Ett års firande

Igår firade jag och Fidde att vi varit ihop i ett år, egentligen är det den 2:e dec men lite roligare att fira i helgen då man kan festa till det lite. Så jag hade bokat en Duobehandling på Atlantis SPA och det var jätteskönt. Först simmade vi lite i poolen, sen fick behandling och efter det satte vi oss i relaxen igen och tog en öl och lite snacks. Sen gick vi till Åtta glas och åt en god middag, dock sega som as eftersom man blir ju helt slut, efter att ha relaxat i flera timmar haha. Vi tog bussen hem klockan 21.55 och somnade bums när vi kom hem. Härligt. Annars kan jag varmt rekommendera SPA-behandlingar, det är jätteskönt.


Bilden kommer från Atlantis SPA

Första advent

Idag tände jag det första ljuset och det lyser fortfarande...oh, Jag har en sån mys känsla i hela kroppen.



Advent

Jag är faktiskt väldigt nöjd med min adventsljusstake. Kanske inte så julig men jag tyckte att den blev snygg.
(Sorry Sarah var bara tvungen att knyta om den sista ; ))



Min framtida bästa vän

För er som undrar så är det en hörselapparat.




 




Så klart valde jag rosa som färg =)

Glädjen varade inte så länge

Idag fick jag beskedet att jag inte längre behövs på mitt jobb =( Jag visste ju att dagen snart skulle komma men det är lik förbannat tungt och ta och deala med. Så idag jobbade jag sista dagen på Stilexo, kanske kanske att de ringer efter mig men jag vill inte hoppas på det för om hoppet finns där så blir jag bara mer ledsen. Nu ska jag iväg till stan med Amanda. Hej

Ont

Idag fick jag förbannat ont i min handled och min axel av mitt jobb. Jag fick (jag tror det var ett straffarbete för att jag försov mig idag ;) )  jobb ute på slipcellen och det är jobbigt. Måste slipa, paddla och putsa och massa saker och allt måste man trycka så hårt och det skakar i handen.  Jag har riktigt ont nu efteråt. Och så fick jag lite ont i ryggen nu också för jag släpade ner två kartonger till kupan med saker i, tunga saker! Han som tog emot var imponerad av att jag orkade bära den, han orkade knappt.

Nu ska jag bara slänga mig i soffan för jag har ont och är trött!

Hittat bästa julklappen

Till er, Joanna och Per!

Fan vad jag garvade när jag såg dessa mjukisdjur som är en förstoring på en miljon gånger på organismer som kan finnas i våra kroppar. Man får även med..."ett kort med verkliga bilder och information om hur organismens liv ter sig i dess naturliga omgivning". Haha. "Det bästa av allt är att du inte ens behöver tvätta händerna efteråt!"




Giant Microbes

Surt bara att de kostar 79kr/st och det finns 46st av dem. Ni får nog tyvärr bara se de är på bloggen =) Hoppas det räcker.

Överlycklig, igen!

Jadå har jag just kommit hem från staden där jag inhandlat soffan jag visade på bild igår och öven dessa matsalsmöbler. Jag är helnöjd och tror det kommer bli skit snyggt =) Nu ska jag börja packa lite smått.



Herregud

Åkte Anna just ut ur Idol?! Är det sant?!

Hahaha...


Ihhh.

Åhh, vi fick lägenheten. Jag är överlycklig och vill bara börja packa allt nu. Visserligen måste jga typ börja snart för vi kommer nog förmodligen flytta in redan innan jul =) Blev så överlycklig att jag åkte till stan med mamma och tittade på massa möbler, har fastnat för en jätte skön och fin soffa och ett snyggt matsalsbord och stolar. Allt för enbart 16000kr jag tycker det är skit billigt för det är snygga och rejäla saker som är från Severins Möbler och jag kan säga att jag hittade dyrare saker som var fulare på Ikea!! Förvånad blev jag. Men jag måste snacka med min andra hälft och visa och disskutera lite, men soffan är i princip min, jag vill bara så gärna ha den. Ska lägga in bilder på grejerna snart...


Soffan jag är helt kär i!

Lisabeth vill,

men kan inte sovaaaa...[tänk "Ronja Rövardotter" - Lovis]

Jag är så trött men kan typ inte sova, jag har alldeles för mycket att tänka på. mest handlar det om mitt närmaste två år jag tänker på. Hur ska jag klara mig ekonomiskt?. Det kanske är helt sjukt men det är det jag tänker på. Sen så klart tänker jag lite på OM vi får denna lägenheten vi var och tittade på igår. Fidde ringde idag men fel personer svarade så de bad honom ringa imorgon igen, gash jag klarar inte att inte veta. Och OM vi får den så vill jag ju handla snygga möbler som jag inte alls har råd med, men som är sånt som jag vill lägga pengar på för det är värt det, men det är ju lite svårt när man är fattig =(

Nej nu har jag suttit uppe i en timme så jag hoppas jag kan somna nu, ska gå och göra ett försök i alla fall.


Håll tummen...



...för att vi får lägenheten som vi var och kikade på idag. Den är helt okej enligt mig och väggarna och planlösningen är bra. Tapeterna är fräscha och lite tuffare än de andra VSBo lägenheterna man sett. Köket är lite litet men jag tycker det är lite mysigt. Jag tror vi kommer att trivas där. Så håll tummarna att den blir vår.

Jag sitter på jobbet

 och hör på radion att det finns albinjägare i Afrika, det är ju helt sjukt. Tydligen skulle de få mer fångst och skördigare åkrar och tur om de mördade albinos. En liten flicka hade nyss blivit mördad, så hemskt.

Julkänslan

Nu börjar min julkänsla infinna sig. Jag har fixat de första julklapparna och i princip tänkt ut vad jag ska ha till alla. Dock är jag extremt bekväm i år och har köpt de flesta julklapparna på internet och gjort många av mina julklappar. Jag orkar inte springa runt i butiker och vända och vrida på alla saker, nej! Och roliga julklappar blir det inga heller jag har helt enkelt inte orkat lägga sååå mycket energi i dem men kärlek finns där alltid. Jag vill bara åka och köpa en julgran nu och massa julpynt. Jag vill börja julbaka och julstäda och pynta. Men det är ännu ett tag kvar =( Men det går nog snabbt, för jag har massor att göra tills dess, fullt upp på helgerna och veckorna och när man har roligt brukar tiden flyta på snabbt.



I år ska jag skaffa mig en egen gran och pynta den.
Dock kommer den nog inte bli så fin som den vi pyntar hos mamma och pappa.

Sambolivet

Usch ja, jag har som säkert många med mig, gått ner mig sen jag flyttade in här. Visst jag var väl inte alltid den piffigast och fräschaste jämt innan heller men nu bara orkar jag bara inte längre. Jag fiser och rapar och sminkar mig sällan om jag inte ska typ till stan eller ut på något "stå-hej" och jag till och med duschar inte lika ofta, jag kan till och med gå och lägga mig med lite svett under armarna, för att duscha så fort jag vaknar, till skillnad från förr när jag så fort jag kände det minsta uns till svettdoft så hoppade jag in i duschen och skrubbade mig själv från topp till tå. Jag har flötigt hår uppsatt i en knut på huvudet, inga uppsättnignar där heller, dock har jag aldrig hållt på speciellt mycket med detta men men. Jag går typ runt i mysbrallor, gamla t-shirts och fårskinnstofflor. Ibland händer det även att jag har på mig kalsonger, för de är så lösa, slappa, och låren skaver inte mot varandra.

Vi äter osunt, fast vi säger till varann att inte köpa onyttiga saker så hittar vi alltid en genväg till att få köpa en godispåse eller kanske en cola. Eller varför inte en pizza, som idag när vi hade bytt till vinterdäck (jag stod inte bara vid sidan om och sa åt herrn vad han skulle göra, jag hjälpte faktiskt till, på riktigt) så var det en sån där genväg, vi hade ju varit duktiga nu och så då är det ju gott me pizza och få lite belöning! Fan vad fel det blir ibland. Men det är egentligen inte så att jag ogillar det, jag tycker mest det måste vara tråkigt för Fidde, att jag blivit så äcklig och skabbig.




Nu har jag dock väldigt ont i magen så jag är inte alls sugen,
men om suget återvänder står det lite nonstop på bordet ; )

Klockan är 04.24 och vi...

...kikar runt Facebook. Tragiskt


Räddarna i nöden


Magvärmare och vetevärmare

ÅHH

Åh, jag kan inte somna. Jag blir galen, det hjälper ju inte att man ligger och tänker "jag ska upp klockan halv sex, jag ska upp klockan halv sex, jag ska upp klockan halv sex, osv."

Skandia Försäkring

Ja, jag tycker om Skandia, faktiskt. För två år sedan gav de mig 118.200kr och idag lite mer pengar. Kunde inte passa bättre nu när jag ska börja plugga och allt. Dock hade jag ju helst av allt haft hörsel på båda öronen OCH varit utan tinnitus, men snart hör jag ju bättre med hjälp av hörapparat så just nu är allt bra =) Förutom magen då... 

Sjuk igen!

Hopp nu har jag varit på vårdcentralen igen och fått pencilin, Furadantin denna gång, se om det hjälper. Fått tillbaka urinväginfektionen så jag har ont. Ligger mest och oj:ar mig i sängen, det börjar bli väldigt tråkigt. Men det är tråkigt att vara sjuk med. Igår försökte jag intala mig själv hela dagen på jobbet att jag mådde bra. När det var så illa att jag gick dubbelvikt fram till maskinen och bytte bitar så sa jag stopp, jag gav upp. Jag hade för ont. Klockan var dock typ tolv men det fanns inte en chans att jag hade orkat med två timmar till i den ställningen. Nej nu ska jag gå och laga lite mat så jag kommer igång med mina tabletter.


Snabb visit

Jag var bara på maskeraden i ca.tre timmar, mådde dåligt så jag åkte hem. Nu sitter jag mest och väntar på att jag ska hämta Fidde. Det var kul så länge det varade men jag kände ju ingen förutom Fidde och Rille då, så det hade nog blivit lite långtråkigt i slutändan. Och sen att jag inte är på topp gör ju inte det hela bättre precis. Men vi fick visa upp våra dräkter och folk tyckte att vi var snygga och så. När jag pratade med Fidde på telefon innan så sa han att efter det att jag åkt så fick han och Rille pris för bästa kostym - killklassen. Kul! Priset var att dricka så mycket de kunde från baren på två minuter. Tur att jag inte var där och vann ; ) Hann inte ta så många kort.



Nu drar vi på maskerad


YES

Han åkte ut, Lars åkte ut. Jag är dunderglad att Lars åkte ur Idol!

Sen glömde jag en våffla i järnet under tiden jag skrev det förra inlägget! Den var inne i järnet LÄNGE!





Fredag, pust snart slut!

Gick upp i ortan och ringde vårdcentralen för att få ännu en tid och lämna prov eftersom urinväginfektionen inte verkat släppa efter pencilin-kuren. Fick komma ner och fick veta att som sagt det inte hade släppt och de skulle skicka provet på odling. Okej sa jag och gick hem igen för jag skulle åka med mamma och mormor till Ullared och Gekås. På vägen dit började jag få ont i magen igen, så typiskt när jag sagt till de på vårdcentralen att jag inte känner av infektionen mer än när jag går på toa, men men. Fick en alvedon och det gick över. Sprang runt på Gekås och gjorde åt alldeles för mycket pengar IGEN. Men jag fick tag i några fynd i alla fall som jag inte räknat med som t.ex de fina skålarna, våffeljärn som jag precis gräddat de första våfflorna i och två skjortor och fina enfärgade slipsar till min viktig-petter här hemma! =)
Fick ett par skor av mamma som var fina. Sen förutom alla de dära vanliga grejer som man alltid handar, handlade jag handdukar i massor, en våg, en liten låda att ha mina pågående smycken i och säkert något mer onödigt som jag inte minns nu!



I och med att jag fått tillbaka infektionen så har jag vilat lite och är allmänt trött och har faktiskt lite ont så jag stannade hemma från tjejkvällen med jobbet. Tråkigt att behöva vara utan det men men, behöver vila mig, känner jag. Imorgon ska vi på maskerad i vaggeryd det ska bli spännande!


Föresten så såg det ut så här en ca. timme efter att jag kom hem, HAHA.


Jag undrar hur det ser ut när jag kommer hem!


Föresten

Nu funkar www.lisabeth.se med!

Ne, nu får de banne mig vara nog.

Idag gick jag upp vid tjugo i sex, efter att ha somnat runt ett-två snåret (jobbade till halv elva). Stressade iväg till jobbet och satte igång med arbete. Redan vid sju började jag känna av för-stadiet till migrän, jag blev förbannad och sa till mig själv "Ne nu får de banne mig vara nog"! Jag har ingen lust och gå hem idag IGEN! Gick ju hem förra veckan för urinvägsinfektion. BTW, hade jag inte en aning om att det kunde göra så ont!
Men typ kanske kvart över sju så gav jag upp, jag såg inte längre vart jag borrade och jag hittade inte bitarna i pallen så jag gav upp. Jag cyklade hem, PUST det var en pina. Det gick sakta och ibland hoppade jag av cykeln bara för att det skulle gå ännu saktare eftersom jag inte alltid såg vart vägen slutade. Vid typ kvart i åtta var jag hemma och kastade mig i säng. Sov och vaknade pigg och kry vid halv tolv. Gick upp och försökte vara som en vanlig människa, åt lite frukost, tittade lite på tv, skulle precis gå och handla när migränen tog fart igen, nu ännu värre! Jag låg som en klubbad säl i sängen tills Fidde kom hem med mat. Jag åt lite och mådde så illa att jag var tvungen att lägga mig igen. Sov tills nu vid nio typ och åt lite igen och förhoppningsvis är det förbi nu.

Jag blir så förbannat trött på att när en sjukdom har gett upp och lagt sig så kommer nästa. Det har fasen varit så sedan jag kom hem i maj. Det har varit varböder, feber, feber&förkylning, magsår, urinvägsinfektion och så lite migrän om vart annat.

Detta året har varit ett sjukdomsår, jag var varit hos olika läkare mer detta året än vad jag varit under hela mitt liv och då har jag varit ganska ofta hos läkaren förr. Jag har pungat ut så jäkla mycket pengar för besök och mediciner i år så jag blir helt deprimerad av att tänka på att jag ändå inte är kry.

I januari började det med alla dessa sprutor man måste ta inför resor, sen all medicin man var tvungen att ha med sig. Sen var det lite inhandlande på resan av krämer och tabletter för det ena och det andra. När jag kom hem var det heracilinkur efter heracilinkur, besök på vårdcentralen ett antal gånger. Omeparazol för magen. Besök hos öronläkare för och se om jag fortfarande hör lika dåligt. Besök på infektionskliniken för att få redan på att de kan inte göra något och att jag får gå till hudmottagningen. Och så nu slutligen urinvägsinfektion så en liten kur av selexidkur. Jag får ju inte glömma kostnaden av p-piller och mitt himla dyra special-schampoo mot min såriga hårbotten!


Jag har i alla fall frikort för sjukvård nu i alla fall.


Http://lisabeth.se

Under hela helgen har Fidde och pappa försökt flytta denna blogg till www.lisabeth.se men det har bara krånglat och jag har blivit kinkig för alla förslagen inte varit som jag har velat. Jag vill ha det som jag har det nu fast ha det på min hemsida. Men nu har det i alla fall löst sig så att man kommer till denna bloggen när man skriver in http://lisabeth.se och det är ju kul. Men vill ju helst att det ska funka med www.lisabeth.se med och att jag ska slippa gå in via blogg. se men men det funkar inte än och som sagt jag är för kinkig och ha de förslagen jag fått se i helgen så tills vidare får det vara så här!

Kalas



Ikväll är det kalas för Amanda och så här ser presenten ut...vad som är i visar jag senare.





RSS 2.0