Tillskott till vardagsporslinet

Igår var jag i Jönköping för att fixa det sista inför bröllopet och även för att stilla mitt shoppingbegär. Jag fann lite fynd till min porslinssamling.

Sen handlade jag en köksö också. Jag blev nöjd så jag ska köpa en till så det inte ser så tomt ut i köket. Sen ska det bytas gardiner och sätta upp något på väggarna där inne, då kommer jag nog att trivas tror och hoppas jag!Funderingar

Jag har funderat ett tag på att slänga upp vårt (fiddes) köksbord på vinden och köpa mig en köksö eller arbetsbänk. Eftersom vi aldrig sitter och äter där och vi använder det bara till avlastningbord eller arbetsbänk. Då kan man ju lika väl slopa det och fixa till med en arbetsbänk utmed väggen...

Jag ska droppa detta förslag till min man och se vad han tycker. Tror att det kommer vara ett nej till en början, men kanske kan han ändra sig!! Vi får se.

Nu ska jag snart sova, imorgon väntar den näst-näst sista dagen på jobbet. Puh jag längar tills söndag kväll, då får jag äntligen lite vila. Men mycket kul ska hända innan dess. Min syster ska bli fru på lördag och jag ska vara tärna. Jag ska försöka att inte snubbla, inte sluddra, inte trampa på brudklänningen och inte klanta mig i övrigt. Jag hoppas jag ska klara mig =)

Gammal idé fick nytändning

Jag har länge, länge, länge velat ha ett porslin set men olika tallrikar. Blandade hur som helst, gamla som nya. Jag har varit och ryckt i många tallrikar nu det senaste på Kupan, Erikshjälpen och nu senast på Moheda loppis. Men när jag stått där och hållt i tallrikarna och noga valt dem med omsorg, så märker jag att jag tänker "Usch vad skitig jag blir om händerna" eller "Jag måste ta handsprit när jag är färdig här". Det har alltid slutat med att jag lagt tillbaka tallrikarna igen och gått ut och dränkt mina händer i handsprit, både 2 och 3 gånger efter varandra! Jag har verkligen problem med baciller. Tänk hur många gånger jag skulle diska dem innan jag tyckt att de var rena nog. Så ett tag trodde jag att jag var tvungen att överge min idé om att ha blandade gamla tallrikar. =(

Men i helgen började jag fundera på om jag kanske kunde handla nya tallrikar från olika affärer istället. Blanda nya tallrikar, det kan ju bli kul det med. Efter det att Evelina också nämnde det när jag pratade om detta, så bestämde jag mig för att jag ska börja min samling nu. Redan på kvällen i lördags hade jag inhandlat det första bidraget till mitt nya vardagsporslin. Jag älskar tallriken!!!

Det är inte bara tallrikar jag ska börja samla ihop utan också olika muggar/koppar.
Första tillskottet
De två första muggarnaFortsättning följer...

Fortfarande säng/soffliggandes

Usch, vad det är tråkigt. Jag ligger fortfarande i sängen och försöker sysselsätta mig med tv och internetsurf emellan sömnattackerna. Det känns inte som att jag har något feber men jag är fortfarande inte 100%. Det tar på krafterna att vara sjuk, det är konstigt för man gör ju inte speciellt mycket när man är sjuk. Dock att hosta, nysa och snyta sig är fruktansvärt ansträngande. Halsen och nacken gör jätteont också.


Bläääh. Jag får så dåligt samvete när jag tänker på att jag lovade att jag skulle jobba denna och nästa vecka och så ligger jag sjuk nästan hela första veckan. Ja, jag vet, det är inte mitt fel att jag får feber, halsont och förkylning men det känns ändå förjävligt. Jag kan inte låta bli att lipa lite för det också...

Uttråkad

Fan, vad uttråkad jag är!!

Sjuk och uttråkad, det är inte den bästa kombinationen. Då man även om man kommer på något att göra så antingen orkar man inte eller så är det inte bra att göra det.

Så nu sitter jag här hemma i soffan och väntar på Fidde, som ännu inte kommit hem från jobbet då han var i Kumla idag =( (inte anstalten). Jag hoppas jag blir lite piggare imorgon, så jag kanske kan städa, diska eller något annat än bara ligga i sängen eller soffan och titta på tv.

Tjuvlyssnat

Vi hade ätit på en kina-restaurang i Göteborg och vi var på väg och gå när vi hör denna "konversation"...

Servitris med pipig röst och brytande på svensk-kinesiska säger till en gäst "biistek?"
Gästen svarar med klingande göteborska "Biffstek? Ja, tack!"
Servitrisen igen, på sin allra bästa svenska "Beeestiiiick?"
Göteborgaren "Jasså, Bestick, ja, jo!"


Oj, vad vi skrattade när vi gick därifrån. Under kvällen blev det många "Biffstek. Ja, tack" kommentarer och MYCKET skratt.

Möhippan i bilder


foto: Ellix


foto: Ellix
Gårdagen

Möhippan för min syster gick av igår och den blev lyckad och det verkade verkligen som att hon tyckte det också och att hon var nöjd.

Jag hade fruktansvärt kul och tackar alla som var med och hjälpte till och som deltog.

Hon är så fin!!

Just nu hatar jag Asos.com...

...enbart för att de har så sjukt snygga saker och på rea med....

Ett par skor jag har suktat efter ett bra tag finns på rean och jag vill bara klicka på köp, men ahhhh Jag har verkligen inga pengar. Usch jag skulle verkligen behöva de just nu känner jag! Och klänningar ska vi inte tala om....GASH. Varför plågar jag mig själv för?

Jag saknar dig, min tröja.

Min nyaste tröja/kofta är bort sedan typ två veckor tillbaka och jag är helt knäckt, jag vill ha den nu! Vart är du min älskade tröja?!?!

Den är svart, lång, tunnt bomullstyg eller typ viskos eller nått, lite längre på sidorna än vad den är fram och bak och den har knappar framtill. Den är från Lindex i strl S. Någon som sett den???

Sarah om du känner igen förklaringen så får du gärna se efter i Lindex lager om den finns att köpa fortfarande. Jag tvivlar på det för jag köpte den på rea för en månad sedan. Den kostade typ 99kr eller nått.


=(


RSS 2.0