Håller tummarnaJag håller tummarna nu, inte ordagrant kanske eftersom jag skriver men i huvudet, för att Fidde kom med planet från Paris. Det skulle avgå 20,10 och när jag fick det senaste smset vid fem över sju så låg det på håret och tjugo i sju så lät det "i detta skede känns det som vi inte hinner till planet i tid". De åkte ändå vid fyra från vad nu stället hette, tydligen två timmar tidigare än planerat för trafiken är helt störd i och utanför Paris. Men tydligen räckte det inte. Men jag hoppas hoppas att de kom med i alla fall, vill inte sova ensam i natt igen. Det är så ensamt, kallt och obehagligt. Mycket oros-moment idag och igår när han är på vift. Med väglaget, flygen och fransmän som medtrafikanter. Nu oroar jag mig mest för att han missat planet och om han kom med så oroar jag mig för färden från Köpenhamn och hem. Det är ju snöoväder på gång och när jag var ute innan var de redigt kallt och till och med snö-regnade. Kan bara tänka hur det ser ut, söder ut. Usch måste sluta tänka så mycket.


"De yngre ungdomarna"

Jag har råkat stöta på ganska mycket "fjortis"-bilder och bloggar idag. Jag kanske inte ska säga fjortis för de hävdar väl säkert fortfarande (som även jag gjorde) "att det inte är en ålder utan ett beteende". Ett beteende som tydligen alla i åldrarna 12 till 16år, och även 17år i vissa fall, verkar lida av. Ett beteende som jag inte klarar av, jag blir helt upprörd och vill bara spy eller skaka runt dem. Typ säga att nu vet inte vad livet har att erbjuda ännu, ni har inte sett allt, vi vet inte allt om livets svårigheter eller livets kärlekar...nu menar jag inte att jag vet något om detta heller, men jag försöker att inte framstå som att jag gör det heller (förhoppningsvis).

Några exempel
 • Är allt snack om "jag älskar dig"
 • Alla jävla <333, <3,<<3 som jag antar ska vara hjärtan, förstår mig inte på varför det ska vara massa treor ibland och massa < sånna ibland?! Kanske är olika mänger?! Ingen aning.
 • Alla "ig" blir "ej" (ja, det gjorde jag med!) typ "Jag sakna' dej<33"
 • Alla har mobiler, visserligen bra för föräldrarna och kunna få kontakt om de är borta men alla dessa mobilbilder! Alla toalettposer, och alla de andra med för den delen. Jag var tvungen att prova, måste ge de lite cred, det är svårt att få till en bra bild, vinkla mobilen rätt, le, hålla huvudet på sne och samtidigt dra upp ena sidan av läppen, så man ser så där "jag-är-helt-oberörd-av-kameran" ut

Här är mitt försök, tillåt er att skratta, det är därför den finns där!


Varför jag?!

Varför ska jag aldrig få vara frisk? Varför ska min mage vara helt störd, mitt huvud, mitt öra, min rygg, mina handleder och min nacke?! Varför ska allt göra så ont för?
Jag har troligen fått urinvägsinfektion...återstår och se hos läkaren imorgon.

När mörkret faller

Vi kollade på "När mörkret faller" igår och den var grymt bra. Faktiskt en svensk film. Ni som har sett "Crash" kan nog gilla denna, det är typ ett svensk försök. En film med tre berättelser med folk som råkar illa ut på något sett och sen reser sig och blir starka. En film med och om fördomar. Jag blev riktigt rörd och slogs av att jag än en gång sitter och intalar mig som man gjorde när man var liten "Det är bara på film" men fan det är ju inte det, visst just scenen är film, men det händer i verkligen, ofta, varje dag. Det händer oftare och mer än man vet förmodligen och det är så jäkla skrämmande.  Det var en magstark scen där jag nästan spydde för det gjorde så ont i magen och tårarna bara rann. Så fruktansvärt.

Verkligen en film att rekommendera!


När mörkret faller


Även Crash är en dunderbra film.


Viktig-Petter =)

Min pojkvän har gått och blivit en liten viktig-petter och ska åka på affärsresor. Nu på onsdag ska han fara till Frankrike över natten, så vi var inne i stan nu på eftermiddagen för att fixa lite respektabla skjortor. Jag blev nog mer nöjd än han. Så stilig och snygg blev han. Så stolt är jag! Ser både avslappnat och flådigt ut. Låter kanske lite wild and crazy men vi köpte en hel lila skjorta och en som var randig med lila, svart och grå, en slips och en svart vanlig tunn tröja att ha över skjortorna. Så det blir inte en massa lila. Utan man ser i princip bara kragen och slipsen. Så himla snyggt tycker jag! Han passar så bra i färg =)Kanske ett tråkigt inlägg men jag blev bara så nöjd så jag var tvungen att skriva det. Sen är jag stolt att jag åkte in till A6 utan att ens kolla efter något till mig, jag brukar annars vara otroligt själviskt och Fidde brukar få svansa efter mig. Men imorgon ska jag in till stan igen för att gå till öronläkaren, då blir det andra bullar. Då är det Tinna (läs: Lisabeth) som får stå i centrum =)

Hejdå Baby-dräkter

Nu säljer vi våra Baby-dräkter för de är ju för små för oss...någon som är intresserad?!


Avund

Läste detta på Blondinbella...och jag kan bara säga att jag nästan skulle vara glad över om jag hade så mycket pengar över (som i det här fallet är mer än min månadslön) till att lägga på en jacka eller något annat för den delen, en resa, möbler, en lägenhet kanske?!


Stolt dotter...Jag är stolt över min far för att, han är så nöjd och glad över att han lagt ut "Snubbarna" och "Gota Stream Big Band" på You Tube.

Sen kan jag bara tänka hur fruktansvärt kul det måste varit och varit i typ min ålder och åka runt och bo i Europa och uppträda.

Ändrade planer

Glöm allt jag sa i fredags, när vi var i Göteborg igår fann vi något annat! Men jag får inte lägga upp det innan vi festen så ni får vänta!


- Jag är super nöjd i alla fall!

Maskerad

Våra babydressar kom igår som vi tänkt att ha på maskeraden i november som vi ska på. Men de var galet för små, till och med för mig! Cameltoe, big time! Så imorgon ska vi dra till Göteborg för och se om vi kan hitta dem i större storlekar eller något annat att vara. Men jag vill helst vara baby eftersom vi beställt dessa otroligt roliga nappar. Jag såg nappen typ för något år sedan första gången men trodde aldrig jag skulle få se den på redigt eller få reda på vart man köper dem men Fidde fann den i måndags och den är beställd och på väg hem till oss. Den ska jag sedan spara och vårda väldigt ömt för den ska jag sedan låta våra ungar ha =)Stora tankar i mitt lilla huvud

Usch jag vill bara sova mer, vad är det med mig?! Jag vill bara sova till fredag. Jag orkar inte jobba...blää. Usch börjar om en timme. Jag klagar varje månad över att jag inte har några pengar och jag kan inte göra något. Har kommit och tänka på det den senaste veckan att jag tjänar skit dåligt för det jobb jag gör. Vissa dagar gör jag mer än de som har dubbelt betalt än mig, varför gör jag det? Jag är störd, ska sluta med det.

Sen på tal om pengar och allt, jag syter verkligen inför nästa år. Då ska jag plugga och kommer inte hinna jobba så mycket. Och vart ska jag jobba?! Kommer få 2400kr i månaden i studiebidrag, det är visserligen helt okej, men hur fan ska jag klara av att betala mat, hyra och allt annat jag vill ha och göra?! Visst jag ska få låna av min föräldrar men hur jobbigt kommer inte det vara. Varför kan jag inte bara vinna massa pengar?! Jag kan nöja mig med några hundratusen, det behöver inte vara miljoner!

Och mina planer och drömmar för de två närmaste åren kommer aldrig gå rent ekonomiskt...för jag kommer vara en fattiglapp det närmaste året och sen, va fan ska jag jobba med?! Jag har egentligen 2år gymnasie plugg framför mig, men jag vet inte om jag ska ta allt på en gång eller om jag ska dela upp det? Men jag vill inte skjuta på allt längre fram i livet heller.

Usch jag blir galen på alla mina tankar som har farit runt i mitt huvud den senaste månaden. Gassh...blir förstörd.

Silversmide

Usch jag bara snozzar och snozzar. Hela denna veckan förutom igår har klockan stått på kl. 10 men jag har snozzat till 12 varje dag. Inte konstigt att jag är helt seg och orkar ingenting när jag väl kommer upp!

Igår jobbade jag förmiddag för att kunna gå på smideskursen. När jag kom hem efter jobbet sov jag i typ tre timmar, så något seg när jag åkte iväg till Anderstorp. Väl där i alla fall var jag väldigt aktiv och fick klart tre presenter som jag börjat med för ett tag sedan. Nu måste det liksom gå undan för nästa onsdag är det lov så då är det inget, sen är det bara tre gånger kvar. Och jag ska hinna med att göra 5 saker till i julklapp och presenter...men kanske bara gör fyra vi får se vem som blir utan. Ska pyssla med det mesta hemma med så jag bara kan sätta ihop allt på kursen och så med.

Hatar min dag...

Åhh, idag har varit en sån dag då jag går och har gråten i halsen och sen börjar tårarna spruta på helt fel ställe. Som idag kom allt på jobbet...Drömmar

Ja, drömmar har jag gott om. Men genomföra dem?! Usch ja, jag vill så mycket. Alla tankar, idéer o drömmar bara sätter griller i min lilla hjärna. Jag går bara o tänker på min framtid, min o Fidde's framtid. Hela tiden. Hur fan ska jag sluta?

Söndag

Usch ännu en sämst natt! Igår var vi hos mamma och pappa tills typ två tiden och spelade kanasta. När vik om hem somnade vi bums. Jag vaknade av ett ryck vid halv fem och fick en fix idé om att gå ut md sopporna, fråga mig inte varför. Och ännu en störd tanke "Jag tar med mig kudden". Så jag grabbar kudden och märker att Fidde inte ligger jämte mig. Så jag går upp med min kudde i handen och ser att Fidde står vid dörren och tittar ut genom nyckelhålet. Jag hör att folk gapar och skriker där ute så jag ställer ig och lyssnar. Det visar sig vara en granne och en objuden gäst som fajtas...jag blev så trött och arg för fan det är något sånt oväsen varje helg, jag orkar inte mer! Vid fem-tiden gick vi och lade oss igen.
Idag har vi typ inte gjort något, bara tittat på tv och "Indiana Jones -kristalldödskallens rike", ganska kass. Nu ska jag kolla lite på Miami Ink och "Da Vinci koden"

Vilken kväll/natt

Åh, jag gillar inte vår granne över, han har alltid sånna läskiga fester. Folk gapar och skriker och smäller i dörrar och slår på saker och det dunkar och lever som bara den.

Sovit jätte oroligt i natt och nu på morgonen har jag vaknat typ en gång i timmen, 8.02, 8.58, 9.54, 10.33 och nu sist 12.00!!

Vet inte vad jag ska hitta på  idag ännu...varit vaken i 11minuter och är redan uttråkad!

Barndomsminnen


Kommentaren...

Kommentaren jag fick igår har jag tänkt lite på igen...Vilken bild syftar du på? Jag är så nyfiken! Varför skriver man alltid anonym när man skriver något man inte vågar stå för? Varför gömmer man sig bakom det? Det är ju i alla fall kul att man kan kolla upp IP-adresser på internet =)  

En härlig och klämkäck kommentar!

När jag loggade in på bloggen nu så hade jag fått en härlig kommentar, var bara tvungen att print screena den så ni kan få se. Jag vet inte vad "anonym" syftar på för något, men jag antar att det kanske, kanske är bilden som jag har som "logga" men jag vet inte. "Hur många gånger poserade du som porrstjärna innan du fick till det? Inte särskilt vacker är du i alla fall!!"

Men om anonym fortfarande finns ibland oss så kan jag berätta för dig att jag har aldrig poserat som porrstjärna och de bilderna jag tagit har jag gjort som en kul grej tillsammans med min vän. Jag tycker inte att den är porrig, jag tycker den är fin och jag är nöjd med den bilden. Och det är okej att du inte tycker jag är vacker, de är inte många som tycker det =)!  

Mask-kvinnan

Idag när jag skulle cykla till jobbet så var jag trött! Jag liksom tittade inte rakt fram på vägen jag typ tittade ner i backen, orkar inte hålla uppe huvudet. När jag tittade ner i backen fick jag se alla så maskar som låg och krälade över vägen. Och jag brukar aldrig direkt känna något får de små små varelserna typ som masker, myror, skalbaggar och spindlar mm.
Eller kanske jo!? Nu kom jag osökt att tänka på när jag var liten, kan inte redigt minnas hur gammal jag var, kanske 6års åldern?!, aja skit samma. Jag och Evelina lekte i alla fall och vi lekte med en mask som vi döpt till Bamse och den lät vi kräla runt på våra fingrar och jag tror till och med att vi gjorde någon liknande hinderbana eller kryptävling med några andra maskar. Men efter ett tag (kan ha varit efter kryptävlingen, då Bamse var lite utmattad) så tyckte vi att Bamse var lite blek så vi la honom på en träbit i solen. Vi tänkte att hade det gött där så vi lämnade honom för en stund och lekte med annat. När vi kom tillbaka en stund senare så låg Bamse och hade det ganska dött snarare än gött! Han hade alltså torkat i solen. Det kan låta ganska grymt faktiskt, men vi hade en fin begravning och sjöng en helt egenskriven låt "Bamse är död, Bamse är död"! DÅ kände jag lite med denna lilla mask.

Men det var inte det jag skulle berätta...
...när jag cyklade till jobbet idag så såg jag som sagt alla dessa maskar och jag råkade cykla över en, jag blev helt paff. Det kändes inte, men ett liv slocknade och blev bara mos. Jag blev lite ledsen och efter det cyklade jag sick-sack till jobbet. Jag kunde inte med och vara en maskmördare. Dock har jag fortfarande inget till övers för mördarsniglar, myror, skalbaggar eller spindlar för den delen, detta gäller enbart maskar!

Eller nej vänta, jag tänkte lägga in en bild på en mask nu...och de är förjävla äckliga. Glöm allt jag sa om att jag inte ska döda maskar, imorgon kommer jag att titta framåt och inte i backen till jobbet!

Gårkvällen

Igår var det betydligt lugnare än fredags aftonen. Joanna och Per var tydligen lika bakis som jag och Fidde så det blev en nykter bowling och en fortsatt nykter kväll. Jag körde så jag drack inget heller. De tog väl två öl på bowlingen men det vände sig tydligen i magen, förstår inte varför =)

När jag bowlar brukar jag alltid, alltid, alltid trilla minst en gång där framme och minst två gånger tappa klotet bakåt när jag svingar. Men denna gång INGET! Woho. Däremot var det en annan i mitt umgänge som trillade det första han gjorde när han skulle "slå" sitt första klot, det var komiskt. Nämner inga namn. Annars var jag ganska dålig som vanligt. Fick en strike och det var efter tävlingens slut, när pressen lagt sig. Jävla skit.
Efter bowlingen tog vi bilen och åkte till Chili Thai och beställde hem mat. Jag beställde vårrullar och mina gamla vanlig friterade kyckling....herregud jag fick 20st kycklingbitar och de var inte så små. Kunde kanske bara äta fem. Blev sååå mätt, men ville bara ha mer och mer.
Efter maten hade vi köpt två påsar chips och polly och jag bara fortsätter och käkar. Usch jag mådde så illa sen, men ändå slutar jag inte äta, jag fattar inte!
Vi spenderade kvällen med fotboll, "kommer du ihåg när...? memory" och kanasta. Jag och Joanna hade fått en memory av mamma och pappa så vi testade på det, så där kul. Haha. Sen var det till att lära Per kanasta i sann Levin anda. JAg var ju ganska kass även på detta denna dag så jag förlorade big time. Men men det är alltid kul och få vara med och spela =)
Vi avslutade kanasta-rundan vid 2-tiden på natten då var vi ganska trötta så vi drog hem, vi hade nog inte fått stanna kvar för den delen heller haha.


Nu ska jag strax upp till mamma och pappa och pyssla med silver.Ack, vad jag mår dåligt

Pust, stön, usch, öhh.

Igår var jag och Fidde ute med fem stycken på jobbet. Jag hade inte planerat att bli så onykter som jag blev. Det var bra länge sedan jag var så onykter. Jag mådde helt okej tills jag lade mig i sängen. Jag vaknade runt 6-tiden och var tvungen att kuta till toan för att spy, men på toaletten satt redan Fidde så jag fick ta handfatet! Jag hade strax innan detta klunkat en liter vatten ur en karaff, så det var mest vatten som kom ur mig. Jaja, skit samma. Efter det sov jag i soffan ända tills klockan 10, det gungade inte lika mycket där som i vattensängen =)
Vid 12-tiden var jag bara tvungen att pallra mig till affären för att inhandla bakis-godis. Coca-cola, chips och baguette. Jag såg ut som en häxa med håret åt alla håll och kanter och det gick inte fort. Jag grät i princip hela vägen dit och hem för jag mådde så dåligt och det var så jobbigt att lyfta på benen, det värkte så in i bomben. De var typ bortdomnade när jag kom hem igen. Usch det är synd om mig idag.

Om en timme ska jag och Fidde ta bilen upp till Jkpg för lite shopping innan vi ska bowla, käka och spela spel med Joanna och Per.Upptagen höst

Jag har typ saker och göra i hur många helger framåt. Jag är sån som tycker att om man har en liten sak så är typ hela helgen upptagen, jag vet inte varför men men.

Det börjar redan idag...

10/10 Utgång med jobbkompisar
11/10 Bowla och äta med Joanna&Per
24/10 eventuellt. Till nässjö om alla kan
1/11 Amandas fest
7/11 Ut med jobbet
21-23/11 Till Kajsa&Stine i Göteborg
29/11 Ettårsjubeliumsfirande
4-7/12 eventuellt. Miniweekend på något gött ställe
30/12-2/1 eventuellt. Nyår i Paris

och någonstans ska jag trycka in en helg i Stockholm med. Får se vad ekonomin klarar av.

Tredje kursen i silversmide

Igår var jag och syster på tredje kursdagen. Jag hade under dagen ritat upp åtta stycken födelsedagspresenter och julklappar som jag ska göra i silver. Födelsedagspresenter till Amanda, Stine, Kajsa, Sarah och Adisa (ordningföljd efter födelsedag) och julklappa till Mamma, Joanna & Mia. Sen blir det nog julklappa till farmor och mormor med från oss båda. Det tråkiga är att jag kan inte säga vad jag håller på med ju för en del kanske läser, jag vet inte. Men men jag hoppas i alla fall det ska bli bra! Började med Stine och Kajsa's födelsedagspresenter igår. Blev klar med Stine's ska bara finslipas lite. Har lite problem med idéer till Kajsa's så det får vara kvar tills nästa onsdag. typ på lördag och söndag ska jag sitta hemma hos mamma och pappa och pyssla med förberedelserna för de andra presenterna så jag hinner med allt. Kan i princip göra allt hemma utan att löda för det fattas det lödvatten och svavelsyra till.

Här är i alla fall första momentet av Stine & Kajsa's födelsedagspresenter, kan ni gissa vad det ska bli?Jag har tråkigt

Usch, jag är helt uttråkad. Jag sitter här hemma ensam och tv tablån suger ikväll. Suttit framför datorn nu i snart en och en halv timme och bara slösurfat.

 • Kollat upp julklappar till mig
 • Kollat upp resor till London och Paris
 • Kollat på underkläder jag vill ha
 • Kollat på klänningar jag vill ha
 • Läst bloggar för typ 5e gången idag
 • Kollat på idol-sidan och kommit fram till att det verkligen inte lockar mig i år
 • Kollat på tv.nu sju gånger för att se om jag missat något eller om det ändrats något sedan sist


Åhhh, trkåigt det är....


Min favoritlåt!
Om idag inte var en ändlös landsväg
och i natt en vild och krokig stig
om i morgon inte kändes så oändlig
Då är ensamhet ett ord som inte finns

Men bara om min älskade väntar
och om jag hör hennes hjärta sakta slå
Bara om hon låg här tätt intill mig
kan jag bli den jag var igår

Jag kan inte se min spegelbild i vattnet
Jag kan inte säga sorgelösa ord
Jag hör inte mitt eko slå mot gatan
Kan inte minnas vem jag var igår

Men bara om min älskade väntar...

Det finns skönhet i flodens silversånger
Det finns skönhet i gryningssolens sken
Men då ser jag i min älskades öga
en skönhet större än allting som jag vet!

Och bara om jag vet att hon väntar
och om jag hör hennes hjärta sakta slå
Bara om hon låg tätt intill mig
kan jag bli den jag var igår

Resetarmen suger

Jag har precis sagt hej då till Adisa som flyger mot Cuba och andra äventyr på tisdag. Jag hade svårt att hitta något att köpa som resehjälp, eftersom tjejen gått och köpt allt själv. Men jag köpte i alla fall till slut UNO, fotcreme, solstift och ipren gel. Kan vara bra till uttråkade resor, för onda fötter, stickande sol på läpparna och ont i axlarna efter mycket bärande på ryggsäckarna. Usch suget i magen efter resor gör ont, jag vill med. Jag hade så gärna velat hänga med, jag är så avundsjuk. Jag kommer inte kunna resa på ett bra tag!

Jag hoppas dock att jag kan hänga på till paris över nyår som jag blivit så gladeligen inbjuden till. Fy, det hade varit så kul =) London-trion, Fidde plus lite annat folk, åh så underbart. Vi får se vart pengarna räcker till.

För att strö salt i mina sår, så har Joanna och Per bokat resa till Thailand, så jag är avundsjuk på dem med! =(

När jag var ute och reste skrev jag i min dagbok vart jag ville resa, det är bara dumt och titta på den lista. Jag kan typ börja gråta av att läsa den. Haha. Jag kommer inte kunna besöka alla ställen på ett bra tag...men någon gång kommer jag att besöka dem.


Några resmål på listan

Australien, Centralamerika, Island, Indien & IndonesienTågluff i Europa, Karibien, Irland, Peru & Nya ZeelandKanada, USA, Scottland, Transibiriska järnvägen & Japan

"Bettan's ringar och eventuellt ett armband..."

Tja, det var sloganen till min smyckes kollektion som Pip på jobbet kom på, tyckte det var lite små roligt.

Tänkte uppdatera lite om mina resultat efter andra gången på silversmides kursen. Jag gjorde ännu en ring och det kommer jag nog fortsätta med ett tag till. Sen kommer jag nog prova på ett armband och sen smälta gamla rester till coola halsband! Åh, ser fram emot följande onsdagar.

Tinna hjärta FiddeRSS 2.0