Tisdag

Å jag älskar sånna här dagar som idag. Inte att Lia har feber och är sjuk, men att Lia har feber och är sjuk och sover en lång stund!! Och att jag samma dag har massa energi och ork att städa! Och att Fidde kom hem på lunchen och hjälpte till och slängde massa skräp, all återvinning. 
Jag har hunnit plocka i ordning saker som legat framme alldeles för länge och småsaker som aldrig blir gjorda, dammat, dammsugit, torkat golv, ätit mat, vattnat blommor, tvättat, duschat och nu hinner jag till och med med att sträcka ut mig på soffan. Underbart! 
Härligt väder är det också, tusan att pluttan är sjuk, annars hade jag och Lisa tänkt ta lite kort på de små i det fina höstvädret.

Nu vaknade hon




Lördag

I lördags som sagt var pappa här på lamptjänst. Mamma hjälpte mig att lägga upp gardiner som jag skjutit upp i några månader, haha. Härligt att få lite gjort. Lia och Fidde var hos fiddes bror och åt lite kvällsmat.
Men innan dess, på förmiddagen, så var vi hos farmor på 11-fika. Vi tog cyklarna ner och Lia fick premiäråka i sin cykelsits. Hon protesterade inte utan verkade gilla det. Känns som det kommer bli så mycket smidigare nu när man kan cykla till mina föräldrar eller hem till kompisar.
Hos farmor fick Lia prova pianot, det var kul. Men saker man kan slå på som låter brukar väl vara roligt för barn.











Så nöjd!


Det blev så bra med lamporna som jag trodde! Så jäkla nöjd.
Bara sängen och gaveln som ska centreras, och en matta till golvet, sen så får sovrummet vara klart för ett tag!

Sjuka

Usch nu är vi snoriga igen. Jag har ont i halsen och är febrig också. Lia mår inte heller bra. Så vi är nerbäddade och gör inte många knop. 

Igår var Ida här en sväng och hjälptes åt med Fidde att byta lite delar på min mobil så nu funkar den igen, wiho. Men vi får la se hur länge haha.

Helgen var toppen. Lia och Fidde var på 60årskalas och jag var på återträff, 10år sedan jag slutade nian. Så kul hade jag! Men oron om hur det gick med Lia grodde, men jag bad om uppdatering hela kvällen så jag kunde slappna av. Och hon hade så kul och levde på som om det inte fanns en orolig mamma. Hon gjorde succé på kalaset och var tydligen nöjd hela kvällen. Hennes far var väldigt stolt. Och planen att hon skulle somna i bilen därifrån hem till mina föräldrar och sen sova resten av natten där, gick smort. Hon hann somna innan (ca 21) och sov ända till 07. Jag var väl hemma vid 01 och kröp ner bredvid en gosig bebis. Så gött att det gick så bra!!


Nä nu ska jag vila lite medan bebisen vilar.







Fem starka viljor

Det är såååå lätt att fotografera våra små bebisar. Eller inte! När den ena är nöjd, kryper den andra iväg och när den ena gråter, ler den andra största smilet. Haha. Men de är så goa, och det blir många roliga kort.
 
 
 

Tisdag

Ännu en härlig höstdag tillända. Lia började dagen med att vara missnöjd med i princip allt, vilket ledde till att jag blev det också! Så för att bryta gnagandet på varandra så bestämde jag att göra lite nytta istället. Jag tog med mig Lisa och Linnea (och Lia såååklart) till Jönköping och handlade och åt på Ikea och sen tog vi oss ut till Erikshjälpen en sväng meeen det var inte så mycket att ha, denna gången heller.

När vi var på Ikea så ringde mormor och frågade om jag vill hänga med henne och fika hos farmor i det fina vädret. Och självklart ville jag det. Eftersom jag vet att Lisa älskar att fika och förmodligen skulle uppskatta att sitta på en riktig "tantafika" så frågade jag såklart om hon och Linnea ville hänga med. Så mysigt och jag tror Linnea charmade mormor och farmor också. Så roligt. Jag passade på att be Lisa ta kort på oss alla också. Å vad jag är lycklig att jag har alla dessa fina människor i mitt liv, mina fina "gamlingar" och nyfunna vänner. Väldigt mysig eftermiddag och solen värmde såååå härligt.
 
 
 
 

Spontan träff

Igår bestämde jag och Titti för att ta en promenad i det fina vädret. Vi stötte på Lisa på vägen så vi gick till lekplatsen vid fåglabäck och gungade de små liven. Så mysigt. Sen valde vi att ta promenaden över himlabacken och elljusspåret hem, svettigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Så sköna ungar!!

Lördag

Glömmer att uppdatera här...



I torsdags klädde vi upp oss, hela familjen, och blev fotograferade. Så spänd på hur de blev, och nervös!! Brukar ha svårt för bilder på mig själv. Men men det var ju mest bilder på Lia som togs och de blev säkert superb!! 


Vår lilla sockertopp!!

I fredags åkt lilla familjen och badade i Vaggeryd. Så mysigt så!! Precis när vi tänkte gå ur plurret så kom Jamie & Sofie med barnen och Lukas så då stannade vi ett tag till. 
På kvällen kom Madde, Daniel och Lova på lite kvällsmat. Alltid lika trevligt att ses! Längtar så tills vi typ blir grannar... Hur underbart är det inte att ha sin bästis ett stenkast bort?!? Jag tror det kommer bli toppen!! 





Idag åkte jag och Madde och småtjejerna ut till österskog och Leva café hemma. Vi var där på öppningsdagen i maj och var sugna på en liten utflykt dit igen. Sååå mycket fint har dem, så svårt att välja vad man vill "plocka" med sig hem. Men det blev ett ljus, en ljuslykta, en flätad kruka och en liten present till en liten pingla som snart fyller år. Lia och Lova smaskade i sig rispuffar medan mammorna delade en morotskaka och en bulle med kaffe såklart. Smaskens. 





På eftermiddagen så bjöd jag hit Lisa och Linnea när jag och Lia var gräsänkor. Trots att jag hade migrän och magont så ville jag inte vara ensammen så, så härligt att de inte hade något för sig så de ville komma och underhålla oss. Så gött att bebisarna kan leka lite ihop och roa varandra. Vi gjorde egen pizza och gottade oss. 
Jag tänkte ju att flickorna skulle somna tidigt så mammorna kunde kolla tv, äta snacks och tjöta i lugn och ro, meeeeen så tänkte inte de, eller i varje fall inte Lia. Hon gav inte upp förrän efter kl.22 och då var det dags för Lisa att åka hemåt. Hon var så mysig stundtals, Lia alltså ;-), kröp upp i famnen och la sig mot bröstet. Och kröp upp till Lisas knä med en bok, och typ ville att hon skulle bläddra i den, och hon satt still ett bra tag medan Lisa läste. Så sött.
Så mysigt och trevligt att ha sällskap en ensam lördag, tror Lia är lika glad som jag att de kom. Lia bara sken upp när hon vaknade och såg Linnea.



Imon är det la röja hemma som står på schemat, det behövs städas ordentligt och plockas i ordning. Rösta gjorde vi i fredags. 

Vi blev klara med våra garderobsdörrar i veckan oxå. Hurra!! Nymålade och tapetserade med nya handtag. Kanske inte det snyggaste i garderobsväg men sååååå mycket bättre än som det var innan. 



Full fart

Hej å hå.

Hinner inte uppdatera bloggen knappt, det är full fart här varje dag. Lia röjer runt och vi hittar på saker nästan varje dag. 

Förra veckan kändes det som Lia blivit "stor" pang-boom bara. Vi var och handlade lite nya kläder för jag har tröttnat på hennes garderob och hittade aldrig något att ha på henne. Fyndade massa fint på Lindex! Sen handlade vi på maxi och då satt hon i kundvagnen, stora tjejen. Och efter vi handlat så köpte jag mig en korv och Lia fick en klämmis som hon åt upp helt själv, höll och sög ut allt innehåll. När jag stod där och åt och hon satt i vagnen och åt själv , så bara slog det till att hon växt så mycket. Att hon blivit så stor. Säger väl som alla föräldrar, Var tar tiden vägen? Hinner inte med!
Två tandabissingar är på väg upp också.

Vi hade mamma & bebisgänget här i onsdags på lite lätt lunch. Mysigt som alltid!

I torsdags pysslade jag och Lisa med filtmat till Lia och Linneas framtida lekkök. Så roligt men pilligt. (Mysigt att bara "hänga" som man gjorde förr med kompisar. Så glad för alla nya bekantskaper som kommit i och med att Lia föddes. Så många fina vänner har vi fått!!)
Lite fjärilspasta och en munk fick vi till. Ska göra tagliatelle och lite annat roligt också så småningom. 

I fredags var vi iväg och handlade i Värnamo och åt på McDonalds. Sen härjade Lia runt i framsätet innan vi åkte hemåt, så roligt att bara titta på henne. Haha.
På kvällen sen gick jag och Lia till Elin tillsammans med Evelina. Jättekul att komma hem till dem och se deras fina hus och umgås lite. 

Lördagen spenderades hos mamma och pappa. Jag och pappa bokförde och Lia umgicks med mormor. På eftermiddagen kom fiddes föräldrar på lite fika. Och på kvällen hade vi bjudit in grannarna på lite grill. Det blev en trevlig kväll.

Igår söndag blev allt lite upp och ner. Men en liten snabb fika vid lekparken med familjen Lövdahl/Pajnic fick vi till så vi kunde ge vår present till Lova som fyller 1år idag, wihoo. Tyvärr fick jag en sån vidrig magknip så vi fick skynda hem :-( och jag fick ställa in mina planer med Lisa på eftermiddagen :-( jädra mage.

Denna veckan är lika fartfylld. Roligt!!











RSS 2.0