Sörgårdsskolan - flashback

Satt och läste Calle Schulman's blogg om dagis-glasen och jag började skratta för tusan vi gjorde ju likadant! När vi satt och åt lunch på sörgårdsskolan. Minns ni?

Första adventFörsta ljuset tänt. Nu kommer de gå snabbt.


Dags för advent igen nu då.

Årets adventsljusstake. Gillade förra årets bäst, men men.Förra årets
Resa till alla världens länder

Jag behöver inte ens försöka sätta världsrekord utan jag vill bara besöka alla länder...Det vore häftigt. Någon som vill sponsra mig?

Nyheterna

Såg på nyheterna innan och då var det ett reportage om att grisar vanvårdas och behandlas illa. Det är väl visseligen inget nytt men jag mår alltid lika dåligt när mitt favoritdjur behandlas så illa. Jag förstår inte hur man kan låta de gå runt med svullna leder, såriga ögon och låta kadaver ligga kvar så att de andra grisarna äter på dem.

Nej, ta hand om mitt favoritdjur! Sköt om dem och ge de den respekt de ska ha.Hur kan man låta bli att bara älska dem?

FOTO: Ulrika Bergström


Vilken dag

Detta dygn har varit en känslomässig berg och dalbana, gråt, panikångest, glädje och lättnad.

Från

 • Panikångest när jag ska sova, så Fidde får hålla om en gråtande Tinna.

Till

• Övervinna dum-känslan i magen och åka till skolan.

Till

• Komma till en lektion där prov uppenbarligen stod på schemat, Tinna visste inget om detta. Så paniken återkom och jag fick lämna in ett tomt prov tillsammans med ett samtal med läraren.

Till

• Få info om en kurs jag kommer att läsa nästa termin, och inte nu. Vilket var en stor lättnad!

Till

• Få reda på resultat på två prov jag tidigare gjort. Historia G och Geografi MVG. Jag är mycket nöjd över båda resultaten då historian var jättesvår.

Till

• Att ha fixat så nästa termin är fullspäckad av studier. Kurserna är bestämda och skall endast ansökas om.

Till

• Att få reda på att nästa uppgift i geografin inte blir lika tuff som den verkade från början.
(allt löser sig bara man pratar med läraren, har Fidde lärt mig. Och det stämmer!!)

och slutligen  

• Får jag reda på att vi har ett stort prov i geografi innan jul =(Imorgon blir en lugnare dag, hoppas jag!

Nej nej nej nej nej!

Klänningen, som jag klippte ut ur en tidning när jag typ vad 14-15år (eller nej det måste varit senare, kanske när jag var 16-17år?!) och sparat som "potentiell" bröllopsklänning way in the future, var med i Gossip Girl nu. Den är som jag trodde, timeless och fortfarande lika snygg. Men jag är sur! Men fy fan va snygg den är. Jag är skit sur!


Flash mob

Wikipedia om Flash mob, för de som inte vet vad det är:

>>En flash mob är när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats, och där gör någonting oväntat en kort period och sen skingras direkt efter. Ofta organiseras flash mobs via internet eller telefon.<<Jag blir så glad av flash mob. Jag vill själv bevittna en eller vara med i en. Så himla roligt. I förra helgen var det en stor i Stockholm på NK, Gallerian, Plattan och T-centralen. Denna video är från NK, den är maffigast tycker jag.
Och ingen glömmer väl kuddkriget vid Juneporten? Eller Bounce tribute till Michael Jackson på plattan i somras?Nyfiken

När jag skrivit mitt inlägg om farfar så skrev min syssling Lisa till mig här på bloggen om att hon hade något som jag troligtvis ville ha..så hon bad om min adress och jag blev sååå nyfiken. 

Idag kom det med posten. Tack tack tack!

Det är historier från det militära som min farfar skrivit själv. Det ska bli kul att läsa. Jag är väldigt tacksam.Jäsp, jäspar, jäsp, jäsp

Vilket konstigt och fult ord det är. "Jäsp." "Oh, vad jag jäspar." Smaka på ordet! Visst är det fult.

Allmän information

Nu när jag sitter här och pluggar om internationell politik så skriver jag såklart lite om EU och då kom jag över en broschyr om "Sverige ordförande i EU 2009" och jag blir lite rädd och chockad när jag läser.

Vad kostar det att vara ordförande?
Regeringen har beräknat att det svenska ordförandeskapet
kommer att kosta 970 miljoner kronor. Pengarna går bland
annat till möten i Sverige, information, kultursatsningar och
personalförstärkningar. Det är ordförandelandet som står för
kostnaden.
Förra gången Sverige var ordförande i EU 2001 kostade
det 835 miljoner kronor.”

Hämtat från EU-upplysningens informations broschyr.

Är det inte sjukt vad mycket pengar? 970 miljoner kronor? 835 miljoner kronor? Jag mår illa! De används säkert till en massa bra som man inte vet om och som de inte nämner, men att se de siffrorna och förklaringen till vad alla pengarna går till gör så ont i magen. Det bara känns som att man kanske kunde gjort annat för pengarna.

Tilläggas kan att Sveriges ordförandeskap varar mellan den 1 juli och den 31 december 2009, alltså inte ens ett år.UPDATE kl. 09.45

På tal om sjuka pengabelopp så såg jag nyss på Nyhetsmorgon att för första gången i USA:s historia har statsskulden passerat 12 biljoner dollar. 12 biljoner dollar?!?! Finns det ens så mycket pengar? 


Kör ett nattpass!

Samhällskunskap B - Internationell politik. Frihandel. Står på schemat. *Jäsp*

Farfar

Jag vet att detta kanske är väldigt privat och kanske inte meningen att man ska skriva i en blogg, men jag behövde bara få ut det.

Istället för en dagbok har jag en kväll/nattbok som jag skriver i när jag inte kan sova. Jag skriver ner det som ockuperar min hjärna och som gör att jag inte kan somna. Så slipper jag tänka eller oroa mig för det mer. Ibland funkar det ibland inte!
Under några veckor har min älskade farfar ockuperat min hjärna och saknaden av honom har varit väldigt stark.

Detta skrev jag i min kväll/nattbok den 28/10.
Jag saknar farfar. Min farfar, min älskade farfar.
Du var lugnet själv, inget upprörde dig. Jag blir lite ledsen ibland när jag tänker på att alla berättelser från din barndom som du alltid så gladeligen delade med dig av vid kl. tre-fikat, inte finns inspelade. Man minns ju tyvärr inte alla.
Jag har ofta fått höra att jag är så lik dig, och det märker jag mer och mer själv att jag verkligen är.

Jag saknar ditt sätt att alltid hålla ena handen bakom örat i koncentration för att höra bättre, samtidigt som du lutade dig lite framåt. Jag saknar ditt viftande på öronen. Jag saknar ditt "och vad har du på hjärtat då?" när man ringde hem till er.


Så ointresserad

Jag håller på med Samhällskunskap B uppgifter och just nu är jag så ointresserad av dessa uppgifter. Mina kräkreflexer får träning varje gång jag öppnar dokumentet för att påbörja arbetet.
Det handlar om internationell politik och frihandel, bara namnet gör att man får rysningar. Jag trodde först att "ja, men detta ska nog gå smidigt", skriva lite om EU och FN och så. Men icke. Frihandel var värre, jag fattar ingenting och allt jag läser försvinner från min hjärna så fort ögonen har svischat förbi ordet. Så alltså får jag inget sammanhang och kan därför inte få ihop något arbete. Jag vill ju bara få det gjort också så att jag kan fortsätta med andra viktigare arbeten så jag kan bli klar med Samhäll B och äntligen stryka något från min psykiska och mentala stress-lista.

Imorgon är ingen vanlig dag för

då är det Nip/Tuck på tv igen!! Hurra hurra hurra! Sjätte säsongen börjar imorgon på Svt 1 kl. 22.00

Jag och systra mi låg alltid nerbäddade på söndagskvällarna när vi båda bodde hemma och kollade förr. Men nu får vi titta var och en för sig =(


"Tell me what you don't like about yourself?"


Vad sugen jag blev på Geléhallon nu! =)
Aftonbladet skriver att geléhallon är onyttigt, det ogillar jag.


Kärt barn har många namn

Fidde, Fredrik, Fridde, Fredde, Friddy, Friffe

Jag kan ha missat något men dessa var de som var vanligast under förmiddagen =)

Bokmal på senare tid

Jag har blivit en snabb läsare, i alla fall när det är intressanta böcker. Jag har hållt på med "Självkänsla nu" av Mia Törnblom i typ flera månader men den är inte vidare kul eller intressant så jag pausar den lite och har läst lite andra böcker emellan. Så i fredags började på en bok som var på 600 sidor och igår läste jag ut den, det var annat än "Självkänsla nu" på fem månader det!

Måste säga att Neil Strauss är en grym författare, gillar hans typ av böcker. "The game" är ju en favorit. Och helgen spenderades åt "How to make love like a porn star" (låter värre/snuskigare än den är!! Dock rekommenderar jag den inte till vemsom helst!) av samma författare. Igår började jag på hans "The dirt" som handlar om rockbandet Mötley Crüe. Spännande.

Imponerande

Såg att Foki hade lagt ut denna videon på sin blogg och jag tittade på den och blev helt paff. Jag blev på något härligt sett lugn efter att ha den den, vet inte vad som hände om det var musiken eller om det var sövande med vattnet?!

Kolla det är häftigt. Det är en fontän i Dubai.


Lär av mina misstag!

Beställ inte kläder från Forever21!! I alla fall inte om du bor i Sverige! Inget ont om kläderna eller företaget eller så...men det är fasen billigare att åka till USA och köpa kläderna där än att skicka efter dem. Jag och Adisa tänkte ju vara lite smarta och beställa lite kläder ihop för att sedan dela på frakten och då visste vi inte att frakten skulle vara 250kr!!! Ja, men vi tänkte, vi handlar ändå så mycket billiga kläder så om det nu kostar 250kr att få hem det så får det väl göra det då. Så vi har längtat så efter dessa kläder. Jag köpte en fin höstjacka för 284kr som jag bara har längtat efter nu i flera dagar.

Så idag kom äntligen paketet som jag och Adisa väntat så himla mycekt efter. Jag ser på AVI:n att jag ska betala till posten när jag hämtar ut. Vilket jag inte hade en aning om. Jag hade en aning om att vi kanske skulle få betala tullavgift eftersom vi skickat hem så mycket kläder, för så mycket pengar men den tanken hade jag slagit bort nu igen. Så när jag kommer till kassan på hemköp och ska hämta ut paketet så ska jag betala närmare 400kr till!! I tullavgift. Blä! Så jacka som skulle kostat 284kr i fall jag köpt den i USA kostar nu istället 390kr, visst den är billigare än vissa jackor här hemma ändå. MEN, nu när jag kom hem och provade den så var den definitivt ingen höstjacka enligt mig. Den är nästan för kall att ha inomhus tycker jag. Det är ingen man går på stan i direkt. Den får jag ha på mig, tillsammans med mina långa fingervantar som går ända upp över armbågen, när jag går från ytterdörren till bilen. Inga långa sträckor med andra ord! Det är en modell som är kort i armarna och det såg det inte alls ut att vara på bilden =( Men aja, någon gång får jag la använda den. Men lite besviken är jag allt. 

Och även att Forever21 har sjukt snygga och för oss billiga kläder så kommer jag inte köpa något där mera, det får vänta tills man någon gång har chans att handla där när män är i USA.

Visst är den fin på bilden!


Åhh, nu såg jag en sak som stör mig ännu mer, Jackan är gjord i Vietnam! Varför kunde jag inte sett denna jackan förra året och sytt upp en i Hoi An? Så hade jag sparat in massa pengar! Den hade säkert kostat en 50kr kanske, eftersom det inte är så mycket tyg!

Vilken skit dag

Fy vad jag har mått/mår fortfarande dåligt idag! Migrän på för- och eftermiddag och nu på kvällen allmänt ont i huvudet, kroppen och depp. Jag vill bara vara hemma och ligga i soffan och läsa bok och bara vara med mig själv. Var hos mamma o pappa en kort stund men jag ville bara hem o vila o ligga i soffan så Fidde fick hämta hem mig igen.

Jag skulle egentligen varit med och firat Fiddes farmors 90 årsdag idag men jag klarade inte av att hänga med för migränen, så tråkigt jag vill ju varit med.

Jag hoppas jag är pigg och mår bättre imorgon för då ska jag och Ewelina plugga det sista innan onsdagens prov.


2004

Sitter och kollar på gamla bilder...och när jag sitter här och kollar så slår det mig att 2004 var ett speciellt år. Det var det sorgligaste år jag någonsin varit med om och hoppas aldrig att jag får vara med om så många separationer på ett och samma år igen, men samtidigt som det var så sorgligt så var de ett av de bästa och roligaste åren i mitt liv. Känns konstigt att säga sorgligt och roligt i samma mening, men tyvärr är det sant.

Jag tänker framförallt på
  • De många och roliga resorna till Isaberg med en väldigt blandad grupp.
  • 9C:s resa till London slår väldigt högt, fan va kul vi hade.
  • 9ans Cabaré
  • 9ans skolavslutning - både rolig och sorglig
  • Kalas-turnén i Varberg
  • Julbak i kyrkan - som spårar ut
Ett litet urval av bilder från 2004. Åh det är inte bara bilderna som är helt underbara utan det finns filmer också...de är för jäkla roliga. Skulle vilja lägga upp de här men vill inte lägga ut de på YouTube, vet inte hur man gör...

Nu när jag tittar på bilderna igen så kommer jag på kaoset när vi skulle "klä-vagnen" innan skolavslutningen. Det är kul att läsa vad vi skrev om varandra, en del fyndigare än andra. En del tyckte jag till och med var elaka!

Min "Gamla bettan, säkert 42+", den var kul för det fanns lite internt bakom det, och en annan intern är ju Clara's som också är lite smårolig "Clara är ett offer alla slår, dödar allt hon får", anledningen var en död kattunge, en död penna och hon älskar får och ja, hon fick många slag under högstadie-tiden.

Medicinövning

Japp, jag sitter och pysslar med mina lappar som jag började med häromdagen och det går segt. Tar lång tid att skriva förklaring bakom varje ord eller term. Kanske har kommit halvvägs...men jag lär mig ju faktiskt när jag skriver och det är ju meningen!
Högen till vänster är det som är kvar...puh.


Önskelista

Nu när första snön kommit "på riktigt" så måste man ju tänka över vad man önskar sig i julklapp! Det känns tidigt, men så tycker jag det känns varje år nu för tiden. "Va?? Redan? Mindre än 2 månader? Va?" Jaja. Men i år består min önskelista av detta.

  • Ny Tempur-kudde, då min nuvarande inte redigt passar den "nya" sängen.
  • Trivial Pursuit - Familje upplaga.
  • Sagaform CLUB - glas. Allglas, Martini, Snapsglas eller Champagneglas. 

I år känner jag att det  blir inte mycket present att ge bort då det är tight med pengar, så jag och systern har tagit en paus i vårat presentande till varandra och fortsätter det när vi båda har lite mer pengar. Så i år blir det bara mor och far som får presenter.


Favorit reklamer

Jag har en ny favorit-reklam. Älskar musiken, färgerna och aktiviteten i reklamfilmen. Får samma spralliga känsla som jag fick av en reklam för några år sedan, den när de släpper ut massa studsbollar i San Fransisco. Alla dagar utan idag blir jag sprallig och glad av de reklamerna. Kanske funkar om jag kollar om och om igen på de,  det är ju värt ett försök.Blä

I natt har jag pluggat tills kl. 6. Bra att jag hann med att göra vissa saker. Jag har gjort som mormor o mamma gjorde när de pluggade engelska och till sjuksköteska, skrivit små lappar som ena sidan är ett ord och på andra är "svaret". Smart att ha och öva med. Bara jobbigt att sitta och skriva dde förbannade lapparna. Men man jag är nöjd.


Nu på eftermiddagen efter att jag sovit och lagt in den första tvätten så fick jag en släng  som depp. Så nu blir det soffan resten av kvällen. Jag antar att Fidde kommer sent ikväll med, eftersom han har besök på jobbet denna veckan. Jag hämtade honom kl. 23.20 igår!


Lisabeth får present

Ja, idag är det så att jag ger mig själv en present och det enbart därför att jag måste få lite motivation att fortsätta med mitt ständiga pluggande. Just för tillfället har jag idag lämnat in tre arbeten och skrivit ett stort prov! Så idag kände jag att jag behövde lite push för att fortsätta plugga. För det är ju inte så att nu när jag har lämnat ifrån mig stora arbeten och betat av ännu ett prov att det slutar där, NÄ, än är det inte jul =( och Mycket måste göras innan dess. Så det är visst bara att fortsätta pluggeriet, buhu!

Jag känner mig en aningen stressad att det "snart" är jul och jag inte kommit igång med en kurs ens, dock fortsätter den även nästa termin, men man vill ju gärna starta den innan höstterminen är slut. Och på toppen av allt så har jag lovat att fixa med en återträff...Dock så är Adisa och Johannes väldigt duktiga att göra det mesta och jag bara hänger på. Bra jobbet, jag lovar att jag inte ska cred för det ni gjort =)Jag är klarvaken!

Inte bra!

RSS 2.0