Året som gått

Jag gjorde denna lista även förra året, nu kommer en liten uppdatering


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?

Var ute på en resa i tre månader och flyttade hemifrån, på riktigt.

Höll du några av dina nyårslöften?

Sätter aldrig några löften.

Blev någon av dina vänner förälder i år?

Nej.

Dog någon som stod dig nära?

Nej.

Vilka länder besökte du?

Thailand, Kambodja, Vietnam, Laos, Macau, Hong Kong, Kina, Tyskland & Danmark 

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?

Skidresa

Vilket/vilka datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?

10 mars - Min 20e födelsedag
21 mars - Full moon party
24 maj - Besteg Kinesiska muren
29 november - Firade ett år med Fidde

Vad var din största framgång 2008?

Ta steget till vuxenvärlden och säga förlåt

Största misstaget?

Redde ut saker försent

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Detta har varit det sjukaste året på länge, 8 pencilinkurer på hela året. 5st för äckliga bölder och 3st för urininfektion

Bästa köpet?

Jeans i Kina, jackor från Kina och min nya dator

Vad spenderade du mest pengar på?

Resan

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Resor, Fidde och min lägenhet

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?

"All I want is you" - Barry Louis Polisar

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

En viss period var jag det ledsnaste jag någonsin varit men resterande året har jag varit glad

Vad önskar du att du gjort mer?

Njutigt

Vad önskar du att du gjort mindre?

Stängt in mig

Hur tillbringade du julen?

Med släkten

Blev du kär förra året?

Ja, ständig förälskelse

Hur många förhållanden hade du förra året?

1

Favoritprogram på tv?

One tree hill, Gossip Girl, Desperate Housewives och Brothers&Sisters

Bästa boken du läste förra året?

Oh, det var många bra. "PS. I love you", "Där regnbågen slutar", "El Choco",  "The damage Done" och "Bilden av pappa" är några av dem

Största musikaliska upptäkten?

Amy Macdonald

Något du önskade dig och fick?

  • Externt-minne till datorn
  • Satin-lakan
  • Bestick
  • Soffstövlar dessa
  • Mamma Mia - dvd
  • Titanic - dvd
  • En tröja på MQ


  • Något du önskade dig men inte fick?

  • Dammsugare
  • Mössa


  • Vad gjorde du på din födelsedag 2008?

    Drack mig full på Koh Samui och fylle-ringde till Fidde, eventuellt grät några tårar med.

    Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

    Säkert mycket, men inget jag kan komma på

    Hur skulle du beskriva din stil år 2008?

    Lite slappare än vanligt

    Vad fick dig att må bra?

    Nya rutiner

    Vem saknade du?

    Skillingarydsgänget, Kajsa, Sebbe och Stine

    Den bästa nya människan du träffade?

    Ewa&Lynn

    Årets sötaste?

    Fiddes brors barn

    Årets hetaste?

    "Gardinerna" jag fick i julklapp

    Årets största kärlek?

    Kärleken till Fidde

    Årets besvikelse?

    Snopet avslut på jobbet

    Årets bästa?

    Kinesiska muren

    Årets snällaste?

    Fidde

    Jag har blivit kär

    i Microsoft Office OneNote® 2007. Det är ett program jag länge, länge längtat efter. Det visste jag inte förens nu, haha. Men gud jag kan samla alla mina lustiga tanker, få ordning på dem och i samma program anteckna framtida skolsaker. Åhh, Jag kan inte slita mig. Jag var på väg att radera det när jag installerat det men det var något som bara sög mig in och jag började kika lite mer och så vips var jag fast! Jag sitter och viftar med fingrarna runt huvudet som bara jag kan, överlycklig är jag =)




    Ny inköp

    Tänkte lägga in bilder på det vi handlade igår =)



    Syns visst inte så bra men men, TVn i alla fall.



    Min nya dator =)



    Den är lite mindre om man jämför med den gamla, haha.

    Hemma

    Äntligen hemma en hel dag...vi har farit och flängt nu de senaste veckan fram och tillbaka och huller om buller. Jag är så trött och vill bara vara hemma lite och pyssla lite, speciellt  nu när vi köpt massa nya och fina saker igår...OHH. Jag köpte en notebook, som jag sitter och skriver vid nu. Och Fidde köpte en TV och så köpte vi skrivbord, stol och massa saker till kontoret =) Så här ska fixas. Hörs senare.

    Bocken är nerbränd

    Haha. Jag och Fidde har på vår startsida på internet en webcam på bocken i Gävle och vi har bara väntat och väntat på att den ska brinna när vi tittar på den. Men vi missade det, Attans!! Nu är den i alla fall nerbränd, tjoho. Jag tycker faktiskt att det numera hör till. Jag skiter i att den kostar mycket och bla bla bla, det har blivit en tradition. Sen 1966 då den första gången kom upp så har den stått kvar 12ggr, tror jag att jag räknar det till. De andra åren har de brunnit eller slagits sönder. Haha. 




    Äntligen

    Äntligen har jag pyntat klart granen, som jag har längtat efter att få klä min egna gran. Under hela hösten har jag finplockat massa vackra julkulor. Jag blev faktiskt nöjd med resultatet.  Surt att man inte kan få med allt det fina på bild men jag har försökt i alla fall. Jag önskar alla en god jul. Hoppas alla får en fin julafton.


    Julpost

    Bland alla saker som händer vid juletider så är julposten en av de som jag gillar himla mycket. I år har jag dock inte fått så himla mycket julkort men desto finare =)




    Fjärde advent

    Har nu äntligen tänt det fjärde och sista ljuset i min adventsljusstake och alldeles nysses sagt hej då till mor&far och svärföräldrarna. De var här på lite glöggfika. Vi har kommit i ordning ganska bra nu, bara lite små saker kvar som att köpa skrivbord och sätta upp kort på väggarna och sånt. Men jag är nöjd för nu. Jag är alldeles för trött och slutkörd för att lyfta ett finger just nu. Hållt igång i en vecka nu och packat, burit och lyft och igår var vi i Danmark och sprang runt i massa affärer. Puhhh. Dagen innan jul nu ska jag bara ta de lugnt, bjuda tjejerna på glöggfika med och sen bara vila inför jul.



    Mycket,

    ...vill ha mer!

    Redan trött på att flytta

    Jag har själv släpat upp fyra resväskor och tre TUNGA kassar till vår nya lägenhet. Gash jag är helt slut! Mina armar är dölånga och jag har ont överallt! Jag har ändå bara tagit de lätta sakerna!! Nu ska vi kila upp till A6 för att köpa sängar och sen imorgon ska vi flytta resterande saker. PUST

    Filmkväll

    Åh, jag såg i förra veckan att "The Bodyguard" skulle visas på kanal 5 igår, jag bara "YES, något kul och titta på". Så hade jag bänkat upp för att se denna film, men så ser jag att på Tv3 visar de "Titanic". Gash jag kan ju aldrig se den utan att gråta och den är så grymt lång så jag tänkt nej jag ska inte börjat titta på den för jag vet hur det kommer att sluta. Så jag envisades med att titta på "The Bodyguard", eh, tills första pausen...då knäppte jag över till trean och sa tillm ig själv att jag senare skulle koppla tillbaka till femman. Men nej jag fastnade som så många gånger tidigare. Den är så otroligt bra, oh jag bara älskar den! Jag blir så rörd av alla fina scener och sista timmen är ju så fruktansvärt jobbig. Jag börjar alltid, alltid gråta på samma ställe. När kaptenen (den förbannade kaptenen fast som jag inte låta bli och tycka på för jag har en liten svaghet för gamla män i filmer.) stänger dörren till "förarhytten" och ställer sig vid rodret och bara inväntar döden. Tårarna bara sprutar ur mina ögon. Ibland jag sluta efter ett tag och liksom bara gråta lite. Men nej, igår så kunde jag inte sluta förens jag somnade med dyngsur kudde och täcke. Jag fick ett redigt lip-anfall. Haha. Jag till och med, ni vet, typ hyperventilerade med halsen. Blev helt öm i halsen. Det gör ju så ont. Shit jag bara grät och grät och grät. Fidde flinade och drog skämt så jag grät ännu mer. Usch det var länge sedan jag lipade så mycket. Tror det var senast när jag kollade på "The Guardian". Jag kom fram till det igår att är livrädd för att mörka vatten och att drukna i ett sådant. Jag tror därför att det är lite därför jag lipar så mycket. Jag hoppas i alla fall att det är något sådant annars är jag ju bara förjävla fjantig. För när jag tittar på "Det stora blå" är jag likadan. Tokigt.


    Inte en lugn stund

    Jag trodde att nu när jag blev arbetslös så skulle jag har tråkigt, och inte ha något att göra så jag såg till att jag hade lite hållpunkter med saker att göra. Men helt plötsligt blev det extremt mycket så jag minns inte längre hur länge jag varit utan jobb för jag har haft fullt upp alla dagar. Jag har nästa gjort mer saker än jag gjorde när jag jobbade.


    v.49
    På mimmis magasin med mormor, i stan med mormor, bakade med Evelina och Amanda. Var i Göteborg och hälsade på Kajsa och Stine, Julbord på Movalla och sist men inte minst julmarknad i Eksjö.

    v.50
    Mimmis magasin med mormor, körde morfar till vårdcentralen, Jönköping till hörselhabiliteringen, körde farmor till jönköping, Till värnamo till hudkliniken, Ullared men mamma. Till värnamo och hälsa på morfar.

    v.51
    Jönköping och titta lite och idag var jag och hämtade min hörapparat i Värnamo. Imorgon ska jag flytta lite och på torsdag ska vi till Jönköping för att köpa sängar och sen flytta allt. Sen på lördag ska vi åka till Danmark....PUHHH!

    Hinner inte stanna upp och vila haha. Men det är gött och ha något att göra hela tiden tycker jag.



    Tredje advent



    Fjärde advent kommer jag bo på ett annat ställe, längtar! Idag ska jag och Joanna åka ner till morfar som ligger på sjukhus i Värnamo och sen ska vi fira mormor som fyller år imorgon. Ha en bra dag.

    2005-2008 i bilder

    NOSTALGI













    Musikpolisen

    Är det bara vi som tycker att nya vinnarlåten i Idol var lik "Sometimes when we touch" i refrängen?




    Ny favoritlåt



    Ni kanske känner igen den från filmen "Juno"...

    Julklappsdag

    Idag har jag pysslat med att slå in alla julklappar. Fattas endast två stycken och ett snöre sen är allt klatt!





    Nu har de alla en plats i min stora julpåse =)


    Andra advent

    Nu har jag tänt andra ljuset i min advents-ljusstake längtar efter att se de alla fyra ljusen brinna.



    Kajsa kom på det!!

    Jag har länge undrat vem fan Robin i idol är lik, Kajsa kom på det, BASSHUNTER!!!


    Erkänn likt.




    Källa                                                                                                                                        Foto: Daniel Ohlsson/TV4

    I Göteborg

    Nu sitter jag i Göteborg hos Stine och Kajsa i deras andrahandslägenhet. Jag och Stine har sprungit runt på stan medans Kajsa har pluggat men några vänner. Jag har kånkat på massa julpapper...det var tungt. Vi har julpysslat lite med lackning av packet och kort, mysigt. Nu stökar de ute i köket med maten, ska nog ta och gå och hjälpa till.

    Mot Göteborg

    Nu åker jag strax till Göteborg för att träffa Kajsa&Stine. Det ska bli så kul och det var så sjukt länge sedan.Stannar tills imorgon. Då blir det direkt hem för att gå på Robert Wells och julkbord och hela kittet. På söndag ska jag till Eksjö på julmarknad. Så det är fullt ös hela helgen. Ser fram emot det.




    Önskelista

    Nu när jag ändå är igång med julklappar så kan jag ju skriva ner vad jag har önskat mig i julklapp av Mamma&Pappa, Joanna och Fidde.


    Usch jag blir sjuk

    Jag räknade just ut hur mycekt pengar jag har spenderat på julklappar i år för nu är jag äntligen färdig. Jag trodde jag inte hade handlat såå dyrt och så mycket i år ända! Men slutsumman hamnade på 4110KR, HERREGUD!! Usch jag blir lite sjuk faktiskt, vill nästan spy när jag tänker på det och det är ändå bara 4st jag har köpt julklappar till! 1000spänn i runda slängar på dem var. Gash. God Jul säger jag bara! Men jag gillar att ge bort saker det är inte det. Jag trodde bara att jag handlat billigt och smart i år men, icke!

    Jag hoppas bara att folk blir så glad som jag tänkt de ska bli, men men det återstår och se!



    Årets första lussebulle



    Den var jätte god. Jag, Evelina och Amanda har bakat i flera timmar idag. Så trevligt så.

    Ibland överraskas man...



    Dessa fina blommor fick jag av Fidde idag.
    Även att vi firar ett år så trodde jag att det var färdig-firat i lördags, men icke =)
    Jag blev jätte glad.

    Inte meningen

    Det är inte meningen att jag ska laga mat, eller i alla fall potatis. Varje gång jag börjar skala så börjar näsan rinna och då är jag vissa gånger inte alls snorig när jag börjar sen så kliar det på händerna i flera timmar efter det att jag slutat. Jag tvättar och skrubbar händer många gånger. Elaka potatisar. Tur att jag itne är så kär i potatis då. Blir vid fåtals tillfällen. Idag blir det Hasselbacks-potatis (reserverar för stavfel, skrev hur jag uttalar det =)) och prinskorv. Avanserat!! Eller inte.

    Barndomsminnen



    Minns när jag och Evelina satt i hennes uppblåsbara fotöljer och sjöng mot spegeln säkert 500ggr om dagen i säkert flera veckors tid.

    RSS 2.0