Hallen

Sent igår kväll fick jag ett ryck och ville göra om i hallen. Jag har tröttnat på att ha skorna i en hög och eftersom jag ännu inte hittar den skoförvaringslösning jag letar efter så fick ett gammalt skoställ hoppa in från förrådet så länge. 

Sen skruvade jag upp krokar jag köpt till Lia. Så hon har egna där hennes jacka och väska kan hänga dådet slipper ligga på golvet. 

Sen hänga en gammal lampa med från förrådet också som får bli taklampa i hallen. Nu saknar jag bara en matta så får hallen va, orkar inte dona med den mer.





Fiddes arbete

 
Jag har fått lite klagomål från mannen i huset att jag skriver för dåligt om hans insatser i vår trädgård. Så detta inlägget blir ett sådant. Som jag var igår, högt och lågt och överallt, så har Fidde varit ute typ. Men det syns desto mer vad han gjort än vad jag gjort härinne. Tyvärr har jag inte så mycket förebilder, eller inga alls, på trädgården, men för enkelhetens skull kan vi säga att allt såg vildvuxet, ovårdat och lite Hill Billy ut! Det börjar gå åt rätt håll nu, men en lång väg kvar och det krävs att jag lyfter på häcken och rensar ogräs också... suck!
 
 
Sämst bilder också, gick runt igår med mobilen och en bebis på andra armen...
 
 
 Det var ett förbannat land med blommor och någon buske som alltid var i vägen när man skulle hoppa ur bilen eller plocka ur något, så det rök äntligen i veckan.
 
 


Här har det rivits mossa tillsammans med min far. Och förra veckan satt Fidde på backen när jag kom hem och rensade bort lite gräs på kanten mot häcken så det ser rent och snyggt ut nu.


Här har det tidigare åkt ner ett träd som stod mitt bland all kirskål men det som hände senast var att uppe på altanen där har en stor en-buske, som vi säger (gran säger experterna) åkt bort. Även en stor rhododendron rök med, vi har en till. Blev såååå mycket större och luftigare på altanen. Nu är där dock kvar jord och lite småblommor men så småningom blir det ett helt däck med en stor trappa ner där det är staket nu.

På tal om altanen så kämpade han för några veckor sedan med att rengöra golvet. Seee vilken skillnad. Det ser nytt ut nu!


Här stod alltså en stor rhododendron och två granar.


Liiite svårt att se på bilden. Men här var det tidigare rörigt och lite vildvuxet och kastanjeträdet hängde ner långt ner så det var svårt att klippa gräset i närheten. Så när Fidde var i kapartagen i helgen så åkte några grenar ner.
 

Här var det kaos tidigare... vildvuxet och rörigt, högt gräs, ris och ved ett tag. Men nu är det nerklippt och förhoppningsvis blir det en gräsmatta här. Längre fram önskar jag en trall/lusthusliknande längst ner i hörnan där det nu är kompost. Men det är ett mycket senare projekt.

Sist men absolut inte minst! Vedboden han byggt. Han gick all-in så att säga. Ritade upp i 3D och räknade och skruvade ihop med väldigt mycket kärlek. Han är så stolt över detta.
 
Lämna en kommentar till Fidde!!
 



Adhd-dag

Idag har jag haft en adhd-dag, alltså jag har inte diagnosen (vad jag vet) men vissa dagar tenderar jag att insjukna svårt. Jag har varit överallt och ingenstans i huset. Jag har börjat med en sak för att innan jag är klar hinna börja på något annat för att börja på något annat jag sett måste göras, osv. Allt från rengöra köket, till spraya tallrikshylla och fönster till leta upp sittdelen till vagnen och rensa bland skor. 

Dagen började med bakande av gula rutor oxå, moccarutor/kärleksmums utan kakao och kaffe. Smaskens.

Efter veckor med noll energi och total orkeslöshet så kändes det så jäkla skönt att få lite gjort, även om det för det ovetande ögat, bara ser ut som om jag flyttat runt lite saker. Men jag vet vad jag gjort och det känns så skönt!!! 


Allt jag gjort har varvats med att mata, bära och söva skorpisen. Hon har ändrat sovmönster lite i helgen och vi har inte vant oss och det känns som om det håller på att ändras ännu mer. Igår och inatt har hon vaknat vid kl. 02-tiden och ätit men sedan inte riktigt velat somna om utan böka, vara ledsen eller helt överlycklig. Det är vi inte vana vid, vi har varit bortskämda med en bebis som i några månader sovit hela natten i ett sträck. 
Sen är hon inne i ett språng så hon behöver mycket närhet och har väldiga mood-swings, och det märks. Idag på förmiddagen har hon sovit några 10minuters-naps för att äntligen somna en längre stund. Nu vaknade hon nyss så vi myser i soffan en stund så jag kan vila upp mig en stund innan det är dags att underhålla Lia tills hennes far får ta över!


Bla bla bla bla.....tyst!



 
Gottegrisen för en stund sedan


Utemöbler

Wihoo idag kom utemöblerna vi beställt. Fidde var så ivrig så han skruvade ihop bordet direkt på lunchen. Än så länge är vi väldigt nöjda, för det priset känns det toppen! Nu är det ju dock lite trångt eftersom det är en stor en-buske i ena hörnan meeen den försvinner la snart förhoppningsvis. 




Det blir nog grillat till kvällsmat och inviga möblerna om vädret tillåter...

Onsdag

Vilken dag!! Vilket väder!! 

Dagen började med slapp sovmorgon eftersom våra planer på morgonbad blev inställda. När klockan närmade sig middag så åkte jag upp till Vaggeryd med en trött tjej som envisades med att inte sova något på förmiddagen. I Vaggeryd mötte vi Felicia på syntema. Färger till ena väggen i Lia's, där det ska målas ett motiv. Vi stod länge och valde och vrakade bland färgkulörer tills vi hade ett gäng vi trodde skulle bli fina ihop, sen ändrades allt men förhoppningsvis till det bättre ;-) tror det kommer bli fint i slutändan!! Så spännande och kul, vill börja direkt men får hejda mig tills nästa vecka då Felicia förmodligen kommer hit och vi börjar. 
Efter vi handlat en massa färgburkar och stannat på netto en snabbis åkte vi hem och slängde ihop varsin räkmacka. Perfekt en sån här dag, smidigt, vrålgött och lagom.

Vi satt ute och åt i omgångar eftersom Lia vaknade efter en kortisnap på vägen hem från VGD, för kinkig och övertrött var ordet. Förmodligen är värmen lite jobbig för fröken oxå. Till ro har hon inte kommit alls idag. Inte ens i vagnen när vi gick en promenad efter maten, funkade! 

Det blev en tur till Vaggeryd igen när Felicia åkt hem, fika hos svärföräldrarna och hämta hem en Ikea-plaststol som vi ska ha som slit-och-släng-stol, bra till om det kommer ett till barn på besök, om vi ska bort och sen när fröken börjar klabba med maten kan vi bara ställa i duschen och skölja av allt ;-)

Härlig dag, mycket ute. Lia somnade till slut för natten för någon timme sedan och jag hoppas hon sover gott inatt.



Mammas lilla cupcake igår



Primadonnan idag vid lunchen.





Min farfar

Idag är det 10år sedan du gick bort. 10år, helt galet, 10år utan barndomsberättelser vid eftermiddagsfikat, 10år utan "Vad har du på hjärtat?" när man ringer och 10år utan viftande på öronen. Min fina farfar, önskar så att du (och såklart morfar) fått träffa Lia och hon er. Tror ni hade blivit bästa vänner. Saknar dig, farfar.
 
Idag gick jag ner till kyrkogården och satte en blomma på farfars grav från mig och Joanna. Fick bli varsin vit ros från oss, tyckte det passade.
Det var ett sånt konstigt väder idag. Såååå varmt och skönt, nästan för varmt, när jag var ute och gick. Hade klätt mig alldeles för varmt så jag svettades så himla mycket. Och som jag skrev på instagram så verkade det inte som att Lia hade någon förståelse för detta. Hon gnydde som bara den i vagnen och så fort jag saktade in i backarna så började hon gny. Ingen bättre piska än dottern min. Jag var helt plask när jag kom hem, slängde av alla kläder och tog på oss klänningar för tänkte vi kunde vara ute och rensa ogräs meeeen då började det bli kallt och snart stod regnet som spön i backen, underbart att vi hann hem. ...och vilken otur att jag inte hann rensa ogräs idag heller.
 
 
 


 

Piskan på min rygg är så söt

Hann visst inte rensa ogräs...




 
Toppenhelg tillända. Avslutas med soffmys med småplock.


Framsteg

Vilken slöööö och tråkig vecka det varit här i huset. Jag har haft så lite ork, varit trött och sömnig mest hela tiden. Sen att man inte direkt kan ta sig någonstans pga för gamla glasögon gör ju inte saken bättre. Visst man kan gå men det har ju varit sånt aprilväder och då orkar jag inte ta mig ut. Gnäll gnäll gnäll.

Men lite ljusglimtar har det varit också. I onsdag var det återbesök på ögon i Värnamo denna gång. Eftersom jag inte ser tillräckligt i mina glasögon (och jag inte ska använda linser under behandlingsperioden) så bad jag Madde att köra mig. Sååå snällt av henne att ställa upp, så jag och Lia fick med oss bästa sällskapet. Okej Lia undrar nog mest vad det är för en liten tjej som vill pilla på henne hela tiden ;-) Så förutom besök på sjukhuset så tog vi oss ner på stan och lunchade, shoppade och fikade. Så trevligt. Mitt öga var läkt och såg bra ut men jag ska droppa kortisondroppar i 10dagar till innan jag slutar och tyvärr inga linser innan dess... Så tråkigt, men men lika bra att vara helt säker innan man börjar med linser igen.



Lia fick låna Lovas kudde och filt så hon kunde sitta med vid bordet i en egen stol.


Annars har det inte hänt mycket här hemma. Men vi har en liten som övar att vända från rygg till mage stup i kvarten, börjar bli riktigt bra på det. Fick även testa sitta i gåstolen en stund igår. Hon fattar inte grejen än såklart men hon satt där nöjt ett tag och lekte med en leksak och då sprätter ju benen så en bit tog hon sig allt. Annars greppar hon allt som kommer i hennes väg och in i munnen ska det direkt typ...







Helgupdate

Har fått lite klagomål på att jag inte uppdaterat på ett tag, sorry ska bli bättre. Har lovat Fidde att dela med mig av bilder på hans arbete ute i trädgården oxå, så mer om det i andra inlägg.

I fredags hade vi en mysig förmiddag. Fredagar har verkligen blivit en favoritdag, så mysigt att ha Fidde hemma och vi alla tre kan ta sovmorgon och jag kan få börja morgonen med nyaste avsnittet av Grey's. Så härligt! Vid kl. 2 hade vi möte på banken, dags för Lia att bli kund. Nu ska här sparas till lilla fröken, kanske kan bli en moppe när hon är 35, haha. ;-)
Efter banken åkte vi äntligen till badhuset. Vi har varit på väg sååå många fredagar men snor, ögoninflammation och andra planer har fått göra att vi skjutit på det. Men denna dag kände vi oss alla redo. Lia visade inget större missnöje så vi antar att det var kul och kanske något vi kan försöka igen. De små barnen i Lisabeth och Fidde kunde inte låta bli kiosken på badhuset, haha. Så det fikades lite innan vi packade ihop oss efter ett lyckat första besök i en simbassäng. 



På kvällen var det sedan länge planerar middagsbjudning. Kusin Fanny och hennes sambo Jocke skulle komma på husesyn. Trevligt trevligt. Kyckling grillades och potatisgratäng, majskolvar, sparris, halloumi och sallad fick agera tillbehör. Lyckad kväll, om än lite trötta efter en dag med full fart och bad.


Igår, lördag, började vi med fika hos farmor med mina föräldrar och lille Ville. Ville som hade semester hos mormor och morfar saknade nog lillasyster lite så som tur var kunde Lia ställa upp och bli gosad med. 






När vi kommit hem igen kom Evelina hit. Hon behövde moraliskt stöd vid tårtbakning till kollegorna och ser ställer jag såklart upp som. Regnbågsprinsess med smörkräm stod på menyn. Så det var bara att sätta igång. Vi bakade och donade i några timmar tills det var dags att göra kvällsmat. Evelina bjöd oss på grillad fläskytterfile, klyftpotatis och sallad. Sen vart det mello för hela slanten. Åååå glömde säga att hon fixade mina naglar, både händer och fötter, med gellack. Sååå fina är de, känner mig så fin och lyxig på något sätt ;-)





Evelina gjorde allt själv (undantag för vaniljkräm)!


Idag söndag vart det sovmorgon igen, jag och Lia somnade om på soffan mellan 9-11. Vi hade planerat att åka på loppis vid kl. 11 så vi vart lite sena, men det var ingen fara. Loppisen var ute i Hult och anordnad av min (och systers) vän Caroljna, och det fanns mycket även om vi var sena och det redan varit fullt med folk. Så roligt att det blir lyckat för dem. Jag fyndade en ja, vad ska man kalla det?!, en typ låg"skål" i metall som jag tänkte man kunde ha blomsterarrangemang i. Och sen en gammal fönsterkarm som jag tänkte snygga till och ha lite kort och prylar hängande i och upp på väggen i köket. Vi tog en liten fika där oxå, go kladdkaka och kaffe, innan vi for hemåt. 


Hemma igen kom Evelina förbi och slutförde tårtan med raffles-spritsning av smörkräm. Hon blev nöjd och stolt! Kul. Hoppas kollegorna gillar den. Sedan tog jag och Fidde en lite promenad till mor och far och sa hej och fikade lite innan vi trotsade regnet och gick hemåt. Sen har det varit soffläge resten av dagen, så skönt. 





De va di hele...







Irit

Hopp, då har man åkt på en ögoninflammation. Satans ont gjorde det tills jag fick droppar igår på sjukhuset. Jag, Fidde, mamma och Lia åkte in igår till ögon på ryhov och jag fick träffa läkare som testade, droppade och frågade en massa. Hon var ganska övertygad direkt om att det var irit, regnbågshinneinflammation som mamma oxå trodde men efter alla tester var hon helt säker. Även om det inte hjälper att bara få en "diagnos" så känns det alltid skönt, som ett bekräftande. Typ att man inte åker in i onödan eller klagar för ingenting. Men hon gav mig ett schema hur jag ska droppa i ögat och det kändes redan bättre direkt, så härligt.
Nu hoppas vi det går över snart så jag kan använda linser igen, så jobbigt att inte se ordentligt!

RSS 2.0