Party tonight

Snart kommer lite kompisar hit som jag och Fidde jobbat med. Vi ska festa till det lite, men eh det blev visst  inte så många så vi får la ha en liten chill fest, men det blir nog bra det med =)


Tomas Andersson Wji är verkligen underskattad!

T.ex. dessa låtar är ju bara underbara!!

  • Varm sjö
  • Där får jag andas ut
  • Sanningen om dig


Nyfunnen kärlek

Jag satt och kollade på "Berg flyttar in" nyss och då flyttade hon in hos Niklas Strömstedt. All min kärlek kom tillbaka, jag mindes tillbaka när jag sjöng sönder "En väg till mitt hjärta" på mamma och pappas LP-skiva när jag mini-liten. Nu fick jag en sån kärleksrusch och bara vill lyssna på Niklas alla goa låtar. Visst en del är kanske lite töntiga, men de är liksom mmm. Jag vet inte vad det är men jag bara gillar honom.
Sen har jag kommit fram till att Niklas och Martin, som vi träffade på resan förra året, är väldigt lika varandra.
Eller?

(Hoppas inte Martin blir sur, jag menar inget illa. Det är ju en komplimang!)

Lite YouTube-klippJag och Joanna skrattade åt denna för några år sedan kommer jag ihåg, och idag kom den på tal igen. 
Jätte kul!

Jag har försökt att hitta den gamla Ikea reklamen vi skrattade åt också men har inte hittat den.
Denna reklam tycker jag är så rolig. Ungen är ju så söt, när han pratar.

Inte kul längre

Jag såg den här rosett-frisyren först på Foki's för ett tag sedan, och tänkte coolt en sån ska jag testa göra när jag fått lite längre hår igen.MEN när jag idag tittade in på Blondinbella's blogg så ser jag att hon varit inne på Foki också och snott samma "instruktionsvideo" och då blev det genast inte kul att göra den längre...
Då blir det bara att man härmar Blondinbella, och kära vänner det vill jag inte!  Det är kul att läsa, avundas hennes framgång och skratta åt hennes blogg men att bli som hon, härma och göra allt som hon gör vill jag inte.

Så tråkigt, tycker frisyren är skit cool annars.

Inte långt kvar nu...Snorkla runt ön Koh Nang Yuan utanför Koh Tao.
Shopping på Mah Boon Krong i Bangkok!
Äta majskolv på Chaweng beach, Koh Samui
Äta thaipancake...mm..va gott.


Sen ska vi så klart, sola, bada, läsa, titta på folk, skratta, äta och dricka gott, sy upp kläder, turista,
massa annat och sist men inte minst, bara va och njuta!

Etikfrågor

Jag sitter och håller på med den sista religions uppgiften för denna terminen och det är klurigt. Etik handlar det om och det är ett område som jag inte klarar av, jag blir bara galen! Jag hoppas aldrig jag blir ställd inför ett sånt riktigt svårt val som ofta förekommer i etiska frågeställningar. Jag kom in på en sida och där var det massa frågor speciellt om människosyn...exempel på frågor:

En A-lagare har samma värde som kungen?
En sjuk gamling har samma värde som en nyfödd babies?
En färgad arbetslös invandrare har samma värde som en välutbildad rik svensk affärsman?
En fattig undernärd afrikan har samma värde som en rik välmående amerikan?
En handikappad utvecklingsstörd ung flicka har samma värde som en frisk framgångsrik manlig affärsman?
Du har samma värde som statsministern?


Jag blir nästan typ arg att de ens har utformat dessa frågor. Så klart att de har samma värde som människa, men de kanske inte har samma värde om man ser till jobb, erfarenhet, chans att påverka och styrka. Men de är ju alla fortfarande människor och som har ett lika värde. Det är i alla fall vad jag tycker! Jag vet att inte alla håller med =(

Pust, det här går inge vidare...
Jag ska svara på dessa frågor och jag har ingen aning om vad som kan tänkas som svar.

  • Vad säger de fem världsreligionerna om etik?
  • Vilka likheter finns?
  • Vilka skillnader finns?
  • Är det någon skillnad mellan de österländska religionerna hinduism, buddhism kontra bokreligionerna islam, kristendom och judendom?
  • Har religionernas etik påverkat lagstiftningen i Sverige?

Jobb, wow.

Ja, som sagt jobbade jag i lördags och även lite idag. Sammanlagt blir det 14timmar. Härligt. Jag är sjukt trött i rygg, armar och ben. Jag har stått rätt upp och ner i 14 timmar, tröttsamt. Under tiden har jag arbetat igenom 360st bitar som väger 3,5kg st. Sammanlagt blir det 1260kg, puh, det känns i ryggen och handlederna. I varje bit ska det skruvas dit 5st skruvar så totalt har jag skruvat 1800st skruvar. Men det var kul att jobba lite tycker jag, bli lite trött.

Jag är nöjd över mitt arbete! Nu ska jag softa i soffan.

Lägenhetsstuff...

Jag var ju med mamma i Ullared i fredags och inhandlade lite...bland annat blomster-klistermärken som man sätter på väggen. Det pryder min vägg nu och det blev fint tycker jag. Kanske inte världense bästa bild men vad tycks?

Sen har jag bytt ut lite Cult hemma så det är lite mer somrigt...Nationellt prov i Engelska B

SVÅRT! Usch. Först var det hörförståelse och sen läsförståelse. Så fort man råkar läsa eller skriva för mycket på hörförståelsen så kommer man efter och då är det kört. Tror inte det gick så jätte bra på läsförståelsen eller dock. Jaja, nu är det gjort i alla fall.

Nu så ska jag åka med mamma till Ullared och de om vi kan inhandla något skojigt.

Sen har jag haft hicka i en kvart nu....jätte jobbigt.

Imorgon blir det jobb från kl. 6 och framåt på Comptech =)

Skuuuulan.

Nu ska jag strax trippa iväg till skolan och jag har ont i magen, inge vidare =( Men det ska nog gå bra tro jag.

Fick precis ett glädje besked, jag kanske kan jobba några timmar på lördag, jippi! Får inte bli för exalterad ifall om att det blir ändrade planer.

Svar till kommentarer: Jobb på comptech i så fall.

Tripp till staden

Japp i eftermiddags åkte jag och mamma till staden för att möte upp systra och kolla på underkjol till brudklänningen. Hittade en som passade och det kommer bli jätte fin och bra och allt!

Efter lite hit och dit på stan och matidéer så kom vi i alla fall till Rusta och där handlade jag mini marshmellows och choklad för jag hade planerat att fira mitt MVG när jag kom hem med att doppa mini marshmellowsen i smält marabou choklad, mums. Och ser det inte gott ut? Det är gott tycker jag.

Senaste dagarna.

Valborgmässoafton
Ja, då var vi ju hemma hos Emilie och Rille. Jag fixade med maten och vi alla blev mätta tror jag, till och med lille "Carl Jan" tror jag blev mätt! Jag fick ett anfall -kli i ögonen- vid elva tiden så vi åkte hem och jag somnade med en kall handduk över ögonen, annars var kvällen lyckad tycker jag.

Första maj
Slappade på dagen, tittade på "Adam och Eva". Vid 17-tiden gick jag och Fidde över till Lotta och där var Pip och vi förfestade med varsinna öl, innan vi begav oss till Kina Wook där de andra väntade. Det var trevligt och vissa var fullare än andra, vissa pratade mer än andra och vissa var tröttade än andra, jag var trött! Men jag hade kul i alla fall och vissa av oss var kvar ändå tills halv tolv tror jag. Jag gick hem och sov ett tag tills Fidde dundrade in vid klockan halv två tror jag.

Lördag
Jag var otroligt uttråkad så jag åkte hem till mor och far och tittade på när de åt. Testade som sagt spikmattan. Fikade lite och sen hade jag inget för mig så det slutade med att jag hjälpte till lite med trädgården. Som sagt det gjorde ont dagen efter. Sen beslutade jag och mamma att vi skulle grilla hamburgare, något min familj aldrig gjort! Jag bakade hamburgebröd, mamma gjorde dressing och så hjälptes vi åt med stekarna. De blev redigt goda och de kändes "lite" nyttiga i och med att vi gjort allt från scratch.Ser det inte gott ut?

Söndag
En mycket seg och tråkig dag. Kollade på "Life of Ryan" hela dagen, kunde inte sluta. 

Måndag
Körde mormor till staden till läkaren. Efter läkarbesöket, följde en rad olika uppdrag. Men vi lyckades hitta allt hon sökte och hon fick med en hel del grejer hem. Jag fick med mig ett skohorn =) Trevligt med lite utflykter, det tror jag mormor tycker med! Jag tror det är uppskattat från båda håll!
 

Skrivkramp

Jag har förkortat det jag läst i tre böcker på 9st handskrivna A4-sidor, skrivit och skrivit och skrivit. Ont i handleden nu. Inte riktigt klar, men snart så har jag allt på samma ställe och jag kan börja att skapa mitt arbete om Första världskriget; orsaker, vad som hände och dess följder. Jag har letat upp mina gamla skrivböcker från högstadiet. Man har väldigt mycket uppskrivit där har jag kommit på, mycket man kan ha nytta av faktiskt. Jag älskar att titta på min SO-skrivbok från 9an. Jag hade prytt den med Göran Person och hans uppmanande tal till de som skulle rösta om euron. Jag vet att några fler hade honom påklistrad på sitt skrivblock, minns inte om det var Sarah och Evelina eller?
Han är så charmig på bilden med, med glasögonen sådär chickt i mungipan.
Man kan bara höra honom säga "Har DU bestämt dig?",
 innan han sätter glasögon-pinnen, nöjt tillbaka i munnen.

Inte sant?!

Kanske hittat inspirationen nu...

Jag hoppas det i alla fall...Jag hoppas att mitt tredje MVG som jag fick idag, ska få mig sätta igång med mitt arbete och att jag kan sätta igång med mina sista uppgifter. Jag började faktiskt lite smått igår. Jag ska klara detta, så är det bara!!! 

Come on, strax klar...-försök till att peppa mig själv- 

Var finns inspirationen?

Jag måste hitta inspirationen till skolarbetet igen, det har varit bortfluget i någon vecka nu. Jag har inte gjort någonting på de arbeten jag ska, jag börjar få panik, jag vill inte stressa ihop det mot slutet. Men vad ska man göra när man inte har någon som helst inspiration?! Någon som har något tips vad man ska göra för att få tillbaka inspirationen?

ps. så har jag jätteont i baklåren idag, antar att det var trädgårdsjobbet igår. hur mår mamma och pappa? ds.

Spikmatta

Har testat mamma o pappas spikmatta idag. Testade först med min tunna klänning på mig, det tyckte jag var en piece of cake så jag tänkte det kan ju inte vara sååå stor skillnad från det att man ligger utan någon tröja. Men gott folk, det kan jag tala om att, det var en jävla stor skillnad. Jäkla vad det brände, sved och ömmade till en början men efter ett tag vande man sig och det var skönt. Efteråt var det en härlig känsla i kroppen. Så testa vetja!
Så ser den lilla djävulen ut...

Fett-ålder

aftonbladet idag skriver de om fett-ålder, så jag var ju bara tvungen att testa min fett-ålder...

Jag är ju 21 år i verkligheten men min "mättad" fett-ålder är 22år och min vanliga fett-ålder är 20 år.

Så jag får la säga att det är la lugnt va?!


RSS 2.0