat

Mormorsrutepläden är på gång. Världens bästa mormor hjälpte mig att fräscha upp virkning-skillsen idag efter att jag varit i stan idag och handlat dyrt garn. Jag bara älskar de färgglada färgerna, jag blir så glad. Men jag har redan ont i handlederna...efter fyra st. Men det blir nog någon mer virkad innan jag åker och hämtar pajken i vaggeryd inatt. Jag måste minst ha 250st innan den är tillräckligt stor. Pust.


Haha, första gången jag hör/ser någon som gör som jag. Jag är inte ensam, yes.


H&M Home

Åh jag bara blev helt kär i nästan allt i H&M Home katalogen som damp ner i mitt postfack idag. Härligt, men man har ju inte plånbok och plats för allt, men en liten duk får det nog bli i alla fall.

Utveckling, livsvillkor och socialisation

Åh så himla kul, jag lämnade in mitt första arbete i måndags och var jätteorolig att jag helt missuppfattat frågorna och att jag varit för personlig. Men idag fick jag tillbaka mitt arbete med kommentarer och det var en jättefin respons och jag blev jätteglad! Nu fick jag energi att fortsätta plugga idag, det har nämligen gått lite trögt idag hittills.

Utveckling, livsvillkor och socialisation

Det sysslar jag med just nu... väldigt intressant och nödvändigt tror jag.

En del frågor kan vara rätt tuffa...

"Hur har du blivit den du är idag? Vilka personer, situationer och villkor har haft betydelse för ditt liv? Vad skulle du velat förändra?"

Pust, vart ska man börja liksom?!

Ja, ja, det är bara att bita i det sura äpplet och börja dissikera sig själv.

23 Augusti

Jag är fortfarande helt slut i huvudet efter helgens arbete =) Men jag ska väl försöka skriva några rader så de få som läser min blogg har något att läsa.

Eftersom jag var helt klubbad igår så tänkte jag att jag måste pigga upp mig på något sätt idag så jag bestämde mig för att ta cykeln till Vaggeryd. Jag känner mig faktiskt lite bättre nu när jag kommit hem, än innan jag cyklade iväg. Ärendet var att låna en bok på biblioteket. Toppen att låna en bok nu när de håller på att bygga om, så inga böcker står i hyllorna utan ligger på travar på golvet eller på borden runt om... Bibliotekarien gav upp i letandet, men jag gav mig inte, jag behöver boken till skoluppgifter och det fanns endast ett exemplar i skolan och den skulle vara inne! Skam den som ger sig. Jag låg på golvet och krälat runt med huvudet på sned för att läsa på alla bokryggarna. Till slut fann jag den, givetvis låg den längst ner i en hög, längst in bland tre rader böcker. Gött. Sen tog jag cykeln hem igen. Handlade och nu så ska jag sätta igång med lite pluggande. Fick även en bok på posten idag också som jag behöver till en av kurserna så det är bara till att sätta igång med det jag har tills nu. Har fortfarande inte fått reda på hur det går med mina resterande 4 kurser som jag ska läsa men som jag inte har någon lärare i. Men just nu har jag så att det räcker med "Utveckling, livsvillkor och socialisation" och "Naturkunskap B".

Det som gjorde mig helt klubbad igår var alltså att jag jobbade med att servera på en klassåterträff och ett bröllop. Jag är inte van vid att springa runt i över 12 timmar och vara trevlig och bära tallrikar och glas, fram och tillbaka. Jag är inte van, nej, jag har aldrig gjort något liknande i hela mitt liv. Närmast är väl min tid på Stadium, där man stod, gick, sprang och var trevlig 8 timmar och efter det var man helt slut.

När jag och Emilie fick lite tid att sitta ner en stund vid typ klockan halv 2 på natten så var det extremt svårt att resa sig igen och göra ett sista ryck. Fötterna, ryggen, låren och huvudet värkte. Och som Emilie skrev på sin blogg så var det väldigt varmt och klibbigt i lokalen under hela dagen så linnet och byxorna satt som klistrade på kroppen. Så när jag gick på toaletten så kände jag mig som Ross i vänner när han ska ta av och på sig sina skinnbyxor, efter att han svettats och varit varm. Kolla på klippet här! Det är så himla roligt. Jag fick på mig mina byxor igen, men det var svårt ibland. Haha. Jag tackade mig själv många gånger under dagen och kvällen att jag kommit ihåg att använda "absolut torr" under armarna, kvällen innan. Det hade inte känts så kul att ha stora svettringar under armarna när man ska servera folk mat och dricka och sträcka sig över dem. Men varm blev man ändå och svetten rann på ryggen. Men det var i alla fall kul att testa på.

När jag väl var hemma vid tre-tiden på natten så kunde jag såklart inte somna...men vid halv sex-tiden tittade jag sista gången på klockan och måste somnat strax efter det, så det blev en lång sovmorgon igår och efter det gjordes som sagt inte så många knop. Jag låg i princip i soffan och kollade på film hela dagen och kvällen. Hela kroppen värkte och jag kände mig som 100år. Jag hade ont i muskler jag inte visste att jag hade.

Så det var min helg och denna dagen kommer att fortsätta med mitt huvud i böckerna och fingrarna på tangentbordet tills det blir mörkt. Det är alltså dags för terminen som jag kommer att kalla "sista rycket". Just nu har jag stora förhoppningar om att jag kommer att hålla hoppet och modet uppe fram tills jul. Håll tummarna med mig.

Hej på er.


En dag i augusti 2010



 

 

Jag har blivit så gammal nu så jag går ut i skogen frivilligt och plockar svamp och bär.

 


 

Kan inte låta bli och lägga upp den här bilden också...

 

Mamma såg inte riktigt mitt ansikte, jag stod nog i skuggan så jag flyttade lite. Men hon såg mig ändå inte. Det är något konstigt med min telefon. =) Ett finger som är i vägen kanske? Hihi. LÄTT HÄNT!


Minisemester i bilder

Vår lilla semester började med en tripp till Karlstad för att gå på födelsedagskalas. Det var ett kalas med pompa och ståt, massor av god mat och rolig tipspromenad och lekar. Dagen bjöd på värme och sol, endast några knappt märkbara regndroppar föll på oss under hela dagen. Okej, myggen var förjävliga, betten kliar fortfarande! Men annars var allt toppen och Becca fick massor av fina paket!

 

Fidde i färd med att slicka rent en papptallrik med chokladsås på! Det är inte det lättaste ska jag tala om.

 

Efter några vändor på stan, en golfrunda och en P-bot så begav vi oss från Karlstad ut på vägen igen på måndagen. Målet var Skara. Vi har ju semester så vi tog det ganska lugnt och stannade på många ställen på vägen. Först i Sjötorp och tittade på slussarna, fikade och jag shoppade lite i de små söta bodarna.

 

Sen tog vi oss till Mariestad och där tyckte vi det var dags för lite mat så det blev en räksallad och en honungsmarinerad rökt lax med färsk potatis. M, gott. Det var vi och småfåglarna som åt.

Vi hann med ett stopp till innan vi nådde Skara och det var en liten loppis i en lada mitt ute i ingenstans. Vi såg en skylt på vägen vi åkte och vi svängde in. Kul. Fanns väldigt mycket fint, men tyvärr alldeles för dyrt =( Men jag köpte i alla fall två fotoramar.

 

Väl framme i Skara så började det regna när vi skulle sätta upp tältet (klassiskt) så vi gick och rekade campingen lite =) Hittade ett tv-rum där vi var ensamma, så himla deprimerande rum, sorgligare får man ju leta efter.

Efter att ha skjutit upp uppsättningen av tältet i en timme drygt så fick vi ta tjuren vid hornen och sätta upp skiten.

Det gick till slut, Fidde var inte så jätte road =)

Men se så mysigt det blev till slut. Kvällen fördrev vi med att dricka öl på campingens servering och spela YATZY.

 

Tisdagen spenderades då på Skara Sommarland och jag förstår varför mina föräldrar endast velat åka med mig dit EN gång. Det är liksom inte så jätte kul för vuxna. Haha. I typ två timmar gick jag och Fidde bara runt och tittade på andra, åt och såg piratshowen. Sen svirade vi om till badkläder och åkte några vattenrutschkanor tills jag slog i min näsa och började gråta (det gjorde väldigt ont faktiskt). Efter det blev det inte så mycket mer åkt utan vi la oss på vår filt för att vila innan vi gjorde ett sista ryck för att duscha och packa in oss i bilen för att dra vidare till Göteborg.

 

 

Framme i Göteborg tog det oss ca en timme för att hitta till det förbannade hotellet. Vi gillar inte någon av oss att köra i Göteborg, för det är inte speciellt lätt, särskillt inte när man inte vet vart man ska riktigt. Jag försökte läsa kartan så gott det gick men, jag är inte jättebra på det. Så det blev ganska svårt, men efter den ca 12:e felkörningen kors och tvärst genom hela Göteborg så kom vi rätt och kunde checka in på vårt hotell.

 

Sen tog vi oss ut på Göteborgs gator och kikade på Kulturkalaset. Det är roligt och gå runt när det är stadsfest och det är liv och rörelse. Det som nog var roligast var att det var en liten marknad med mat och smått & gott från flera olika länder. Känguru / krokodil hamburgare från Australien, våfflor från Spanien och massa konstiga korvar från Tyskland mm.

Jag hittade fina och härligt doftande tvålar från Frankrike och två små mjölksnipor (heter det mjölksnipa?) från England. Fidde köpte en sån där "Super Duper Ultra Big German Weekend Mix Sausage Bag" eller vad tusan den hette. Sen åt vi en god Thailändsk middag för att senare gå tillbaka till hotellet för att kolla på film.

 

Idag, onsdag, tog jag mig ut efter frukost och shoppade lite innan vi tog spårvagnen till Liseberg. Där hängde vi i några timmar innan vi till sist tröttnade på det och slösade upp lite pengar på alla spelen som finns runt om i parken. Men vi vann också. För första gången vann jag en sån där stor choklad. Vad chockad jag blev. Fidde vann Center och Ahlgrens bilar också.

Efter dagens besök på Liseberg tog vi bilen och Fidde körde oss tillbaka hem, denna gången UTAN BILPROBLEM!!!

 


Nuu ska det lekas i vattenrutschbanor!! Vi...

img_0692 (MMS)

Nuu ska det lekas i vattenrutschbanor!! Vi har redan sett den coola piratshowen ;)


Första stoppet på vår semester, Sjötorp. V...

img_2819 (MMS)

Första stoppet på vår semester, Sjötorp. Vi går runt i regnet och kollar på slussarna, fikar och jag hittar lite smått och handla :)


Kvällen bestod av dejt med denna underbara man...

Fotot snodde jag från Emelie. =) Tack!

 

Förutom Lasses trevliga sällskap så var också  Melissa Horn och Laleh på plats.

 

Jag stötte även på dessa pajsare som jag hängde med hela kvällen. Härligt gäng.


RSS 2.0