Några bilder jag bara älskar


Ibland bara hatar jag...

...mig själv! Jag skulle gått upp tidigt idag, då när Fidde åkte till Jönköping för att åka på HV-match. Fan. Jag skulle städat, plockat, läst bok, stickat och inte minst PLUGGAT. Och så skulle jag åka till mamma och pappa och fixa min ram tavla som tar hundra år att göra klart, jag är för lat. Men, nu har redan halva dagen gått, himla skit. Får bli att snabbstäda och sen dra upp till mamma och pappa.

Halens

Ja, mitt paket från Halens kom idag, men eh, det var bara en body som fick stanna. Skorna var för små, de andra var inte som jag tänkt och sen väntar jag fortfarande på lite till. Så jag får skicka tillbaka de underbart snygga skorna. Pumpsen och de men  volangerna där fram får komma tillbaka. Men de med fransar som jag var lite tveksam från början till får jag skippa för de var jättte snygga och allt, men jag vet att jag aldrig kommer att använda dem och då har jag inte råd att slösa ut pengar på dem.  Så nu väntar jag på dessa...Bikinin har jag beställt i svart och vitprickig! Legginsen som är till klänningen har jag också beställt.

Jag har inget att göra...

Så jag håller på att titta på bilder från gamla lägenheten och då kom jag på att jag kan lägga upp de och bilder från den nya för er som inte kommit och hälsat på mig ännu. Till Vänster är gamla lägenheten och till höger den nya!

Hall


                                  Kök

 
Vardagsrum
 

Sovrum
  
Toalett
 

Lite skillnad =) Vi har ju ett extra rum nu i den nya lägenheten som vi har som kontor. Kanske ett tråkigt inlägg men det höll mig sysselsatt ett tag i alla fall.

Åh

I  år var det verkligen jätte mycket fint i alla kataloger som man får hem. Och jag som har så dåligt med pengar. Jag blir lack. Men jag beställer hem lite som jag tycker är fint, så jag får hem det och kan titta på det, vissa saker är ju inte alls snygga när man väl ser dem. Om man inte gillar det är det ju bara att skicka tillbaka =) På det sättet, på något skumt sätt känns det som om jag sparar pengar också, eftersom jag inte köpte allt det jag hade tänkt att köra. Hehe. Dum man är. Som paketet jag frick från H&M i måndags, skickade jag tillbaka tre av fyra saker idag redan. Det såg inte ut som jag trodde de skulle göra men jag blev i alla fall nöjd med baddräkten jag köpte. Den är typ öppen i ryggen med, det tycker jag är fint =) Vi får se hur det blir med de andra katalogsköpen, de kommer förhoppningsvis snart. På ett sätt hoppas jag de inte passar så jag inte behöver lägga ut pengar, men sen vill jag ju så gärna ha de! Vilket dilemma, vilket I-landsproblem.


Personnummer

Jag var inne på skatteverkets hemmsida, jag brukar hänga där numera. Haha. Och så kom jag över en sida med personnummer och läser detta..."Födelsenummer

Födelsenumret består av tre siffror, där sista siffran är udda för män och jämn för kvinnor. Mellan födelsetiden och födelsenumret finns ett bindestreck (-), som byts ut mot ett plustecken (+) det år en person fyller 100 år. "


Coolt och ha ett plus i ställeet för minus, jag vill med bli hundra så jag kan få det.


Vinborg

Yes yes yes yes yes!

Kul att jag skrev om att jag skickat in papprena igår och idag kom dem!! De hade godkänt mitt byte och just nu heter jag Lisa-Beth Åberg Vinborg men inte så länge till. Skickade in pappren om att ta bort mellannamnet Åberg idag med så snart blir det enbart Lisa-Beth Vinborg =)Byta efternamn

I tisdags förra  veckan skickade jag in mina papper om efternamnsbyte till Patent- och registreringsverket. I torsdags fick jga bekräftelse på att de fått in min ansökan! Åh. Jag är så spänd. Tänk om det inte går igenom. Tänk på något krånglar. Ahhh. Jag är skitnervös. Sen i fall det går igenom så är det inte klart där, måste ta bort mitt mellannamn också. Krångel krångel. Men det ska nog bli jätte bra till slut =) Efternamnet jag sökt är min mormors namn som ogift, Vinborg. Så alla håll tummarna!

Skön fredag

Idag har jag varit i stan med mamma och uträttat massa ärenden, så gött aatt bli av med sånt som bara hänger över en. Fortfarande de dära jäkla glöggmuggarna som hänger över mig, men det ska nog snart lösa sig det med. I stan flängde vi runt en sväng, mamma klippte sig medans jag och Joanna gick runt i affärer. Fikade på Kaffebönan och sen drog vi till Ica Maxi och fjatades med massa folk. På stan fyndade jag en hel del på rea...kul. Jag brukar inte vara den som är så intresserad av rea för det är oftast skit från två-tre år tillbaka de rear ut, om inte mer typ fem år tillbaka. Men idag lyckades jag hitta lite smått o gott. En stor tröja, jeans leggins (trodde aldrig att jag skulle köpa de, men vips var de mina), en stickad väst och strumpbyxor och lite skönhetsprylar. Hel nöjd. För några veckor sedan eller i princip sedan i somras har jag varit inne i en period som innebar, allt jag handlade var till lägenheten. Nu är jag inne i en kläd och sko period. Nu vill jag vara fräsch. Kanske har det med att göra att man inte jobbar längre så man inte kastar på sig de ubersnygga arbetskläderna varje dag. Nu ska man använda sina vanliga kläder dagarna i enda, och inte minst måste man ju se respektabel ut i skolan.

Åhhh

Asså Asos är snabba med sina leveranser. Jag beställde denna klänning och dessa skor i måndags och nu för tio minuter sedan kom de hem till mig. Och båda passar. Jag är överlycklig =)Gårkvällen

resulterade i denna ring. Jag är nöjd som bara den och den kommer alltid att pryda mitt finger, om jag får bestämma såklart =) Heter det så föresten, pryda?!Sista

LUSSEBULLEN går in i min mun....NU.

Åh det var gott. Farväl, vi ses inte förens i december igen.

Första uppgifterna avklarade

Ja nu har jag äntligen blivit klar med de första uppgifterna jag fick för en vecka sedan i skolan. Det har tagit ett tag att komma igång igen efter flera års uppehåll av studier. Jag minns inte hur man lägger upp arbetet, hur man söker information och hur seriöst allt måste vara. Jag har kämpat under hela veckan. Nu äntligen är jag klar med tre uppgifter. Jag har fått mycket råd och hjälp av Fidde, känns bra och ha någon man kan gnälla och gråta ut på, för det lär det bli en hel del av.
Sorry älskling!

Sen visst jag är klar och det har jag oroat mig jätte mycket för om jag ska hinna med och allt. Sen nu kommer det värsta, väntan på resultat, väntan på att bli bedömd, ut dömd från första början i värsta fall. Blää. Jag kräks. Jag måste koppla av nu. Snart ska det sovas och imorgon ska det pluggas lite smått annat, träffa Fanny en sväng, tvätta och sista men absolut inte minst, äntligen Silversmide igen! Jippie.

Oh my good, Oh my good, Oh my good, Oh my good!

Jag såg dessa skor när jag var i Danmark med familjen innan jul och jag blev förälskad! Jag köpte inte dem, enbart för de var för dyra för min plånbok, men ack vad jag har tänkt på dem. Trodde aldrig att jag skulle få se dem igen, men nu inatt när jag tittar på Asos skor så bara som en blixt från klarblå himmel så finns de framför mig. de bara står där och vill bli köpta av mig. MEN så finns de inte i  min storlek =( Jag vet inte vart jag ska ta mig till. Jag får hoppas occh hålla tummarna för att de kommer in i min storlek, dock är de fortfarande sjukt dyra men de kanske kan bli ett sånt där lockbete för att få mig att klara skolan bättre, hihi. Kan locka mig själv till att få dem i fall jag klarar av skolan bra, om de så klart kommer in i min storlek.


Visst är de läckra? Åh, det vara rinner ur mungipan på mig.
"Med andra ord"

Jag köpte igår spelet "med andra ord", det är den riktiga utgåvan av "hon slukades av vargen" som jag spelat många gånger hos min vän Amanda. Jag tog med det upp till mamma och pappa, och det blev en succé. Jag tror vi spelade 5 omgångar. Jag och Fidde vann två, Joanna och Per två omgångar och mamma och pappa en, ja det blir ju fem omgångar, haha. Det var länge sedan jag skrattade så mycket och länge sedan jag drack så många öl. Jag har faktiskt ont i huvudet idag. Spelet går ut på att man på på tid ska förklara ett ord med andra ord. Det blir stressigt och man blir helt ställd och tappar allt vissa gånger. Mycket roliga meningar, skämt och missförstånd. Extremt roligt spel. Här kommer några exempel, förmodligen är det väl roligare när man är med men lite är nog kul för andra med!


Mamma- Där bor barbapappa?
Pappa- Jag har ingen aning.
Ordet på polletten var Mummindalen

Per bokstaverar Micke Dubais
Joanna skriker - Macke Dublis

Jag- Jerusalems huvudstad
Fidde- Betlehem
Det komiska var att det var Betlehem jag menade, men det är ju ingen huvudstad och definitivt inte staden Jerusalems huvudstad. Haha.

Fidde förklarar ordet lårkaka, jag vrålar Blåkaka!

Per förklara fågelnn blåmes, Joanna säger Blåfjant, Blåtönt

Ny historia "Alibaba och de sju rövarna", Gammal historia "Alibaba och de fyrtio rövarna"

Två av de sju dvärgarna i snövitberättelsen har bytt namn, Kloker heter numera Smarter och Prosit heter Snuvas.

Per- Stefan, vad heter han i efternamn?
Joanna- Krister

Vad heter påven?
John blund.
Har nedan ser ni när Fidde ska förklara ett ord för mig. Jag har aldrig påstått att jag är smart!Kommentarer

Jag saknar kommentarer...visst allt kan man inte kommentera, men något kanske? Jag ser ju att det är folk som läser. Så kommentera mera, det är roligt!


Knäckt

För typ tre och en halv timme sedan var jag knäckt! Jag satt och skrev på svenska arbetet och knepade och knåpade och fick typ blackout, kunde inte komma på något. Det är då det ringer i Fiddes andra mobil, jag svarar och det visare sig att det är vsbo. De frågar varför vi har en soffa och en säng kvar i lägenheten och att vi måste städa om för de som varit och kollat på lägenheten och ska flytta in tycker att det var allmänt smutsigt. Kökluckorna, toaletten och fönstrena, ja en allmän städning bör ni göra, säger hon i luren. Jag som verkligen har gnuggat, putsat och kämpat i flera dagar för att få den lägenheten i bra skick, det var tydligen inte nog och jag vet inte vad jag ska göra mer. Jag och mamma ska gå dit imorgon och se om det är något vi tycker att vi måste göra om och om det inte är det ska jag säga till vsbo att göra en besiktning för jag tycker det är rent. Jag menar det är ingen ny lägenhet, folk HAR bott där innan!! Sen var det ett tjafs om nycklarna, vi har tre nycklar här men hon hävdade att vi varit och lämnat dem. Noll koll! Vi betalar ju fortfarande för den lägenheten så då tycker jag att vi ska få ha våra saker där tills dess! Vi har ju hela tiden trott att vi har de enda nycklarna så de måste kontakta oss innan någon ska kolla, så att vi kunde flytta möblerna. Men så var inte fallet och det blev bara för mycket för mig. Grät i min ensamhet och la ner skolarbetet för dagen!

Var bara tvungen att skriva av mig lite.

CSI i måndags

Ni som såg CSI i måndags kanske känner igen denna bok. Jag hittade den idag när jag var på bibblan, det var knappt så jag vågade ta i den! Haha.


Silversmide

Idag började Silversmides kursen igen och jag och Joanna skulle varit där men Joanna var ganska upptagen på skolarbete och det är jag egentligen med så det gjorde mig inget. Vi hinner ju med senare det är ju lungt. Men jag tänkte visa det jag hann med och göra förra terminen. Jag har inte kunnat visa allt innan eftersom det mesta har varit födelsedagspresenter och julklappar, men nu så är sånt slut så nu kan jag visa.
Min första ringHjärtan-ring med stämplen T och F inuti för "tinna" och "fidde"Ring till AmandaÖronhängen till KajsaÖronhängen till StineHalsband till svärmorHalsband till mammaÖronhängen till Sarah

Den nya terminen kommer jag att försöka göra en ring till mig själv, göra klart ett armband jag började på förra terminen och sen får vi se vad tiden räcker med. Kanske en och annan födelsedagspresent hinns med ;)

Mer shopping till lägenheten

Idag var jag inne i stan med Adisa. Jag köpte den sista stora växten som jag tänkt att ha i lägenheten så nu är det klart, nu ska jag försöka att inte köpa så mycket med saker, enbart gardiner som fattas! Vi träffade och gick runt på A6 med Adisas gamla inneboende, kan inte stava till namnet så jag hoppar över det. Hon letade efter skor så vi gick runt i varje skoaffär och då började jag verkligen längtar efter de skor jag beställde på internet igår. Inga värsting skor direkt men några billiga söta till vår och sommar. Får se hur de passar, annars är det ju bara att skicka tillbaka. =)


Vad tycks?

De längst ner är la så där men kanske är snyggare i verkligenheten, det återstår att se.

Lättad

Jag är så himla lättad över att dagen är klar och att det känns så himla bra. Fidde försökte trösta mig så mycket han kunde igår med typ "det löser sig med allt", "det blir hur bra som helst", "du klarar detta" och ja ni vet typ samma visa hela tiden och fick pushar på bloggen med såg jag nu =) Och det gick ju hur bra som helst med, men det är liksom inget jag kan känna innan. Jag verkligen tycker det ska bli jätte kul och idag på den andra lektionen, Svenska, så började vi lite smått, alltså pang på direkt. Då kändes det verkligen kul. Engelskan var ju lite småstart, men det ser ljust ut. Jag är ju intresserad av alla ämnena nu så då blir det ju en helt annan grej, än som de var i gymnasiet. Ser jätte mycket fram emot Samhällkunskapen, Historian och Religionen på torsdag. Positivt tänkande. Nu ska jag researcha inför arbetet i svenska som jag ska ha inlämning om om någon vecka.

Första lektionen avklarad

Ja, nu sitter jag här i skolan och har för typ en och en halv timme sedan slutat min första lektion och den var i Engelska. Vi var en liten grupp och läraren känns bra. Först fick vi börja med att skriva ner vad vi gjort på jullovet...puh damma av engelska ordboken i huvudet och bara kluddra ner på pappret. Kul och få skriva lite engelska, måste jag säga. Men sen kom det jag älskar, eller inte alls, snarare hatar vi skulle berätta det vi skrivit för alla, utan att titta på pappret. Men det gick bra. Känns som jag trivs med dem andra i gruppen. Sen fick vi leka lite ordlek, förklara det engelska ordet på kortet och sen var det "continue the story" - leken. Så det var en trevlig stund. Vi fick sluta lite tidigare så istället för att ha en och en halv timmes lunch (vilket jag tycker är otroligt länge) så hade vi typ två och en halv, gash. Vad gör man liksom? Jag och Evelina (också en elev på komvux), vi läser samma ämnen här idag så vi har varit och ätit och nu sitter vi här vi datorerna. Jag hade ju inte alls tänkt på mat i skolan, så jag fick betala 50kr för maten, inte alls beredd på det, då från och med nu kommer jag ha med mig mat på tisdagar. Det är ju den enda dagen som jag är här hela dagen. Nu efter rasten, nu vid 13.00 ska jag ha Svenska med samma lärare som innan och tillsammans med Evelina så det känns bra!

Vi blev lite förvånade precis! För verkligheten med somalierna chockade mig just på vaggeryds skola, de satte sig precis ner på golvet på ett stort ark papper (antagligen liknas med en bönematta) och bad. Inget som jag hade räknat med! Men men det är lite häftigt.

Gash, snart drar det igång.

Imorgon ska jag befinna mig på skolan kl. 9 och lyssna på information. Sen är det igång, det är igång med studerandet igen. Usch det känns så läskigt. Innan var jag spänd, nyfiken och sugen på att börja. Nu känns allt extremt skrämmande igen. Kommer jag klara det? Kommer jag fatta något? Kommer det lösa sig så jag läser rätt kurs i engelska? (har visst accepterat fel kurs, A-kursen har jag läst men jag ska "visst" läsa den igen, upps) Kommer lärarna förklara bra? Kommer jag klara av det slappa studiesystemet som råder på vaggeryds skola?

Alla dessa frågor och 100st till snurrar runt i mitt huvud, jag blir galen. Jag ska i alla fall försöka gå och sova lite nu. God natt.

Jag har varit duktig idag

Ja det tycker jag faktiskt. Jag har tvättat, diskat, städat. Jag har putsat, slipat och oljat bordet. Jag också tagit ner julgranen och allt som hör där till, och det är inte lite det. Däremellan allt det har jag hunnit med att åka förbi mamma och hälsa på lite. Dagen är dock inte slut än, puh. Det ska handlas, lagas mat och bäras upp på vinden. Sen, sen är det bara att kasta sig i soffan och njuta av den spännande fortsättningen av "Criminal Minds". `

Vad har ni gjort idag?

Insikt

Nu insåg jag just varför manska lyssna på vissa talesätt, eller vad man nu ska kalla det. Som "handla inte när du är hungrig". Jag var både på Hemköp och Ica och kom hem med två fulla kassar med massa gott...mm smarrigt. Men inget kan jag ha ihop typ, bara saker som är gott för säg eller ihop med massa annat som tar tid att göra. Får bli lite tapas, massa smårätter till kvällsmat.

Födelsedagsfest och avskedsfest

I lördags var det födelsedagsfest för tre personer Sarah, Hillevi och Andrea. Kvällen var mycket, mycket trevlig. Jag och Amanda var väl hemma runt 1-tiden, trött som attan var jag efter att ha åkt skidor hela dagen. Puh.Sång för ett av födelsedagsbarnen


Igår, måndag så var det dags för Amandas födelsedagsmiddag och det blev egentligen mest som ett avskedskalas eftersom hon flyttar på torsdag. Vi åt mat på Casagrande i Jönköping och efter det tog vi oss en drink på Twin City. Vid halv ett tiden var vi väl hemma och kramade om henne och sa adjö för tillfället. Trevlig kväll.Middag på Casagrande


Eftersnack på Twin

Första skidturen

Idag gick vi upp tidigt, så tidigt har jag aldrig gått upp i år, haha. Jag, Fidde och Pappa drog på oss underställen och termobrallorna och begav oss till Isaberg. Vi hyrde värstig skidor och det gick som bara attan ner för backarna. Mina skidkläder som jag inhandlade i Kina för typ 300kr var suveräna.


Gårdagen

Gårkvällen var lugn men mycket trevlig. Jag och Fidde tog vårat pick och pack och drog ut till buchen, Kolgränna var destinationen. Där firade vi tillsammans med Fiddes bror, hans flickvän, hennes syster och pojkvän. Så vi sex åt god Rådjurstek och fem av oss åt potatisgratäng och en åt hasselbackspotatis, nämner inga namn ; ). Allt var mycket gott och till efterrätt blev det chokladtårta, mums. När vi ätit klart vid typ kl. nio så satte vi oss alla i soffan och vi alla höll nog mer eller mindre på att somna. Så upp och spela spel för att hålla oss igång. "Helt hysteriskt" blev spelet och det är ett skumt spel. Inget höjdar-spel inte! Men men, klockan blev till sista 00,00 och vi skålade i Mousserande vin och kysste våra kära och sen tog vi på oss varmt och gick ut på åkern och sköt smällare mot en stjärnklar himmel. LIte osttallrik avnjöts av vissa innan vi bäddade ner oss. Somnade snabbt som bara den och fick vakna upp till "ny"bakt bröd (som jag gjort nyårsafton till ära) och färska ägg från hönsen på gården. Gott. Sen åkte vi hem och har slappat sedan dess.

Hoppas ni haft det bra. Gott nytt år på er alla! 

RSS 2.0