Papps födelsedag

Hipp hipp hurra! Pappa fyller år idag, i en timme till. Jag och Lia åkte dit på förmiddagen och sa grattis och stojade lite. Kaffe och tårta blev det oxå, Lia fick smoothie. 
 
 
Lia var uppklädd för morfars födelsedag.
 
 
Efter besöket åkte vi till Värnamo för att göra det tråkigaste i världen!!!, besiktiga bilen, den blev godkänd tills slut.
Fort hem igen och packa om, äta mackor, mata bebis och sen hoppade jag i gympadojorna och traskade iväg med Lia i vagnen. Vi mötte upp Anna & lilla Elvira och Lisa & lilla Linnea. Picknick stod på schemat. Eken vid högabråten var målet. Vi stod och valde vilket håll vi skulle gå en stund innan jag nog föreslog håll och som jag ångrade mig sen. Har ju gått rundan 100ggr och även sprungit några gånger och jag hatar alltid mig själv när jag tar "fel" håll! För den där mördarbacken är förjävlig, ENSAM!! Tänk med en vagn som var fullproppad med grejer till picknick. Som jag kämpade och svettades. Puh. Men vi tog oss upp och slog oss ner vid denna underbara plats. Så fint är det. Dock blev vädret sämre så fort vi satt oss och vart väldigt blåsigt och kallt. Men vi höll i ett tag, innan det vart totalt kaos med alla tre bebisarna haha. Vi hann till mina föräldrar innan regnet började komma och jag hann väl hem innan jag blev alltför blöt. Värre var det nog med de andra som hade längre att gå. Så mysigt att bara sitta ner och prata och dricka kaffe, längtar till nästa träff på torsdag. 
 
Tyvärr orkade inte jag ta kort så jag fick låna Annas bild.
 
 
Nattinatt

 



Fullt-ös-helg

 I torsdags var jag och Lia på fika hos Titti och Sixten tillsammans med de andra mammorna i januarigruppen. Så himla kul att vi bildat oss ett litet gäng, som gillar att fika, tjöta och promenera. Vi har träffats några veckor nu och hoppas det fortsätter så, så roligt att följas åt och följa bebisarnas utveckling osv.
 
I början på veckan frågade Fidde om vi skulle åka till Gekås på fredagen och när han frågar så säger jag alltid Ja. ...eller jag skulle väl aldrig tacka nej till en tur till "det stora gula varuhuset" men när Fidde frågar så tvekar man inte en sekund. Så i fredags åkte vi dit tillsammans med mamma. Så roligt att handla till Lia, herregud, jag skulle kunna förköpa mig bara med grejer till henne. Det blev många böcker till henne, åh vad jag älskar böcker, hoppas Lia kommer göra det också. Sen blev det en vinterjacka, ett regnställ, en UVdräkt och en tankini till nästa år hihi. Bara vinterjackan som var till i vinter. Men de andra grejerna var sååå söta och billiga att jag inte kunde låta bli de nu, så Lia's snälla mormor handlade detta och lite annat till henne. Hon måste vara världens snällaste mormor (delad första plats med min egen fina mormor)! Sen blev det såklart en massa förbrukningsvaror hem och lite annat smått och gott. Lia skötte sig utmärkt hela tiden. Dock tar besöket på Gekås liiite längre tid när det ska ammas och bytas blöja osv. Men vi hade ingen brådska.
 


På lördagen var vi igång tidigt och åkte till Landmann för att haffa en ny grill. Vi hittade en, om än inte en sån Fidde hade önskat, superbillig klotgrill som vi var nöjda med.
Efter besöket så åkte jag och Lia till farmor och fikade lite tillsammans med pappa, syster, Ville och Elli. Åt lunch och födelsedagsfikade sedan hos mor och far. Pappa fyller år idag måndag så vi firade lite tidigare. Nya grillverktyg blev det och en flarra vin. Efter tårta och bus med Ville åkte vi hem och gjorde i ordning det sista inför kvällen. Vi skulle ha grillgäster. Toppen att vi köpt ny grill så Fidde kunde använda båda en med kyckling och en med sparris och haloumi. Madde, Daniel & Lova och Isabelle & Andreas var kvällens gäster. Så roligt och trevligt men det är väl självklart med sånt härligt gäng. Lova försökte lära Lia att krypa också, hihi.

Trötta tjejer som båda hade svårt att somna och ville vara uppe sent.

Söndagen började strax innan klockan 6, det brukar vara standard att vakna till då, men då kändes det sååå jobbigt. Jag kom inte i säng förrän 02.30!! Men det är bara att bita ihop. Vi slumrade en stund sedan, som tur var. Vid kl. 9 var jag nere och slängde skräp och pantade. Så skönt att det blev lite mindre saker inne i tvättstugan, för det ser för tillfället ut som ett bombnedslag, USCH!
Vid kl. 11 fick vi brunchgäster i form av Sanne, Pelle och lilla Lo. Syster och Pers grannar i Jönköping som vi kommit att umgås med när vi hälsat på däruppe och bland annat firat midsommar tillsammans med i 3 år. Det vart husesyn, egengjorda räkmackor och sedan en promenad i området för att visa barndomshemmen och omgivningarna. Så mysigt och trevligt söndagsnöje.
När de åkt hem så däckade hela familjen här, Lia i vagnen, Fidde i soffan och jag i sängen. 3 timmar sov vi! Så välbehövligt och oerhört skönt. Efter sömnen kom svärföräldrarna på besök och lite kaffe.
Sen var det soffläge och inte många knop resten av kvällen.
 
Sån härlig och fartfylld helg! Kul med sådana ibland, bara de varvas med lugna utan planer =)
 
Tack för mig.
 
 
 

Någon förflyttar sig!!

Lia är inte längre bebisen som ligger still där man lagt henne en lång stund, nej nej. Hon har ju snurrat runt från rygg till mage och ibland från mage till rygg ett tag. Hon har ju råkat hamna utanför babygymmet några gånger när hon vänt runt, men inte tagit sig längre än så för hon har oftast brutit ihop och vill ha hjälp. 
Men idag! Idag så fick hon för sig att hon skulle på upptäcksfärd. Det är alldeles för tidigt, jag hinner inte med, jag är inte beredd. 
Hon tar sig fram genom att åla sig bakåt och liksom rotera runt i en cirkel (så de är en hel del omvägar hon kört idag, men säg inget till henne ;-))
Jag låg på soffan och tittade på medans hon kämpade på och tog sig framåt. Så roligt att se och man undrar vad hon tänker när hon upptäcker nytt. 
Hon började nu i fredags att försöka få upp knäna när hon låg på magen och har försökt varje dag sedan dess. Så kryper gör hon säkert snart, Gud hjälpe mig. 



Här la jag henne. I mitten av gymmet. (Anledningen till kortet var att hon räcker ut tungan, jag har inbillat mig att hon har kort tungband.)


Någon minut senare har hon rullat ur gymmet, snott runt helt.


Ännu en bit bort från gymmet någon minut senare.


Snott runt och hittat en vit fin möbel och en trälåda man kan krafsa lite på. Bredvid stod en stoooor grej med något som killade i huvudet.



Äsch jag drar tillbaka...

Men hon hade tagit i, hon vet inte än hur långt hon klarar själv ;-) så halvvägs "tillbaka" till gymmet bröt hon ihop och behövde hjälp. 

Lilla pluttan :-)


Lia's första midsommar

Dagen började stressigt för mig, som alltid när man ska iväg och det ska donas innan. Man ska fotografera, packa, fixa tårta, fixa iordning sig själv, Lia och ja, Fidde behöver hjälp med ett och annat också. Men hör och häpna vi kom i tid, till och med lite tidiga. Bra att kompensera för förra året när vi typ var en timme sen (jag och mitt gravidillamående) och alla var vrål hungriga =)
 
Vi hann och ha en liten fotosession innan vi åkte igår. Jag hade en önskan om att ta lite fina bilder på Lia i solljus och blommor i sin midsommaroutfit och sagt och gjort, jag måste säga att jag blev nöjd med bilderna. När jag tidigare tagit kort på Lia tycker jag aldrig de blivit så bra som jag önskat men igår tycker jag att de blev jättefina.
 
 

Igår var jag väldigt glad över vår trädgård och att allt är "uppväxt" så man kunde får en härlig bakgrund.
 
 
Vid kl. 14 var det sagt att det var tårtfika på samset. Fyra par trötta småbarnsföräldrar och 6st barn firade ihop i år igen. Härlig tradition men i år kände jag mig sååå osocial, trött och helt vilse i pannkakan. Kände att jag knappt pratade med någon och jag visste knappt vad jag själv hette. Ja ja så blir det ibland. Men det kändes som det var lite status på alla igår. Haha. Härligt. Trots att det var ganska kallt så måste jag säga att väder var så fint. Soligt stora delar av dagen.
 
 
Jordgubbstårta såklart!

Dans kring midsommarstången, såklart!
 
 
Over and out!
 

De senaste dagarna

I torsdags efter Lia fått sin 5 månaders spruta så gick vi bort till fågelforsskolan, där Fiddes äldsta brorsdotter Ebba (alltså Lia's äldsta kusin) slutade nian. Nästan precis vi kom dit öppnades dörrarna och ut vällde folk och rätt som det var stod Ebba bredvid oss och ville hålla Lia. Hihi så kul att hon är så glad i sin lillkusin (eller ja bebisar i största allmänhet är hon nog). Hon fick en blomma runt halsen av oss innan hon for iväg för att träffa hennes familj. Jag hittade svärföräldrarna till slut i vimlet och pratade några ord, tog lite kort innan jag gick hemåt igen men en skrikandes bebis i vagnen.


(Tänk att det är 10år sedan man själv stod där med blommor runt halsen, och Lisebergstur väntandes på kvällen)


Ifredags fick vi äntligen träffa Ida igen efter hennes 3månader i Uganda. Jag skulle slå till att baka likadan tårta som till dopet eftersom hon missade det, meeeen det misslyckades jag totalt med och den blev inte färdig men snäll som hon är fick hon åt hon ändå. 
Hon hann inte berätta ens hälften av allt hon varit med om innan hon var tvungen att gå och eftersom Lia var gnällig mest hela tiden så hoppas jag att jag får höra mer en annan dag.
På kvällen kom Lia's kompis Linnea hit med sina föräldrar och lämnade en dörr som vi ska ha till sänggavel. De fick oxå lite misslyckad tårta som tack för besväret :-)




I lördags var jag så sugen på att åka till nya Erikshjälpen i Jönköping så vi packade ihop oss och åkte in. Fyndade lite smått och gott, men hade hoppas på helt andra saker haha. Efter lite ärenden så åkte vi hem till Sarah och våldgästade över en fika. 

Lia tyckte det var kul att besöka Sarah


Fynd från Erikshjälpen.


I söndags gick vi en promenad och Evelina kom förbi en stund. Vi grillade gött och jag somnade typ vid 21, sååå skönt.


Blöjfria dagen

Denna dagen har det hittats på att det ska vara blöjfria dagen, för att bland annat uppmärksamma EC och tygblöjor. Det hakar vi såklart på eftersom vi älskar dessa två saker. 

Så det firas med en extra lång nakentid på morgonen och såklart tygblöja efter det. Egentligen ingen skillnad mot andra dagar, haha. För dagarna börjar alltid med nakentid i babygymmet för Lia. Som hon älskar att vara naken alltså, så gött att lufta rumpisen. 

Men nu när vi ska ut och åka en sväng får det bli engångsblöja på. Inte vågat mig på längre turer än med tygisar men de finns med i skötväskan så bara att slänga på vid hemgång! 





Det där med mat

Nu har Lia blivit så gammal att hon får smaka på annat än bara bröstmjölk. Hittills har hon gillat, mer eller mindre, allt hon fått smaka, det var nog barnmaten majs och potatis som varit sämst! Så roligt. Jag har varit lite orolig hur det skulle gå med annan mat. Igår kväll fick hon smaka lite gröt och DET var poppis!! Hon ville ha mer och mer och mer. Så svårt för man ska ju ta det långsamt och vänja magen osv., men samtidigt vill man ju inte typ sluta ge henne när hon vill äta. Men magen verkar ha klarat sig fint och hon bajsar ett lass på toan varje morgon, hihi. Idag på morgonen fick hon lite gröt igen och det var lika poppis idag. 



Idag är denna kladdgris 5 månader, och det firas med vaccination.



Redo för beachen





Denna lilla fröken är redo för stranden. Hihi. Jag gick all in på rosa-vit-prickigt. Älskar't!!



Dusch

Vad en liten dusch kan göra alltså! Efter att varit magsjuk igår och halva dagen idag så tog jag mig en dusch nu och känner mig nästan frisk. Känner mig som en ny, dock svag, människa. 

Helt sjukt hur snabbt man glömmer hur jobbigt det är att spy och vara så svag man bara blir när man är magsjuk. Tänk att det var vardag för bara några månader sedan... 

Nu ska jag fortsätta att pilla i mig lite mat.



Bra helg

Alltså vilken toppenledighet. Vi har hunnit med så mycket, även om det känns som vi knappt gjort annat än sovit.

I torsdags så åkte jag och Lia med Madde och Lova till Leva Café&Hemma invigning i österskog. Så fina saker och så snyggt de gjort det därute. Men jag kände att jag fick samma problem som jag alltid får på Noa Noa, allt är sååå fint men det går inte att göra en sak för det passar inte med resten av det man har hemma. Så jag kom bara därifrån med en liten present till Emilie & Andreas som vi bjudit in oss till på eftermiddagen. De har köpt en otroligt fint hus med en såååå fin trädgård, blev helt salig. Och så har de fått en liten Joel (för drygt 6veckor sedan om jag inte minns fel.) Så trevligt att bara sitta och prata och äta gött. När vi kom hem så började vi röja lite lätt i förrådet. Mamma kom och gick en runda med Lia så vi kunde hjälpas åt. Vi städade ut lite och lastade upp mycket på vinden och samtidigt gjorde rum för att flytta in saker från "finrummet" dit.

På fredagen fortsatte vi med finrummet. Vi la upp mycket på vinden därifrån också, men mycket fick flytta ut i förrådet om det inte fick stanna kvar inne i rummet. Kändes så gött att kunna se golvet och kunna dra en dammsugare därinne ;-) På kvällen var vi bjudna till Madde, Daniel och Lova på lite mat, innan vi kom dit var jag förbi kupan. Där fann jag en sådan kökssoffa jag letat efter sedan vi köpte hus, men som antigen varit alldeles för dyra eller har jag varit för sen på bollen. Nu var jag lite sen på bollen igen, men den var bara reserverad och jag gick och sa att om personen som reserverat den inte ville ha den så köper jag den. För hör och häpna denna skönhet gick loss för 250kr!! Jag var tvungen att be Fidde gå in och kolla priset en gång till för jag kunde inte tro  det. Den blev i alla fall vår tills slut. Middagen hos Madde & Daniel var trevlig och supergoa hamburgare och kladdkaka blev vi bjudna på.
 
På lördagsmorgonen så åkte vi ner och hämtade soffan, illakvikt. Resten av lördagen pysslade jag med att förbereda Lia's rum för målning och sen slumrade vi i sängen hon och jag. Fidde skulle ha grabbkväll här innan de skulle gå ner till lägret, det var ju hjulafton.
 
 
Före röjet
Efter röjet. Hoppas vi kan renovera och inreda snart också.

Idag så har jag och Felicia börjat på väggmålningen i Lia's rum. Den ska målas igen och det ska få flytta in lite djur, sevärdheter och städer på kartan också. Men så här långt är jag nöjd. Lia verkar också nöjd om man tittar på nedersta bilden. =)
 



Nu tackar vi för denna helgen och ser fram emot en fin vecka med mammafika, bakning, 30-årskalas och säkert en massa annat gött.

RSS 2.0