Nu slår vi ihop boken och glömmer den.

Japp, Brott och straff lästes eller lyssnades ut igår och idag redovisade jag den. Så nu ska jag bara lägga den bakom mig och det börjar se lite lite ljusare ut på min himmel. Ännu ljusare är det nog förhoppningsvis imorgon så jag gjort ett nationellt prov också, så slipper jag tänka på det mer sen.

Nu snart ska jag åka och hämta mitt födelsedagsbarn eller barn och barn, är man det när man fyllt 30? Men födelsedagsman! Sen ska vi göra smörgåstårta. Jag frågade igår vilken som var hans favorittårta för jag tänkte jag kunde överraska och baka den tills han kom hem, men då svarar han "smörgåstårta" och det är jag ju inte speciellt bra på att göra men vi bestämde att vi skulle göra en tillsammans idag. Vi får se hur det går och hur den blir. Vi hörs.

Födelsedag

Fidde fyller 30år idag. Grattis älskling!

Prisa gud! Här kommer skatteåterbäringen.

Jag som trodde att jag skulle få betala tillbaka massa, men nej nej. Jag får istället tillbaka 3247kr. Det glädjer jag mig väldigt för.


Nu är den här!

Inbjudan till systra mi's bröllop =)
Så här het är jag när jag lyssnar på ljudbok!


Tupperware

Jahopp då har man varit på första Tupperware partyt i någorlunda vuxen ålder. Minns att jag var hemma hos Agneta med mamma för ett herrans massa år sedan. Det var trevligt och en väldig spridning bland folket. Kul att träffa Mara och Rijana igen. Rijana är så tjock =) Babyn är beräknad tills tisdag. Så spännande. Så klart är jag ju sämst på att stå emot så jag handlade en massa och mer vill jag ha. Men så klart ska jag själv ha ett party längre fram, i juni och Lotta verkar ju ha dessa tillställningar ofta så jag ska nog hinna med att skaffa mig lika mycket som de andra kvinnorna hade. Det var ju bara inbitna Tupperware-fan jag var med, de hade i princip allt i katalogen och alla kataloger sedan tidigare år ; ) 

Stressade till partyt med för jag var i stan med mamma och handlade liteoch hälsade på systern. Jag var så trött på min garderob nu i veckan så jag var tvungen att inhandla lite smått och gott och billigt. Lite tights inhandlades och en vit body, äntligen har Gina fått in body'sarna igen. Sen köpte jag en prickig topp från Åhléns och en mini kofta i lila därifrån och en annan vit t-shirt från Gina. Det är härligt att jag äntligen kommit på charmen att handla billigt och mycket än dyrt och få =)

Nej nu ska jag gå och lägga mig. Jag ska vinka hej då till mamma&pappa imorgon, de far till Singapore och Borneo i två veckor.


Stryk

Jag kan äntligen stryka en grej från min skollista, SKÖNT! Och Brott och straff har jag tagit mig igenom halva boken, äntligen!

 • "Brott och straff" - tankar, tycken och redovisning
 • Nationellt prov i Svenska - läsa igenom texterna till provet
 • Samhällskunskapsfrågor - Hur USA och Storbritannien styrs
 • "The happy prince" - tankar, tycken och redovisning
 • Skriva engelska uppsats om realism och victorian age
 • Historafrågor - Revolutionernas tid och senare prov
 • Religion - Prov i Islam, Judendom och Kristendom
 • Historia - Fördjupning på 4-5 sidor och prov

 • Nu ska jag hoppa in i duschen. Joanna kommer sen. Jag tror jag ska grädda lite våfflor, det är ju våffeldagen idag.


  Jag stör mig på USAs politiska system.

  Ja, det gör jag minsann. Jag tror att jag äntligen har fattat hur presidentvalen går till och när jag äntligen skrivit ner det. Ja, då kommer nästa fråga "Redogör för hur ett kongressval går till i USA" BLÄÄÄÄ. Varför ska det vara så jäkla invecklat och krångligt?!

  Är det någon som har ett bra tips på någon sida som förklara USAs politik bra?!

  Utmattad, stressad, less och uttråkad

  Just nu är det väldigt tungt med skolarbetet. Jag ser inget slut på det. Jag har fullt upp i varje ämne! Och det är inga små uppgifter, utan sånna som tar tid, energi och engagemang! Just nu har jag inget av de att ge, och det suger. I och med att jag inte kan ge fullt så blir jag stressad av att jag inte kommer att hinna. Eftersom jag har två böcker på halsen som jag ska läsa på mindre än två veckor, så är jag helt knäckt. Jag tycker docck numera att det är roligare att läsa än jag gjorde sist jag gick i skolan men jag läser fortfarande jätte sakta. Därför har jag ju börjat med ljudbok till brott och straff, det underlättar ju mycket.  Jag har skrivit upp en priolista i alla fall, i den ordningen jag ska göra allt så det blir klart i tid och den lyder...

  • "Brott och straff" - tankar, tycken och redovisning
  • Nationellt prov i Svenska - läsa igenom texterna till provet
  • Samhällskunskapsfrågor - Hur USA och Storbritannien styrs
  • "The happy prince" - tankar, tycken och redovisning
  • Skriva engelska uppsats om realism och victorian age
  • Historafrågor - Revolutionernas tid och senare prov
  • Religion - Prov i Islam, Judendom och Kristendom
  • Historia - Fördjupning på 4-5 sidor och prov

  Usch jag mår illa.


  Bilåkning ensammen

  Jaha, om ca. en halvtimme så sätter jag mig i bilen och åker mot Landvetter, Göteborg för att hämta upp systern och svågern. De har redan varit borta i tre veckor, det har gått snabbt. Under bilresan dit ska jag spendera tid åt att lyssna på Brott och Straff, jag har kommit ganska långt genom att lyssna på den. Läsa går för trögt.

  De senaste smyckena


  Halsband till hm?! Vem kan det vara till, kanske Evelina?!  Ring till ja, Ida, kanske?!  En ängelring till Adisa.  (Ida och Adisas ringar fin putsades lite innan de gavs bort.)


  Imorgon ska vi åka till Tyskland kl. 6 på morgon, dags att sova nu.

  Chock-gråt

  Fidde ringde för en stund sen och sa att pengarna som reserverades för vår Thailands resa kommit tillbaka på kontot igen och han bad om numret till henne på Kilroy som vi bokat hos. Han ringde och hon sa att hon skulle kolla med ekonomiavdelningen. Sen ringer Fidde tillbaka och säger att Thai-air har gått i konkurs, jag hörde på honom att han skojade men jag blev så chockad att jag började gråta och bara slängde av luren. Usch jag hatar att bli lurad så där. Jag hade ju suttit på helspänn i typ en tjugo minuter och sen kom det beskedet. Nu har jag äntligen slutat lipa men det gör fortfarande sjukt ont i magen.

  Resultatet

  Eh, jag vet inte redigt om exrerimentet hjälpte eller om det är att jag fortfarande är skit trött från uppesittanatt?! Men somnade snabbt gjorde jag i alla fall. Jag försökte beskriva tvn och jag hann inte med att beskriva hela vad jag minns, hann somna innan. Jag ska fortsätta experimentet resten av veckan för att se om det funkar och om det är något jag ska fortsätta med.

  Experiment

  Jag har ju så svårt att sova och det har också Ewelina som jag går i skolan med. Hon har börjat hos en sömnteraput, tror jag det heter, på vårdcentralen i Vaggeryd. Vi satt och pratade om våra sömnproblem idag hur länge som helst och så gav hon mig lite tips som hon har lärt sig genom teraputen. Så nu ska jag prova. Först en dryck. Sen när jag lägger mig i sägen och har sagt god natt till Fidde ska jag börja spänna tår, ben, lår, fingrar, händer, armar, nacke, huvud, näsa, mun, ja allt i 5 sekunder var medans jag beskriver något för mig själv, typ vår dvd-spelare eller en kastrull eller vad som helst! Det ska bli intressant att se hur jag klarar det. Berättar imorgon hur det gick.
  Varm mjölk med honung, kanel och kardemumma, ska tydligen vara som värsta sömnpillret.
  Återstår att se.

  Äntligen klar.

  Nu har jag suttit den sista timmen melllan 19-20 och gjort klart historia frågorna. Jag skrev ju innan att jag skulle gjort det i eftermiddags, men eh, jag somnade i någon timme. Men nu har jag äntligen gjort klart kapitlet "Upptäckternas och enväldets tid". Precis i lagom till att "Familjen annorlunda" börjar på tv4, det var gött det. Imorgon är det skola och engelska och svenska lektion på schemat. Sen när jag är hemkommen ska jag dra igång med "Upplysningstiden" med i historian. Gud vad mycket tjöt det har blivit om historia uppgifter nu på senaste, men det är det som rör sig i mitt huvud. Jaja. Hej hopp.

  Söta kisseungar

  Jag och Fidde hälsade på hos svärmor idag och tittade på de nya kattungarna. Så söta är de. Jag vill bara krama sönder dem. Jätte dåliga bilder, tog med mobilen.


  En liten hårboll

  Sömnlös natt

  Inatt har jag inte sovit ett dugg. Vi gick och la oss klockan halv tolv och sen låg jag och vände mig och vred mig till klockan halv två, då jag tröttnade och gick upp. Jag tänkte va fan när jag ändå är vaken kan jag la göra något vettigt. Så jag satte mig här vi datorn och satt här enda tills för en timme sedan, då tog jag mig en dusch och diskade sen nu sitter jag har igen. Jag fortsatte med historia plugget inatt och är strax klart har enbart två stycken kvar, gött det! Sen är det bara ett till kapitel, jippi. Som ska in samtidigt. Men men skönt att ha kommit så här långt i alla fall. Men under gårdagen och under natten har jag kommit att älska min nyköpta barn historia bok och kommit till att hata den boken jag ska gå efter. Allt är så mycket roligare att läsa och man fattar mycket bättre i min barnbok än i den dära fakta boken där de hoppar hejsan tvärsjan i styckena. Okej, sista rycket nu för och få klart kapilet. Uppgiften är "Vad hände i Sverige under 1500 och 1600-talen? Skriv en sammanfattning med hjälp av följande rubriker: Gustav Vasa och hans söner, Kungamakt och adel, Stormaktsväldet, Enväldet, Stormaktsväldets slut".  Jag har enväldet och stormaktsväldets slut kvar att skriva. Den tar jag en lång paus ända tills imorgon om jag hinner annars blir det inte förens onsdag jag skriver om upplysningstiden. Intressant va?  Vilken hade ni valt?!

  Trött i huvudet

  Jag har nu suttit sedan klockan 11 med historia frågorna. Med en kort paus då jag lämpade av lite tvätt hos mor och far. Jag har gjort 6 av 9 frågor. Kanske låter lite med 9 frågor men det är liksom inte frågor med Ja och Nej svar eller en mening till svar utan man ska berätta utförligt och jag är ju sämst på att banta ner saker till en normal nivå så jag har just nu skrivit tre A4-sidor på dessa 6st frågor. Men men det är ju min enda chans att visa vad jag lärt mig, i och med att det är en distanskurs så gäller det ju att ge gärnet på varje fråga. Jaja. Nu är jag i alla fall så sjukt trött i huvudet och även hur mycket jag än vill göra klart de sista tre frågorna så orkar jag inte. Jag hade tänkt att göra klart de idag så jag kunde börja på nästa kapitel imorgon men fan, jag orkar bara inte. Jag får fortsätta imorgon. Då har jag förhoppningsvis ny energi och kan komma långt. Så att jag kanske kan lämna in uppgiften på torsdag, två veckor innan det ska vara klart. Det är lika bra att ha det klart i fall man får massa andra tunga uppgifter i de andra ämnen! Jaja, vi får se hur det går.

  Nu ska vi snart åka till Vaggeryd och hyra film.

  Plugg plugg plugg...

  Ja idag ska det pluggas, jag är i full gång och det går ganska bra. Ska försöka hinna klart med alla frågorna i Historia som handlar om "upptäckternas och enväldets tid". Och imorgon ska jag fortsätta med "upplysningstiden". Önska mig Lycka Till! Allt hårt arbete idag ska avslutas med hyrd film ikväll.

  Denna hade jag glömt...

  Fan vad jag har skrattat åt denna YouTube länk!! Jag kom över den idag igen...hade glömt bort den. Titta och njut.


  Sen hittade jag en ny panda nys..


  Blommor


  Blommor jag fick av Farmor och Mormor. Tulpanvasen fick jag med =)

  Kalas igen.

  Idag har jag haft kalas för mig och Fidde. Mamma&Pappa, Mormor&Morfar och Farmor&Farbror stod på gästlistan. Jag bjöd på grillade kycklingspett, blandsallad med tomat, rödlök, gurka, oliver och fetaost, tzatziki, guacamole, och tre andra gräddfil-såser. Och egenbakat bröd. Jag var faktiskt ganska stolt över att jag gjort allt själv, tzatzikin och allt! Jag tycker det är roligt, men jag vet ju inte hur det smakar sen eftersom jag inte äter det själv så jag litar på att det var gott. Det var vad de sa i alla fall. Till efterrätt blev det cheesecake och kaffe.

  Jag är så imponerad av min 93-åriga morfar och min 86-åriga farmor som gick upp för de fem trapporna som är till lägenheten. Jag är verkligen imponerad av de gamlingar, jag blir ju ibland anfådd när jag går i trapporna, visseligen går jag ju ganska snabbt upp men men. Mormor lyfte pappa och Fidde upp eftersom hon sitter i rullstol.  Fick fina blommor och en fin tulpanvas och resepengar. Jag tycker det är så kul att morfar och mormor har fått komma och hälsa på mig och Fidde en gång i alla fall, det kommer nog inte bli varje helg nu, hehe. Åh jag är helt rörd nästan. Men nu ska jag hugga i disken, jippi!  Dukningen
  (ja, jag gillar svart och vitt, och ja, jag är nöjd med den)
  HV-timrå på tv.  Nu ska jag återgå till disken
  Vilken tur att jag fick ett sånt fint diskset i torsdags som jag blir så glad av att titta på. =)  Så trött

  Jag är så trött, så trött men ändå kan jag inte somna. Så har det varit i ca. två veckor nu, att jag går och lägger mig sen måste jag gå upp igen, bara för att inte ligga och vända och vrida mig till förbannelse i sängen. Nu ska jag gå och göra ett nytt försök. Det jobbigaste av allt är att Fidde somnar direkt vi sagt "nu sover vi, god natt". Och sen ligger han där jämte och snarkar, det känns som ett hån, som om han skrattar åt mig för jag inte kan somna och han sover så gott =)

  Ett stort stort TACK!

  Ikväll har jag haft ett Mary Kay party hemma hos mig med mina vänner. Jag har haft jätte trevligt och jag har fått jätte fina presenter. Det festligaste är att jag har ju här på bloggen skrivit om att jag har lagt undan grejer på Mimmi's magasin utan att ens ha en tanke på att önska det i present eller att någon skulle gå dit och handla det. Men som jag berättade i tisdags så hade ju mamma gjort det i alla fall och jag vart jätte överraskad! Fidde sa sen att han också tänkt att gå och köpa det innan vi bestämde för att lägga pengar på en resa istället. Och idag så när jag hade öppnat paketen från Ida, Sarah, Evelina och Fanny så berättar Ida att när hon var och handlade de sakerna så hade de också tänkt att köpa det jag hade lägt undan men att mamma hunnit före. Men de hade istället köpt en pumpflaska att ha diskmedel ioch ett ställ att lägga diskborsten i, också av märket Cult. Jag blev så jävla glad. Jag verkligen älskar ju de grejerna nu, jag har helt fullt i vardagsrummet, haha.
  Jaja, åter till det festliga i hela berättelsen. Och när jag fått min present av Adisa så säger hon "Om jag hade kollat på din blogg lite tidigare så hade jag ju köpt det du hade lagt undan på Mimmi's Magasin". Så alla mina närmaste är smartare än vad jag är, haha, inget nytt egentligen men men. Jag är så imponerad så jag har inga ord för det. Men av Adisa fick jag i stället en sån ljuslykta som jag fått i inflyttningspresent av henne, fast den stora varianten. Jag som letat efter en ljuslykta hur länge som helst! Så tack tack. Sen fick jag en rolig resedagbok men massa fyndiga saker i, skojigt.

  Mycket sto och stimm blir det med sju tjejer, en dam och smink. Men snygga och fräscha blev vi. Jag hoppas att de andra tyckte det var roligt, jag tyckte det i alla fall =)  Ljuslyktan och boken jag fick av Adisa.
  (Lyktan ser ganska liten ut på bilden men den är ganska stor.)
  Cult-settet jag fick av Evelina, Fanny, Ida & Sarah.  Tulpan är numera min favoritblomma, om ni inte förstått det tidigare =)
  Så Hillevi prickade rätt när hon köpt tulpaner till mig.
  De är jättefina.


  (Jag har några bilder från själva sminkningen och så men jag tror inte att alla skulle uppskatta att jag lägger upp de här =) )

  Så fortsatte dagen...

  Ja, efter vi fått våra biljetter bokade så lagade jag mat. Det blev fläskfilé inlindad i bacon och örtkryddade. Gott. Precis när vi var färdigätna så ställdes det till med ett impuls kalas, hade tänkt att bli firad på torsdag men Ida, Fanny, Sarah och Evelina kom förbi och åt ostbricka, chokladmousse och kladdkaka. Trevligt. Nu ska jag lägga mig i Fiddes famn och mysa av de sista timmarna på min födelsedag. Men först ska jag skriva i min födelsedagsdagbok...där skriver jag varje år, vad jag gjort och så. Det är kul att läsa =)
  Var ganska populär på Facebook idag, hehe. Blev grattad av runt 30st, men vem räknar haha. Och massa grattis sms. Tack tack för alla gratulationer.

  Nu ska det vilas.

  Thailand nästa...  BILJETTERNA ÄR BOKADE! Vi åker den 20 maj och åkerkommer den 3 juni! Gött de.
  Rosen från pappa, Den är så fin.  Mamma kom med mitt första paket, hon hade varit smart.
  Hon hade handlat de grejerna jag hade lagt undan på Mimmi's Magasin.
  Det hade jag inte väntat mig, men ack så glad jag blev =)  Födelsedagen så här långt...

  Det känns inte direkt som en födelsedag. Paket har jag inte öppnat några, bara gett bort ett. Jag varit nämligen en sväng hos Evelina och lämnade av hennes födelsedagspresent som jag gjort färdig, kommer en bild på presenten senare. Sen gick jag hem igen och utanför dörren stod en blomma, som min pappa ställt dit, tack tack. En fin, stor gul ros, mycket vacker. Sen bar det av till affären för att handla lite fika om mamma skulle dyka upp lite senare för att fira mig. I min brevlåda fick jag bara en härlig räkning på 3195kr för min hörapparat, jippi! Varför skickar man den så jag får den på födelsedagen? Det tycker jag är himla elakt!

  Sist men inte minst idag så har jag läst lite på skillingaryd.nu och där hittade jag den här roliga notisen...

  "Titanicföremål säljs
  På auktionsfirman Bukowskis i Stockholm ska i maj en del unika föremål säljas. Det är bland annat en klocka som tillhörde Malkolm Johnson från Björnaryd utanför Skillingaryd. Han var en av dem som omkom när Titanic förliste 1912. Detta berättar VN i dag. (07.34)"

  Fatta coolt det var en från Skillingaryd som var med på Titanic. Jag är helpaff, så himla häftigt tycker jag. Om han överlevt tror jag han verkligen hade satt Skillingaryd på kartan =)

  Facebook grattar, haha!


  Jag skulle ju ha vilat idag

  Jag väcktes av att Fidde ringer, vid elva tiden, upp och hoppa. Inget mail från kilroy =( Jag börjar bli väldigt otålig nu.  Så här lång tid ska det ju inte ta tycker jag. men men väntar väl tills imorgon med kanske...hade ju varit kul och ha det som en liten present imorgon i alla fall att vi har bokade biljetter. Men så verkar det ju inte bli. Efter att suttit och glott på datan utan att göra något vettigt förutom att uppdatera inkorgen på Hotmail ungefär 100ggr på ca 10minuter så fick jag nog. Här måste det sysselsättas. Jag gick och handlade mat och jord. Planterade om den nya växten, det blev bra. Därefter diskade jag, kastade de gamla lakanen i tvätten, dammsugade, dammade, torkade golvet, ristade av sängkläderna, lagade mat, diskade igen. Sen är det ju så himla fint väder ute eller det var allldeles nysses i alla fall, sol och blå himmel, så jag gick ut och gick en kortis runda. När jag kom hem fick jag en sån vårkänsla så jag öppnade typ alla fönster i lägenheten och bara vädrade, oh det luktar så gott. Vårdoft varvat med rengöringsmedlet jag använde när jag torkade golvet. Härligt. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på dock. Ska nog gå och ta en fika hos mormor och morfar.

  Imorgon fyller jag år =)


  Jag släpper in våren


  Ser mörkt ut, men det är väldans ljust och härligt.
  Lägenheten doftar vår och rengöringsmedel.

  Vila innan födelsedagen =)

  Hela dagen igår eller från halv elva på morgonen till kvart över fem på eftermiddagen var jag, Fidde, Rickard och Emilie i stan. Fidde agerade chaufför och jag sällskap. Emilie och Rille agerade shopaholics. Det var kul, lite surt att man inte får eller kan handla något själv nu när man ska spara, spara, spara. Men Fidde handlade i alla fall en ny växt och lite mat till oss. När vi var hemma vid halv sex tiden så var vi så sjukt trötta. Jag orkade ingenting. Åkte upp till mamma och pappa en snabbsväng och sen kastade jag mig i soffan, på med vetevärmar-tofflorna och på med Zon-creme på ryggen (jag har förbannat ont i ryggen) och njut av tre olika filmer samtidigt (vi kunde inte bestämma oss vilken vi skulle se).

  Söndag brukar vara min vilodag, dagen då jag inte göra någonting och är allmänt uttråkad. Men idag är vi bjudna på fika hos Emilie och Rickard vid tre - fyra tiden, vi kommer nog gå dit runt fyra - halv fem så vi slipper hjälpa till och bygga ihop det de köpte igår ; )
  Men sen efter vi varit där så jag vila, läsa, sticka, kolla på Beck och SOVA. Imorgon ska jag nog göra detsamma och försöka plugga lite, jag måste ju vara uppvillad tills tisdag. Då är det ju min födelsedag...den kommer nog vara lång och tråkig då jag ska gå runt och dega hela dagen ensammen.

  Jaja...jag ska lägga mig och läsa lite nu igen, det värker så i min rygg av att vara uppe.


  Vad ska ni göra idag, Söndag, den tråkigaste dagen i veckan?

  Avundsjuka

  Jag är avundsjuk på min syster som glassar runt i Thailand, jag vill med. Och inte nog med det, så plågar jag mig själv med att läsa min dagbok från förra året när jag var där och reste runt. Jag läser den dag för dag. Jag och Fidde kollar på resor till Thailand med så vi kan med få glassa runt lite, vi är faktiskt värda det, Fidde som jobbar över som en tok och jag som bara får VG och MVG i skolan =) Vi får la se om vi har råd, eller om jag har råd snarare.
  Dagboken från förra året  (Jag får se om jag hinner läsa klart "Brott och straff" innan den ska lämnas tillbaka, men du kan ju låna den på bibblan sen, Pappa) 

  Brott och straff

  På svenska lektionen i tisdag fick vi i uppdrag att leta upp någon bok från 1850- början 1900 som vi om typ två veckor ska börja läsa och sen ska vi diskutera dem senare. Jag som är sämst på att läsa på tid om jag blir tvingad att läsa något, men vi fick ändå ganska fria händer vi fick exempel på 8st författare. Jag satt och sökte för en timme sedan på alla författarna och deras böcker och försökte hitta någon som tilltalade mig. Bam barara baaaa jag valde "Brott och straff" av  Fjodor Dostojevskij. En sån klassisk och kult bok som man har hört att man måste läsa. Den fanns i pocket på bokus så jag tänkte först köpa den men sen slog det mig att biblioteket har gratis böcker haha. Så jag gick dit för en halvtimme sedan och letade upp den. Gash om jag fick ont i magen när jag såg bokens tjocklek. Får se om jag hinner läsa ut hela, men nu börjar jag ändå två veckor innan vi ska börja så jag hoppas jag hinner och orkar. Jag var smart nog att låna ljudboken med så om jag tröttnar kan jag bara slänga på mig ett par hörlurar och lyssna. 

  Har läst ett kapitel och den verkar bra, spännande och det gillar jag.


   
  Boken är rosa, det bådar ju gott =)

  Inte redo för sängen ännu.

  Jag hittade denna lista på min kusin Felicias bilddagbok och fick lust att fylla i den med. Får se hur bortskämd jag är nu då...


  Hur bortskämd är du?

  jag har en :
  [x] Mamma
  [x] Pappa
  [ ] Styvmamma
  [ ] Styvpappa
  [ ] Styvsyskon (plastsyskon)
  [ ] Bror
  [x] Syster
  [ ] Brorson
  [ ] Systerdotter
  [x] Mobiltelefon
  [x] eget badrum
  [x] eget rum
  [ ] swimmingpool/utebadkar
  [ ] Hot tub
  [ ] gästrum/gäststuga
  [x] Dator
  [x] TV

  TOTAL: 8

  [x] en säng lite större än normalt
  [x] Mer än 4 par skor
  [x] Solglasögon
  [x] Klocka
  [x] mp3spelare/iPod
  [ ] en fungerande PS2
  [ ] Nintendo Wii
  [ ] Xbox som funkar
  [ ] Nintendo 64 som funkar
  [ ] Gameboy/ Advance
  [ ] Gamecube
  [ ] nintendo ds

  TOTAL: 5

  [ ] Poker-bord
  [ ] Basketkorg
  [ ] Hockeyspel
  [ ] Biljardbord
  [ ] Pingisbord
  [ ] Fooseball (fotbollspel)

  TOTAL: 0

  [x] Nattduksbord
  [ ] Stereo på rummet
  [ ] CD spelare
  [ ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
  [ ] Dina föräldrar har gett dig sitt kreditkort/atm kort

  TOTAL: 1

  [ ] Jobb/sommar jobb
  [x] Shoppar minst en gång i veckan
  [x] Har dyr parfym
  [x] AIM/MSN
  [x] Kamera/video kamera
  [x] Telefon

  TOTAL: 5

  [ ] Skoter/motorcykel/bil/fyrhjuling
  [ ] Gitarr/trummor/basgitarr
  [ ] Piano/Keyboard
  [ ] något annat instrument
  [x] varit på en kryssning
  [x] rest utomlands
  [ ] haft en personlig tränare
  [x] dyra smycken
  [x] träffat en kändis

  TOTAL: 4

  [x] Platt/locktång
  [ ] har varit i en slagbur, som är till för baseboll
  [ ] har 1000 spänn på dig just nu
  [x] kreditkort, debetkort eller bankkort
  [x] rest i Europa
  [ ] Varit på Hawaii
  [ ] Varit i USA
  [x] Varit i Asien
  [ ] Varit i Australien
  [x] Varit i Afrika
  [ ] Varit i Sydamerika

  TOTAL: 5

  [x] Föräldrarna har bil
  [ ] Jet ski/båt
  [ ] Husbil/vagn
  [ ] Jag har en bil

  TOTAL: 1

  [x] Hemmagjord mat nästan varje dag.
  [ ] suttit i en limo
  [ ] suttit i en helikopter
  [x] äger en videokamera
  [x] egen laptop
  [ ] egen dator

  TOTAL: 3

  1-23 = Ghetto-kid
  24-33 = vanlig
  34-40 = bortskämd brat
  41+ = uppeklassens snobb  Woho jag är vanlig! Inte så värst bortskämd....In your face, Fidde! Puss

  Överaskning

  Jag fick en liten överaskning idag då jag fick veta att jag inte har några lektioner på tisdag, studiedag. Och varför är det så positivt då? Jo för det är ingen vanlig dag för det är Lisabeths födelsedag =) Skönt och vara ledig på sin födelsedag tycker jag.

  Uppmuntran

  Efter att provet gått skit, hade övat på i princip helt fel saker, nja vissa var la rätt. Men jag hade missat stora delar av provet i och med att jag inte läst så jätte jätte mycket i boken, tyvärr! Men men, i värsta fall får jag väl göra om det. Så för att muntra upp mig lite åkte jag till mitt nya hak, Mimmi's Magasin. Där har jag ju lagt undan massa Cult saker och det var dags att hämta ut lite tyckte jag. Jag har blivit helt hooked på Cult Design och en stor anledning till det är nog min f.d arbetskamrat och min numera granne Lotta som jag tillbringar mycket tid med. Hon har sjukt mycket Cult saker hemma, speciellt dessa ljushållarna som jag blivit helt frälst i. Hon har nog i runda kast säkert ett tjugotal olika sorter, inte alla framme på en gång men de finns där =) Så jag härmas och numera äger jag sju st. Haha. Men mer ska det bli. Det ligger fem stycken hos Mimmi's Magasin och väntar på Lisabeth med ; )

  Den svarta syns lite dåligt men den är fin fin, en fågel som sitter på en gren.

  Beck

  Jag kollade precis på Beck - den japanska shungamålningen och jag blir så trött på när det som jag många gånger har upptäckt finns likheter med andra filmer. Denna filmen kände jag var en svensk tappning av Da Vinci Koden, vissa saker är helt skruvade men en del, t.ex Jan Malmsjö är ju en direkt kopia av Ian McKellen som spelar Sir Leigh Teabing i Da vinci koden. Men käppen, halt, kläderna, "slottet" som de bor i. Ja allt är sig likt. Och vad jag ser det som så är den tyske kollegan till Beck en version av Robert Langdon.

  Jaja, bara mina tankar. Nu ska jag sova. Ska skriva prov imorgon igen..blä.

  Efterlysning

  Jag har pyssslat lite med mina filmer i eftermiddag och saknar några som någon har lånat...så nu efterlyser jag några.

  • Napoleon Dynamite
  • Dagboken
  • Yrrol
  • When a man loves a woman
  • Chicago
  • Just like heaven

  Någon som känner vid att de lånat dem av mig?


  RSS 2.0