Religionsprov

GASH, inte alls som jag trott. Det var lite klurigt. Ingen aning om jag uppfattat allt rätt eller om jag är på tok fel. Men men det återstår ju att se. Spännande att få tillbaka det och se hur pass fel eller rätt jag haft. Dock verkar han vara nöjd med mina andra inlämnade uppgifter i Historia och Samhällskunskap, inga direkta åsikter om det, skönt. Bara positiva i sånna fall som "bra resonemang". Inget dåligt i alla fall =)

Tjohoo

Morfar ska hänga med till silversmidet idag...Gud vad roligt. =)

Sjuk dröm

Usch jag drömde en sån sjuk sjuk dröm i natt. Jag vet inte vart jag fick allt ifrån men men. Jag drömde att Adolf Hitler fortfarande levde och att jag, min syster och min moster skulle döda honom med hjälp av en kamera... Ja, ni hör ju hur sjukt det låter. Vi lyckades, och efteråt fick vi panik över att de skulle komma på att det var vi och mamma ringde och grät och hade sig i telefonen. Pappa försökte hjälpa oss och till slut så blev allt ÄNNU sjukare. Det var jag, joanna och en massa andra tanter som sprang upp i ett hus, vi blev jagade. Huset som höll på att välta, gjorde det ju svårare för oss att ta oss upp till taket men vi kämpade, slängde ner massa saker på de som jagade oss, så som olika flaskor, människor som stod i vägen och mat. Det var en affär som vi sprang i. Till slut kom vi upp till taket och där helt plötsligt var det en hund som var till hälften en människa... Det var ltie tjafs där uppe men till slut kunde vi komma ner från huset för det var lugnt på marken och vi kunde komma hem. Sen vaknade jag. Wierd.

Fin fin gest

Eftersom jag är gnällig occh mår allmänt dåligt idag så skickade jag iväg min man till affären för att jag skulle slippa och hem kommer han med blommor till mig =) Då blir man ju bara överlycklig. Dock är känslan fortfarande kvar men jag är glad att jag har min Fidde i alla fall.Som pricken över i:et tog han rätt färg till mig, ROSA
Dålig känsla

Både igår och idag har jag haft en sån där jobbig känsla. Inget är kul, inget känns bra. Jag känner mig fet, ful, äcklig och ledsen. Jag har inte lust att göra något, fast jag vill egentligen göra något jätte kul!. ÅHH. Blir galen. Idag har jag ändå försökt liva upp mig lite. Shoppade lite cult - saker på mimmi's magasin, för att jag skulle bli lite gladare, inte  ens det funkade. Sen nu när jag kommit hem har jag duschat och rakat benen, ja, jag är en sån äcklig tjej som känner att på vinter halvåret behöve rjag inte raka benen sååå ofta. Det fryser inte lika mycket om benen heller om det är hår där =) Jag känner mig fortfarande nere, sugen på något gott, men vad är det?! Det är inte "lingonveckan" heller så jag har inte det att skylla på =( Suck och stön. Jag ska gå och gräva ner mig i sängen och läsa eller sova nu. Tjipp och hej.Jag säger som Aidan

"I can't belive i'm back here again!" Nu har jag sett sista avsnittet med Carrie och Aidan och jag gråter som vanligt och är sur på Carrie som måste förstöra Aidans hjärta ännu en gång. Blä blä blä. Tår tår tår.


Det stora misstaget

Efter att ha tittat på vänner avsnitt i några veckor nu, så satte jag igång en säsong av sex and the city i helgen. Jag satte igång en säsong utan att tänka på vilken säsong det var, så klart att jag satte igång den sääsong jag hatar mest av dem alla för den är så bra, sorglig och det gör förbannat ont. Jag valde säsong fyra och ni som känner till Sex and the city vet att det är i denna Carrie och Aidan blir ihop igen och det blir riktigt seriöst. Jag tycker att Aidan är rätt man för Carrie, vare sig alla andra tycker att Big är det. I respectfully disagree. Jag vet inte om jag kan fortsätta se säsong fyra, så känner jag varje gång jag sätter igång den. Den är så bra så jag måste se den, men det gör så ont. Hehe. Jag kommer att göra det så jag slipper sitta och plugga, ingen ork till det just nu.Födelsedagspresent

Min mamma fyllde år i veckan, i onsdag närmare bestämt och till henne hade jag gjort ett halsband på min silversmide kurs. Så här blev slutresultatet.Debatt

Jag brukar aldrig kolla på ett helt program av "Debatt" på svt 1, men jag brukar ofta kolla vad det är för ämne. Idag förvånade det mig att ämnet intresserade mig. Dagens "Debatt" handlade om försäkringskassan. Jag har aldriig gillat försäkringskassan, inte för att jag någonsin kommit i kontakt med det eller så men jag bara har haft ett agg mot det. Inte blev det bättre efter idag. Jag blev så upprörd, visst det är menat att personerna som är med ska man tycka synd om men att sitta i tv och berätta om hur man blivit behandlad av försäkringskassan efter att för tredje gången drabbats av cancer eller när man just misst sitt barn och före detta tjej i ett brutalt knivmord, det är strongt. Jag förstår att inte alla på försäkringskassan är så okänsliga och allt men ändå, sjukt förbannad blir man. Jag har heller aldrig gillat politik och ministrar för de alltid ska åla sig ur saker och det blev minsann inte bättre denna gången heller. Jag stör mig så på det. Den enda som var vettig tycker jag var ju Maria Wetterstrand, nästan så jag gick och blev lite miljöpartist, haha. Som sagt jag brukar aldrig engagera mig i sånt här, men idag var det verkligen upprörande. Visst det finns folk som fuskar, men jag tycker som Maria (Wetterstrand) att är det inte bättre och låta de som verkligen behöver hjälpen skall få det än att sålla bort de där fuskarna?! Det tycker jag.

Utmaning

Jag blev utmanad av Johanna att skriva fem saker som ni antagligen inte vet om mig. Men något kanske någon vet men men. Rolig uppgift, dock var jag tvungen att gnugga geniknölarna för att komma på något, men det gick till slut.

  • Jag tänker ibland att om jag skulle blir jätte sjuk, vilka kommer då och hälsar på mig på sjukhuset och vilka som kommer ringa osv.
  • Ibland har jag jätte svårt att gå i trappor för att jag får någon fix idé om att jag kommer trampa fel. Jag tänker alltså för mycket när jag går i trapporna så jag kommer i otakt. Ibland kommer det i perioder, den längsta varade i typ lite mer än en vecka.
  • Jag har något slags kontrollbehov, vissa saker måste alltid vara på RÄTT ställe, medans vissa saker så som mina kläder kan ligga på golvet.
  • Jag har som vana att alltid spotta i toan innan jag sätter mig och under tiden jag spolar. Skumt och äckligt.
  • Varje kväll innan jag somnar tänker jag på mitt och Fiddes framtida barn och vårt framtida bröllop.

WEI

Jag har fått mitt första MVG i hela mitt liv! Dock på ett prov, men det skiter jag i. Jag fick 41 av 44. 40 var MVG. Jag är helnöjd. Jag vet inte redigt vad jag ska göra för att fira men något ska jag nog komma på =) Jag är helt överlycklig.

Bra


Men va fan...

är det någon tysk dag idag eller. Jag sökte på internet på bokrea och kom in på bokus, och helt plötsligt stod alla böckernas titlar på tyska! Är det något som smittar av sig eller?!


The Holiday

Jag blev sååå  sugen på att se på "The holiday" nyss och satte igång den. Jag hade tittat en halvtimme och bara mös framför tvn med chips, täcke och cola, (Jag är ju faktiskt lite sjuk) när det plötsligt slog om till tysk dubbning och den engelska subtitle:n är inget att lita på heller då den inte hänger ihop med filmen. Jag vart sur och ledsen. Vad ska jag göra nu?!

Sagt och gjort

Nu har jag skrivit provet och det tog mig två timmar. Jag skrattade lite för mig själv när läraren sa att vi hade fram tills halv elva, eller längre om vi behövde. Menar två timmar på ett prov, hello?! Men själv satt jag där till 10.25. Vem skrattade då? inte jag. Det kändes inte så där jätte bra precis. Svårt som attan och sen så kändes det som att någon tjuvtittade och skrev av. Men kan ha misstagit mig. När man sitter där och har prov så är det värsta jag vet när man är snorig som jag är idag och sitter och snörvlar och har sig. Två andra saker jag tycker är pinsamt när det är så där tyst är när magen kurrar konstigt och när man gäspar och halsen låter konstigt. Mycket jobbiga saker minsann. Jag känner att jag verkligen håller på att bli sjuk, jätte jobbigt =( Huvudvärk och tjock i huvudet och ögonen gör ont och till sist nästäppa. Jag ska lägga mig i soffan och vila ett bra tag nu. Förmodligen kolla på Vänner avsnitt. Jag kan aldrig få nog av dem.

Gaah, Engelska prov.

Nu ska jag alldeles strax kila iväg till skolan och ha engelska prov. Det handlar om grammatik, ordkunskap och läsförståelse. Usch. Grammatiken syter jag så för. Visst jag är väl inte galet dålig på det kanske men jag kan inte de dära grejerna som hjälper en att hitta rätt =( Ja ja vi får se hur det går. Jag testar och ser.


Värsta kapet

Igår var jag inne i stan en liten snabb runda och gjorde värsta kapet, tycker jag. Jag skrev ju tidigare i veckan att jag ville ha en elvisp och en kökassistens, kökmaskin, ja vad de nu heter. Vet ni, jag hittade en sån där där man bara sätter dit en elvisp på en bunke, typ som jag byggde upp själv i början på  veckan till ett kanonpris, tycker jag i alla fall. Själva vispen i sig hade kostad mer än halva, och nu fick jag en bunke och ställ till med. Jag tyckte det var bra. Så nu önskar jag mig bara ett strykjärn och en kaffekokare =)


Impuls

Fidde fick någon jädra impuls pil i arslet innan. "Jag känner för att spendera pengar, hänger du med till Vaggeryd och köper en kamera?" Menar det är inte ofta man får höra den där första meningen så det var liksom bara att hänga på. Haha. En kamera blev inhandlad och det är nog en bra en med. Canon.

En annan sak med, jag håller på att leta upp en vettig köksassistent, elvisp och ångstrykjärn. (ja, mamma och pappa jag kan gott önska mig något av det i födelsedagspresent =) ) de är sjukt dyra. En kökassistent, kökmaskin eller vad de heter går ju loss på 2000-5000kr. Menar trodde inte de var så dyra. kansek finns någon billigare någon stans. Elvisp är akut, om jag ska till stan i morgon ska jag köpa det. Jag har en jag köpte på Gekås i somras men, eh, degen, smeten, det man vispar rulla rupp sig på visparna och åker in i själva låset när man låser fast visparna och sen torkar degen där (för det går inte att få loss) och nu är det som någon himla marakass, skramlar som bara den av gamla rester av deg och smet. Ni hör ju, jag är ju i akut behov av en elvisp. De var nog det enda av min önskelista jag har råd med själv, kostar typ en två-trehundra på Elgiganten så det får det bli.

Nu ska jag titta på Criminal Minds.

Torsdag

Helloo.

Idag har jag hunnit med en hel del igen. Jag var ute och gick med Lotta vid tio. Vi var ute och gick i nästan två timmar....sen fikade vi lite =) Vid kl. 1 kom Sara och då fikade jag lite igen. Verkligen bra att jag varit ut och gått. Haha. jag fick en fin ring av märket Dyrberg/Kern av Sara i födelsedag och julklapp. Haha. En aningen försenad present. Men jag gav ju henne med hennes födelsedagspresent men men. Sen kom pappa förbi och tog en fika med och samtalade lite med mig och Sara. Sara åkte hem för en stund sen och nu har jag hunnit gå och hämta sista paketet från Halens, med skorna i. DOCK är de rosa helt konstiga. De passar inte, världens konstigaste passform på dem. Så det blir att skita i dem och endast ta de svarta. De rosa skorna är som båtar, speciellt där fram. De svarta är lite konstiga i hälen men det är överkomligt. Igår innan silversmide kursen så hann jag går förbi Acleja eller vad den "nya" blomsteraffären heter och köpte upp mitt presentkort jag fick i julklapp. Köpte denna snygga vasen och dessa fina tulpaner =)


De nya skorna


Ringen jag fick av Sara


Tulpanerna och den snygga vasen

Phoebes sånger

Jag har fått massa av Phoebes sånger på hjärnan idag. Mest den som man bara hör en mening av i avsnittet där hon sjunger utanför Monicas restaurang.

"It wasn't just that she was fat, the woman smelled like garbaaaaaage"
Hon är underbar den dära Phoebe.

Blomnörd

Jag har blivit en sån "kärring" sen jag flyttat till denna lägenheten, eller inte kärring i elak bemärkelse mer, tant. Jag har blommor i varje fönster OCH jag vill ha nya hela tiden. Jag vill ha blommor på bordet nästan jämt också. Köpte nya tulpaner idag för de andra hade precis vissnat. Jaja. Men håll med om att det ser trevligt ut med blommor! Bara till att erkänna att jag har blivit en blomnörd.


 

Tisdag
Jag är inte riktigt lika hyperaktiv idag som jag var igår, allt går i lite långsammare takt men jag har ändå hunnit med en hel del. Efter jag skjutsat Fidde till jobbet och diskat, så började jag göra lite skolarbete, förberedde ett arbete som ska vara klart vecka 9. Det känns skönt att fått igång det och det är inte mycket som skall läggas till, gött. Så då var ämnet för dagen avklarat. Nästa uppgift var att göra piroger. Said and done. Samtidigt som jag höll på med pirogerna kände jag att det började lukta illa från toaletten igen. Jag fattar inte är det jag som har otur med lägenheter med konstiga avlopp för här luktar det med. -Vill tillägga att jag inte hade gjort mina behov på toaletten innan, så det var inte därför det luktade!- Det är en sån sur bajamaja doft. Så jag började rensa duschavloppet, för jag tycker att det är därifrån det kommer. Jag tycker fortfarande att det luktar, jag fattar inte. Sen blev det lite tajt om tid men jag hann precis bli klart innan jag skulle på återbesök till Audionommottagningen. Kom lite försent och var där i typ tio minuter. Åkte till blomsterlandet och velade fram och tillbaka mellan massa fina blommor och krukor.

Men det blev till slut bara denna som jag egentligen åkte dit för. Hehe.
Så nu vet jag inte redigt vad jag ska göra...det finns massor som behövs göra men orkar jag?(Har du gjort piroger än, Joanna? Jag kom på sen när jag hällt hela ägg att jag kunde gjort till dig med. Sorry)

Flyt och oflyt

Jag har både flyt och oflyt idag. Flyt i att jag blivit klar med ännu en plugga grej, alltså Historian, gött 2 av 5 klara. Flyt i att dagen har varit toppen tills det att vi kör mot Vaggeryd för att simma. Innan simningen skulle vi slänga in en maskin tvätt hos svärföräldrarna och när jag ska stänga luckan klämmer jag mig, jag fattar inte redigt hur jag lyckades, men ont som fan gjorde det. Och well när vi kommer till simhallen, jag som längtat och längtat efter att få simma. TROR NI INTE DET ÄR STÄNGT I SIMHALLEN?!?! Jo, då är det bara öppet i bastun. Gah. Jag blir förbannad. Så det var bara att åka hem igen. Jag ska försöka på Skillingaryds simhall imorgon istället. Håll tummarna.


Nu ska jag kolla på tv och sura. Imorgon är det nya tag igen, då är det Svenska-dag och då ska det skrivas  om renässansen!


Hann föresten att bjuda pappa på en semla och Fidde på en vanlig bulle innan, mina nybakade bullar. Det var gott. Mums.

Historia A

Som sagt jag sitter med historia frågorna och fastnar vid sånna där berättarfrågor, det är ju så sjukt svårt att veta vad fasen man ska skriva.

  • Berätta om arabernas expansion och kultur.
  • Berätta om kyrkans roll under medeltiden.
  • Berätta om den heliga Birgitta och Magnus Eriksson och Kalmarunionen.

Och så den jag håller på med just nu, Berätta om digerdöden. Jag sitter och läser lite om smittan nu, usch det bara kliar på hela mig och får för mig att det är en råtta här som springer runt och att dess löss skall hoppa på mig. Jag vet att jag bara inbillar mig men ändå det är sjukt äckligt.

Det är i alla fall skönt att bara ha fyra frågor kvar av de ursprungliga 16. Arabfrågan är lite klurig att få ihop, jag syter för att få ihop den. Nej nu ska jag fortsätta att skriva om den dära äckliga svarta blöd smittan.


Inte nöjde jag mig med bullarna inte...

Jag har också...

- Dammat hela lägenheten
- Dammsugat hela lägenheten
- Torka golven i hela lägenheten
- Tvättat toaletten
- Ordnat upp all tvätt så det går smidigt att bara häva in i tvättmaskinen
- Lagat mat
- Vattnat alla blommor
- Gjort hälften av alla historia frågorna


Puh. Nu ska jag fortsätta med andra hälften av frågorna.


Så blev bullarna


Det luktar gott i hela lägenheten nu. Men sugen på att smaka, njaa.

Hyperaktiv

Jag är så himla hyperaktiv idag, äntligen, jag har längtat efter en sån här dag då jag har fullt upp och kommer någon stans. De senaste veckorna tycker jag att jag har gått hemma och bara degat. Nu är det sportlov och jag är i full gång. Igår satt jag och gjorde upp ett schema över vad jag ska göra i veckan. Varje dag har jag satt upp ett ämne som jag ska plugga på, det passar ju bra då jag endast har fem ämnen och jag har något att göra varje dag. Idag är samhällskunskaps-dagen och som tur var började jag med det redan i torsdags och hade endast två frågor kvar att svara på som jag redan gjorde klara igår så jag kan genast börja på med morgondagens ämne, nämligen historia. Samtidigt som jag läser i min historia bok så har jag bullar på gång. Jag gick upp med Fidde vid tjugo över sex och så fort han hade lämnat mig med en puss i dörren så satte bullbaket igång. Jag trodde att det skulle vara lite svårt att få ihop degen då jag ännu inte äger en bakmaskin men det funkade bra med en elvisp uppsatt på ett stöd så det inte blev för hårt tryck på degen. Fiffigt, dock glömde jag att ta kort, det såg otroligt roligt ut. Halva bulldegen skall bli släta bullar som kan användas till sockerbullar eller semlor och den andra halvan ska bli vanliga kanelsnäckor. Funderar på att baka muffins med. Jag är egentligen inte alls sugen på något av dessa tre mumsbakelser men det är bara roligt att göra =) Efter jag är klar med bullbaket så ska jag fortsätta med historia frågorna, som förhoppningsvis blir lättare att svara på då jag läst på lite innan. Åh, jag är så nöjd över mig själv. Men jag känner att det behövs bara en pytteliten skitbit för att allt skall braka ihop och hela veckan är förstörd, men just nu väntar bulldegen som är färdigjäst och än kan inget stoppa mig. 

Ikväll ska jag och Fidde simma lite också, woho vi tar den stora simhallen i kommunen, Vaggeryds =) 

Shopping

Idag har jag varit i stan med mor och träffat systern en sväng. Efter gått runt handlat för mycket för min pengafattig plånbok så kom jag hem till ett paket från Halens med klänningen, legginsen och bikinin i. Klänningen och legginsen skickas tillbaka, jag såg ut som ett tält. Bikinin bara längtar jag till att få använda. Så gött att ha höga bikinitrosor. Väntar fortfarande spänt på skorna =)

Bjärnum

Idag ska jag köra min mormor och morfar till Bjärnum för att hälsa på mormors syster. Det känns alltid så bra att åka till Bjärnum, jag trivs där. Det är en sån mysig liten by. Vi ska nog åka till kyrkogården med och sätta blommor på mormor Hertha och morfar Allans grav. Min mammas mormor och morfar. Men de levde när jag var mindre så jag har växt upp med att kalla de så, aldrig har vi kallat dem gammel mormor eller gammel morfar, alltid mormor Hertha och morfar Allan. Nej nu måste jag kila in i duschen. Ha en bra dag. Hej.De är ju bara för söta, systrarna.

RSS 2.0