Helg

Älskar dessa härliga sommardagar, känns bara så skönt. Efter en fredag utan direkt något gjort mer än en promenad och Lia fick bada i sin pool, var vi såååå uttråkade att på lördagen åkte vi till Jönköping och gick några ärenden. Jag shoppade ett par söta byxor och en fin kjol till Lia på rean. Sen fyllde jag på vår prickiga kollektion här hemma med ett parasoll och en strandväska. Nu är det så att man typ spyr på oss när vi packar upp på stranden. ;-) På väg hem från stan bestämde vi oss för att åka ut till Linnesjön direkt, bara hem och packa om, för där var mamma, pappa och Ville. Så mysigt, Vi alla badade fötterna och Ville underhöll Lia så hon tjöt. Lia fick prova gunga också, det var lite roligt. Kittlade nog i magen när Fidde gungade henne lite vääääl högt för min smak.
 
 


 
Idag var det poolparty på schemat. Så mysigt. Lia hade sällskap av tre barn i poolen, Lova, Tuva-Li och Alvin (Tuva-Li's storebror). Mammorna tjötade och fikade på. En sån härlig dag är man glad att man har trädgård så man kan sitta och hänga i. Men så inträffade en händelse som fick oss alla skärrade och rädda. Lova hamnade under vattnet i poolen. Det går sååå snabbt. Kan inte förklara hur jag kände mig och jag kan inte ens tänka hur Madde måste känt. Usch hemska hemska tanke om något gått galet. Nu gick det bra och Lova skojade och stojade som vanligt en stund efter. Men vad omskakade vi alla var efteråt. Vi lärde oss alla en läxa. (Så svårt att göra en bra övergång här, för hela händelsen gör mig helt stum) Tiden gick i alla fall snabbt och rätt var det var slog klockan närmare 15 och gästerna åkte hemåt, efter fyra timmar av bus och tjöt. Så roligt, självklart förutom den läska händelsen, och hoppas vi gör om det.
Efter de åkt så bestämde vi oss för att åka ut till Åkers sjön där mamma och pappa åkt för en stund sedan. Ååå va härligt det var. Vi packade med oss fika och alla de prickiga sakerna. Jag doppade mig faktiskt. Så skönt. Vi blev kvar ändå till strax efter 18-tiden, fortfarande jättevarmt och skönt.
 
 
 
På kvällskvisten hade Ida bjudit in till kvällsmacka i hennes föräldrars växthus, som jag älskar det stället. Såå fint. Det blev varma mackor och smörstekta kantareller, smaskens. Fin fin kväll. Fick med mig en liten mini-gurka från Idas mamma också.  
 

Onsdag & torsdag

I onsdags var det dags för 6månaders kontrollen för Lia. Hon fick OK i baken och imponerade med sina skills att vända runt snabbt som attan. Vägde 6970g och var 66cm, alldeles lagom och följer sin egen kurva. Fidde kunde hänga med oxå och det tyckte jag kändes kul.

Efter BVC åkte vi hem till mamma & pappa, stannade där typ hela dagen. Lia  lekte tittut med mormor och mormors mor och det var kul. På eftermiddagen kom syster och barnen. Hann säga hej innan vi var tvugna och packa ihop oss.

Kl 18 var det sagt att vi skulle handla och gå till Ida för en tjejkväll. Amanda var hemma från London och vi lyckades till slut få ihop alla och kunde äta lite lätt i Idas föräldrarna söta söta växthus!! Sååå fint, vill ha mitt eget. Trevlig kväll. Lia höll låda och  ville inte somna så vid 22 var jag tvungen att tacka för mig. Liiiiite sent för skorpan, som däckade så fort vi satt oss i bilen och snarkade när jag skulle ta ur henne från bilen, hihi. 




Sen sov hon till 7.30 på torsdagen, vaknade, åt och somnade om. Fidde tog semester en dag tidigare än planerat så igår, torsdag, så var han hemma oxå. Så vid klockan 10 vaknade vi allihopa och låg och mornade oss i sängen alla tre. Lia har verkligen tagit efter vår kärlek till att sova, haha. 
Vid 10.30 ringde det på dörren, och där stod mamma & pappa, Ville och Elli. Så det blev 11-kaffe och bus. Innan jag och Lia hängde med de tillbaka och grattade syster som fyllde år förra veckan. På vägen dit fick Lia prova sittdelen på sin vagn och det var nog poppis, kändes bra. Hon såg mycket mer och kunde ändå somna. Vi blev bjudna på köttbullar.

Vi gick väl inte hem förrän vid kl. 15. Då åkte jag och Lia nästan direkt ner till Lisa och Linnea för att ta lite kort. Så roligt, men oxå kämpigt med två bebisar som inte gör som man vill. Eller det var mest Lia som krånglade. Men de båda är väldigt förtjusta i gräs och att smaka på det är något de försökte med gång på gång. Så lite körigt men vi klarade oss utan större missöden. Och fina bilder fick vi. 
Så kul.




Älskar dessa två bilder som Lisa hann fånga med kameran. Jag stod bredvid och vi båda två bara "ååååååh" när Linnea tog sin hand på Lia och de tittade på varandra. Så gulligt!!!



Tisdagsutflykt

Igår åkte jag och Lisa med småtjejerna på en secondhand-tur. Vi fyndade mycket, så kul. Mindre kul var hemresan  båda bebisarna var trötta så de var så ledsna. Mammorna fram hade nära till tårarna också, hjärtskärande att höra dem men inte kunna göra något. Men de blev på bättre humör så fort vi kom hem och de fick i sig lite mer mat.



Fynden. Allt för ca 200kr, varav porslinburken kostade 80kr! Så nöjd över de knappt använda kavat-skorna för 40kr. Visst de är stora nu, men om någon sommar så passar de säkert, haha.


Lia 6 månader

 

Badfredag

Idag har vi haft en mysig dag.

Morgonen började med att vi alla tog sovmorgon till 10. Sen rensade Fidde i trädgården och i garaget så vi vid middag kunde åka till tippen och slänga. När vi var i Vaggeryd kom jag på att det var rea på koola kidz så vi åkte dit en sväng och kom därifrån med en klänning jag velat ha till Lia ett tag och en bra "bara-slänga-på-klänning" som är go när det är sånna här varma dagar (om de inte är slut nu :-(). Strax efter vi kommit hem så fyllde vi upp poolen här hemma så Lia fick plaska lite. Hon gillar det. 



Typ när hon satt i poolen blev det bestämt att vi och Lia's kompis Linnea och hennes föräldrar skulle åka till flaten. Så mysigt med lite picknick och bad på eftermiddagen. 
Så kul med lite nytt umgänge som är mer gemensamt än vad vi kanske tidigare haft. Det tackar vi skorpan för.


Kompisarna känner sand mellan tårna första gången.


"Yeah, va det är kul och bada!!"



Snabbdopp av rumpisen oxå.


Nu är vi alla utslagna, Lia i sin säng, Fidde snarkar på soffan och jag hamnade i kökssoffan. 

Imon är skorpisen 6månader!!! Eh what?!?

Lördag vid sjön

I lördags så var det härligt väder och vi bjöd in oss till Svenningsons stuga i Linneryd för en liten fika och häng. Så härligt och min önskan efter en egen sommarstuga växte lite lite mer. 
Fidde fick en egen dröm och det var en egen båt!! Haha. Han fick åka några turer med Roger i båten och när vi åkte hem ville han ha en båt, hihi.
Det var en mysig eftermiddag. Jag tog dock inga bilder men fick några fina av Evelina ;-)







Längtar

Missförstå mig inte nu, jag gillar - ja faktiskt lite njuter - av att svettas som bara den hemma i Sverige på sommaren! MEN jag kan inte låta bli att längta lite lite lite till vintern ändå. Anledningen till det är ett traderafynd till skorpan. En helt ljuvlig vinteroverall, som inte kan varit använd många gånger, för 100kr!! Säger som kineserna på marknaden i Shanghai, "billigare än Ullared"!!! Nu är jag sååå nöjd med den, hoppas jag är det när det är dags också och att Lia gillar den. Rosa, prickigt och gulligull som hittat för mamma Bettan.

 

RSS 2.0