Valborgsmässoafton

Ja, det är det idag. Jag och Fidde ska bjuda Emilie och Richard på mat hemma hos dem, hehe. Tänkte vara tråkig och göra mina vanliga kycklingspett, men det är gott tycker jag. Jag ska kila till affären nu och handla massa för Fiddes pengar =) Ne, bara det nödvändigaste till maten.

På menyn står:

Marinerade kycklingspett
Klyftpotatis
Härlig sallad med blandade blad i, tomat, gurka, rödlök, oliver och feta ost.
Tzatziki
Guacamole
Creme fraiche- sås
Räkor
...och mina hembakade bröd

Till efterrätt blir det chokladfondue men jordgubbar, ananas, äpple, banan, physalis och vindruvor.

Jag hoppas det ska smaka.

Hm.

Jag vill skriva något, men jag vet inte vad jag ska skriva...

Blää...

Har skrivit nationellt prov i Engelska B idag, fy vad jag inte känner mig nöjd. Jag kände att jag verkligen svävade iväg och inte alls skrev om ämnet och något väsentligt, men men. Jag ska försöka slå bort det nu och gå vidare, något som jag är jätte duktigt på - ni hör min ironiska ton va? -

Vid kl. 13 ska jag vara tillbaka iskolan för lite svenska, yes!

Jag mådde bättre tills...

jag läste på Blondinbella's blogg i någon himla annons från hjärnfonden! Jag har nog någon hjärnsjukdom tydligen...vissa saker stämmer in nämligen, på shoppiongberoende...hm.




"Shopping är roligt och kan verkligen få en på bra humör. Men vart går gränsen till ett sjukligt shoppingbetende? Är det när man tröstshoppar eller när man inte kan sluta tänka på vad man ska köpa nästa gång? Är det när man börjar låna pengar för att kunna köpa det där klädplagget eller den senaste teknikprylen? Eller är det när man börjar ljuga för sin omgivning och gömmer det som man har köpt?


 

Shoppingberoende liknar faktiskt många andra beroenden. Men det är fortfarande en dold sjukdom så få vill tala om. På http://www.hjarnfonden.se/ finns mer information om beroende och andra hjärnsjukdomar. Den skam som är kopplad till beroendes är stor hos dem som är drabbade och deras anhöriga. Det medför att många inte får sin diagnos i tid. Gör som jag! Våga tala öppet om beroende, så kanske vi kan hjälpa andra en bit på vägen."



Fast nu när jag gick in på sidan så hade jag visst fler hjärnsjukdomar inte bara beronde, migrän finns med också och det lider jag ju av.


Sjukling

I går kväll när jag skulle gå och lägga mig kände jag att jag höll på att bli sjuk. Näsan  rann, ögonen rann, halsen ömmade och huvudet var tjockt och jag svettades. Kanske är av pollen, kanske är av kisseungarna eller kanske är av att jag varit ute för lättklädd, vem vet. Men dåligt är jag i alla fall idag. Så vila ska jag göra idag.

Idag har jag besökt Ewa och klippt mig.


Jag blev nöjd, tycker det blev jätte bra!


Gillar när det trilla ner lite hår när man har det uppsatt med!

Gifta

Ja, jag kom ut och gick ändå idag, kom hem för en timme sedan typ, ännu en powerwalk på ca en timme. När man väl kommer iväg känns det så mycket bättre!

När jag tittade i brevlådan så såg jag att vi fått våra nya kort från Ica-banken. Fidde har ansökt om att hoppa på mitt bankkort, så nu är vi riktigt "gifta" som syster sa. Ett gemensamt konto på ica banken, oj oj oj. Det skummaste är att jag fick ett nytt kort och en ny internetdosa och allt och ska typ betala en ny årsavgift, helskumt. Måste ringa dit imorgon. Jag har redan betalt min årsavgift för detta året och när jag ansökte var det första året fritt. Så mig ska de inte lura!

Nu ska jag fortsätta med maten. Hej o hå!

Bryta de nya reglerna

Redan när jag vaknade tänkte jag, aldrig att jag kommer att gå idag, usch nej. Jag har sovit alldeles för länge idag, och nu har jag ingen ork att plugga. Jag vill bara lägga mig och sova mer. Jag skulle ha städat, pluggat och pluggat idag. Nu är orken som bortblåst, jäkla skit. Provet imorgon är jag inte så taggad på. Men jag är ju en kvällsmänniska så kanske att jag får energi tills i kväll. Om jag sitter uppe till 23 och väntar på Fidde som jag gjorde igår så kanske jag kan hinna plugga lite.

Nya rutiner och nya regler

Okej, nu har jag varit ute och gått i en timme, lite powerwalking så där. Jag bestämde mig igår för att jag ska försöka göra det varje dag tills vi åker, om det funkar kanske jag kan fortsätta med det! Efter det att jag idag tillåtit mig att köpa något gott, vräkt i mig det och mått dåligt för det, för att fira mina skills på provet så bestämde jag också att jag inte ska äta godis, chips och försöka undvika läsk tills dess att vi åker med...och om det också funkar så kanske jag kan hålla uppe lite längre!

Vi får se hur jag känner imorgon, jag kanske helt och hållet glömt detta då...hehe.

Nationelltprov i Svenska B

Jihaaa, jag fick VG på det provet, är nöjd!

Nu återstår bara Engelska nationellt nästa vecka och veckan efter.

En månad kvar...

tills jag och Fidde sätter fötterna på planet mot Thailand. Det ska bli så gött för då har jag nästan gjort klart min första termin på komvux och jag kan förhoppningsvis koppla av i två veckor och bara ha det skönt. Jag längtar så, dock har jag den värsta resfebern i mitt liv, jag har aldrig varit så här orolig och nojig. Konstigt, konstigt! Men det ska nog gå bra, det brukar det ju göra!


Reseplanen är:

  • Flyg Bangkok - Koh Samui
  • En natt Koh Samui
  • Båt Koh Phangan - någon natt där
  • Vidare till Koh Tao - någon natt där
  • Tillbaka till Koh Samui för att sova någon natt
  • Flyg Koh Samui - Bangkok
  • Bangkok - två nätter innan hemresa.

Eventuellt hoppar vi över Koh Phangan om det känns för stressigt!


Religionsprov

Plugga plugga plugga gäller denna veckan. Har prov på judendom, kristendom och islam. Det är inte lite det. Nu gäller det att råplugga. Önska mig lycka till. 

Lampa uppe.

I inflyttningspresent av Joanna och Per fick vi en stor lampskärm (den svarta på bilden), igår kämpade vi med att borra hål i taket och fixa upp den. Resultatet blev jag väldigt nöjd med, Fidde med förhoppningsvis. Lampan inuti den stora skärmen kommer från mitt rum hos mamma och pappa, tycker det blev snyggt att ha den i! Vad tycker ni?






Vår-piff

Nu har jag gjort i ordning på balkongen så att man kan sitta där och njuta av solen. Vi var inne i stan igår och köpte en matta och två stolar. Så nu har jag lagt ut mattan, skärt till kanterna och ställt ut stolarna och bordet.

Sen har jag gjort om dörrkransen från "påsk" till "vår". Nu har jag ont i magen så nu ska jag lägga mig i soffan och vila.








Höstterminen

Idag har jag varit och planerat höstterminen, vilka ämnen jag ska läsa och så. Jag vill bara ta en termin åt gången då jag tror att jag kommer att bli för stressad om jag har allt uppbokat. Så till hösten kommer jag att plugga:

  • Psykologi A
  • Geografi A
  • Historia B
  • Samhällskunskap B
  • Svenska C
  • Engelska C

Är ganska nöjd med det, men lite nervös att det kommer bli kämpigt.


Me likey, me wanna have, me don't have money!





Kan någon snälla ge mig? =)

Jag är så stolt över...

...min tidslinje som jag har gjort i Historia upgifterna. Jag var bara tvungen att visa den här och så vill jag inte att mitt slit bara ska kunna kopieras, därför jag copright:at den =)



Faktan till tidslinjen är hämtat ur

(2004). Revolutioner och framsteg. i A. Ganeri, H. M. Martell, & B. Williams, Världens historia (ss. 156-157)
Bath, England: Parragon.


Orkidé boom!

Mitt hem består av många, många orkidéer just nu. De är så fina! Mamma flög hem en hel kartong med orkidéer från Singapore och hon var snäll och delade med sig till mig och Joanna. Sen så köpte jag en jätte fin på blomsteraffären idag. Oh, den är så cool. Dock har jag egentligen bara plats i söder och det blir tydligen lite för mycket sol nu under sommardelen sa hon på blomsteraffären, men jag få la ställa undan den ibland. Vad tycker ni visst är de fina?!






Från Singapore

Från Blomsterlandet i Jönköping.




Den nya från den "nya" blomsteraffären i Skilllingaryd.

Hallelulja

Äntligen äntligen äntligen. Jag har letat efter namnet poå en tv-serie som jag såg när jag var liten. Det var en stor figur som i början alltid gick hemåt och sen när han steg innanför dörren sa han "Honey, I'm hooommmee!". Åh, vad jag har letat och letat. Frågat om någon annan känner igen det men ingen verkar minnas det. Så nu idag när jag loggar in på Facebook, underbara facebook som ger en allt man behöver... Så såg jag en liten bild som jag kände igen, allt kopplades i hop i hjärnan och det var en serien som jag letat efter. Det var Alex som hade gått med i den gruppen "I remember the Dinosaurs!", så jag gick in och kollade på gruppen och hittade YouTube klipp. Så äntligen har jag hittat serien och den kommentaren jag sökt i så många år. Tack Facebook, tack YouTube och tack Alexander som blev medlem i gruppen så jag kunde se den.


Någon som minns serien nu??!

Andas...

Yes, yes, yes, yes, yes! Bangkok airways är dom bästa! Fick ett mail här nu på morgonen om att de ändrat datum, yes! Och det blev inte sååå dyrt som det kunde ha blivit om jag skulle köpa nya biljetter och hitan och ditan.

"Dear Ms.Lisabeth Vinborg,

Please contact our ticketing counter at Suvarnabhumi Airport , 4th Floor, Main Terminal Building
to pay changing fee THB 500 /per person/per time/per sector at least 1.30 hours before departure time accordingly.

We changed flight to the same time on 21May2009 Bangkok to Samui at 09:00 - 10:30 at your request."


Så nu kan jag bocka av en jobbig sak, för nuet.


Äntligen...



...har jag betalat min pappa för soffan som jag/han köpte i julas. Nu är den MIN på riktigt! Hatar att ha skulder hängandes över mig, så nu är det avbetalt!

Är jag stirrig eller??

Herregud, jag gjorde presic det största misstaget på mycket mycket länge. Jag bokade en flygning på fel datum!!! Flygning från bangkok till koh samui. Jag bokade den 20 maj, men det ska ju vara den 21 maj. Herregud. Ah, jag vet inte vad jag ska göra. Eller jo jag har mailat till booking-center men inte fått något svar, visst klockan är kväll i Thailand. Jag har letat på hemsidan efter ändra datum på biljett, men jag hittar bara att man kan göra det till och med 24timmar innan avgång, men inte hur eller var man gör det. Åhh, jag blir galen på mig själv.

Varför bor man inte i Asien?

Såg på Foki's blogg om fruktpaket som ser ut och känns som frukten som är i förpackningen, hur coolt är inte det?! säger som Fidde sa när jag sa att de finns i Japan "Såklart i Asien, var annars?!"  Hehe, erkänn coola förpackningar.



Måttligt road

Sitter med skolarbete, samhällskunskap är det jag är inne på avsnittet om konjunkturer, jippi. Det började med ganska lätta frågor men nu börjar jag tröttna. Multiplikatoreffekten hit och inflation dit.

Läser på ne.se och fattar ungefär ingenting, jag är alldeles för trött och orkeslös för att pyssla med sånna här jobbiga ord och meningar.
"...riktning inom makroekonomisk teori som understryker penningmängdens betydelse för prisnivån."

Påskpyntat

Vår lägenhet är påskpyntad





Äggen är dock borta, tre små töser som besökte oss i lördags tog med dem hem =)






Söndag, Vilken helvetesdag

I lördags var det Fiddes 30-årsfest som stod på schemat jag har som har stressat i över en vecka inför detta kunde snart se ljuset i tunneln. Gick upp tidigt för att göra de sista grejerna som t.ex. tre olika sorters små kex med guacamole, skagenröra och creme fraiche, rom och räka på. Sen bålen och städa i ordning och sånt där. Alla skulle komma vid 15, men det blev lite försenat men vi hann med i alla fall. Sen traskade vi vidare till "överraskningen" för de som var bjudna, bowlingen. Fidde hade hyrt bowlinghallen i 1,5 timme till bara oss. Oh, vad kul det var! Stämningen var på topp. Efter det att vi skapats oss träningsvärk i både ben och armar så gick jag tillsammans med några upp och några åkte bil upp till Fiddes bror, Rille och Emilies hus.

Bål, små-kex i olika smaker, glad 30-åring, glatt bowlinggäng och en glad flickvän


Där serverades mat och dricka. Umgås, dricka och sjunga. Slutligen var det dags att bjuda på efterrätterna jag hade gjort. Chokladtårtan var ju struken från listan och istället blev det cheesecake och limetårta, lika bra det. De är jätte goda och smidiga att göra. Och det verkade som de gick hem! Framåt småtimmarna började folket trappa ner efter hand, men jag och Fidde blev kvar tills 03, typ, då började vi vår vandring hem som tog en halvtimme. Jag kände mig inte så onykter som jag tydligen måste ha varit!


 
Mat, mat, mat och presentbord


När vi kom hem var jag tvungen att plocka i ordning lite, för jag kände att sängen snurrade för mycket. Sen fick jag spendera resten av natten på toaletten med huvudet ner i stolen. Inte populärt. När vi vaknade så hade Fidde haft näseblod på natten och det var blod över halva lakanet, usch =( Jag har aldrig varit så bakis i mitt liv tidigare och aldrig varit så klen och ynklig som jag var igår. Resten av dagen låg jag i sängen och andades lungt och försökte förutse när jag var tvungen att stoppa huvudet i hinken, för att inte göra det förtidigt eller försent. Ja, så spenderades min söndag. Framåt åtta-tiden på kvällen klarade jag av att gå till tvn och titta lite, knapprade på två tunnbröd i typ tre timmar också. Usch, vilken dag.

Det jobbiga är att jag känner mig fortfarande lite skakig =( Vilken tur att jag är ledig och har påsklov så jag inte måste stressa iväg någon stans =) Dock har jag en jävla massa disk att ta hand om =(

Åh vad fin!



Den är vacker att titta på, men det blir inte mer än så! 
Den kostar 3300kr på Asos...aj aj aj.

Limetårta

Här kommer receptet på limetårtan.


½ påse maränger
4 dl vispgrädde
3 äggulor
2 dl strösocker
saft+rivet skal från 1 lime

Krossa marängerna i botten av en form. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden och häll i saft och skal från limen. Blanda allt och häll det över marängkrosset. Frys över natten. Garnera med kex och kiwi.

Misslyckat

Jag har misslyckats med två chokladtårtor nu, jag orkar inte försöka med en tredje. Jag skiter i det och gör chesecake istället, den brukar jag inte misslyckas med. Dock finns det ju inget för Joanna att äta, men men. Vi får lösa det på något sätt. Ska också bjuda på den tårta jag åt hos Ida för några veckor sedan, Limetårta. Den var god.

En feel-good dag

Japp idag är verkligen en sådan dag. Dock började den lite knackigt. Försov mig, missade tåget, rusade iväg mot Fiddes jobb för att låna hans bil, men på vägen stötte jag på Ubbe som erbjöd sig att köra mig så jag var inte den som är den så jag lät honom göra det. Kom några minuter försent men men. Hade trevliga två lektioner och det verkar som att jag gör bra ifrån mig på mina inlämningar, Johan har inget direkt att kommentera på dem säger han. "inga nyheter är goda nyheter" brukar man ju säga och jag säger att det är bra detta. Fick skjuts av Ewelina till Mimmi's magasin där jag inhandlade en duk och två påsk cultsaker. Sen när jag kom hem väntade kläder på mig i brevlådan, en klänning och en kofta. Klänningen tror jag kommer bli en sommarhit för mig. Har på mig den redan och den känns wonderful. När jag provat kläderna så kände jag mig äcklig så jag duschade och rakade benen för föörsta gången på typ JÄTTE länge. Oh, vad fräsch jag känner mig nu. Sen filade jag och målade mina naglar. Allt känns toppen, vädret är helt underbart  och nu ska jag och Fidde åka till Jönköping för att handla inför hans fest. YES!

Ha de gott allesammans.


Åh vad roligt de var =)








Ännu några saker att stryka från listan

  • "Brott och straff" - tankar, tycken och redovisning
  • Nationellt prov i Svenska - läsa igenom texterna till provet
  • Samhällskunskapsfrågor - Hur USA och Storbritannien styrs
  • "The happy prince" - tankar, tycken och redovisning
  • Skriva engelska uppsats om realism och victorian age
  • Historafrågor - Revolutionernas tid och senare prov
  • Religion - Prov i Islam, Judendom och Kristendom
  • Historia - Fördjupning på 4-5 sidor och prov


  • Nyss hemkommen från Fenix där jag spenderade 2,5 timme med att skriva nationellt prov i Svenska B. Det känns inte så jättebra, men jag orkar inte bry mig om det nu. Jag vill glömma och gå vidare. Jag var helt knäckt när jag skrev provet mest för att jag under gårkvällen fått någon släng av salmonella så jag spenderade natten på toa. Helt utpumpad vaknade jag och åkte för att skriva prov.

    Annars var gårdagen mycket trevlig och jag hoppas Fidde var nöjd med sin födelsedag. Han var och hämtade hans brors Nintendo Wii så jag fick äntligen testa det. Det var kul och jag var duktig på bowling men sämst på tennis. Vi kommer nog öva upp oss lite inför lördag nu i veckan. Bilder kommer sen. 

     


    RSS 2.0